2011 Aralık Anneleri

ya benim afacan da öyle sırtı dönük duruyodu doktora o gün öğrenmek istediğimi (eşimin doğumgünüydü de hediye verecektim) söyleyince alttan ultrasonla girdi de zor bela gördük pipisini keşke sen d ealttan baktırsaydın o zaman

canım göğüslerinde ağrı,hassasiyet vs. yok mu,Allah korusun bişey olsa göğüsler yumuşarmış, kahverengi akıntın yoksa korkma bişey olmamıştır,ne bileyim bel,kasık ağrın vs. bi değişiklik olur mutlaka,mesela benim dün tansiyonum düştü,gözümün önü karardı,ayaklarım ara ara şişiyo vs. yani hergün değişik belirtiler oluyo,ona göre anlıyorum ben,göğüslerim çatlamış bile 2 günde,karnında büyüme yok mu ne bileyim,anlaman lazım ama

ya karnım şiş meme uçlarım karardı ama onun dışında ne ağrım var ne sızım ki sürkeli biyerlerim ağrıyordu neye ben kendimi dinlemeye devam edeyim illa bi tepkisini görürüm inş ayyyy bu endişe krizleri ne olacak bilmiyorum ya

bişeyin yok o zaman canım,kaç haftalıksın,ben tam 20 haftalık oldum,21. haftaya girdim,başım acayip dönüyo,karnım çok acıktı,bişeyler yiyeyim ben

bilemiyorum cnm hiçç. ama doktor korkulacak bişey yok dediyse öyledir mutlaka. bence size süpriz yapmak istiyor.

bu arada dünden beri fena halde salama dadandım çok yedim yaa. bişey olurmu acaba. bebişim aynı dayısı gibi sakatat ve et, köfte tarzı şeylere sardı. sürekli cnm istiyor. dayısı da böyle et olmayan sofraya oturmaz. noldu bilmiyorum. dün akşam o kadar karıştırdım ki. markete gitmiştik. cnm ne gördüysem istedi. hiç böyle olmamıştım. turşunun üstüne çikolata, sonra salam ve daha bir sürü abur cubur. enteresandır midemde bulanmadı yani.

arkadaşlar bu arada bişey sorucam. benim kafam karıştı. zaten bebek bakma konusunda pekde bilgili değilim. bu zıbın ne işe yarar. ne zaman giydirilir. zıbın giydirmek şartmı? yoksa o kısa kollu veya uzun kollu badileri bezin üstünden giydirip üstüne kıyafet giydirsem yetmez mi?şimdi yeni doğunca ben ne giydiricem bebeğe. iç çamaşırı giydiricem mi? üff iyice karıştırdım. bilen varsa yeni doğdumu alttan üste kadar hepsini bi söyleyebilir mi? sevabına...

Sağ ol tatlım oy maşallah seninde mi oğluğ annesi arkadaş olurlar yuppi:) Bu arada göynümü aldı sonunda barıştık o günde ben hastaneden dönünce gelmiş meğer peşimden
Allah korusun kanama ya da ağrı saplanması gibi bişey olmadıkça korkmamak gerekir aslında ama evhamlı olmamak elimizde değil :) Banada çok kramp giriyor ödüm kopuyor

Canım sürpriz yapıp erkekte diyebilir sanırım bakalım hayırlısı. Sıkma canını korkulacak bişey olsa doktor söylerdi zaten kadında inat yapmış resmen ne kadar ilgili bir doktor maşallah her semte lazım böyle doktorlar .

Son düzenleme:

canım salam,sosis,sucuk türü şeyler yeme bence,hele salam çiğ bişey,hamileyken bu tür ürünlerden bilhassa uzak durmak lazım,ben zaten hiç yiyemem onu,yiyince afedersin kurt oluşuyo,bebeğin bağırsakları daha hassas onun için bence yeme,iç çamaşırı girdirirsin,üzerine de zıbın,yani ceket gibi bişey bağcığı var,altına da bi pijama giydirsin,kışa gelcek zaten,üzerüne ceket vs. yada kalın bi battaniyeye sararsb olur biter,benim de ilk olcak ama bebek kıyafetleri sattıkiordan biliyom

yok hayayım ya zıbın eskidendi gerek yok.. giydir body leri olsun bitsin.. zaten bodylerinde zıbın gibi ön çaprazdan çıtçıtlı olanları bile var...bezin üstüne body giydiricen oldukça uzun bir süre:)

aaa öyle bişey demedi ama perşemde döndürmen lazım dedi yoksa ona göre yapıcaz bişeyler dedi belkide onu kast etti:26::26:benimde aklıma gelmedi gerçi o an kaçmaya bakıyodum ben çok çabuk sıkılan bi insanım beni sanki o gün bağladılar gibi oldum neyse artık günde 6 öğün çikolata yiyicez perşembe gününe kadar
bişeyin yok o zaman canım,kaç haftalıksın,ben tam 20 haftalık oldum,21. Haftaya girdim,başım acayip dönüyo,karnım çok acıktı,bişeyler yiyeyim ben

afiyet olsun cnm

bişeyin yok o zaman canım,kaç haftalıksın,ben tam 20 haftalık oldum,21. haftaya girdim,başım acayip dönüyo,karnım çok acıktı,bişeyler yiyeyim ben
ay sen öndesin bendne ben 17+1im bugün ben ilk 4 ayı o kadar kötü geçirdim ki 6 kilo verdim hani bu kadar sıkıntım varken şimdi hiçbişeyimin olmaması bi anda kesilmiş olmasından endişelendim of inş bişey yoktur hadi afiyet olsun ikinize de

ya önce salam konusund aben hiç yemiyorum yeme dediler sakatat ciğer salam sucuk sosis allahtan canım da istemedi de sıkıntı yok sne birazcık nefisni kontrol ediver de yemeyiver onları
zaten çiğ komple yasak aman dikkat et arkadaşım

zıbın konusuna gleince içlik gibi düşüncez zıbını yani bezi bağlicaz içine zıbını giydircez sonra üstüne diğer tulum vssini giydircez

Doktorun bana ilk gittiğimde salam sucuk pişmemiş et tarzı şeyleri yeme dedi, ve toksoplazma diye bir test yaptırmıştı, bu etlerden geçen enfeksiyona karşı bağışıklığın var mı diye yapılan bir test. testin sonucuna göre karar veririz demişti. Test sonucundada bu enfeksiyona karşı bağışıklığım varmış doktor yiyebilirsin demişti. Salam pek sevmiyorum ben ama sucuk kızartıp yada yumrtanın içinde aradabir yiyorum. seviyorum napalım :)

arkadaşlar bu arada kalsiyumlarımızı kontrol ettirmemiz gerekiyormuş doktorlar rutin olarak bakmazmış ama ablamın bir arkadaşının eşi doğurdu
kızın büün kalsiyumunu bebek eritmiş anne doğumdna sonra acaip bir hızla kemik erimeisne maruz kalmış 30 yaşınd amı neymiş şu anda 60 yaşındaki bir kadının oranında kemik erimesi yaşıyormuş

doktorlar demiş ki hamileliğinde bu tespit edilebilseydi önlendirdi ama şu an çok geç

ben ilk kontorlumde kalsiyumuma baktırcam sizinle d epaylaşayım dedim

günaydın güzel anneler ve oğlumun yol arkadaşları sabahtan beri işler o kadar yoğunduki bir günaydın bile yazamadık şimdiden yorulduk sizi takip ediyoruz ama yorum yapamıyoruz ama haftaya bol bol yazabilecez çünkü işi bırakıyorum evde olunca daha rahat olurum doğum iznini bekleyecektim sanırım patronum pek sıcak bakmıyor işi zora sokuyor bende istifa edicem kendisi bilir ohhh oğluma vakit ayırabileceğim sonunda

CNM SEN BENDEN 1 GÜN ÖNCESİN BENDEKİ BÜTÜN BELİRTİLER Bİ ANDA KESİLDİ GÖĞÜSLERİM KOCAMAN OLMUŞTU YÜRÜKEN ACILYOLARDI AMA GEÇTİ ŞİMDİ SÖNDÜLERAĞRI YOK BULANTI SADECE SABAH YATAKTAN KALKARKEN OLUYO ÇOK HAFİF BİDE YEMEK YEMEZSEM VE EN ÖNEMLİSİ KARNIM YOKBEBEĞİ İÇERDE GÖRMESEM İNANMIYCAM HAMİLE OLDUĞUMA BENİ GÖREN HERKESTE SANA MAŞALLAH NE KADAR RAHAT GEÇİRİYOSUN DİYİP DURUYOSENİN BEBİŞİDE BİŞEY OLMAMIŞTIR PANİK YAPMA KORKMA CNM BU ZAMANLARDA SANIRIM NORMAL

canım bılantılar zaten bu haftalarda bıçak gibi kesilirmiş,normal bişey bu,benim hiç çıkarmam olmadı mesela,sadece 3 hafta etten,sütten tiksindm o kadar,merak etme benim de karnım fazla yoktu,şu 1 haftada çok hızlı büyüdü,ayaklarımda şişlki bir haftadır var,kasık ağrıları ara ara 1 haftadır var,bebiş büyürken annesinin acıcık canını yakıyo işte olcak o kadar,hareketleri de hissedersin 1-2 haftaya zaten,ben ilk 15+3 de hissettim ama şimdikiler daha kuvvetli o zamana göre,rahat ol annesi bişeycik olmaz,meyve kesmedi beni öğlen yemeğine geçtim

Son düzenleme:

yaa benim cnaım deli gibi sucuk istiyo ama doktor yeme dediği için salam sosis sucuk hiç birini yemiyroum.bende yaptırmıştım toxoplazma testi ama sonradan doktor bakıp yiyebilirsin demedi.daha doğrusu sonuçlara baktı bi sorun yok dedi o kadar.. şimdi bende yiyebilirmiyim acaba sucukk

canım benim 2-3 ay önce düşük tehlikem olduğunda 4 tüp kanla herbişeyime baktılar,troit kont. de de başka şeylere baktılar,onun için başka teste gerek yok diyom,çünkü ala ala kan kalmadı,çok şükr kalsiyum değerim oldukça iyi,ona rağmen,süt-yoğurt,peynir günlük tüketiyorum,özelikle süt sevmeyen arkadaşlar baktırsn bence

iyice pişir,birazcık ye canın çok çekiyosa annesi,aşermeler başlamış maşallah,ben nasıl hamileyim hiç aşermem yok

oturupta 1 kangal yemediğin sürece.. arada bir iyi pişmiş olarak yiyebilirsin dedi dr. um bana.. ama salam gibi çiğ şeyleri asla dedi.. çok canın isterse ölürsen böle 1 tane at ağzına dedi ama önermedi.. geçenlerde çok sosis istedi cnm.. sordum ancak evde al iyi bir marka 1-2 tane kızart ya da iiyvce haşla öle ye dedi.. dışarıda yok dedi.. ciğer vs.. sakatat türleri yasak... dil balığpı vs gibi bazı balıklar tehlikeli.. kefir bitki çayları yasak.. bulyon asla dedi mesela.. onun dışında bişi yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…