2011 Aralık Anneleri

kızlar günaydın...okuyorum okuyorum yetişemiyorum bir türlü yazılanlara ve yaşananlara...herkesin keyfi yerinde maaşallah..

kızlar ben bayram tatilinde antep te olcam,5 eylülden 22 eylüle kadar 17 günlük eğitimim var erzurum palandökende,antepten erzuruma uçak yok,aktarmalı gitmem gerekecek,ayrıca erzurum hava alanından palandöken arası tekrar 3 saat kadar minübüse binecem,10 saat bu şekilde geçecek,hem de 50 lira yerine bana 250 ye mal olcak gidiş,hem de 27. haftam bitmiş oluyo,dönüşte 30 haftalık oluyom,28 den itibaren dr. raporu gerekiyo uçağa binmek için,velhasıl antepten otobüsle gidecem,eşim yol boyu eşlik edecek bana,sonra da antebe annesigile dönecek,belki 2-3 gün otelde benle birlikte kalabilir,19 gün kocamdan nasıl ayrı kalcam,ölürüm ben onsuz yao koca karınla o kadar yola nasıl dayanacam bilmiyom,şimdiden ayağım şişiyo,ara ara tansiyonum düşüyo,ama mecburi eğitim,eğer şimdi gitmesem,seneye mayıs-haziranda gitmek zorunda kalcam,o tarihte bebiş karnımda değil,kucağımda olcak,o daha kötü

Son düzenleme:

ewt kesinlikle katılıyorum sana.ya kızlar kaynanıza kafa sallayın geçin ardından bildiğinizi yapın..ben de kızıyorum ama kendimi sıkıyorum...eşimin hatırına.sonra ilerde daha kötü olmayalım...içinizi ferah tutun ve eşinizi kafalamaya çalışın bence..

ne eğitimi bu canım??bence git birşey olmaz ama doktoruna sor tabi..bi de şu var:eğer eşin fln yanında olucaksa doğduğu zaman daha mı kolay olur acaba???diye düşünüyorum..

helal olsun sana arkadaşım,Allah bizlere de sabır versin,ben bir sabrediyom,2 sabrediyom,bi yerde patlıyom,zamanla inş. daha sabırlı oluruz,daha acemiyim kendi adıma söyleyeyim,ama tövbe bi daha ağızlarına koz verirsem,kimse kocamla arama giremez,ufacık bi laf söylesem kocam hakkında,biz 5 dk sonra unutuyoz,barışıp,koklaşıyoz,ama onlar ooooooo olayı büyütmüşler,cingar çıkarmışlar oluyo,bi daha asla ama asla bişey yansıtmayacam onlara,karı koca arasına girmesinler,yerlerinde otursunlar,senede 3-5 gün görsem yüzlerini yeter valla,tövbeler olsun tayin istersem memleketten uzak ama kafam rahat yaşıyom burda,varsn kapımızı çalan olmasın,karı koca yeteriz birbirimize

kızlar sıkıcı konulardan biraz ayrıllaım..bebişlerinize bişiler almaya başladınız mı???benimkinin cinsiyeti belli olmadığı için almadım henüz..ama çok hevesleniyorum gördükçe...

yok canım ben sadece kendimi yiyip bitirdim kimseye bişey diyemem zaten. ama artık kendimide üzmücem duymazdan glcm. zaten benim eşim vefat ettmeden bir gün önce annesine babasına ve kızkardeşine kızmıştı küs gitti yani. anlayana hayatının en büyük darbesi olur bu ama bizimkiler sağolsun anlamazlar ben onca yapmalarına ve eşimin arada olmamaış olmasına rağmen 10 yıl onlarla grştm düğünlerine derneklerine oğulları sağmış gb gttm yokluğunu hissettirmedim. şimdi evlendim 1 yıl oldu 10 yıldır yıldı telefonla oğlumu 1 kere arayan insanlar sırf benim şimdiki hayatımı ve oğlumun hayatını merak edip dakka başı arar oğlumu arar olmuşlardı bende oğlumu tembihledim zaten o da bildiğinden insanlarla mesafeni koru hayatın mükemmel bile olsa onlara bilgi vermek zorunda değilsin kırılırsın yoksa çok ddm o da slalamıo artık onları iim iim deyipo gçstryr.senn dediğin gb ben kimseyi kırmıyorum sadece umursamıyorum artık

ben böle söylüyorum ama sizin ne yaşadığınızı bilemem tabi. benim kaynanam yüzüme daha tek bir kötü söz söylememiştir. bazı tuhaf davranışları oluyor, onu da cahilliğine veriyorum. ben de oğlunu bazen şikayet ediyorum, ama kaynanamlar hemen oğullarını bi kenara çekip, kızı niye üzüyosun diye ona kızarlar. ben yaşadıklarınızı bilmediğimden böle söyledim ama herkes yaşadığını kendi bilir, herkesin dayanma sınırı farklıdır.

ne eğitimi bu canım??bence git birşey olmaz ama doktoruna sor tabi..bi de şu var:eğer eşin fln yanında olucaksa doğduğu zaman daha mı kolay olur acaba???diye düşünüyorum..

canım,2-3 aya kadar inş. eşim işe girmiş olur,bebekle gitmek daha zor olcak,bu temel eğitim,bu eğitime katılmadan denetim yetkin olmuyo,aday memur luktan çıkıyosn bu sayede,hem 5 yıldızlı otelde 3 öğün istediğimi yiyebilirim,yemek,bulaşık derdi yok,bebişimi iyi beslerim,bu açıdan iyi,şuan istesem eşimle 17 gün aynı otelde kalırm,benimkini devlet karşılıyo ama onunkini karşılamaz,çok büyük bi masraf olur,o da istemez o kadar masraf çıkmasını araba alcaz zaten sen doğurmadan önce diyo,bi kere 6 günlüğüne gittim eğitime,döndüğümde eşim sararıp solmuştu,2-3 kilo vermişti hasretinden,şimdi kesin saçlarım ağarır diyo,kızından da uzak olcak,günlük pıtırtılarını dinliyodu,düşün döndüğümde 30 haftalık olcam,ama napcan mecburen katlanacaz,zor olcak ama biliyorum

kizlar bir cok cvp yazdim benim ogsln sildi kisacasi benim kaynanaminda bir farki yok
dun bebegin cinsiyetini soyledik sacma sapan seyler dedi ve bana sarma sar diyorbelim kasiklarim agrir halde
anneleri yaninda olan arkadaslar cok sansli bence

annecikler daha öncede yazmıştım ama benim yaptığım hataya düşmeyin pişman olursunuz benim gb diye yazıyorum. oğlumda hamileyken çok stres gözyaşı yaşadım ve bebeğim doğduğunda neredeyse yaşına kadar sebepsiz ağlıyordu acilde alıyorduk soluğu malesef benim hamilelikte yaşadığım üzüntü doğru bebeğimi etkilemiş tamamen sebepsiz ağlıyordu katılana kadar.bebeklerimizi doğmadan daha depresyona sokmayalım. lütfen ne olursa olsun sakin olup vardır bunda da bir hayır diyelim en zor durumalrda bile.bizim için kim değerliyse ona verelim tüm düşüncelerimizi gerisi boş diyelim takmayalım konuşan konuşsun aldırmayalım bile (haklısın) diyellm. bu arada karşındaki senden bu kelimeyi duyunca dahada sinir olup bişey söylemek içinden gelmiyor zaten bu da bir gerçek :)

kızlar sıkıcı konulardan biraz ayrıllaım..bebişlerinize bişiler almaya başladınız mı???benimkinin cinsiyeti belli olmadığı için almadım henüz..ama çok hevesleniyorum gördükçe...

bende 3-4 haftadır mağaza önünden geçerken dayanamayıp aracı durduruyorum çocuklar siz bekleyin diyorum arabada giriyorum illa bişey alıcam ya aklım kalıyor sanki aşerir gb bişey bu bebek alışverişide resmen canı çekiyor insanın. ben patikli altlar aldım badiler aldım hastane çıkışı tam takım. alt açması tulumlar vs aldım.ilk bebeğim olmamasına rağmen acayip hevesliyim. :)

iş eşlerde biter canım. benim halamda patavatsızdı oğluda annesini bildiğinden. halam gelinine laf söylerken yakalamış oğlu bak anne sen annemsin o da eşim ne seni ona ezdirir laf söyletirim nede eşimi sana ezdirir laf söyletirim demiş. bir daha halam süt dökmüş kedi oldu tabi bu kadar kısa bir cümle hem kaynananın hem de gelininhayatı boyunca üzülmesini engelledi.

Kızlar merhaba;
bende bebelerimin cinsiyetini öğrendim.
inşallah hayırlısı ile 1 kızım 1 oğlum olacak
Listede ki dengeyi pek değiştirmeyecek ama beni de ekleyin listeye...
cinsiyetini öğrenen hanımlar alışverişe başladınız mı ben zor tutuyorum kendimi yoksa hemen alacağım...

herkes mama yemeğemi gitti afiyet olsun bende mutfağa doğru gdym o zaman. kardeşim tombiş naber diye başlıyor her telefonda şimdiden zaten :) bide ekliyo gerçi daha ne kadar şişçen kimbilir dalga geçiliom resmen üstelik daha 65 kiloyum

kızlarla erkekler yarışı bayağı hızlı tatlı kızın sağlıkla annesini üzmeden gelsin ,inşllhh bu arada kız bebek eşyalarına gözüm kayıyorrrrr

bende başlıycam yavaş yavaşş:) önce erkek dedi doktor ama bakalım kordon mu değilmi dedi sonra baytı ki kordonmuş:) çooooook mutluyum inşallah sağlıkla doğar

cnm tatil için acele atme olur mu? bir dur yerinde kız. yeğenime bişeymişey olur bak kızıyom heee. şaka bir tarafa cnm anlıyorum bunaldın sende bir danış doktoruna da ama bir hafta sonra değilde temmuzun son haftası git o arada bebiş biraz daha yukarı çıksın. öptüm şu adresinide gönder artık stıcerın hala burda..

benim ki de aynı cnm. onun yanında hakaret etti annesi, tehdit etti, bebeğime beddua etti. yinede hatalı benim. niye o bu kadar lafı saydıktan sonra umreye giderken vedalaşmaya gitmemişim. çünkü kalbim var dedim gelinde olsak kırılabiliyoruz.

cnm kayar mayarsın ayağın sabit durmaz ne işin var o tarihlerde orda. bence eşin hep yanında olsun senin. durumun o zman daha ağır olucak koca karnınla napcaksın.

tmm gülüm ben etrafımda zaten sabırlı biri olarak bilinirim. ancak bazı insanlara kafa sallamak yetmiyor ki, durmuyorlar. yani düşün yeni evlendim bize alınan telsiz telefonu almış evine koymuş, ben 2 yıl eski bri telefon vardı onla idare ettim. geçen eşim ben telsiz istememe rağmen normal bri telefon almış ama güzeldi. bu sefer onu bana bir getirin benim telefon çalışmıyor 1-2 hafta bende kalsın dedi. bende eşime vermek istemediğimi söyledim. oda bizdeki eski telefonu verdi. inanırmısın bir hafta hep sordu niye onu vermediniz? hanginiz vermek istemediniz? oğlum mu vermek istemedi sen mi? peşimi bırakmadı. halada söyler. benim kaynanamın soruları orjinaldir. daha önce bri yerde duyulmamıştır. ör: siz işten gelince apartmanın merdivenlerini çıkarken ben sizin ayak sesinizi niy eduymuyorum. şimdi eşimde senin gibi he de geç der. bende "bilmem" derim ama o durmaz. peri gib sesiz mi çıkıyorsunuz " yok cnm ne perisi" derim tmm yok değil sonra döner görümceme "sen duydun mu ayak seslerini" "aaa yok bende duymadım enteresan" hakkatten niye duyulmuyor sizin ayak sesisniz" ben derin bri iç çekerim ufak bri tebessüm ederim "bilmem" "hayır yani benim duymam gerkir.......................................... sürer gider ve apartmanda 10 daire var. susmaz, durmaz hayır ne diyebilirim ki ben ona bunun bir cevabı yok ki.

cnm hayatını duyunca insna ufak tefek şeylerden şikayetçi olduğu için utanıyor. Ama şurası açık ki Rabbim sana bizlerden çok daha büyük sabır vermiş. Rabbim bundan sonraki hayatının çok güzel ve mutlu olmasını nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…