orayı düşünmek bile istemiyorum Allah yardımcınız olsun...
Günaydın güzel anneler ve melekleri yanıyoruz resmen biz burda klimada olmasa ne olur halimiz bilmiyorum rabbim bu sıcakta dışarıda çalışanların yardımcısı olsun çok zor bankaya bile gidemiyoruz biz
sağol canım benim...
iyisiniz dimi.. nil su'm da iyi dimi...
seviyorum sizi
(bu arada benim gözüm şişti.. mikrop kapmış kötü... napcam bilmiyorum.. doktorumun sanırım hastası var açmadı.. bir göz damlası alsam zararı olurmu acaba)
geçmiş olsn canım,nerden kapmış olabilir ki mikrobu,havuza denize mi girdin
sağolasın deryacım.. bilmiyorum ki.. sabah bir kalktım gözümü açamıyorum,,
ışığa falan bakamıyorum... batıyor ve çok acıyor...
böyle bir de çalışıyorum bilgisayarda...
Valla tirilaylaomcuğum benim acelem vardı canımyaşım 36 eşim 45 yaşında ilk evliliğimiz ikimizinde.
Borca gelince evdeki hesap çarşıya uymuyorki. Borçlarını yıllarca ödeyemeyenler var bir de. Bizim hesapta bu ay hiç borcumuz olmayacaktı ama teknemiz bozuldu... Üstünede borçlendık. ekmek teknesi tekne olunca da olmadı bir türlü.. İş fındığa kaldı.
Bir de Alah doğan çocuğun bereketini veriyor. Sonuçta hiçbirşeyin garantis yok. Bizim arkadaş kordonlarını bağlattı hamile kaldı...
Benim çocuk konusunda mantıklı olduğum konu anneliğe ve babalığa iyi hazırlanılmalı. Çocuk gelişimi ve psikolojisini iyi bilmeli. Ve kısa aralıklarla arka arkaya çocuk yaparak hayatı çocuklara da kendinede zindan etmemli..
walla bir arkadaş mantıklı bakalım demiş.. ben 29 ,eşim 33 yaşında.. 10 yıldır birlikteyiz.. 10 yıldır borç ödüyoruz.. evlenene kadar annelerimizin evlerinin kiraları gideleri faturaları eskiyen beyaz eşyaları taşınma masrafları, babadan kalan borçlar, kendimize ait borçlarla halleştik.. evlencez para yok o da ben de kredi çektik..ama senin dediğin gibi evlenmeden 1 yıl öncesine kadar iyi gezdik - yedik- gençliğimizde kendimizce yaşadık diyelim... evlenmeye yakın krediler çekildi.. ben istanbuldan ank gittim.. 1 yıl kayınvalidemle oturdum ve iş bulamadım.. borçlar aldı başını yürüdü.. çok şükür eşim kendini düzene koydu .. sicili temizledi.. evimizi düzdük arabamızı aldık şöleki halen kredi borcumuz var ama şu anki geleceğimiz için yaptıklarımıza ait.. düzenli ödeniyor.. benimde bir tane büyük borcum kaldı bekarlıktan kalma inş... o da bitcek... dediğin gibi arkadaşım borçsuz olmayı beklersek ne evlenebilirdik, ne hamile kalabilirdim ben.. 3 yıl hamile kalmadım, bekledik zaten.. yaş geçio, risk artıo.. o yüzden allah bize,, bizde borçlara ödemeye devam.. hem hepsi bitse ya ev alcaz, ya arabayı yenileycez, ya çocuk iyi okula gitsin diye gece gündüz çalışıp koleje vercez.. yani ben borçsuz herhalde emekliliğimde yaşarım gibime geliyor:)
değişik güzel bencekızlar nasılsınız? ben bu gece gitcem ama gitmeden bi fikrinizi alayım dedim. kızıma "çizgi" ismini düşündü babası. ama ben bilemiyorum bi fikrinizi almak istedim. cevaplarınızı bekliyorum.
okuldan öğretmen arkadaşım eşi ve oğlu ile geldi. onunki 10 aylık benimki 32 aylık. ve aradaki fark onunki besili benimki cılız
ne versem yiyor diyor doğal olarak da hastalıklara yakalanma oranı daha düşük ve daha mutlu bi bebek. peki benimki yemez içmez hasta olur üstüne bi de mızmızdır sürekli aç olduğu için .
şimdi kıskanmalı mıyım? ewet böle durumlarda kıskanıyorum. onun çocuğu her zaman iyi olsun ama benimki de biraz toparlasın istiyorum imreniyorum yaaaa
2. bebikte böle olmasın Allahım diyorum. iştahlı olsun sağlıklı olsun her ay antibiyotik kullanmayalım diyorum.
günaydın kızlar ya faranjitim yine azdı bikaç kafta önce öksürmekten gebermiştim yine başladı bu sefer yanıyor gece uyuyamadım şimid işte sıcaktas offff
canım benim kronik faranjitim vardı,üniversitedeyken tavan yaptı,sınav zamanı koridorda sigara içenler yüzünden nefes alamıyodum vesınav zamanı yataklara düşüyodum,40 çeşit ilaç kullanıyodm ama nafile,bi de griple birleşirdi herseferde,nefes alamzdm,sonra eczacılıkta okuyan bi arkadaşım dedi ki,benim de durumum kötüydü,toz zencefille,balı karıştır,günde 1-2 tatlı kaşığı ye,hiçbişeyin kalmaz demişti,hakkaten geçti,1-2 yıl boyunca zencefille balı karşıtırıp yedim ne zaman boğazım gıcıklansa,çok şükr geçti,şimdi azcık acısa bile bi bardak çay içsem yumuşuyo yani şimdi hiç olmuyo eskisi gibi,50 gr toz zencefili yarım kilo balla karıştır,yani hacim olarak birbirine eşit olcak,kavanozda ne kadar bal varsa,o seviyede zencefil koycan
günaydın kızlar ya faranjitim yine azdı bikaç kafta önce öksürmekten gebermiştim yine başladı bu sefer yanıyor gece uyuyamadım şimid işte sıcaktas offff
canım benim kronik faranjitim vardı,üniversitedeyken tavan yaptı,sınav zamanı koridorda sigara içenler yüzünden nefes alamıyodum vesınav zamanı yataklara düşüyodum,40 çeşit ilaç kullanıyodm ama nafile,bi de griple birleşirdi herseferde,nefes alamzdm,sonra eczacılıkta okuyan bi arkadaşım dedi ki,benim de durumum kötüydü,toz zencefille,balı karıştır,günde 1-2 tatlı kaşığı ye,hiçbişeyin kalmaz demişti,hakkaten geçti,1-2 yıl boyunca zencefille balı karşıtırıp yedim ne zaman boğazım gıcıklansa,çok şükr geçti,şimdi azcık acısa bile bi bardak çay içsem yumuşuyo yani şimdi hiç olmuyo eskisi gibi,50 gr toz zencefili yarım kilo balla karıştır,yani hacim olarak birbirine eşit olcak,kavanozda ne kadar bal varsa,o seviyede zencefil koycan
canım çok saol
dencem
çocukken çok yemek seçerdim. doğru düzgün yemek yemezdim bile denebilir ama bu huyum ünv. başlamamla değişti. şimdi her yemeği yerim ve her yemeği yaparım. oğlum benim yaptığım yemeklerin birini yese birini yemese yine kılo alırdı ahhh ahhhhbunun sebebi annenin yemeklerde çok seçici olmasıymış hekes öyle diyor kardeşimin iki kızı var 7 ve 1,5 yaşında anneleri ne yerse onlarda yiyorlar ikisindede hiç ayrı birşey yapmadı çorba dahi annenin damak zevki geçermiş bebeğe benim bebeğim kesin hiçbirşey yemeyecek çok seçerim kızıyorlar bari bebek için ye diye ama geçmiyorki mideden ne yapalım
Allah acil şifalar versin. dua ediyorum 2. bebek iştahlı olsun diye. bi velimin de oğlu çok zayıf o da kızı olunca dua etmiş iştahlı olsun diye ve kızın önünden yemek saklıyorlar o kadar iştahlı. 4. sınıfa gidiyor beli benim belimden kalın ve boyumuz aynı:)günaydın kızlar ya faranjitim yine azdı bikaç kafta önce öksürmekten gebermiştim yine başladı bu sefer yanıyor gece uyuyamadım şimid işte sıcaktas offff
değişik güzel bence
çevremde ki arkadaşlarımın çocukalrı o kadar iştahsızki en korktuğum şeylerden biri çocuk yemeğince anne kahroluyor.
çok geçmiş olsun güzelim..dr konuşmadan sakın ilaç alma hatta göz dr git...sağol canım benim...
iyisiniz dimi.. nil su'm da iyi dimi...
seviyorum sizi
(bu arada benim gözüm şişti.. mikrop kapmış kötü... napcam bilmiyorum.. doktorumun sanırım hastası var açmadı.. bir göz damlası alsam zararı olurmu acaba)
günaydın arkadaşlarrrr....ben 19.haftadayım ara ara mıgdem bulanıyo benım gıbı olanınız varmı acaba..ne zaman sonlanıcakbu bulantı anlamadım
gitti...deryammm benı listene ekledınmı acaba..listenı nerden görebılırım
az önce önceki aylarda doğan bebeklerin isimlerini inceliyordum dila ismini gördüm çok hoşuma gitti. anlamı içten gönülden seven demekmiş. azrayı bırakıp dilaya mı geçsem. dilanın yanına bi isim de babası koyuversin. nasıl sizce?
dila diye diye bu kız her önüne gelene aşık mı olur yoksa
herkese günaydın :79:
yine ilk ben geldim.
kızlar ya bi günde karnın şişi iner mi, hiç bu kadar inmemişti, eşim bi de zayıflamışsın belinin kemikleri çıkmış dedi. dün evdeyim diye biraz iş yapmıştım akşam yemegini 5 gibi yiyip uyumuştum. bebek iyidir de mi Allah korusun bişey olmuş olsa anlardım :26:
bunun sebebi annenin yemeklerde çok seçici olmasıymış hekes öyle diyor kardeşimin iki kızı var 7 ve 1,5 yaşında anneleri ne yerse onlarda yiyorlar ikisindede hiç ayrı birşey yapmadı çorba dahi annenin damak zevki geçermiş bebeğe benim bebeğim kesin hiçbirşey yemeyecek çok seçerim kızıyorlar bari bebek için ye diye ama geçmiyorki mideden ne yapalım
herkese merhaba...
ben de aralık 2011 anne adayıyım, aynı zamanda şubat 2010 annesiyim. 17 aylık bir kızım var. bugün itibariyle 15+6 günlük hamileyim.sat 23 mart,cinsiyet erkek, izmitte oturuyorum.62 kiloyum, henüz kilo almadım. beklenen doğum tarihim 20 aralık, isim egemen olacak. ilk doğumum sezaryen olduğu için bu da öyle olacak inşallah. beni de listeye eklerseniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?