2011 Aralık Anneleri

peki kizlar bebek hareketlerini ilk ne zaman ve nasil hissettiniz?? Tarif edebilir misiniz?
ben 1 haftadir falan boyle pir pir bisiler hissediyorum ama SIK SIK olmuyor gunde 1-2 defa..

peki kizlar bebek hareketlerini ilk ne zaman ve nasil hissettiniz?? Tarif edebilir misiniz?
ben 1 haftadir falan boyle pir pir bisiler hissediyorum ama SIK SIK olmuyor gunde 1-2 defa..

bu haftalarda hissetmeye başlamış olmalısın sende cnm. böyle kelebeğin kanat çırpması gibi bir şeyler hissediyorsun. muhtemelen hissediğin bebişdir. ilk zamanlar az olur. ilerleyen haftalarda daha da artacak. hadi hayırlı olsun bebişin. aramıza hoşgeldin.

haklısın canım.tamam 2 el kullanılır bebek arabası falan taaa 13 yıllık şeyde kullanılamz

walla ben çoğu şeyi topluyorum kızlar.. eksik neler varsa topladıktan sonra gidip onları alacağız.. arkadaşımın oğlu 2 yaşında dünya kadar eşya ondan geliyor.. arabalar, ana kucakları, araba koltukları.. ablamda verio.. bunlar kraft, chicco, ve römer markaları arasında değişiyor.. hatta duvar kağıtlarına uygun perde, uyku seti, oyun halısı bile geliyor:) battaniyeler... bir de oda geleydi.. süt pompası bebe telsizi kanguru.:)

e bizde gönlümüze göre kıyafet ve eksikleri alırız.. biberonda var ama onlara emzik ucu alacağım durumlarına göre yenilerinide alırım..
kızlar ileriye dönük kıyafet alırken alacağınız elbise bedeninde çocuklarımızın kışamı yazamı denk geleceğini hesaplayarak alın elinizde kalmasın.. atıyorum ay çok güzel bu elbise alayımmm.. e elbisenin ölçüsünde bizimki yazsa giyemez gibi mesela:))) bilmişlik değil sakın yanlış anlamayın benim ark. öle bir hata yaptıda:) nacizane söylemek istedim..

hoşgeldin cnm
kızlar bi tanıdığımızın babası ölmüş.Allah rahmet eylesin..
hamileler cenaze evine gidermi...
ben gitmez diye duymuştum ama sizede sormak istedim..
cnm hiç bilmiyorum ama yinede gitme sen ALLAH rahmet eylesin inş...

ya ben bu dediklerinizin hiç birini ne duydum nede kullandım:44::44:gerçi karnım çıkmadı diyemi bilmiyorum ama sadece verdiğim aldığım kilolardan oluşan çatlaklarım var ve ben sanırım bunları hiç kullanmıycam

dün akşam chicconun 3lü setini gördüm 1700 tl di... ohaa yaaa

yuhhh diyorum benm bi maaşım kadar nerdeyse

ayıp etmiş kayınvalidenler bence .bırak öyle şeyin gerçek olmasını,öyle laflar denmez bile,ayıp. ama hayatımızdaki kişilerin hepsini seçemiyoruz işte,herkes ince fikirli,kibar da olamıyor ne yazık ki...ama tatlım yoooooook,kimsenin eskisini kullanma zaten kullanmazsın da.hani kabul bile etme bence.eşimin bir arkadaşı vardı,onların bebeği oldu biz gittik altınımızı taktık,sonraları oyuncaktır giysidir hediyeler aldık ara ara.ben hamilellik haberimi verdikten sonra kadın elinde oğlunun eski giysilerinin oldugu bir poşetle geldi.hediyeymiş bize. ben kırmadım teşekkür ettim görgüsü o kadardır dedim.ama hakaret gibi bir şey aslında ince düşünsen büyüklenmek diil ama hiiiç ihtiyacım yok.yani c&a mağazası vardır mesela onda bile bi bebek tshirt 15 tl .neler bulursun,durumları da iyi ha :))) neyse bana verdikten sonra eve gider gitmez ben yallah çöpe attım onları.

bu konularda ben de cok hassasımdır,insan azıcık görgülü,saygılı ve de ince fikirli olabilmeli bence.canından can çıkacak bu kadar cimrilik nedir?zaten eşim de söyleyecek ailesine hiç giysidr vs dir zahmet etmeyin ,biz kişisel zevkimize göre alıcaz diye.ha onlar yine de alıcaklardır dandik bişiler ama en azından eskimiş kullanılmış asla cürret bile edemezler. hahahah gerçi sevgili kayınpederimin geçen yaptığı yersiz şaka hala aklımda ama o konuyu da çözdük buz gibi oldum.

allahaşkına 2.el araba zorda kalmadıkça almayın kızlar ya.5 ayımız var şurda her ay azcık para koysak bile gül gibi arabalar bulunur.eşyaların bir enerjisi olduguna inanıyorum.şahsen ben çocuğum için başka birinin elinden geçmiş, içinde yaşadığı,o kişinin enerjisinin aktığı bir eşyayı tercih etmem.biliyorum ne masraflarımız var ,ne şartlarda paralar kazanılıyor ama hesaplı uygun şeyler satan mağazalar var.tabi siz bilirsiniz.Allah hepimize kolaylıklar sağlasın inşallah.

selam güzel anneler bakıyorum baya kaynatmışsınız maşallah size benim işler çok yoğun o yüzden sohbetlere katılamıyorum ama bugün sağlık ocağına gittik aşımızı olduk oğlumun kalp atışlarını dinlettiler tansiyonuma baktılar kiloydu kan sayımıydı baya ilgililer açıkcası çok beğendim bu arada oğlumuzun ismi değişmemek üzere .............................KEREM TAHA...................... olarak kararlaştırdık kerem abimin ismi dayısının ismini taşısın oğlum tahada babasının koymuş olduğu isim

Ben sana bazı noktalarda katılmıyorum canım, tabi hekesten 2. el eşya alıp kullanmak, giydirmek iyi değil, ama bazı zamanlardada gereksiz harcama oluyor bence. Örneğin ablamın 1 er yıl arayla bebekleri oldu biri kız biri erkek, bir sürü eşyları daha yepyeni duruyor bebekler o kadar hızla büyürolarki bazı eşyaları hiç giyilmemiş bazıları bir iki kere giyilmiş, ben onları kullanmayı düşünüyorum valla ayrıca süt pompası oda telsizleri hepsi yeni duruyor kullanmayı düşünüyorum. Araba konusundada ablamınki biraz yıprandı 2 çocuk olduğu için ben yeniden alcam ama tek çocuk olsa heryere zaten kendi özel arabanla gidiyorsun çocuk 1,2 yaşına gelincede şemsiye tarzı arabalardan alıyorsun. bence 2. çocuğada kullanılmasında bir sakınca yok.
Buseli canım sözüm sana değil haşatı çıkmış arabayı yada 13 yıllık yastığı tabiki bende kullanmam gerek yok. Umarım anlatabilmişimdir derdimi

cnm aynen katılıyorum sana walla ablamın etiketi üstünde giydiremedği bir sürü eşyası var.. o kadar hevesle alnıo hızlı büyüdükleri için sıra gelemeden küçülüo.. tabi ki bizde çocuklarımıza alacağız ama dediğin bazı şeyleri kullanmak gayet mantıklı bencede... ama anlarım 10 sene 5 sene kullanılmış eskimiş olur zaten onu ark. dost olan sana vermeyide teklif etmez:)

cnm ihtiyacım olursa elbette kullanırım. ama şimdi Allah için söylemek lazım. çok şükür evimiz, arabamız, işyerimiz vs.. varlıklıyız. Yani zor geçiniyor olsak ee biri bebek arabası verse almıycakmıyım. alacağım tabii. ama sorun şu bunlar alışmış, bu kadar varlığa rağmen bırak çocuklarına gelen eşyaları, kendileri bile başkasından gelen şeylerle giyiniyorlar.
milletin eski ayakkabılarını, elbiselerini giyiyorlar.ben sözüm Rabbime büyük gelmesin ama yapamam. kendi ailemde görmedim çünkü. haa kendi ailem hepmi zengindi yooo. ama varsa 2 kat elbise alınırdı, yoksa tek kat yıkayıp yıkayıp giydirilirdi. Alışık olmayınca tuhafıma gidiyor. yani başkasından aldıkları ikinci elleri kendileri kullanıp, sonrada bide bana vermeye çalışıyorlar. hani teklifte yok kullanırmısın diye. biz ayırdık senin bebeğin onlar. hayır en küçük çocukları 5 yaşında. benim bebeğime en iyi ihtimalle 5 yıllık intikal edecek. Ay Allah'ım ne olur beni affet umarım büyüklenmiyorumdur.ama Rabbim kalbimi biliyorsun sen "iyi durumda olanlar böyle yaparsa, gerçektem fakirlere ne intikal edecek" hep böyle düşünüyorum.

hafta sonu tatiline başlayanlar, yolda olanlar, evine varmış yemek yiyenler hepinize mutlu bir hafta sonu tatili dilerim.

ablamlar iğneadaya gidiyorlar ama ben yerime birini koyamıyacağım için gidemedim. ablam kızkardeşlerim ve erkek kardeşim ne eğlenceli olurdu gitseydim.
ne yapalım kısmet. sanırım bu sene tatil yok bana. rizeye gitme programımı da iptal ettim. yola dayanamam çünkü. arka koltukta yatarım diye eşim arabayla gidelim demişti ama.
çannakkale dönüşü trafiğe takılıp yol 8 saate çıkınca baktım arka koltuktada yatsam olmuyor.ço krahatsız oldum, şiştim. ve rizeye gitmekten de vazgeçtim. neyse bende denizde olduğumu hayal ederim

ajda burdaymışsın tut halayın başından.(bebeğe dikkat) tey teyyyyyyyyyy

Halay basim, buralardayim ama hep pc ye bakamiyorum. Elimdeki gobleni bebisim gelene kadar bitirmek istiyorum yoksa uzuycakta uzuycak. O yuzden bu aralar ona yogunlastim hem basimin agrisina da iyi geliyo. Ama biraz eglence fena olmazdi hani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…