2011 Aralık Anneleri

Geçekten de Mardinciğim etrafın lafı sözü tam bi demorize ediyor insanı.. Benim kimse yakınımda değil ama uzaktan bile moral bozmayı beceriyorlar.. şu amniotik bantı duyunca eltim aradı Allahın zır cahilli çocuğun sakat doğsun diye büyü yaptılar gibi sap saman konuştu. Kadını azarladım kapadım telefonu . Bu kez kaynanamı aramış 80yaşında kadına benim çocuğumun sakat doğacağını söylemiş. Kadıncağız günlerce ağlamış.. 20 gündür dün aradı sanki kötüyüm dememi bekliyor cahil. Her şey çok iyi dedim. Bebek de iyi dedim. sonuçta insan derdini sorununu paylaşacağı adamı bilirse daha az zarar görür..
Bu tip insanlar iyi niyet gösterisi adı altında kendi egolarını tatmin edecek laflar ediyorlar. Hele cahillerse tamam...
Tabi bazı seçimleri kendimiz yapamıyoruz. Zoraki hayatımızda olan insanlar da var malesef..

Bu arada kızlar dedikodu kazanını ben de karıştırmaya başladım

Öpüyorum seni canım dışarı çıkmaya karar verdin mi? Ben ineceğim birazdan...

o duyguyu çok ii bilirim((( benim ilk bebeğimin ocak ayında kalbi durmuştu alınması gerekiyordu ve bu haberi tek başımayken aldım nası ağlamıştım hastanede yabancılar gelip kime ne oldu deyip durdular kimseyle konuşmak istemiyodum belki de ben o yüzden eşimin gelmemesine hep çok takılıyorum ((( hani bana hak vermiyosunuz ya bazen ama herkes yaşadığını bilir amaaaa sen bana bakma tabi benimki farklı senin bebeğinin çok güzel haberleri çıkcak zaten pek bişey kalmadı 1 günümüz geçti gitti bile ii haberlere bi pasta keseriz artık netten :)))) en kıymetli bebeğimiz senin ki olcak sanırım cnm üzme kendini

haklisin cnm,bende oyleydim..:))tabiki sagligi herseyden daha onemli ama belirsizlik catlatio meraktan:)) benim dr um 13haftadan itibaren kesin sonuc belli olur dedi,sadece drlar kesin konusmak istemiolarmis...aslinda cok acik ve net gozukuo cinsiyet...ben internetten once baska kiz/erkek cocuklarin ultrasound resimlerine baktim,nereye bakacagimi ogrenmek icin,drdan once gordum valla:))bide benim drum kuzenim cinsiyeti icin uzun uzun baktik,radyolog cagirdik 2li test icin,oda bol bol resmini cekip verdi...:))uzerine 2 kontrole daha gittim,hepsinde de pipisine baktik oglusumun:)))aslinda seninkinide gorebilir dr,kontrole gitsene bidaha:))

Heleki çocuğun psikolojisi söz konusuysa umarım bu fikrimi uyguularım diyorum ama birde şu oluyor bebişlerin ilk doğduklarında emme sorunu oluyor. Anne sütünü az aldığı için sarılığa falan dönüyor bilmiyorum o ilk günler bir de anne sütünü emme açısından çok önemli.. Neyse bakalım o zaman gelsin de inşallah uslu olurlar homur homur emerler de sünnete engel olmaz :)

Aruğumcuğum cinsiyet konusuna gelince aslında sizinkileri öğrendikçe heyecanlanıyorum ama benim amniotik bant tüm heyecanlarımı firenliyor açıkcası.. Sevgili mardin arkadaşımın dediği gibi tek istediğim sağlıklı olması. Çünkü benim heyecanla beklediğim tek şey bu ki doğuma kadar bu kaygıyla yaşayacağım sanırım...
Allah bebişlerimizi korusun...

sat,yaş,yaşad.şehir,hamile kaldığın kio,şimdiki kilon bi de canım söyle de ekleyeyim
benim diğer bilgiler var sadece cinsiyetler yoktu listede canım eklersen sevinirim
istanbul
sat: 12 mart
şimdiki kilom:60
teşekkürler

eğer 2. çocuğum olsaydı düşünürdüm. ama daha bebişe alışmadan cesaret edemem. göbek bakımını yapabilecekmiyim onu bilmiyorum. bide göbekte yara pipide yara çok sıkıntı olur. çocukcağız hep çıplak gezmeli o vakit demi. üstelik yeni doğanlar günde 12-13 bez değiştiriyorlarken başedebileceğimi sanmam.

hiç takılma cnm yaptırmakla iyi ettin çünkü öbür türlü doğuma kadar stres ve kaygı yaşayacaktın. şuanki halinin 5 ay daha sürmesini düşünemiyorum bile. Allah'ın izniyle 15 gün sonra düzeleceksin. öptüm iyi gezmeler.

o ne ki cnm. kordon kanımı dedin?

benim drum 12.hafta da da erkek demişti o gün pozisyonu uygundu demek sonra 2 defa gittiğimde bacaklarını açıp kapıyor sen iki ihtimali de düşün demişti neticede erkek dedi hatta bebeğin durumuna göre demekki 12.haftalıkken bile görülebiliyo ama pozisyon işi bu göstermeyince dr napsın

kayınvalidem 3 kere cepten bi kere şirketten aradı çıkmadım teline döndüm sonra bilgi verdim iiyim falan diye süzüldünmü dedi kayınpederim yumurtladı kesin o bana süzülmüşsün kızım ye biraz demişti de evet kilo veriyorum dedim erkek olmasın dedi evet erkek dedim hııııı neyse bizim için farketmez falan dedi üzüldü sankim hehehehehe bizim içinde farketmez dedim alem yaaaa

kocama dedim annem sevinmedi herkesin isteği farklı olabilir falan diyo ılımlı yani anası ne de olsa annem de kız istiyodu benim:)))) hayırlısı böleymiş ama ben genelde erkek kıyafeti almıştım ki zaten hehehehe

ya bak görüo musun :) maşallah ya işte bana sadece cıkıntısı var erkek olabilir dedi.ama o cıkıntıyı görebilecegi bir pozisyon olmus demekki... yani insan pipiyi görüyorsa o pipidir canım ne var bunda geveleyecek yok kız imajı varsa da kız imajıdır yani cık cık cık

havuza gidip geldim amma yazmissiniz ancak bitirebildimm... :))

kızlar naıslsınız uzun zamandır yoktum bugun ogrendım kı bir kraliçemiz geliyor:)

canim coook sevindim hayirli olsun minik kizin :)

ikizi olacak annelerin en buyuk istegidir herhalde iki nimeti bir arada yasayacaksin ne guzel. ikiz bekleme sureci cok stresslidir eminim ama sonucu da bir okadar guzel olacak insallah. opuyorum meleklerini :)

yaw goztepe bana yakin ama bu hafta kpss var neyse ben dogurana kadar yine bu civarlarda olur insallah..

bu bilgiler nereden ulaşıyor size bir sitede filan mı yayınlanıyor acaba bende bizim semte geldiğinde gitmek isterim kısmet olursa

canim burdan bakabilirsin. Mustela sen umraniyedeydin sanirim. haftaya da hisar hastanesindeymis. yakin olanlara duyruluuuuuurrr...

yeni dogan sunneti dusunuyorum. ama tam yeni dogunca diil dee ilk bi hafta bi gecsin. bakalim sarilik vs durumlarina. sonra doktorumuzla konusup zamanini belirleriz. sonradan yaptirmak daha zor daha aci verici oluyor. simdi gobegiydi pipisiydi derken bi hafta 15 gunde tum stressleri biter insallah :)

ay hiç olur mu bence cok sevinmişlerdir.bir de onların soyadını devam ettirecek sonucta...bence o baska birseyden alınmıştır ,ya da sana kırgınlığı varsa felan nazlanıyo olabilir :) bence öle yani

haklisin cnm benimde 12 haftamda erkek demisti,13haftamda da kesinlestirdik...hareketli olunca bebisler gorebiliolar,en kisa zamanda herkes ogrenir insallah..:)) ama erkek olunca sunnet isi delirtio,nasil kiyip yaptircaz bilmiorum:))

eski bri kızılderili atasözü derki " bir insanı kınamadan önce 40 gün onun makosenleriyle (ayakkabılarıyla) yürü". yani 40 gün onun hayatını yaşa. senin ki hakkatten böyle oldu. biz bilemezdik, cnm benim artık kötü şeyleri düşünmek yok. bak oğluşun çok şakacı olcek söyliyim sana. 12 haftada gösterdi. sonra aç kapa numaralar yaptı sana. sana sevimli görünmek istiyor galiba. yaa tülaycım vicdan azabı çekiyorum. önceleri bebişin hareketlerini çok net hissederdim, geçen hafta arabada çok dönünce "babası kız buna bu çok şımardı" dedim o gün bugün hissedemiyorum. acaba bana küstü mü? annesi ona şaka yaptı, babacık ona hiççç kızmaz ki. ayy kafayı yiyorum galiba.

o ne ki cnm. kordon kanımı dedin?

Kordon kanı kök hücreleri sadece doğum esnasında toplandığından dolayı oldukça değerlidirler. Bu nedenle toplama işleminin uzman hekimler tarafından yapılması ve uzman kişiler tarafından uygun koşullarda işlenerek saklanması gerekmektedir.
Kordon kanı toplama işlemi oldukça basit ve acısız bir işlem olup, anne ya da bebeğe herhangi bir zararı kesinlikle bulunmamaktadır.

Kordon kanı kök hücreleri, diğer kök hücre kaynakları ile karşılaştırıldığında oldukça gençtirler ve saklandıklarında yaşlanma ve yıpranma süreçleri de durdurulmuş olur. Üreme hızları diğer kaynaklara göre daha fazladır.

Kordon kanı nakli esnasında alıcı ile verici arasında tam bir doku uyumu (HLA) olmasa dahi, başarı oranı yüksektir.

Bebekten toplanan kordon kanı sadece otolog değil, doku uyumu gerçekleştiği takdirde ailenin diğer fertleri için de kullanım alanına sahiptir. Bu özellik, aile bireyleri arasında kordon kanı nakli gerçekleştirilmesine de olanak sağlar.

Saklanmış olan kordon kanı kök hücreleri, istenildiği takdirde herhangi bir işleme tabii tutulmadan ve hastalığın ilerlemesine fırsat vermeden kullanılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…