ay kızlarrrr bi iğrençlik daha var kıl çıkmaması için.
sıkı durun
fare yavrusu
evet yanlış okumadınız fare yavrusu. alıp sürüyosunuz. hiç bi tane bile kıl çıkmıyo. yengemin kardeşinde yapmışlar. 6 kız kardeş bunlar hepsi de kılllı bi bu bebek gibi. kadnın orasında bile hiç kıl çıkmıyomuş. bu nasıl bişise?
bugün çok stres yaşadık bide sıcaklar bunaldık. hadi biraz gülelim.
Anneme, "Hayatıma giren erkekler neden bu kadar çabuk çıkıyor? Bendeki şanssızlık genetik mi?" diye sordum. "O senin bireysel salaklığın, bizi bulaştırma!" dedi. Hemen sustum.
Sofrada "Hanım ben hiç brokoli yemedim." diyen seksenlik dedeme "Artık öteki tarafta yersin." cevabını veren hınzır bir anneannem var!
Anti-bakteriyel sabunla ellerimi yıkarken, "Geberin köpekler!" diye kahkaha atan, bakterilerin ölüşünü zihninde canlandırıp bundan zevk duyan ben mi, neden güldüğümü anlattığımda "Hayvansın sen, onların da canı var!" diyen kız arkadaşım mı acaba daha çok alkışı hak ediyor? Alkışlayan ellerde bakteri olmasın lütfen...
Lacivert ceketi, gri pantolonu, kahverengi ayakkabısı ve siyah kemerini bir arada giyen babama annemin yorumu: "Toplama bilgisayar gibi olmuşsun!"
Enişteme "Arabayı değiştirsene artık, benden bile daha yaşlı" diyorum, "Değiştiremem, araba yolda kalınca teyzen arabayı itiyor, peşimden koşması çok hoşuma gidiyor. Yıllarca ben koştum peşinden, şimdi biraz da o koşsun" cevabıyla gülüyorum, gülüyorum, hala gülüyorum...
Kendi arabası diye siyah gördüğü farklı markadaki her arabaya binmeye çalışan ve birinde de başarılı olup araba anahtarı kabul etmiyor diye servisi arayan, iki saat nasıl olup da çalışmadığı hakkında servis elemanına cepten malumat veren başka essek var mı? Arabalarınızı kilitlemeden çıkmayın; binerim...
Büyük marketlerden birinde kasada kuyruktayız. Birden etrafa kötü bir koku yayılıyor, herkes yüzünü ekşitiyor "Kokunun kaynağı ben değilim." gibilerinden. Kuyrukta babasıyla bekleyen 7-8 yaşlarındaki bir veletin "Baba bu koku bizim banyoda da var hep" demesiyle, ortada kırmızı suratlı bir baba ve olayın faili bulunduğu için rahatlayıp tebbessüm eden bizler...
Dekorasyon dergisine bakarken bir sandalyenin iki aylık maaşına tekabül ettiğini gören kuzenimin yorumu: "Geç bunları, bizde ona oturacak g.t yok!"
Bir alkış da sınava giderken, 1 GB'lık flash disc'e Kur-an'ı Kerim ve dualar atan, sonra da boynuna asan ve cevşen niyetine kullanan kardeşime gelsin...
Hamile olan sevgili sarışın kuzenim, gebelikle ilgili okuduğun; "Bebekler zekalarının %80'ini anneden alıyorlar." makalesinden sonra panikle bana dönüp; "Ay inanmıyorum. Bana ne kalacak o zaman?" diye sorduğunda sana; "Üzülme öyle bile olsa senin kaybedeceğin bir şey yok!" diyemedim ya! Lanet olsun içimdeki insan sevgisine!
buseli güldürdün kız beni. allah da seni güldürsün :))
kızlar (özellikle de izmirde oturan arkadaşlar) nerelerden hamile kıyafeti alışverişi yapıyorsunuz?izmirde fazla hamile mağazası bilmiyorum tek bildiğim agoradaki gebe mağazası.fikirleriniz önerileriniz neler?yoksa beğendiğimiz tshirtlerin büyük bedenleriyle geçiştirebilir miyiz :) problem alt giyimde olur ama onda da.
Bir doktora daha yolladık sonucları faksladık ondan haber beklıyorum kendısı prof bakalım Allah yardımcım olsun inşallah
Canım benim çok üzmüşsün kendini... Lütfen yapma böyle.. Çık biraz rahatlarsın. Hadi birlikte yapalım. Banada doktor amniotik bant var demişti ve hala bunda ısrarlı... Tam o hafta alt komşumuzun bebeği doğdu. Hergün bebişi görmeye gideceğim diye niyet ediyorum sonra bir türlü gidemiyorum. Hala da gitmedim. Bebişin sesini duydukça ağlıyordum.. Hadi sen alışverişe ben de bebiş görmeye..
kızlar ben de doktordan geldim ,bebişimi gördüm Allaha sükür hersey yolunda .bi tek cinsiyetimiz henüz kesin diil.ne güzel kimi hamilenin belli oluyor bu haftada hatta daha erken ama bnm doktor kesin konuşmadı sadece erkek olabilir çıkıntısı var dedi.ama sanırsam kız ancak bu kadar nazlanılabilinir çünkü. bi de o kdar çikolata yedim girmeden odaya,bana mısın dememiş.istirahatteymiş kendileri :)) ne bilim bi hareket bi gösteri bekliosun ama cok fazla bi aktivite yoktu yani :26: uslu olcak demekki diyelim artıkkkkkk :) pinpiriklenmeden.....
Canımm hadi gözün aydın maşallah Allah nazarlardan saklasınhiç pimpiriklenmemek gerekiyo aslında ama elimizde değil yapamıyoruz Bebişin rahatına düşkün demekki sabırlı ol annesiii bak bnm bebiş 2.seferde gösterdi kendini darısı sana
Geçekten de Mardinciğim etrafın lafı sözü tam bi demorize ediyor insanı.. Benim kimse yakınımda değil ama uzaktan bile moral bozmayı beceriyorlar.. şu amniotik bantı duyunca eltim aradı Allahın zır cahilli çocuğun sakat doğsun diye büyü yaptılar gibi sap saman konuştu. Kadını azarladım kapadım telefonu . Bu kez kaynanamı aramış 80yaşında kadına benim çocuğumun sakat doğacağını söylemiş. Kadıncağız günlerce ağlamış.. 20 gündür dün aradı sanki kötüyüm dememi bekliyor cahil. Her şey çok iyi dedim. Bebek de iyi dedim. sonuçta insan derdini sorununu paylaşacağı adamı bilirse daha az zarar görür..
Bu tip insanlar iyi niyet gösterisi adı altında kendi egolarını tatmin edecek laflar ediyorlar. Hele cahillerse tamam...
Tabi bazı seçimleri kendimiz yapamıyoruz. Zoraki hayatımızda olan insanlar da var malesef..
Bu arada kızlar dedikodu kazanını ben de karıştırmaya başladım
Öpüyorum seni canım dışarı çıkmaya karar verdin mi? Ben ineceğim birazdan...
Canım cıktım dısarı geldim şimdi arkadaşım beni evine götürdü moralimi düzeltti geri getirdi ama saolsun kaynanam yine moraliimin içine etti gitmişde beni eşime şikayet etmişneymiş efendim ben dün onu arayıpta durumu anlatmamışım eşimden duymuş zaten bnm anlatmama fırsat vermeden dk başı oglunu arıodu ben o halimle onu teselli etmeyi mi düşüncem Allah aşkınıza sinirlerim yine tavan yapmış durumda hadi hayırlısı
o duyguyu çok ii bilirim((( benim ilk bebeğimin ocak ayında kalbi durmuştu alınması gerekiyordu ve bu haberi tek başımayken aldım nası ağlamıştım hastanede yabancılar gelip kime ne oldu deyip durdular kimseyle konuşmak istemiyodum belki de ben o yüzden eşimin gelmemesine hep çok takılıyorum ((( hani bana hak vermiyosunuz ya bazen ama herkes yaşadığını bilir amaaaa sen bana bakma tabi benimki farklı senin bebeğinin çok güzel haberleri çıkcak zaten pek bişey kalmadı 1 günümüz geçti gitti bile ii haberlere bi pasta keseriz artık netten :)))) en kıymetli bebeğimiz senin ki olcak sanırım cnm üzme kendini
Canım benim yaa sana birşey diyim mi yemin ederim kırk kat el akrabadan çok daha iyi daha anlayışlı kimse annenin yerini asla tutmaz en büyük dert ortagımız onlar bizim lafa geldimi sen bizim gelinimiz değil kızımızsın muhabbeti geçer ama ortada birşey yok kaynanam sabahtan beri bir kez aramadı görümcem desen aynı birde beni eşime şikayet ediyorlarmış ne güzel yaaAy kızlar ya var ya şu güzel haberi ben duyayımda başka hiçbir dileğim yok Allahtan
hiç takılma cnm yaptırmakla iyi ettin çünkü öbür türlü doğuma kadar stres ve kaygı yaşayacaktın. şuanki halinin 5 ay daha sürmesini düşünemiyorum bile. Allah'ın izniyle 15 gün sonra düzeleceksin. öptüm iyi gezmeler.
Evet canım yaptırdım hiçde pişman değilim yeter ki Allahım o mutlu haberi duymayı bize nasip etsin 15gün beklemeye razıyım ben kimin ne söylediğide umurumda değil
Mardncigim iste cnm bn onun icin ne ikili e 3 lu test yaptirdim inanmiyorum cunku korkma icini ferah tut seen ins hic bise olmayack ve bidahaki bebisinde yaptrmaa bilmiyorm ben yaptrmaya karsiyim ayrica 2 li testte sonuc kotu ciksa aldirmaktan baska bisey yapilmiyor yapilamiyor testte kotu cikti die sonic hangimiz o cana kiyabiliriz ki ? Alllahdan baska kimse bilemez cnmm sen kedi uzme ven cok duydum sonuc riskli hattaa risklidende ote deyip annenin morelini bozan doktrr ve hepsi sagliklica dogdu sakiin baska bi islem yaptrmaa cunku aldirmayacagina gore snii daha cok uzmektwn baska caresi yook
Evet canım benim üzülüo yıpranıosun dediğin gibi başka birşey yok Allah yardımcımız olsun güzel haberleri duymayı nasip etsin..
cnm benimm... yeni gördüm( okuyamadım da geçmişiii.... Rabbim yardımcın olsun. okuduğumdan beri dua ediyorum sana, işin hayra çıkana kadar da edicem... nolur üzülmemeye çalış çok zor olsa da...
saat 3te tel geldı doktor ıle yarın randevum vardı ,doktorunuz acil izine cıktı yarın gelmeyın dedı ayın 15ine kadar olamayacak dendı.
bende dıger doktora alayım dedım onun da sezeryan gunu dendı ..
hemen kayınvlaıdemı aradım dedım boyle boyle bugüne sıra alabılır mısın ..
benım doktorum bugun de yoktu o da dıgerıne almıs.
saat4te gırdık sonuncu gırdım zatı..
tatılı sordum sorun yok dedı,ıste gıtmıskenb ılacta yazdırıyım dedım yazdı ..
kayınvalıdem dedı bakalım bebege dedı o da tamam bakalım dedı .
deıdk cınsıyetı ogrenmedık bellı olmustur dımı o da olmustur dedı..
gırdık esımde geldı..
hemen ıyı mı dedım ıyı dedı
sonra cınsıyetıne bakamadık oyle bır sekılde oturmuş kı bızım sıpa ..
esım bı ara erkek galıba dedı ,doktor erkekler erkek ıstıyor ıcınden ıcınden dedı ama ben kıza benzettım dedı
yok kız ıstıyoruz dedık..
karnımı salladı fılan ama nafile bır turlu pozızyonunu degıstırmedı ..
cekmıs ayakalrınını kendıne oturuyor kollarını da baglamıs ,ayak parmaklarını tutmaya calsııyor ..
hadı cocugum dıyorum dövecem bak sımdı yok degıstırmedı ..
dedı haaftaya ayrıntlı usg var o zaman gorunur ee bız tatılde olacagız tatıl donüşü bellı olucak yanı
doktordan cıktık oturduk kafeye bızım kı basladık harekete ,tekme atıyor resmen zilli dedim senı ..ne vardı degıstırsen oturusu..
yanı ne oldugunu kesınlestıremedık ..
kesın bırsey demıyorum sonradan degısenlerı duyunca ,erkek olsa sımdıye bellı olurdu herhalde ..
ama oyle yüzde 70 %80 lerle de avunmak ıstemıyorum
kesın kız ya da kesın erkek denmelı bana ..:84:
Canım seni anlayabiliyorum ben ilk girdiğimdede bebiş aynı seninki gibi bacaklarını göbeğine kilitlemişti resmen doktor %51 erkek demişti bu gittiğimde hem çikolata yedim hem vişne suyu içtim benim irkekiimm gösterdi pipisiniTabi ben önceden aldıgım haberle ne pipisini gördümmm nede ultrason olayını hatırlıoyrum Neyse düşünmeyim o anları diyeceğim bir dahakine gösterir artık nazlı bebişin ikilemde kalmak zor ama az daha sabır tatlımm
benım kı ılk kez boyleydı ya neden kapattı anlamadık her daım acık olurdu halbu kı ..
doktoru mu sevmedı nedır :))
zaten ayrıntılı usg zaamanım geldı orada bellı olucak ınsalalh
saat 3te tel geldı doktor ıle yarın randevum vardı ,doktorunuz acil izine cıktı yarın gelmeyın dedı ayın 15ine kadar olamayacak dendı.
gırdık esımde geldı..
esım bı ara erkek galıba dedı ,doktor erkekler erkek ıstıyor ıcınden ıcınden dedı ama ben kıza benzettım dedı
cekmıs ayakalrınını kendıne oturuyor kollarını da baglamıs ,ayak parmaklarını tutmaya calsııyor ..
dedı haaftaya ayrıntlı usg var o zaman gorunur ee bız tatılde olacagız tatıl donüşü bellı olucak yanı
doktordan cıktık oturduk kafeye bızım kı basladık harekete ,tekme atıyor resmen zilli dedim senı ..ne vardı degıstırsen oturusu..
kesın bırsey demıyorum sonradan degısenlerı duyunca ,erkek olsa sımdıye bellı olurdu herhalde ..
Belkide demiştir annem bu doktoru nerden buldu yaff ben öyle her doktora açamam ki diye
Canım benim çok üzmüşsün kendini... Lütfen yapma böyle.. Çık biraz rahatlarsın. Hadi birlikte yapalım. Banada doktor amniotik bant var demişti ve hala
Canım cıktım dısarı geldim şimdi arkadaşım beni evine götürdü moralimi düzeltti geri getirdi ama saolsun kaynanam yine moraliimin içine etti gitmişde beni eşime şikayet etmişneymiş efendim ben dün onu arayıpta durumu anlatmamışım eşimden duymuş zaten bnm anlatmama fırsat vermeden dk başı oglunu arıodu ben o halimle onu teselli etmeyi mi düşüncem Allah aşkınıza sinirlerim yine tavan yapmış durumda hadi hayırlısı
Canım benim yaa sana birşey diyim mi yemin ederim kırk kat el akrabadan çok daha iyi daha anlayışlı kimse annenin yerini asla tutmaz en büyük dert ortagımız onlar bizim lafa geldimi sen bizim gelinimiz değil kızımızsın muhabbeti geçer ama ortada birşey yok kaynanam sabahtan beri bir kez aramadı görümcem desen aynı birde beni eşime şikayet ediyorlarmış ne güzel yaaAy kızlar ya var ya şu güzel haberi ben duyayımda başka hiçbir dileğim yok Allahtan
Evet canım yaptırdım hiçde pişman değilim yeter ki Allahım o mutlu haberi duymayı bize nasip etsin 15gün beklemeye razıyım ben kimin ne söylediğide umurumda değil
Evet canım benim üzülüo yıpranıosun dediğin gibi başka birşey yok Allah yardımcımız olsun güzel haberleri duymayı nasip etsin..
ayyyy hakkatten bu ne yaa. hayır şu eşe şikayeti ben anlamıyorum. ne amaçla edilir. git eşini döv, veya ona haddini bildir, veya bizimle böyle konuşmasını yasakla... ne nedir insnaların bu şikayetten beklentisi. ve eşin onlara bişey diyemmeiş mi ki sen stresli olduğun halde dönüp sana bunları yansıtmış. hayır kaynanayı bir noktaya kadar anlıyorum ama şu yırtık dondan fırlar gibi fırlayan görümcelere ne oluyor yaa. ay çok sinir oldum kusuruma bakmayın. biz burda kızcağız iki dakka moral bulsun diye sabahtan beri uğraşalım , kocasının akrabaları sanki kraliçe ve prensesmiş gibi herşeyi mahvetsinler. neyse susuyorum bugün yeterince gerildim bebişimde gergin hissediyorum.
gırdık esımde geldı..
sumakcım hakkatten senin ufaklık pek bir yaramaz olucak. daha şimdiden yaptıklarına baksana. sadece anne babasını değil bütün yopiği yine merakta bıraktı kereta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?