merhaba annişlerr....
Ya ben deli olucam yakında sanırım. Bebeğimin olacağını 7 nisanda öğrendim ve öğrendiğim gün sigarayı bıraktım. Ki 10 yıllık tiryakiydim. Ama işin garip tarafı şu ki hiç tiksinmedim sigaradan. Aksine sigaraya aşeriyorum desem yeridir. Bi nefes çekeyim de nefsim körelsin de diyemiyorum vicdan azabından... Ahh bebeğim ahh... Annelik böyle birşeymiş demek kiii... Zaten annem yanımda ya şimdi:) geçen şakayla karışık tükürdü suratıma. "gördün di mi analık nasıl bişeymiş. Ben sana yıllardır yalvarıyordum" dedi:))) hakikaten ne kadar haklıymış yaaaaaaaaaaaaaaaaa
çok güzelmiş bu sürekli hesaplamak zorunda kalmıycaz saool sumak
işte esımde gunlerı sayıor dıyor kı daha yenı 4 aylıksın sen dıyor ..ben herkese 4,5 dıyorum oysa
ya aynıyız da
benım bebik bir hafta önden gıdıyordu bende burada kı degıstıren arkadasları gordum bır kac kısı usg ye gore yaptı tıckerlerı bende yapayım dedım
ama 3 gun mü ne öne aldım sadece, bir hafta degılde ...
sonradan yanlıs oldugunu anladım ama degıstırmedım ,cınsıyet bellı olunca yenı tıcker yapıp o zaman duzenlıyecegım
bu sata gore degıl yanı bebişe gore de degıl oylesıne :))
usgeye gore degısır dururmuş benım hıc degısmedı zaten dogum tarıhı de degıstı ama en ıyısı satı baz almakmış oyle yaparmış doktorlar falan fılan
o yuzden ıste..
ay cok uzun yazdım.
Karışıklık her ayın aslında dört haftadan uzun olmasından kaynaklanıyor. Dört hafta 28 gün eder ama Şubat dışında her ay 28 günden uzundur. Yani takvimi elinize alıp tek tek sayarsanız 40 haftanın aslında 10 ay etmediğini görürsünüz. Hatta birçok takvimde yılın kaçıncı haftasında olduğumuzu da gösterir, oradan da bakabilirsiniz. Örneğin 2009 yılının 1 Ocak tarihi son adet tarihiniz olsun, kolaylık olsun diye yılın ilk gününden itibaren hesap yapabilelim diye bu tarihi seçelim. Yılın 40. haftası, tek tek sayarsanız görürsünüz ki 28 Eylül'de başlayan haftadır. Yani 30 Eylülde siz tam 40 haftanızı doldurmuş olursunuz, bu da Ocak- Eylül arası 9 ayınızı doldurmuşsunuz demektir. Yani 40 hafta hiçbir zaman 10 ay etmez
:26:
anladım benimkide 1 hafta önde usg ye göre ama onlar sonra değişiyormuş zaten daha önce olması imkansız
bı yerde de boyle yazmıslar ..her okudugum mantıklı gleıyor bana ya
herkese haftamı soylıcem ben onlar düşünsün bulsun
merhaba annişlerr....
ya ben deli olucam yakında sanırım. bebeğimin olacağını 7 nisanda öğrendim ve öğrendiğim gün sigarayı bıraktım. ki 10 yıllık tiryakiydim. ama işin garip tarafı şu ki hiç tiksinmedim sigaradan. aksine sigaraya aşeriyorum desem yeridir. bi nefes çekeyim de nefsim körelsin de diyemiyorum vicdan azabından... ahh bebeğim ahh... annelik böyle birşeymiş demek kiii... zaten annem yanımda ya şimdi:) geçen şakayla karışık tükürdü suratıma. "gördün di mi analık nasıl bişeymiş. ben sana yıllardır yalvarıyordum" dedi:))) hakikaten ne kadar haklıymış yaaaaaaaaaaaaaaaaa
benim dediğimi söylemişler işte yavvv
Herkese merhaba Annecikler bugün kafayı yedim yicem sanırım akşama kayınvaldemler gelcek güya eşimin dogumgunun basbasa kutladık kalabalıkla ugrasmayalım diye sagolsun kayınvaldem ne yaptı ne etti yine bi toplantı ayarladı bendegelicez dio herşeyi ayarlıo ondan sonrada arıo eger rahatsızsan gelmeyelım dio Birde yok amcaları cagır yok corba yapma bılmem ne die bana akıl verıo zaten salonum buyuk degıl kalabalıkta rahat edılmıo gelde laf anlat Birde akşama bana çeşit yapacak güya oda akşam yemeğiyle tamamen alakasız birşey duysanız oturup gulersınız o derece yani off Allahımm kafayı yıcem daha hıcbısey yapmadım sınırden evlerın tozu alınacak makınaya tutulacak yemek yapılcak napcam ben kızlar yaa
gerçektende öğle canım, herkes kendi yavrusunu düşünüyor galiba, benim annem çok fazla uzakta oturmuyor, bazen hafta sonu gelir kalır, temizlik bir haftalık yemek, herşeyi yapar kıyamaz bana, seninde durumun belli canım hamilesin çok yorma kendini, millet şaheserler yapmanı beklemesin zaten havalarda sıcak, birkaç çeşit yeterli bence, kasma kendini, bende biraz ev işi/ütü yapıyım belim kopuyor sanki
kızlar amma çene yapmışsınız ha
bisürü şey sölicektim hepsini unuttum herşeyi unutuyorum:18: yarın öbürgün benim beyin yüzünü görsem hatırlamicaamdan korkuyorum:18:
bişiler sorcam size 1. ben meyeli yoğurt yiorum zararlı mı
2. uludağın limonatasını içiyorum zararlı mı
3. et yemeyeli 5 gün oluyordur zararlı mı
4. karnımın üstüne yatıyorum zararlı mı
evet bunlara cevap istiyorum
aslında daha çok sorcaktım da sorularımı unuttum:18:
işte her 4 haftaya 1 ay demenden oluyo canım,o 2 günler devrede devrede 9 ay da oluyo 20 gün fark,sonra da benim arkadaş gibi yav aslında hamileik 10 ay diyosun
6. hafta zaten 5+0ile 5+6 arası deryam sadece bu listedeki haftalarda bir kaç gün farkla (yukarı yuvarlamışlar) tutuyor. bide doktorlar zaten +2 hafta yumurtlama tarihinide sayıyorlar bence çok doğru bir liste:44:
bu ay ve hafta hesabı benim iyice kafamı karıştırdı
doktor kağan kocatepe nin internet adresinde ise
1. ay 1-4 hafta
2.ay 4-8 hafta
3. ay 8-12 hafta diye gidiyor
üstelik haftayı da farklı hesaplıyor mesela ben 17+3 deyim 17+0 ile 17+6 arası 18. hafta görünüyor
şimdi hangisi doğru acaba ben kaç aylık oldum ki ufffff
öyle yuvarlamamı olur ya önce 6 haftaya 1 ay de,42 güne yani,sonra 30 güne bir ay de,sonra da 21 güne 1 ay de,olmaz böyle bişey,matematiğe aykırı yavvvvvvvv
cnm benım allah yardımcın olsun,bende sıgara tıryakısıydım,nasıl bırakacam dıe dusunuodum?ogrendıgımın ıkıncı gunu sıgaradan tıksındım,kokusuna gelemıorum,15 yıldır ıcıodum...ama annelık farklı bıseymıs,ona zarar verecegını bıle bıle yapamıo ınsan...bı arkadasım hıc kesmemıstı,hatta 2 pakeet ıcıodu gunde,doguma gıtmeden 1 gece once stresden uyuyamadı arka arkaya 4 paket ıctı,sımdı kızı ıyı ama cıgerlerınde problem varmıs,yaz kıs drlardan cıkmıolar,cok pısman ama ıs ısten gectı:)))
seninkide zor bir durum bir fırttan birşey olmaz diycem ama kendini kasmandaan iyidir belki ama sen iyisimi doktorla bir konuş derim
Canım benim kocişde gelince söyler söylemesine ama akşama daha çok var o zamana kadar ben herşeyi hallederim zaten onlarda erken gidip yardım etme yok bizim ailede öyledir erken gidilir elbirliğiyle yapılır ev sahibinede yük olmaz hem onlar son dk gelioAllah bana sabır versin
Saolsun bana akşama bı cesıt yapacak cesıdıde hıc duymayın o kadar alakasız kı aksam yemegıyle anne aksam yemegıne olmaz sankı dıyorum aa olmaz olurmu ne guzel olur hemde dıoCnınız cekmesın dıe soylemıorum ama benı sınır ettı heee
kımse yazmıyomu buraya
Slm cici anneler çoğumuz 5. ayına girdi çatlaklar için ne tür bir önlem aldınız ben badem yağı kullanıyorum gece yatacağımda sürüyorum artık her gece kullanacağım boş yere pahalı krem kullanmayın dedi doktorum badem yağı etkili bir yağ dedi.
kızlar ark. face de bir video koymuş şok oldum.. daha öncede ablamdan biliyorum anne karnında bebek bir tarafa kayar o taraf şişer el ayak izi belli olur falan ama hiç böyle hareket edeni görmedim.. ekli olanlar lütfen izlesin. burdan paylaşamıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?