2011 Aralık Anneleri

evet cnm kadın olmak+hamile olmak+ çalışan kadın olmak. Allah kolaylık versin hepimize. benimde bir dünya işim beni bekliyor. geçen haftalarda hep bişeyler çıktı evle ilgilenemedim. temizliğe briini çağırsam saatine 10 tl veriyorum ee benim evimin işi 15 saatten önce bitmez ki.(camlar,kapılar,mutfak dolapları,ev süpürme, silme, toz, ütü, çamaşır, banyo temizliği, yemek vs...) yazık o parayada yaa. ee bende mutfak tezgahına veya cama çıkamıyorum.sadece cam, kapı, mutfak desem 10 saate ancak bitİriyorlar. oda 100 tl ediyor. ee çabuk yapında diyemiyorum sonuçta onlarda insan. pazarlık yapmayada çok utanırım ben. yataklarımıda halletmem gerek. malum kışın doğucak çocuğumuz Allah nasip ederse. dolayısıyla bir süür misafirim olucak gece kalan. En azından ablam, annem veya kardeşlerim. o yüzden yataklarımın bir kısmını (battaniye, slikon yorgan vs..) annemin 7 kg çamaşır mak. yıkattım. ama diğerlerini ve bazanın altını havalandırmam gerek. ağır kaldırmayada korkuyorum. bide kızlar şu halı işini siz nasıl yapıcaksınız. ben halı yıkamacıların temzi yıkadığına inanmıyorum. dolayısıyla annemlerin orda geniş yer var orda bir iki kadın tutup yıkatırsam ancak içinm rahat eder. annem hasta olmasa oda hallederdi ama. yani sorum şu : temmuzda yıkatsam aralığa kadar yine batacak. ağustosda insanlar oruçlu olucak. günah olur kıyamam. eylülde kurularmı ıslak kalırsa çok fena kokar. eklim-kasım kesin kurumaz. siz ne yapacaksınız? bebeğe hazırlık kadar lohusalık döneminde gelene gidenede evi hazırlamak gerek.

senin adına sevindim cnm. Rabbim kimseye hastalık vermesin. semizotunu denemek lazım ama onuda ayıklamak hakkatten çile yani.

guzel annışler merhaba kızlar ben sırt ustu pek yatamıorum devamlı yuzukoyun yatıorum bu bebege zarar verıomu ve kalbım sıkışıo gece sabah uyndıgımda hep boleyım istem dışı yatıorum bebek mı sıkısıo kalbımmı acaba:26:

guzel annışler merhaba kızlar ben sırt ustu pek yatamıorum devamlı yuzukoyun yatıorum bu bebege zarar verıomu ve kalbım sıkışıo gece sabah uyndıgımda hep boleyım istem dışı yatıorum bebek mı sıkısıo kalbımmı acaba:26: 15+4 gun olduk

hayır karnın çıkmadı herhalde senin .. nasıl yatabiliosun ki.. insan rahatsız oluyor.. benim karnım çıktı. hemde sert.. en başından beri üstüne yatamıyorum ben... ancak sola ve sırtüstü.. nadiren sağa.. ondada nefesim tıkanıo sankim... zaten dr. lar sola yatın kaslarınız açısından en rahat taraf diolar..

kan basıncın ile alakası olabilir.. göbek kordonunla alakalı bir sıkışma oluosa belki... kan akımı sağlandığı için bebeğe sende sıkışıo olabilirsinö bu tamamen benim farz-ı misal yorumum... :) sen yinede dr una sor ama bence yatma derim cnm

cnm ben 4 senedir halılalrımı hiç yıkamadım yani şöyle evim komple halı döşeli salon yatak odası halılarımıda kaldırdım hiç kullanmadım ama yinede yıkamaya ihtiyac var çünkü bu ay sonu taşınıyorum inşşşbende suya sabuna eli deymeyen temizlik yapanlardan değilim illa elim suya girecek detejana değecekki içim rahat etsin ilk aylarda yorganlarımı battaniyelerimi yastıklarımı hep kendim yıkadım miss gibi oldu bi kaç hafta öncede tülerimi perdelerimi yıkadım şimdi taşınmaya doğru bi tek halılalrım kaldı onları yıkayacak yerim yok malesef,gerçi ben hiç kapı önünnde sokakta halıda yıkamadım :26::26:şimdi taşınacapım ev laminant döşeme ve mecbur halı sericem ve mecburen yıkatmaya vericem artık doğuma doğruda yıkanmazda bi silinir halı şampuanıyla filan tertemiz olur,zaten kirletende yok sabah çıkıyoruz akşam evdeyiz oda ya dışardayız artık yada eşim yok geceleri ben çok dağıtmıyorum,tertemiz kalır yani bide terlik alışkanlığım var karı koca o açıdan temiz kalıyo ama dediğim sende hiç uğraşma ver yıkatmaya beğenmezsen tekrar geri verirsin beğenmedim diye yıkarlar,şimdi kendinizi bunlar için yıpratmayın herşeyin çaresi bulunur

benim hiç karnım çıkmadı sertlik filanda yok ve gece istediğim gibi yatabiliyorum bi uyanıyorumki yüzümün üstüneyim :44:bu çocuk benim neremden çıkacak yaa:44::44:

offf çok işimiz var çokk yavaş yavaş alacaklarımızı listelemek lazım.. odaydı arabayda mevlüt şekeriydi kafada canlandırmak lazım sanırım..
eylül sonunda boya yapacam evi.. perdeler geçen ay yıkandı ekimde yine yıkarım halılarıda.. yavaş yavaş ama planlı hareket etmem lazım sanırım....zaman çabuk geçiyor...

Mustela ile Bebeğim Olacak Seminerleri devam ediyor. 16 Temmuz Cumartesi günü Hisar Intercontinental Hospital'da Doğum Koçu Ayşe Öner ve Kadın Hast. ve Doğum Uzm. Dr. Filiz Candan Topuz tarafından verilecek olan seminerde biraraya geliyoruz. Medical Park, Huggies, Hazel Tuncer Photography ve ebebek'ten Bebek Dergisi tarafından desteklenen seminerler ücretsizdir.

Katılımın ücretsiz olduğu seminerlere katılmak için tek yapmanız gereken 0216 386 38 13 numaralı telefonu arayarak ya da info@dharmailac.com adresine eposta göndererek kayıt yaptırmanız.

Bu programa katılan anne adaylarımız eğitim sertifikası almaya hak kazanacaktır.

Annelere çekilişle sürpriz hediyeler!

13.30-14.00: Karşılama
14.00-14.50: Gebelikte beslenme ve normal doğum mu, sezaryan mı?
Kadın Hast. ve Doğum Uzm. Dr. Filiz Candan Topuz
14.50-15.00: Ara
15.00-16.15: Ayşe Öner eğitimi

Hamile olmak - Doğum ve nefes çalışmaları - Anne sütü ve emzirmenin önemi
Güvenlik önlemleri - Bebeklerde havayolu tıkanması durumunda uygulanacak ilkyardım prosedürü

16.15-16.30: Ara
16.30-18.00: Ayşe Öner eğitimi

Yenidoğan günlük bakımı (alt temizliği, göbek pansumanı, tırnak kesimi uygulamaları) - Uygulamalı bebek banyosu
Bebeklerin gazlı döneminde yardımcı olacak gaz masajı uygulaması - Bebek egzersizi uygulamaları

anladım ama bu hafta sonu planlarım vardı keşke önceden haberim olsaydı ümraniyeye geldiğine göre belki pendiğede gelir o zaman nasip olursa kesin giderim

anladım ama bu hafta sonu planlarım vardı keşke önceden haberim olsaydı ümraniyeye geldiğine göre belki pendiğede gelir o zaman nasip olursa kesin giderim

Geçen hafta göztepedeydi ben eşimle gitmiştim ama dr pek ayrıntılı anlatmadı vakti yokmuş hızlı hızlı geçti bu hafta tekrar gidicem ümraniye yakın..keşke gelebilseydin doğum koçu çok tatlı bi bayan güzel anlatııyor

kızlar bugün tatil öncesi ewdeki son günümüz. bavulumuzu hazırladık. ewimizi toparladık. yarın da son işleri yapıp sabah 9da çıkıyoruz. eşim kendi memeleketine ben kendi memleketime gideceğiz. 15er gün kalacağız. sonra eşim annemlere gelecek birkaç gün kalıp kayınvalideye gitcez. kayınvalidem memleketinde oturmuyor da. ramazan ve bayramı da orda geçirip 5 eylül döncez. tabi annemlerdeyken yine görüşürüz ama kayınvalidede internet yok görüşemeyiz orada. haftaya 3lü testimiz var inşallah. bakalım ne dicek doktor. bu arada kızımızın adı belli oldu galiba ben pek alışamadım daha ama bakalım DİLA NUR dilayı ben koydum babası da nur olsun dedi. tamam dedim .pek yakışmadı gibi dedim eşim de bu çok hoş oldu dedi. ben daha çok zeynep dila ya da elif dila gibi düşünüyordum ama o dila nur olsun istiyorum dedi hadi hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…