ay yok kız ankarada kimsem yok benim...:84::84:
kalacakla 1 gün kalcaklar.. ablamlar gelio.. 2 çocuk eniştem bide.. e tatilden döndük.. ev dandini.. allahtan eşim öğlen molasında 3 iş arkadaşı ile gidip ev alıvşverişini yapmış.. akşama gidince zeytiyağlılarımla tatlımı pişiririm... eşimde evi süpürüp silcek...( kırk yılda bir) yarın akşamada et yemeği yapcam gider gitmez yaparım onu.. pilavıda kayınvalideme sattım... o yapacak... artık haftaya da temizlikçi sokarım yapcak bişi yok...
kadın olmak zorrr zanatt anacım.. daha doğrusu çalışıpta kadın ve hamile olmak zor:)
Selam Güzel Arkadaşlarıım
Nasılsınız, hepiniz iyimisiniz?
Bugünkü geçmişi okuyacak vaktim yok birazdan Bodruma ineceğim eşimle.
Bir merhaba demek ve İyilik haberlerinizi duymak istedim canlarım...
Dönüşte uğrarım yanınıza tekrar bakacağım neler kaynatmışsınız ve kimler kalmış..
Bu arada Aljdacığım Kantoran sanırım bende de işe yaradı. sancım iyiden iyiye azaldı. Bugün bir kez ağrı kesici aldım..
Sanırım yarından sonra hiç gerek kalmaz.
Evet basur sorunu olan arkadaşlar Kantoranı şiddetle tavsiye ediyorum...
Birde kabızlık için bol semizotu salatası yiyin. Ben öyle yaptım bir kaç gündür rahatım..
Hepinizi öpüyorum..
Güzel sohbetler diliyorum..
evet cnm kadın olmak+hamile olmak+ çalışan kadın olmak. Allah kolaylık versin hepimize. benimde bir dünya işim beni bekliyor. geçen haftalarda hep bişeyler çıktı evle ilgilenemedim. temizliğe briini çağırsam saatine 10 tl veriyorum ee benim evimin işi 15 saatten önce bitmez ki.(camlar,kapılar,mutfak dolapları,ev süpürme, silme, toz, ütü, çamaşır, banyo temizliği, yemek vs...) yazık o parayada yaa. ee bende mutfak tezgahına veya cama çıkamıyorum.sadece cam, kapı, mutfak desem 10 saate ancak bitİriyorlar. oda 100 tl ediyor. ee çabuk yapında diyemiyorum sonuçta onlarda insan. pazarlık yapmayada çok utanırım ben. yataklarımıda halletmem gerek. malum kışın doğucak çocuğumuz Allah nasip ederse. dolayısıyla bir süür misafirim olucak gece kalan. En azından ablam, annem veya kardeşlerim. o yüzden yataklarımın bir kısmını (battaniye, slikon yorgan vs..) annemin 7 kg çamaşır mak. yıkattım. ama diğerlerini ve bazanın altını havalandırmam gerek. ağır kaldırmayada korkuyorum. bide kızlar şu halı işini siz nasıl yapıcaksınız. ben halı yıkamacıların temzi yıkadığına inanmıyorum. dolayısıyla annemlerin orda geniş yer var orda bir iki kadın tutup yıkatırsam ancak içinm rahat eder. annem hasta olmasa oda hallederdi ama. yani sorum şu : temmuzda yıkatsam aralığa kadar yine batacak. ağustosda insanlar oruçlu olucak. günah olur kıyamam. eylülde kurularmı ıslak kalırsa çok fena kokar. eklim-kasım kesin kurumaz. siz ne yapacaksınız? bebeğe hazırlık kadar lohusalık döneminde gelene gidenede evi hazırlamak gerek.
walla canım bende aynıslını düşünüyorum.. koltuklarımı, halılarımı yıkatmam lazım.. duvarlarımı sildirmem lazım.. gerisini zaten kadın yapıoda.. bunlar büyük iş.. duvar sildirmeye temizlik şirketi 150 tl dedi çok geldi walla:) ben eylül başı gibi halılarımı yıkamaya vermeyi düşünüyorum.. ama koltuklarımı bu ay yıkatıcam.. duvar konusunda eşimi ikna etmem lazım ki kesin çok pahalı diycek bakcaz artık....off.. ne zor yaa.. walla..
guzel annışler merhaba kızlar ben sırt ustu pek yatamıorum devamlı yuzukoyun yatıorum bu bebege zarar verıomu ve kalbım sıkışıo gece sabah uyndıgımda hep boleyım istem dışı yatıorum bebek mı sıkısıo kalbımmı acaba:26: 15+4 gun olduk
evet cnm kadın olmak+hamile olmak+ çalışan kadın olmak. Allah kolaylık versin hepimize. benimde bir dünya işim beni bekliyor. geçen haftalarda hep bişeyler çıktı evle ilgilenemedim. temizliğe briini çağırsam saatine 10 tl veriyorum ee benim evimin işi 15 saatten önce bitmez ki.(camlar,kapılar,mutfak dolapları,ev süpürme, silme, toz, ütü, çamaşır, banyo temizliği, yemek vs...) yazık o parayada yaa. ee bende mutfak tezgahına veya cama çıkamıyorum.sadece cam, kapı, mutfak desem 10 saate ancak bitİriyorlar. oda 100 tl ediyor. ee çabuk yapında diyemiyorum sonuçta onlarda insan. pazarlık yapmayada çok utanırım ben. yataklarımıda halletmem gerek. malum kışın doğucak çocuğumuz Allah nasip ederse. dolayısıyla bir süür misafirim olucak gece kalan. En azından ablam, annem veya kardeşlerim. o yüzden yataklarımın bir kısmını (battaniye, slikon yorgan vs..) annemin 7 kg çamaşır mak. yıkattım. ama diğerlerini ve bazanın altını havalandırmam gerek. ağır kaldırmayada korkuyorum. bide kızlar şu halı işini siz nasıl yapıcaksınız. ben halı yıkamacıların temzi yıkadığına inanmıyorum. dolayısıyla annemlerin orda geniş yer var orda bir iki kadın tutup yıkatırsam ancak içinm rahat eder. annem hasta olmasa oda hallederdi ama. yani sorum şu : temmuzda yıkatsam aralığa kadar yine batacak. ağustosda insanlar oruçlu olucak. günah olur kıyamam. eylülde kurularmı ıslak kalırsa çok fena kokar. eklim-kasım kesin kurumaz. siz ne yapacaksınız? bebeğe hazırlık kadar lohusalık döneminde gelene gidenede evi hazırlamak gerek.
senin adına sevindim cnm. Rabbim kimseye hastalık vermesin. semizotunu denemek lazım ama onuda ayıklamak hakkatten çile yani.
hayır karnın çıkmadı herhalde senin .. nasıl yatabiliosun ki.. insan rahatsız oluyor.. benim karnım çıktı. hemde sert.. en başından beri üstüne yatamıyorum ben... ancak sola ve sırtüstü.. nadiren sağa.. ondada nefesim tıkanıo sankim... zaten dr. lar sola yatın kaslarınız açısından en rahat taraf diolar..
kan basıncın ile alakası olabilir.. göbek kordonunla alakalı bir sıkışma oluosa belki... kan akımı sağlandığı için bebeğe sende sıkışıo olabilirsinö bu tamamen benim farz-ı misal yorumum... :) sen yinede dr una sor ama bence yatma derim cnm
ümraniyedemi bu yer ?
göztepe köprüsünden gidebilirm demi oraya çamlıcaya çıkarken sanırım :26:doğrumu ?
köprünün optımum tarafından değil karşısından binceksin ümraniye ye ordan otobüs gider
evet cnm kadın olmak+hamile olmak+ çalışan kadın olmak. Allah kolaylık versin hepimize. benimde bir dünya işim beni bekliyor. geçen haftalarda hep bişeyler çıktı evle ilgilenemedim. temizliğe briini çağırsam
walla canım bende aynıslını düşünüyorum.. koltuklarımı, halılarımı yıkatmam lazım.. duvarlarımı sildirmem lazım.. gerisini zaten kadın yapıoda.. bunlar büyük iş.. duvar sildirmeye temizlik şirketi 150 tl dedi çok geldi walla:) ben eylül başı gibi halılarımı yıkamaya vermeyi düşünüyorum.. ama koltuklarımı bu ay yıkatıcam.. duvar konusunda eşimi ikna etmem lazım ki kesin çok pahalı diycek bakcaz artık....off.. ne zor yaa.. walla..
üff tabii koltuklarda vardı. duvarsildirmeye çok para istemişler. merdibvenin varsa anlaş bri kadınla 50 tl'ye veya 75 tl'ye silsin.
guzel annışler merhaba kızlar ben sırt ustu pek yatamıorum devamlı yuzukoyun yatıorum bu bebege zarar verıomu ve kalbım sıkışıo gece sabah uyndıgımda hep boleyım istem dışı yatıorum bebek mı sıkısıo kalbımmı acaba:26: 15+4 gun olduk
cnm kesinlikle yatma. doktorlar çok sakıncalı diyorlar. hatta bu aylardan sonra sağa veya sırt üstü de yatmayın sola yatın diyorlar. çünkü sağdan bebeği besleyen kordon geçiyor ve üzerine yattığımızda bebeğe giden havayı tıkamış oluyorz. yani düşünün sırt üstü yatan bir hamilenin çocuğuyla sola yatan bir hamilenin çocuğunun arasındaki gelişim farkı bile %10 imiş. ki bunu sağa veya sırt üstü düşünün bide.
cnm ben 4 senedir halılalrımı hiç yıkamadımyani şöyle evim komple halı döşeli salon yatak odası halılarımıda kaldırdım hiç kullanmadım ama yinede yıkamaya ihtiyac var çünkü bu ay sonu taşınıyorum inşşş bende suya sabuna eli deymeyen temizlik yapanlardan değilim illa elim suya girecek detejana değecekki içim rahat etsin ilk aylarda yorganlarımı battaniyelerimi yastıklarımı hep kendim yıkadım miss gibi oldu bi kaç hafta öncede tülerimi perdelerimi yıkadım şimdi taşınmaya doğru bi tek halılalrım kaldı onları yıkayacak yerim yok malesef,gerçi ben hiç kapı önünnde sokakta halıda yıkamadım :26::26:şimdi taşınacapım ev laminant döşeme ve mecbur halı sericem ve mecburen yıkatmaya vericem artık doğuma doğruda yıkanmazda bi silinir halı şampuanıyla filan tertemiz olur,zaten kirletende yok sabah çıkıyoruz akşam evdeyiz oda ya dışardayız artık yada eşim yok geceleri ben çok dağıtmıyorum,tertemiz kalır yani bide terlik alışkanlığım var karı koca o açıdan temiz kalıyo ama dediğim sende hiç uğraşma ver yıkatmaya beğenmezsen tekrar geri verirsin beğenmedim diye yıkarlar,şimdi kendinizi bunlar için yıpratmayın herşeyin çaresi bulunur
temizde olsalar bir mikrobunu kırdırmak lazım. bebiş gezecek üzerlerinde. dediğin doğru galiba cnm en iyisi halı yıkamacıya vermek. zaten ben bu insanları hakkatten anlamıyorum yaaa. çok sinirlerim bozuldu. annemle konuştum halıları orda birine yıkatsam diye yok benimkiler büyükmüş yok 2 halı 50 tutarmış, yok birinin yardımı gerekirmiş. işi yokuşa sürdü de sürdü yaa.. ay ağlamak istiyorum gerçekten sinirlerim acayip bozuldu yaa. benim bri ablam, 2 tane kazık kadar kız kardeşim, bir annem, bir kaynanam, 2 görümcem var ya. şu beş aylık hamişiliğimde biri bir işime el atmadı yaa. ilk 3 ay düşük tehlikesinden iş yapamadım. biri gelipte bari tozunu alayım demedi. ve insan kırılıyor hayır düşünüyorum kötü birimiyim de böyle davarnıyorlar. ablamın hamileliğinde halılarınıda ben yıkadım, işine gücüne koştum. hafta içi çalıştım hafta sonu ona koştum. annemin herhafta mevlütü oldu gidip onun işini yaptım. kayınvalidemin altın günleri oldu (35 kişilik) tek başıma ben koşturdum tam 3 gün.(temizliği, yemekleri, ağırlaması, gece kalanları, gelen erkeklerde benim katıma indiler. ayrıca aşağı servis yukarı servis. ayağıma kemik çıktıda 20 gün üzerine basamadım koşturmaktan.) hayır zoruma giden şu yarın kız kardeşim evlense koşa koşa gidip temizliğini yaparlar. acaba bendemi bir problem var diyorum. üfff çok sıkıldım yaaa.
çok güzel bir hastane ve tertemiz.. ablam 2. bebeğini kızını orada dünyaya getirdi...
anladım ama bu hafta sonu planlarım vardı keşke önceden haberim olsaydıümraniyeye geldiğine göre belki pendiğede gelir o zaman nasip olursa kesin giderim
canım üzme kendini. boşwer sen onları. herşey olur. su akar yolunu bulur. insan kendinden feda ettikçe karşı tarafın beklentisi artıyor. benim de 2 kız kardeşim ve annem herşeyi benden beklerler. benim her işimi halledeceğime inanırlar üstüne onlarınkini halletmemi isterler. bazen o evin babası olduğumu sanıyorum kendi ewimin de kadını:)üff tabii koltuklarda vardı. duvarsildirmeye çok para istemişler. merdibvenin varsa anlaş bri kadınla 50 tl'ye veya 75 tl'ye silsin.
cnm kesinlikle yatma. doktorlar çok sakıncalı diyorlar. hatta bu aylardan sonra sağa veya sırt üstü de yatmayın sola yatın diyorlar. çünkü sağdan bebeği besleyen kordon geçiyor ve üzerine yattığımızda bebeğe giden havayı tıkamış oluyorz. yani düşünün sırt üstü yatan bir hamilenin çocuğuyla sola yatan bir hamilenin çocuğunun arasındaki gelişim farkı bile %10 imiş. ki bunu sağa veya sırt üstü düşünün bide.
temizde olsalar bir mikrobunu kırdırmak lazım. bebiş gezecek üzerlerinde. dediğin doğru galiba cnm en iyisi halı yıkamacıya vermek. zaten ben bu insanları hakkatten anlamıyorum yaaa. çok sinirlerim bozuldu. annemle konuştum halıları orda birine yıkatsam diye yok benimkiler büyükmüş yok 2 halı 50 tutarmış, yok birinin yardımı gerekirmiş. işi yokuşa sürdü de sürdü yaa.. ay ağlamak istiyorum gerçekten sinirlerim acayip bozuldu yaa. benim bri ablam, 2 tane kazık kadar kız kardeşim, bir annem, bir kaynanam, 2 görümcem var ya. şu beş aylık hamişiliğimde biri bir işime el atmadı yaa. ilk 3 ay düşük tehlikesinden iş yapamadım. biri gelipte bari tozunu alayım demedi. ve insan kırılıyor hayır düşünüyorum kötü birimiyim de böyle davarnıyorlar. ablamın hamileliğinde halılarınıda ben yıkadım, işine gücüne koştum. hafta içi çalıştım hafta sonu ona koştum. annemin herhafta mevlütü oldu gidip onun işini yaptım. kayınvalidemin altın günleri oldu (35 kişilik) tek başıma ben koşturdum tam 3 gün.(temizliği, yemekleri, ağırlaması, gece kalanları, gelen erkeklerde benim katıma indiler. ayrıca aşağı servis yukarı servis. ayağıma kemik çıktıda 20 gün üzerine basamadım koşturmaktan.) hayır zoruma giden şu yarın kız kardeşim evlense koşa koşa gidip temizliğini yaparlar. acaba bendemi bir problem var diyorum. üfff çok sıkıldım yaaa.
temizlikçi tut kendini yorma. halıları da yıkamaya ver bence.
arkadaşlar halıları yıkamaya bence her ay verebilirsiniz. benim ewde bi küçük canavar var ve aralıkta da ocakta da halı yıkamaya halı verdik. ne mi oldu ben mutfakta iş yaparken 5 lt zeytinyağını halıya dökmüş arkamda ve görmemişimhemen halıcıları aradık ve banyo yaptık olay bitti. halımız da kuru ve tertemiz geldi. bence bunlar sorun olmaz. 3 güne kuruyacağına 5 günde kuruyor sadece o fark var.
kızlar benim de kafama takılan bi başka mesele var. benim ewi bi kadına temizletiyorum. işini güzel de yapıyor ama hep bişeyler eksik kalıyor kadına da acıyorum . ben günde 2 cam silmeye üşenirken o bütün ewin camlarını siliyor odaları temizliyor kapılar mutfak dolabı falan.... sorun o eksik kalan yerleri ben sonradan yapmıyorum yapamıyorum. bu sefer sinir oluyorum kendi kendime ama kadına da daha fazla yüklenmek istemiyorum aynı gün içinde. diyorum saliha abla bugün işlerin hepsi bitmez yarın da gel. ben hepsini bitiririm diyor bi başlıyor. sanıyor ki yarına kalmıyor.
eylül ekim gibi 2 gün üst üste almayı düşünüyorum. inşallah birbirimizi daha iyi ifade ederiz bu sefer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?