2011 Aralık Anneleri

canım eşimin yeğeni şeker hastası otomatik aleti var,benim zaten açlık kan şekerim geçen ay 63 çıkmıştı,aç karnına bir sürü böğürtlen yemiştim meğer ondanmış,şeker düşürürmüş,sonra onlar bize geldiğinde kendim ölçtüm,glikoz ne ki glikozun alasını aldım,baklava(4-5dilim),şerbet(2 brdk),reçel,vs. sonuç,100 ken 105 oldu,yani şekerim iyi,2 saat aç kalsam elim ayağım titriyo düşüyo bile,bi de şeker genelde hamilelikte yaşa paralel olarak artıyo,30 üstü ve altı çok değişiyo,yengem 38 yaşında ilk çocuğunu doğurdu,kiosu da epey vardı,şeker yüklemesinde 200 çıkmıştı değeri,insulin vurduruyodu mecburen,şimdi yeğenimde reflü var,oda arkadaşım 29 yaşında,onun da 160 çıktı,dr. diyet verdi,şimdi çocuğu sürekli gazlı,40 ı çıktı,halen gazı var,yan odada ki bayan arkadaş 37 yaşında 3. ye hamile 196 çıkmış,dr. diyet vermiş,olmazsa insuline başlayacaz demiş,yani 25 le 35 bir olmuyo,onun için Allah izin verirse,üst üste yapacam bebişlerimi,aralarında 2-2.5 yaş olsa yeter diyorum,şuan 25 teyim,inş. 30 da tamamlamış olurum

cabım yaa bakk ben de öle pimpirikli sevmem ama şeker gerçekten önemli. daha yeni doğum yapmış arkadaşımı şeker yedi bitirdi.hastanelerde ayttı günlercde kzı .şekeri ihmöal etme

canım glikoz dediğin şey meyvede de var,tatlı da da,hastane de 2 bardak limonata veriyolar,50 mg yükleme,bi de 100 mg yükleme yapıyolar,ben abartmıyorum gün içinde tatlı,şerbet dışında,bi klo kadar da meyve yememe rağmen 105 i geçmedi,aksine aç kalınca 70 in altına düşüyo,dr. düşük olması önemli değil ağzına bi kesme şeker atarsn,bir iki okma bişey yersin geçer dedi,zaten troit ilacı da düşürüyo glikoz değerini,deli gibi tatlı yesem de değerim iyi çok şükür,tek derdim tsh değeri,onu da 2 ayda bi ölçtürüyom

cnm üzme kendini seni anlıyorum. ama bence git konuş. ne istiyor, neden böyle davranıyor.hee sence mantıksız sebepler öne sürersede daha fazla kendini yıpratmazsın. ayy ben bilmiyorum daha önce brikaç kez sordum neden dedim anne ablama kardeşlerime yaptığını bana yapmak zor geliyor diye. "sen kardeşlerini kıskanıyorsun, kıskançsın sen" dedi. bunu söylediğinde 14 yaşında felandım 20 yaşıma kadar "ben neden kıskancım, ne kadar kötü bir insanımki kardeşlerimi kıskanıyorum" diye kendimi yedim bitirdim. ünüversiteden mezun olup diplomamı alıp eve gittiğimde annem "benim çocuklarımda üniversiteye gidip diploma alacaklar" dediğinde üfffffffffff o anı anlatamam işte o an anladım ki kıskanç olan ben değildim. insanların çoğu (maalesef anne de olsalar) kendi kusurlarını karşıdakine yükleyerek kendilerini aklıyorlar. o yüzden bu anlattıklarımı bence iyi düşün sende yılarca kendini yeme "ben kötü annemiyim" diye. bir kerem kendi iyi anneyse seni iyi yetiştirmiş olmalıydı, iyi anneyse senin kusurlarını sağda solda konuşmaz (kardeşinin,kocanın yanında seni mahçup etmez) aksine ksuurlarını kapatmaya çalışmalıydı, iy, anneyse senin evladına iyi bakmadığını düşündüğü noktada gelip çocuğa bakmalıydı. (öyle yaa gerçekten torunu için endişeleniyorsa gelir kendi bakar içi rahat eder.) yani haksızmıyım benim kızımın torunuma iyi bakamadığını düşünsem gider bizzat ben ilgilenirim. hem kızımın hem torunumun ihtiyacı olucak ben gitmeyeceğim. bide kendini iyi anne ilan etmesin boşuna.

iyiyim efecim sen nasılsın? buralar çok sıcak birde nem varki sorma. yapış yapış terliyoruz. zaten hamişlikte hararet var birde sıcak çok darlatıyor gerçekten.
efeni öp benim için. bizde seni çok özledik.

kızlar şu bizim aralık anneleri tablosunu bulamıyorum.. linkini verirmisiniz.. aradım aradım yok

Günaydın Buselimm
Emvacilbihar üzme kendini tatlım ya annelerde arada tuhaflaşabiliyor işte aman yaa ne zor bu insan ilişkileri :2: Buseliyede katılıyorum .
Efem gelmiş sağ ol fıstığım Çok özledim seni denk geliriz inşallah

kızlar günaydın benim moralim biraz bozuk yorumlarınıza ihtiyacım var

cumarteis akşamı en yakın arkadaşım evlendi ben bütün gün ayaktaydım hem biraz aç kaldım hem yoruldum hem oynadım falan derken geçti
pazar sabahı uyandım ne bulandı ne sıkıntı hiçbişeyim yok kalmamış
acaba bebeğe bişey mi oldu diye düşündüm doktorumu aradım böyle durumlarda bişey olmaz millet tarlada çalışırken doğuruyo falan dedi kanama olmadıkça böyle şeylerden şüphelenme canını sıkma dedi 2. trimester rahat geçer sen belki o döneme girmişsindir falan dedi ama eğer için rahat etmezse pazartesi gel bi bana dedi eşime hiçbişey söyleyemedim çünkü bütün gün bana otur, koşma, oynama gibi telkinlerde bulunduğu halde ben onu dinlemedim. inşallah bişey olmamıştır bebeğe ya. bugün de çok iyiyim yine ne ağrım ne sızım ne bulantım var öğle arasınd yakınlarda bi hastaneye gidip baktırsam mı acaba

Merhaba benzeri durum geçen banada oldu vicdan azabından öldüm resmen doktorda bebişimi kıpırdarken görünceye dek, olumsuz bişey olacağından değilde bencede gidin doktora içiniz rahatlar.

günaydın cnm. benim oğluiam arkadaş geliyormuş. çok sevindim. kocan konusunda çok sıkma canını. ne kadar odunluk yaparlarsa yapsınlar.bebişi görünce süt dökmüş keidye dönecekelr sen hiççç merak etme.

cnm kaç haftalıksın bilmiyorum ama bişey olduğunu sanmıyorum. yani annesi mutlu ve yorucu bir gün geçirdiyse bebekte mutlu ve yorucu bir gün geçirmiştir şimdide istirahat ediyordur. ama içine sinmediyse git tabii ki. umarım herşey yolundadır.

Merhaba benzeri durum geçen banada oldu vicdan azabından öldüm resmen doktorda bebişimi kıpırdarken görünceye dek, olumsuz bişey olacağından değilde bencede gidin doktora içiniz rahatlar.
of eşimle de aynı şirkette çalışıyoruz şimdi doktora gidiyorum desem olmaz demesem hiç yalan söyleyemem iki gündür tiksindiğim mutfğaıma giriyorum ki öğüreyim, midem bulansın tık yok sevinsem mi üzülsem mi bilemedim
17+1iz şu anda cicim
bugün de bekleyip yarın gideyim ben doktora en iyisi. hayır henüz hareketlerini de hissetmeye başlamadım ki oradan tespit edeyim

kızlar günaydınn
iki gündür şaşkın şaşkın dolaşıyorum ortada bana geçen cumartesi doktor kızınız olacak demişti ya ben iki yere gittim geçen ay biri bana 3 lü için 16 temmuz demişti ama o cinsiyeti söylememişti,diğeride 23 temmuzda 3 lü yapalım ama bebek kız dedi kız diyende kendi doktorum eşimle konuştuk napalım filan diye sen bu cumartesi git buraya geçirme çok fazla haftayada kısa bi tatil yaparız dedi ramazan öncesi velhasıl gittik cumartesi günü doktor baktı evettt dedi ama cinsiyet söyliycek sandık demezmi bebişimiz ters geçen geldiğinde de tersti bu bebek diye eşimle şaşırdık kaldık git kan ver dedi biraz yürü gel dedi,kan verdik yürüdük geldik yarım saat sonra bi daha baktı yok yine ters dedi eşimde dayanamdı söyledi kız dediler dedi kadın kendinden çok emin bu pozisyonda bu bebeği 2. Görüşüm dediki zaten ultrasonu yanımızdaydı baktı anlattı bi öncekinide neyse git çikolata meyve suyu iç dedi onuda yaptık geldik bi daha yine tık yok gittik bi daha çikolata yedik yürüdük yürüdük geldi artık dedim eve gidicem istemiyorum diye yine baktı ama bu sefer hiç umutlanmayın kız diye dedi çünkü yine dönmedi ve perşembe sabah sıkı bi kahvaltı yapıyosun bi gün önceden bol şekerli yemeye başlıyosun ve bu çocuğu döndürüp geliyosun dedi kadının ilgisi eşimin çok hoşuna gitti sonucumuzda çıkar inş perşembe günüde belli olur,çıkarken yine kız diye şartlamayın kendinizi dedi doğumuna kadarda bu çocuk dönmez ona göre bu korkulacak bi durum değil dedi kafam çok karıştı ya ne yapıcam bilemedim ya

aaa çok ilginç niye dönmesin ki,şimdi kıpır kpır zamanları,taklalar tekmeler,doğuma kadar niye öyle kalsın ki bişey anlamadım ben,dr. espiri yapmış bence

aaa çok ilginç niye dönmesin ki,şimdi kıpır kpır zamanları,taklalar tekmeler,doğuma kadar niye öyle kalsın ki bişey anlamadım ben,dr. Espiri yapmış bence

yok tatlım ya espri yapsa 9 da gittik saat 13:00 te çıktık o saate kadar dönmesi lazımdı dedi hareket ediyo oynuyo ama hep popo sırt tarafı görünüyo,bende düşünüdümde 2 li testi yaparken bile doktor biraz zorlanmıştı ve hepsinde arkası dönüktü nerdeyse,olabiliyomuş böyle durumlar nadiren ama doktor korkulacak hiç bişey yok dedi bol bol yürü ve bol bol şekerli şeyler ye dedi bide bacakalrını kendine toplamış ne yaptı etti dönmedi artık karnı acıdı yani sallamasından vurmasından neyse artık perşembe belli olur herşeyin hayırlısı olsun sağlıklı olsun da

bişey olmamşıtır Allahn izniyle,ben de cuma günü görevdeydim,araba yokuş aşağı durmuştu,kapı kızaklı,açarken eğimden dolayı biraz ağırlaşmış,ben de boş bulunmuş oldum,neyse görev bitti,3-4 saat bi ağrım olmadı,sonra ağrı başladı o bölgede,dinlendiğim zaman geçiyo,yorulursam ağrıyo biraz,eve geldim merak ettim bebişim nasıl diye,bi de baktım,karnım yamuk duruyo,kafasını kaldırmış resmen,ağrımın olduğu tarafta,elimle okşadım kızımı,sonra hafta sonu boyunca hareketlerini dinledim,çok iyiydi,eşim dışardan bile görülüyo,merak etme dedi,bugün bakıyorum karnıma hafta sonuna göre büyümüş,diyorum karnım büyüdüğü için o tarafta ağrı yapmıştır dedim,rahatladım biraz,kontrolümüz 26 sında,bu arada göğüslerim çatlamış,zaten bir sürü çatlağım vardı,bi bu eksikti,eşim aman boşversene,çatlarsa çatlasn,ben seni böyle seviyorum dedi,rahatladm biraz

ah çok şükür sizin bişeyiniz yokmuş ya ben de hareketlerini görebilsem rahatlicam da hareket mareket de göremiyorum ne yapacağımı şaşırdım yarına kadar beklicem hala bulantım falan olmazsa yarın doktora gitcem çok üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…