bu sıcakta bu kadar et tüketilir mi ya,bence abartmaya gerek yok,1 balık,bi tavuk,bi de kırmızı et yeter birer öğünde bence
kımse yazmıyomu buraya[/QUOTE
aramıza hoşgeldin, bebişinin cinsiyeti belli mi ? listede ekli değilsen deryam1605 arkadaşımıza özelden bilgilerini yazabilirsin?
bu sıcakta bu kadar et tüketilir mi ya,bence abartmaya gerek yok,1 balık,bi tavuk,bi de kırmızı et yeter birer öğünde bence
yaaa bana dediler ki karnın hiç çıkmamış,hiç belli değil,ben de kız olduğu için yatık büyüyo dedim,erken çıkıp çatlayacağına,geç çıksn nolcak dedim,ya bu milet bi tuhaf ya,kızlar siz görgünüz göbüşümü,belli değil mi,eskiden göbeğim bu kadardı,zayıflayınca göbek gitti,sadece bebek kaldı
bende bu kadar et yiyemiyorum walla sıcakta hiç çekilmiyor, dün kayınvalidem sulu yemek yapmıştı etli sadece patateslerini seçtim yedim, et görmek istemiyorum çoğu zaman,
birde kızlar bence çok pimpirikli davranıyoruz, bazı eski alışkanlıkların-varsa- bırakılması yeterli (sigara, alkol, kahve,çok gazlı içeçekler, fast food) yoksa içinde katkı maddesi olmayan hiçbirşey yok, pazardan taze meyve sebze alıyorsunuz onlarda bile hormon var, herşeyin en organiğini bulmak pek mümkün değil, zaten bir yerde okumuştum vucüdumuz yararlı/ zararlı besinleri ayırıyor ve mümkün olduğunca yararlı olan besinleri bebeğe geçiriyor :) biz elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyoruz, ama çokta strese sokmayın yani kendinizi
o kutu meyve sularından koladan falan ben de içmiyorum da limonata içimi serinletiyo evde yapamıyorum uludağınkini içiyorum içmiim bari onu da 2 ay bira aşerdim yazlığa gelince içtim dayanamadım:26: 1 kadeh de şarap içtim bozcaadada o kadarwalla ben ne kutu meyvsuyu- ne gazlı içeçek- yani sıkma olmayan doğal olmayan hiçbişi içmiyorum dr um pek tavsiye etmiyorum çok istersen azıcık kola içebilirsin ama 1 kutu değil dedi..iş toplantın olursa 1 kadeh şarap içebilirsin dedi mesela.. et yemen lazım protein açısından bir şekilde.. karnının üstüne yatabiliosan ne mutlu sana ama yatmasan daha ii.. sonuçta orada bebek var sen ona öle ya da böle baskı uyguluyorsun.. bence.. ama dr. una sor.. ben her seferinde liste ile gittim ilk görüşmelerde şimdi artık liste apmıyorum:)
ay teşekkür ederimcanım bende kendimce cevaplamaya çalıştım sorularını, umarım yardımcı olabilmişimdir:
1. meyveli yoğurdunu kendin yap hazır olanları az yemekten zararı olmaz ama katkı maddesi var
2. limonatada koruyucu maddeler olabilir ara sıra bir çay bardağı iç yada hiç içme
3. haftada en az 3 öğün kırmızı et 3 öğün tavuk ve 2 öğün balık yemelisin yemezsen yetersiz beslenirsin
4. bu aylarda karnının üstüne yatmanın zararı yok sanırım yanlış hatırlamıyorsam 28. haftadan sonra zaralı
sola yatınca ya da sağa omuzlarım ağrıyor pefmeyveli yoğurt dediğin aktivia mı,yaşasın tuvalete gittim onla,mısır gevreğini karıştırdım yedim,oleyyyy benden mutlusu yok,10 dk bile sürmedi arası tuvalete gitmemin,limonata iç,ama içinde sitrik asit,aksorbik asit olanları fazla içmiyom ben,taze sıkılmış olancan içiyom,çarşıya gidersem,benim gibi kolestrolün çıkmadıysa,benim normalde yoktu,şimdi çıktı,kırmızı et,yağı yemek,yükseltiyo kolestrolü,onun dışında haftada bir yemen yeterli,karnının üstüne yatma,sola dön yat canm
ya ben 1.60 boya 74 kilo hamile kalınca 6 kilo verdim 68 oldum göbeğim bebek gibi değil de işte hala göbek gibi bu durumda tabi hahahayaaa bana dediler ki karnın hiç çıkmamış,hiç belli değil,ben de kız olduğu için yatık büyüyo dedim,erken çıkıp çatlayacağına,geç çıksn nolcak dedim,ya bu milet bi tuhaf ya,kızlar siz görgünüz göbüşümü,belli değil mi,eskiden göbeğim bu kadardı,zayıflayınca göbek gitti,sadece bebek kaldı
ay merak ettim ne diyo allah aşkınaCanım benim kocişde gelince söyler söylemesine ama akşama daha çok var o zamana kadar ben herşeyi hallederim zaten onlarda erken gidip yardım etme yok bizim ailede öyledir erken gidilir elbirliğiyle yapılır ev sahibinede yük olmaz hem onlar son dk gelioAllah bana sabır versin
Saolsun bana akşama bı cesıt yapacak cesıdıde hıc duymayın o kadar alakasız kı aksam yemegıyle anne aksam yemegıne olmaz sankı dıyorum aa olmaz olurmu ne guzel olur hemde dıoCnınız cekmesın dıe soylemıorum ama benı sınır ettı heee
walla ben şimdi bebeğinizi beklerken sizi neler bekler diye bir kitap okuyorum çok içimi rahatlatıyor. onda da hani yediğiniz şeyin faydası zararından az mı çok mu hep bunu düşünerek yiin için diyor. yani anladığım şu:ben hakkaten çok pimpirikliyimdir; bizim yediklerimiz içtiklerimiz evladımızı bir ömür boyu etkileyecek elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız, birşeyi yiyemiyorsanız aşermeden dolayı zorlamanın manası yok tabiki
Slm cici anneler çoğumuz 5. ayına girdi çatlaklar için ne tür bir önlem aldınız ben badem yağı kullanıyorum gece yatacağımda sürüyorum artık her gece kullanacağım boş yere pahalı krem kullanmayın dedi doktorum badem yağı etkili bir yağ dedi.
ben mustela kullanıyorum birde bebe yağı banyodan sonra ben daha 4. ayımı doldurmadım 17 haftadan sonra dolduruyoruz herhalde
ben hala herkese 4,5 aylık diyorum ya
hele esım sen daha yenı 4 aylıksın dedı ..o gün gün sayıyor ..hafta hafta say dıyorum ama gün gün sayıyor ..
gün gün sayınca farklı hafta hafta sayınca farklı..
5.ay diyim bari ..
sen beşinci ayın içindesin canım
kocama okutucam bunu
hafta hafta mı sayıyorsunuz ..ben 20.haftamda olunca 5 aylık dıyecektım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?