boşver tatili bizde ramazan bayramını bekliyoruz daha 2 ay var. bu arada sen şu stıcerleri aldırmadın.? arada unuttun galibam.
İşte asıl sorun orda başlıyor cnm. mesafe koyamıyorum koydurmuyorlar. mutlaka sabah öğlen akşam görüşeceğiz. hatta akşam iste neler yaptık gidip tek tek hesap vereceğiz. yani azla yetinmiyorlar. ya böyle komple görüşmeyeceğim, yada her an her dakika dip dibe olucaz. zaten son tartışmada ondan çıktı. ben hamiş olunca işten gidince direk uyuyorum niye yukarı çıkmıyorum. sadece bir hafta çıkmadım. kıyamet koptu demediğini bırakmadılar. bende dedim gayet sakin bir ses tonuyla artık hiçç çıkmayacağım madem halden anlamıyorsunuz, çıkmıyorum bundan sonra. çıkarsan kovarım demez mi?boşverrrrrrr.
Bence herşey eşlerde bitiyor canım, kendi ailesi ve senin arandaki mesafeyi en iyi o ayarlar, bende eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturuyorum altılı üstlü, biraz yaşlılar ve cahil insanlar, eşimde bende üniversite bitirdik ve ikimizde çalışıyoruz, ilk evlendiğimizde bizdede sorunlar yaşanmıştı, evlerimiz ayrı ama birlikte yemek yiyelim istemişlerdi bir misafirim gelse kayınvalidem hemen damlardı, eski usulden gelin gibi davranmamı, hizmet etmemi beklediler, ama eşim tatlılıkla hep arayı buldu ve mesafeyi koydu,ne ben onun annesi için kötü laflar söyleyebilirim nede annesi benim için ona şikayet edemez, müsade etmez hiçbir zaman. Şimdi haftada bir onlara yemeye çıkarız,(hamilelikte bu 3 ü 4ü de buldu hiç yemek yapmıyorum 3 aydır :)) üst katta oturmalarına rağmen kayınvalidem senede 1 ya da 2 kere iner bizim eve genelde biz uğrarız hep, eşimin 5 kız kardeşi var tek erkek eski usulde erkek çocuklar önemlidir ya, annesi babası bile ondan çekiniyor, bişey istediklerinde bana söylerler sanki eşim kötü polis ben aralarını buluyorum. Anlayacağınız ilk başta hiç bir isteklerini yapmamamıza rağmen şimdi benden iyisi yok, eşimin kız kardeşi evlenecek çeyiz alışverişi için bile kaynanam benden fikir alıyor o kadar kızı duruken, ama bende hiçbir zaman onlara laf çevirmem, kavma etmem, saygısızlık etmem ne zaman ihtiyaçları olsa yardımlarımızı esirgemeyiz, bence birbirine karşı kötü laflar söylendimi çok telafisi olmuyor, önemli olan iyi niyetli, güler yüzlü olmak, ama bir tarafın ezilmemesi içinde arayı malesef sadece kocalarımız bulabilir..
ay benimkide kırmızı:) karnıma çektim karnım acıdı.. yan tuttum ayağımı göremedim.. ay bir zorlandımki sorma.. eşim çıkartırda.. sürermi bilmiyorum pek sanmam açıkcası:) bide ben takıntılıyım sürdükten sonra kenarlarını asetonlu pamuğu törpüye sarıp temizliorum oje kalıntılarını... ah walla karnım ağrıdı yaw:)
zor zor kadın olmak her koşulda zor :) hayır akşam yola çıkıyorum tatile gitcem.. açık ayakkabı terlik falan azıcık güzel gözüksün zaten ankarada henüz ne etek ne açık yakakkabı giyebildim:) bu arada ayaklarım bir numara büyüyerek şiştiğinden 37 ye atandılar:)
Herkese merhaba Annecikler bugün kafayı yedim yicem sanırım akşama kayınvaldemler gelcek güya eşimin dogumgunun basbasa kutladık kalabalıkla ugrasmayalım diye sagolsun kayınvaldem ne yaptı ne etti yine bi toplantı ayarladı bendegelicez dio herşeyi ayarlıo ondan sonrada arıo eger rahatsızsan gelmeyelım dio Birde yok amcaları cagır yok corba yapma bılmem ne die bana akıl verıo zaten salonum buyuk degıl kalabalıkta rahat edılmıo gelde laf anlat Birde akşama bana çeşit yapacak güya oda akşam yemeğiyle tamamen alakasız birşey duysanız oturup gulersınız o derece yani off Allahımm kafayı yıcem daha hıcbısey yapmadım sınırden evlerın tozu alınacak makınaya tutulacak yemek yapılcak napcam ben kızlar yaa
Topiğin ilk çatlayanı benım herhalde
dün aksam farkettım gogüslerımden aldım ılk darbeyı
o kadar bebek yagları bosaymış,gogsümün yan alt rafında ıkı tane kırmızı ,boyle kılcal damar seklınde cızgıler var ..çatlakmış bunlar bugun ogrendım
ben dırekt beyaz olucak snaıyordum
ama bılıyordum catlıyacagını 75 bedenden 90 bedene cıkınca boyle oldu
gitti güzelim gögüsler ,üstlerden degıl allahtan allta kaldırınca gorunuyor..
bırde acayıp kaşınıyorum oyle boyle degıl goguslerımı koparıcam nerdeyse ,ucları ozellıkle kası kası oluyorum ..
sabah bı kasıdım o kadar hassas olmuslar kı kan topladı orası..
bır de esım dıyor ne olmus bunlara ucları zaten buyuktu daha da buyumus ,kahverengı halka kocaman olmus su toplamıs bunlar dıyor
baklım daha ne olucak ya ..
Topiğin ilk çatlayanı benım herhalde
dün aksam farkettım gogüslerımden aldım ılk darbeyı
o kadar bebek yagları bosaymış,gogsümün yan alt rafında ıkı tane kırmızı ,boyle kılcal damar seklınde cızgıler var ..çatlakmış bunlar bugun ogrendım
ben dırekt beyaz olucak snaıyordum
ama bılıyordum catlıyacagını 75 bedenden 90 bedene cıkınca boyle oldu
gitti güzelim gögüsler ,üstlerden degıl allahtan allta kaldırınca gorunuyor..
bırde acayıp kaşınıyorum oyle boyle degıl goguslerımı koparıcam nerdeyse ,ucları ozellıkle kası kası oluyorum ..
sabah bı kasıdım o kadar hassas olmuslar kı kan topladı orası..
bır de esım dıyor ne olmus bunlara ucları zaten buyuktu daha da buyumus ,kahverengı halka kocaman olmus su toplamıs bunlar dıyor
baklım daha ne olucak ya ..
gynoferon canım,kontrole gittiğimde söyleyeyim,ama daha öncede kullandm ben maltofer,ferrumfort da,bende hepsi kabızlık yapmıştı,4. ay dolunca,birden sanki bağırsaklarım düğümlendi,ayaklarım şişmeye başladı,2 gündür ağzıma anca1-2 dilim ekmek girmiştir,pilav yemiyom,kayısı,bol su,süt,ayran,şerbet,yoğurt,daha çok sıvı şeyler ve meyveyle besleniyom,mısır gevreği yiyom,şimdi gidip aktivia aldım mecburen,zeytin çekirdeği rahatlatıyodu,şimdi o bile yeterli olmuyo,günlük zar zor çıkıyom ama çok az ve zorla,aferdersin kanaya kanaya çıkar oldu,napcam bilmiyom,kuru kayısı deneyecem sabahları ılık suyla,bakalım işe yarayacakmı,az önce işim biraz uzadı diğer binada,elim ayağım titredi,başım döndü,orda bi brdak tuzlu ayran verdiler,onu içtim de gelebildim,2 saat aç kalsam tansiyon,şeker düşüyo
aaa bu kaynanalarda bugün çok oldular ama
kafasına gore mısafır cagırıo ya acaba musaıtmıyım malzemem varmı yokmu gelmelerini istiyomuyum dusunce namına bısey yok belım agrıdan kopuyo boyle kosturunca( annemde yokkı yardım etsın sehır dısında o olsaydı sımdı elım ayagım olmustu Kİmse annelerim yerini tutamaz
Herkese merhaba Annecikler bugün kafayı yedim yicem sanırım akşama kayınvaldemler gelcek güya eşimin dogumgunun basbasa kutladık kalabalıkla ugrasmayalım diye sagolsun kayınvaldem ne yaptı ne etti yine bi toplantı ayarladı bendegelicez dio herşeyi ayarlıo ondan sonrada arıo eger rahatsızsan gelmeyelım dio Birde yok amcaları cagır yok corba yapma bılmem ne die bana akıl verıo zaten salonum buyuk degıl kalabalıkta rahat edılmıo gelde laf anlat Birde akşama bana çeşit yapacak güya oda akşam yemeğiyle tamamen alakasız birşey duysanız oturup gulersınız o derece yani off Allahımm kafayı yıcem daha hıcbısey yapmadım sınırden evlerın tozu alınacak makınaya tutulacak yemek yapılcak napcam ben kızlar yaa
gerçektende öğle canım, herkes kendi yavrusunu düşünüyor galiba, benim annem çok fazla uzakta oturmuyor, bazen hafta sonu gelir kalır, temizlik bir haftalık yemek, herşeyi yapar kıyamaz bana, seninde durumun belli canım hamilesin çok yorma kendini, millet şaheserler yapmanı beklemesin zaten havalarda sıcak, birkaç çeşit yeterli bence, kasma kendini, bende biraz ev işi/ütü yapıyım belim kopuyor sanki
Kolay gelsin işin zor görünüyor,olduğu kadar yapıver canım hem sen hamile bir bayansın
CNM SAKIN KAŞIMA.. kaşıdıkça yarılıyor ve çatlıyormuş daha çok.. kolonya sür bişi sür ama kaşıma cnm..
ya sumakcım benim de acayip kaşınıyolar acaba çatlıycaz mı yawww.benim 85 di ancak 90 oldu ama çok şişler ve kaşınıyorlar,bebe yağını her akşam süryim bari ben iki günde bir duştan sonra sürüyordum sadece
benimki de 75 ti,şuan 85 olmuyo,ama daha çatlamadı,ama ben eminim çatlayacağına,çünkü taaa 13-14 yaşından beri çatlaklarım vardı,yıllar geçtikçe arttı,ben de normal nemlendirici sürüyom,bol sıvı tüketiyom ama biliyorum ki nafile
kafasına gore mısafır cagırıo ya acaba musaıtmıyım malzemem varmı yokmu gelmelerini istiyomuyum dusunce namına bısey yok belım agrıdan kopuyo boyle kosturunca( annemde yokkı yardım etsın sehır dısında o olsaydı sımdı elım ayagım olmustu Kİmse annelerim yerini tutamaz
kızlar amma çene yapmışsınız ha
bisürü şey sölicektim hepsini unuttum herşeyi unutuyorum:18: yarın öbürgün benim beyin yüzünü görsem hatırlamicaamdan korkuyorum:18:
bişiler sorcam size 1. ben meyeli yoğurt yiorum zararlı mı
2. uludağın limonatasını içiyorum zararlı mı
3. et yemeyeli 5 gün oluyordur zararlı mı
4. karnımın üstüne yatıyorum zararlı mı
evet bunlara cevap istiyorum
aslında daha çok sorcaktım da sorularımı unuttum:18:
bisürü şey sölicektim hepsini unuttum herşeyi unutuyorum:18: yarın öbürgün benim beyin yüzünü görsem hatırlamicaamdan korkuyorum:18:
canım bende kendimce cevaplamaya çalıştım sorularını, umarım yardımcı olabilmişimdir:
1. meyveli yoğurdunu kendin yap hazır olanları az yemekten zararı olmaz ama katkı maddesi var
2. limonatada koruyucu maddeler olabilir ara sıra bir çay bardağı iç yada hiç içme
3. haftada en az 3 öğün kırmızı et 3 öğün tavuk ve 2 öğün balık yemelisin yemezsen yetersiz beslenirsin
4. bu aylarda karnının üstüne yatmanın zararı yok sanırım yanlış hatırlamıyorsam 28. haftadan sonra zaralı
valla kaynanam,görümcem,3 çocuğu,k.babam bizde,dün yorgun argın geldiler denizden,ben de işten gelmiştim,ama eşim,ablam güzel yemek yapar,sen gel otur dediyemekten sonra da ablası ben yıkarım bulaşığı,sen sağı solu topla yeter dedi,arkamda kocam var ya gerisi vız gelir,tırıs gider
ay Alalhım ya sende hazır al bırseyler koy ya yorma kendını bı pıde yaptır bı de ayran oldu bıttı
ne oyle cesıt cesıt yemek
gelsın yaptsın o zmaan
mrblar ben zuhal...bende 4 aylık hamıleyım.hesplamalara gore aralık ayında olucak hayırlısıyla bakalım..çok heycanlı beklıyoruz bakalım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?