kızlar bugün tatil öncesi ewdeki son günümüz. bavulumuzu hazırladık. ewimizi toparladık. yarın da son işleri yapıp sabah 9da çıkıyoruz. eşim kendi memeleketine ben kendi memleketime gideceğiz. 15er gün kalacağız. sonra eşim annemlere gelecek birkaç gün kalıp kayınvalideye gitcez. kayınvalidem memleketinde oturmuyor da. ramazan ve bayramı da orda geçirip 5 eylül döncez. tabi annemlerdeyken yine görüşürüz ama kayınvalidede internet yok görüşemeyiz orada. haftaya 3lü testimiz var inşallah. bakalım ne dicek doktor. bu arada kızımızın adı belli oldu galiba ben pek alışamadım daha ama bakalım DİLA NUR dilayı ben koydum babası da nur olsun dedi. tamam dedim .pek yakışmadı gibi dedim eşim de bu çok hoş oldu dedi. ben daha çok zeynep dila ya da elif dila gibi düşünüyordum ama o dila nur olsun istiyorum dedi hadi hayırlısı
kızlar erkek isim alternatifleri kuranda geçiyomuş bu isimler
DUHA
KAYHAN
KORAY
ARAS
Bİ DE HAKTAN var bizim eskiden beri istediğimiz bi isim nasıllar beyendiniz mi
temizde olsalar bir mikrobunu kırdırmak lazım. bebiş gezecek üzerlerinde. dediğin doğru galiba cnm en iyisi halı yıkamacıya vermek. zaten ben bu insanları hakkatten anlamıyorum yaaa. çok sinirlerim bozuldu. annemle konuştum halıları orda birine yıkatsam diye yok benimkiler büyükmüş yok 2 halı 50 tutarmış, yok birinin yardımı gerekirmiş. işi yokuşa sürdü de sürdü yaa.. ay ağlamak istiyorum gerçekten sinirlerim acayip bozuldu yaa. benim bri ablam, 2 tane kazık kadar kız kardeşim, bir annem, bir kaynanam, 2 görümcem var ya. şu beş aylık hamişiliğimde biri bir işime el atmadı yaa. ilk 3 ay düşük tehlikesinden iş yapamadım. biri gelipte bari tozunu alayım demedi. ve insan kırılıyor hayır düşünüyorum kötü birimiyim de böyle davarnıyorlar. ablamın hamileliğinde halılarınıda ben yıkadım, işine gücüne koştum. hafta içi çalıştım hafta sonu ona koştum. annemin herhafta mevlütü oldu gidip onun işini yaptım. kayınvalidemin altın günleri oldu (35 kişilik) tek başıma ben koşturdum tam 3 gün.(temizliği, yemekleri, ağırlaması, gece kalanları, gelen erkeklerde benim katıma indiler. ayrıca aşağı servis yukarı servis. ayağıma kemik çıktıda 20 gün üzerine basamadım koşturmaktan.) hayır zoruma giden şu yarın kız kardeşim evlense koşa koşa gidip temizliğini yaparlar. acaba bendemi bir problem var diyorum. üfff çok sıkıldım yaaa.
canım onlar alışmışlar sürekli senin onlara sürekli yardım etmene, sanki hiç yardıma ihtiyacın olmayacakmış hep çok güçlüymüşsün gibi bilinçaltlarına yerleşmiş. bundan sonra o zaman sana ders olsun, o kadar kendini heba etme. ne var sanki ayağına vücuduna zarar verecek kadar koşturacak. sen birazını yaparsın, birazını başkası yapar, yapılır sonuçta. bundan sonra her şeyden önce kendini düşün ve bebek olduktan sonra da bebeğinin hasta değil de sağlıklı ve enerjik bir anneye ihtiyacı olacağını unutma. kendini hiçbir zaman bence bu kadar arka plana atma, o an takdir edilirsin ama hastalanan bitkin düşen sen olursun, aynı sıkışıklık senin başına gelince yaptığın fedakarlıklar ölçüsünde ister istemez beklentiye giren sen olursun. o yüzden şimdi kimseden fazla bişey bekleme, yardımlarını iste, ama onlara kendini şartlama, sonuçta şimdi halı yıkamacısı var, 1-2 gün kadının gelmesi var. onun dışında alışverişti, mevlüt şekeriydi falan bunları çoook öncesinde ağır ağır burdan paylaşarak fikirler alarak elbirliğiyle hallederiz. sen canını sıkma tamam mı
kızlar bugün tatil öncesi ewdeki son günümüz. bavulumuzu hazırladık. ewimizi toparladık. yarın da son işleri yapıp sabah 9da çıkıyoruz. eşim kendi memeleketine ben kendi memleketime gideceğiz. 15er gün kalacağız. sonra eşim annemlere gelecek birkaç gün kalıp kayınvalideye gitcez. kayınvalidem memleketinde oturmuyor da. ramazan ve bayramı da orda geçirip 5 eylül döncez. tabi annemlerdeyken yine görüşürüz ama kayınvalidede internet yok görüşemeyiz orada. haftaya 3lü testimiz var inşallah. bakalım ne dicek doktor. bu arada kızımızın adı belli oldu galiba ben pek alışamadım daha ama bakalım DİLA NUR dilayı ben koydum babası da nur olsun dedi. tamam dedim .pek yakışmadı gibi dedim eşim de bu çok hoş oldu dedi. ben daha çok zeynep dila ya da elif dila gibi düşünüyordum ama o dila nur olsun istiyorum dedi hadi hayırlısı
dila nur da çok güzel bir isim, sana garip gelmiş ama alışırsın.
şimdi ne tatlı telaşlardasındır biz tatile çıkamıycaz sanırım.. bi dee eşinle niye ayrı kalıyorsunuz ki canım beraber aileleri sırayla gezseniz :26:
şimdiden işlerinde kolay gelsin evi toparlamak valiz yapmak falan acayip yorar
merhaba arkadaslar
size bisi sorucam bebegime isim arıyoruz bi isme takıldık ve bebegimiz erkek isim beray
yani kız ismi gecio bi erkekte ratladık bu isme bebegimize beray diye sesleniyoruz
esim beray nasıl bugün diye isten gelio
sizce ???
haktanı çok beğeniyorum. hatta oğlum olmadan önce hep haktan olacak diyordum. Allah içine sineni koydursun. hepsi de güzel. aras moda bu aralar.kızlar erkek isim alternatifleri kuranda geçiyomuş bu isimler
DUHA
KAYHAN
KORAY
ARAS
şöyle açıklayayım. eşim batmanlı güney doğulu yani. memleketini çok seviyor ve her yıl gitmek istiyor . ben önceki yıllarda gittim ama orada dedesi babaannesi amcaları var ve dil problemi yaşıyorum kültür farkı hat safhada. öyle olunca ben gitmek istemiyorum. o da anlayışla karşıladı sağolsun.dila nur da çok güzel bir isim, sana garip gelmiş ama alışırsın.
şimdi ne tatlı telaşlardasındır biz tatile çıkamıycaz sanırım.. bi dee eşinle niye ayrı kalıyorsunuz ki canım beraber aileleri sırayla gezseniz :26:
15 gün ayrı kalacağız ama sonra benim memlekete yani sakaryaya gelecek oradan da kırklareli'ye kayınvalidemlere gideceğiz. kayınvalidemler iş nedeniyle kırklarelideler. durum bu. dila nura da alışcam inşallah:)
bazı isimler unisex o nedenle bence sorun olmaz beray. eşin ve sen sevdiyeniz gerisini boşwerin. ahmet ile ayşe arasında bi cinsel fark var isimde ama berayda yok. kıza da erkeğe de koyulabilir bi isim bence sorun olmaz. deniz gibi berfu gibi.merhaba arkadaslar
size bisi sorucam bebegime isim arıyoruz bi isme takıldık ve bebegimiz erkek isim beray
yani kız ismi gecio bi erkekte ratladık bu isme bebegimize beray diye sesleniyoruz
esim beray nasıl bugün diye isten gelio
sizce ???
kızlar erkek isim alternatifleri kuranda geçiyomuş bu isimler
DUHA
KAYHAN
KORAY
ARAS
canım onlar alışmışlar sürekli senin onlara sürekli yardım etmene, sanki hiç yardıma ihtiyacın olmayacakmış hep çok güçlüymüşsün gibi bilinçaltlarına yerleşmiş. bundan sonra o zaman sana ders olsun, o kadar kendini heba etme. ne var sanki ayağına vücuduna zarar verecek kadar koşturacak. sen birazını yaparsın, birazını başkası yapar, yapılır sonuçta. bundan sonra her şeyden önce kendini düşün ve bebek olduktan sonra da bebeğinin hasta değil de sağlıklı ve enerjik bir anneye ihtiyacı olacağını unutma. kendini hiçbir zaman bence bu kadar arka plana atma, o an takdir edilirsin ama hastalanan bitkin düşen sen olursun, aynı sıkışıklık senin başına gelince yaptığın fedakarlıklar ölçüsünde ister istemez beklentiye giren sen olursun. o yüzden şimdi kimseden fazla bişey bekleme, yardımlarını iste, ama onlara kendini şartlama, sonuçta şimdi halı yıkamacısı var, 1-2 gün kadının gelmesi var. onun dışında alışverişti, mevlüt şekeriydi falan bunları çoook öncesinde ağır ağır burdan paylaşarak fikirler alarak elbirliğiyle hallederiz. sen canını sıkma tamam mı
saolun arkadaşlar iyiki varsınız yaa.. içimi rahatlattınız. hep beraber üstesinden geliceğiz inşallah.
canım üzme kendini. boşwer sen onları. herşey olur. su akar yolunu bulur. insan kendinden feda ettikçe karşı tarafın beklentisi artıyor. benim de 2 kız kardeşim ve annem herşeyi benden beklerler. benim her işimi halledeceğime inanırlar üstüne onlarınkini halletmemi isterler. bazen o evin babası olduğumu sanıyorum kendi ewimin de kadını:)
temizlikçi tut kendini yorma. halıları da yıkamaya ver bence.
arkadaşlar halıları yıkamaya bence her ay verebilirsiniz. benim ewde bi küçük canavar var ve aralıkta da ocakta da halı yıkamaya halı verdik. ne mi oldu ben mutfakta iş yaparken 5 lt zeytinyağını halıya dökmüş arkamda ve görmemişimhemen halıcıları aradık ve banyo yaptık olay bitti. halımız da kuru ve tertemiz geldi. bence bunlar sorun olmaz. 3 güne kuruyacağına 5 günde kuruyor sadece o fark var.
kızlar benim de kafama takılan bi başka mesele var. benim ewi bi kadına temizletiyorum. işini güzel de yapıyor ama hep bişeyler eksik kalıyor kadına da acıyorum . ben günde 2 cam silmeye üşenirken o bütün ewin camlarını siliyor odaları temizliyor kapılar mutfak dolabı falan.... sorun o eksik kalan yerleri ben sonradan yapmıyorum yapamıyorum. bu sefer sinir oluyorum kendi kendime ama kadına da daha fazla yüklenmek istemiyorum aynı gün içinde. diyorum saliha abla bugün işlerin hepsi bitmez yarın da gel. ben hepsini bitiririm diyor bi başlıyor. sanıyor ki yarına kalmıyor.
eylül ekim gibi 2 gün üst üste almayı düşünüyorum. inşallah birbirimizi daha iyi ifade ederiz bu sefer.
saol cnm benim doğru söylüyorsun. bazen güçlü olmakta başa dert. bu arada sen bir günlüğüne ne kadar ödüyorsun. geçen sefer ben 4 camım var+evi süpürüp silme toz alma 5 parçada ütüye 100 tl verdim 10 saat sürdü diye acaba sizce yavaş mı yapıyor. eşim yavaş yapıyor diyor. tabii o anlamazda yukarıda o anda bi taraflarını büyüten görümcelerim ve k.validemin beynine işledikleri bunlar.ama insan yorulur haliyle yavaşlar.
saolun arkadaşlar iyiki varsınız yaa.. içimi rahatlattınız. hep beraber üstesinden geliceğiz inşallah.
saol cnm benim doğru söylüyorsun. bazen güçlü olmakta başa dert. bu arada sen bir günlüğüne ne kadar ödüyorsun. geçen sefer ben 4 camım var+evi süpürüp silme toz alma 5 parçada ütüye 100 tl verdim 10 saat sürdü diye acaba sizce yavaş mı yapıyor. eşim yavaş yapıyor diyor. tabii o anlamazda yukarıda o anda bi taraflarını büyüten görümcelerim ve k.validemin beynine işledikleri bunlar.ama insan yorulur haliyle yavaşlar.
arkadaşlar ben nisa hastanesine gidiyorum ama çooookkk kalabalık doktor devamlı doğuma gidiyor, randevulu bile gitseniz 2,5 saat bekliyorsunuz...
beklemekten bıktım
devlet hastanesinden beter walla, hiç olmazsa devlette numaran yanıyo giriyosun hemen....
avrupa yakasında pek kalabalık olmayan, özel hastane arıyorum, bayan doktor önerebilirmisiniz..
canım ne demek yardımcı olacağız destek olacağız birbirimize.
canım normal yapıyor bence, evin büyüklüğüyle ve eşya çokluğuyla alakalı olabilir. benim evim 2 oda 1 salon olmasına rağmen ve eşya az ev derli toplu olmasına rağmen seninkinden fazla bikaç fazla parça ütülüyordur. temiz yapıyorsa normal. haftalık geliyorsa bir hafta camları siler normal temizlikten başka, bir hafta dolapları siler, böyle böyle biter. öbür türlü nasıl bitirecek, o da insan.
benim ew biraz büyük onun da dezavantajı oluyordur. 7 cam 12 kapı balkon ve wc banyo kapısı dahil+ tüm odaları silip süpürüyor+ mutfak dolaplarını içleri dahil siliyor. buzdolabımı silmiyorbanyo wc yıkıyor veeee bu işlerin hepsi bana hiç bi günde bitmicekmiş gibi gelirken pırıl pırıl bi şekilde sabah 8.30da başlıyor 18.30 gibi bitiriyor. arada 2 çay molası bir kahvaltı bir de öğle yemeği var. bu arada salondaki gümüşlüklerimin vitrinimin içini de silmiyor. ben yetişmiceni düşünerek boşwer onları dedim geçen de. bebek doğunca 15de bi alırsak belki daha çok işimi halleder bu arada hiç ütü yapmıyor. sevmiyor galiba. yapsa bile zoraki yaptırdım bi defa. beceremiyor da olabilir. çok uzattım farkındayım 75 tl ödüyorum her gelişine. izmirin bi ilçesindeyim ve bu fiyat buralarda normalin de üstünde ama işi güzel kadının.
arkadaşlar ben ne yaptım... ben avcılar hosp. gidiyorum ya. doktorumu çok seviyorum, doğumuda orda düşünüyordum ama internette hakkında kötü şeyler duyunca korktum açıkçası.
bende 1 saat önce avcılar hospitale bir mail attım. adımı, cebimi yazdım. dedim gönül hnm gidiyorum ama böyle böyle internnette bebek hemşireleri ve doğumdan sonra doktor kontrolleri yapılmıyor diye yazıyor hep internette. siz bu durumu düzeltmek için ne yaptınız dedim. herkes aynı şeyden şikayetçi siz ne değişiklik yaptınız? dedim.
az önce avc. hops. başhekim yardımcısı aradı beni. bizim ayda 3.000-5.000 arası doğumumuz oluyor. bazen herkesin beklentisine tam anlamıyla cevap veremiyebiliyoruz. ama genele vurduğunuzda bu rakam çok azdır dedi. bana kendi cebini verdi. eğer en ufak bir şeyle karşılaşırsanız beni cepten arayın hemen ilgileneyim dedi.
velhasıl bu durum benim pek hoşuma gitti çünkü en azından çaba var daha iyisini yapmak adına. mühüm olanda bu bence. eğer bir aksilik olmazsa doğumu avcılar hosp. yapmaya karar kılmışımdır. hepimizn hakkında hayırlısı olsun inşallah.
benim ew biraz büyük onun da dezavantajı oluyordur. 7 cam 12 kapı balkon ve wc banyo kapısı dahil+ tüm odaları silip süpürüyor+ mutfak dolaplarını içleri dahil siliyor. buzdolabımı silmiyorbanyo wc yıkıyor veeee bu işlerin hepsi bana hiç bi günde bitmicekmiş gibi gelirken pırıl pırıl bi şekilde sabah 8.30da başlıyor 18.30 gibi bitiriyor. arada 2 çay molası bir kahvaltı bir de öğle yemeği var. bu arada salondaki gümüşlüklerimin vitrinimin içini de silmiyor. ben yetişmiceni düşünerek boşwer onları dedim geçen de. bebek doğunca 15de bi alırsak belki daha çok işimi halleder bu arada hiç ütü yapmıyor. sevmiyor galiba. yapsa bile zoraki yaptırdım bi defa. beceremiyor da olabilir. çok uzattım farkındayım 75 tl ödüyorum her gelişine. izmirin bi ilçesindeyim ve bu fiyat buralarda normalin de üstünde ama işi güzel kadının.
oo oralar epey ucuzmuş o vakit çünkü benim camlarım 4 tane 2 si zaten yarım cam (tek kanat), kapı silmedi, bir balkonum var onu yıkadı. evi süpürdü sildi (ufak benim evim)
3 oda ama bir oda merdiven olduğundan boş, diğer oda çocuk odası olcak diye boş. geriye bir yatak odam bir salon kalıyor. birde banyoyu ovdu. zaten çok temiz tuttuğum bir yerdi banyo ama oraya düşün 1 saatten fazla harcadı. sonrada 5-6 parça ütü yaptı hepsi bu. ama merdiven korkuluğuna kadar sildi. sanırım benimkide aşırı titiz olduğundan öyle. gelçi bende öyleyim o toz bezi elime geçmesin en az 1,5 saat sürer. mutfaktaki sandalyenin ayaklarına kadar... ama açık söylemek gerekirse seninki hem hızlı hemde ucuzmuş.
kayınvalidene görümcelerine tabi çok gelir. eşin de onların ağzına bakmasın bence. yazık değil mi sana. benim de kayınvalidem duysa ayda 75 lirayı temizliğe verdiğimi parayı çöpe atıyorsun der herhalde ama ben sölemiyorum bile. gerçi uzakta olduğu için avantajlıyım. bu arada çalışıyor musun. çalışıyorsan şart bence. ben oğlum olana kadar kendi kendi temizliğimi kendim yapıyordum ama oğlan artı iş artı eş zor oluyor artık:)
tabii çalışıyorum hemde eşimin yeni kurduğu işyerinde. hemde iş bizim diye inan gece 12 den önce eve gitmem mucize. ee o satte evde yemek yok, zaten yiyecek halimde kalmıyor. direk yatıyorum. yani hafta içi inan bir iğneyi bir yere kaldırmak gibi bir fırsatım olmuyor. ee bütün iş hafta sonuna kalıyor. hafta sonuda kocamla kayınvalidem gezmek delisi olduğundan
ev işimi yapsam, onlarlamı gitsem (eee zoruma gidiyor ben evde iş yaparken onların gezmesi), kendi vucut temizliğim mi, sadece dinlensem mi, misafirmi ağırlasam, anne babamamı gitsem
... velhasıl oyyy sayarken yoruldum. durum bu. benim kayınvalidem 1 )üst katımda oturuyor 2) kocamın ağzında bakla ıslanmıyor 3) kocam sussa bile kayınvalidem ve onun meraklı kızları
kaça çağırdığımın cevabını almadan adamı rahat bırakmazlar, yer bitiriler. onlar alıştı tabii önceden ben işten 7 de gelirdim evimi süpürürdüm silerdim. yemek şubu derken gece 12 ye kadar üstünmü bile çıkarmazdım. bide hafta sonu kayınvalideme yardım ederdim. şimdi de aynısını bekliyorlar.artık çokkk beklerler.
bilmiyorum artık...
hafta sonu özel bir doktor yada özel bir hastaneye gideceğim...
:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?