ya benim afacan da öyle sırtı dönük duruyodu doktora o gün öğrenmek istediğimi (eşimin doğumgünüydü de hediye verecektim) söyleyince alttan ultrasonla girdi de zor bela gördük pipisini keşke sen d ealttan baktırsaydın o zamanyok tatlım ya espri yapsa 9 da gittik saat 13:00 te çıktık o saate kadar dönmesi lazımdı dedi hareket ediyo oynuyo ama hep popo sırt tarafı görünüyo,bende düşünüdümde 2 li testi yaparken bile doktor biraz zorlanmıştı ve hepsinde arkası dönüktü nerdeyse,olabiliyomuş böyle durumlar nadiren ama doktor korkulacak hiç bişey yok dedi bol bol yürü ve bol bol şekerli şeyler ye dedi bide bacakalrını kendine toplamış ne yaptı etti dönmedi artık karnı acıdı yani sallamasından vurmasından neyse artık perşembe belli olur herşeyin hayırlısı olsun sağlıklı olsun da
ah çok şükür sizin bişeyiniz yokmuş ya ben de hareketlerini görebilsem rahatlicam da hareket mareket de göremiyorum ne yapacağımı şaşırdım yarına kadar beklicem hala bulantım falan olmazsa yarın doktora gitcem çok üzgünüm
ya karnım şiş meme uçlarım karardı ama onun dışında ne ağrım var ne sızım ki sürkeli biyerlerim ağrıyordu neye ben kendimi dinlemeye devam edeyim illa bi tepkisini görürüm inş ayyyy bu endişe krizleri ne olacak bilmiyorum yacanım göğüslerinde ağrı,hassasiyet vs. yok mu,Allah korusun bişey olsa göğüsler yumuşarmış, kahverengi akıntın yoksa korkma bişey olmamıştır,ne bileyim bel,kasık ağrın vs. bi değişiklik olur mutlaka,mesela benim dün tansiyonum düştü,gözümün önü karardı,ayaklarım ara ara şişiyo vs. yani hergün değişik belirtiler oluyo,ona göre anlıyorum ben,göğüslerim çatlamış bile 2 günde,karnında büyüme yok mu ne bileyim,anlaman lazım ama
ya karnım şiş meme uçlarım karardı ama onun dışında ne ağrım var ne sızım ki sürkeli biyerlerim ağrıyordu neye ben kendimi dinlemeye devam edeyim illa bi tepkisini görürüm inş ayyyy bu endişe krizleri ne olacak bilmiyorum ya
kızlar günaydınn
iki gündür şaşkın şaşkın dolaşıyorum ortada bana geçen cumartesi doktor kızınız olacak demişti ya ben iki yere gittim geçen ay biri bana 3 lü için 16 temmuz demişti ama o cinsiyeti söylememişti,diğeride 23 temmuzda 3 lü yapalım ama bebek kız dedi kız diyende kendi doktorum eşimle konuştuk napalım filan diye sen bu cumartesi git buraya geçirme çok fazla haftayada kısa bi tatil yaparız dedi ramazan öncesi velhasıl gittik cumartesi günü doktor baktı evettt dedi ama cinsiyet söyliycek sandık demezmi bebişimiz ters geçen geldiğinde de tersti bu bebek diye eşimle şaşırdık kaldık git kan ver dedi biraz yürü gel dedi,kan verdik yürüdük geldik yarım saat sonra bi daha baktı yok yine ters dedi eşimde dayanamdı söyledi kız dediler dedi kadın kendinden çok emin bu pozisyonda bu bebeği 2. Görüşüm dediki zaten ultrasonu yanımızdaydı baktı anlattı bi öncekinide neyse git çikolata meyve suyu iç dedi onuda yaptık geldik bi daha yine tık yok gittik bi daha çikolata yedik yürüdük yürüdük geldi artık dedim eve gidicem istemiyorum diye yine baktı ama bu sefer hiç umutlanmayın kız diye dedi çünkü yine dönmedi ve perşembe sabah sıkı bi kahvaltı yapıyosun bi gün önceden bol şekerli yemeye başlıyosun ve bu çocuğu döndürüp geliyosun dedi kadının ilgisi eşimin çok hoşuna gitti sonucumuzda çıkar inş perşembe günüde belli olur,çıkarken yine kız diye şartlamayın kendinizi dedi doğumuna kadarda bu çocuk dönmez ona göre bu korkulacak bi durum değil dedi kafam çok karıştı ya ne yapıcam bilemedim ya
Sağ ol tatlım oy maşallah seninde mi oğluğ annesigünaydın cnm. benim oğluiam arkadaş geliyormuş. çok sevindim. kocan konusunda çok sıkma canını. ne kadar odunluk yaparlarsa yapsınlar.bebişi görünce süt dökmüş keidye dönecekelr sen hiççç merak etme.
cnm kaç haftalıksın bilmiyorum ama bişey olduğunu sanmıyorum. yani annesi mutlu ve yorucu bir gün geçirdiyse bebekte mutlu ve yorucu bir gün geçirmiştir şimdide istirahat ediyordur. ama içine sinmediyse git tabii ki. umarım herşey yolundadır.
Allah korusun kanama ya da ağrı saplanması gibi bişey olmadıkça korkmamak gerekir aslında ama evhamlı olmamak elimizde değil :) Banada çok kramp giriyor ödüm kopuyorof eşimle de aynı şirkette çalışıyoruz şimdi doktora gidiyorum desem olmaz demesem hiç yalan söyleyemem iki gündür tiksindiğim mutfğaıma giriyorum ki öğüreyim, midem bulansın tık yok sevinsem mi üzülsem mi bilemedim
17+1iz şu anda cicim
bugün de bekleyip yarın gideyim ben doktora en iyisi. hayır henüz hareketlerini de hissetmeye başlamadım ki oradan tespit edeyim
kızlar günaydınn
iki gündür şaşkın şaşkın dolaşıyorum ortada bana geçen cumartesi doktor kızınız olacak demişti ya ben iki yere gittim geçen ay biri bana 3 lü için 16 temmuz demişti ama o cinsiyeti söylememişti,diğeride 23 temmuzda 3 lü yapalım ama bebek kız dedi kız diyende kendi doktorum eşimle konuştuk napalım filan diye sen bu cumartesi git buraya geçirme çok fazla haftayada kısa bi tatil yaparız dedi ramazan öncesi velhasıl gittik cumartesi günü doktor baktı evettt dedi ama cinsiyet söyliycek sandık demezmi bebişimiz ters geçen geldiğinde de tersti bu bebek diye eşimle şaşırdık kaldık git kan ver dedi biraz yürü gel dedi,kan verdik yürüdük geldik yarım saat sonra bi daha baktı yok yine ters dedi eşimde dayanamdı söyledi kız dediler dedi kadın kendinden çok emin bu pozisyonda bu bebeği 2. Görüşüm dediki zaten ultrasonu yanımızdaydı baktı anlattı bi öncekinide neyse git çikolata meyve suyu iç dedi onuda yaptık geldik bi daha yine tık yok gittik bi daha çikolata yedik yürüdük yürüdük geldi artık dedim eve gidicem istemiyorum diye yine baktı ama bu sefer hiç umutlanmayın kız diye dedi çünkü yine dönmedi ve perşembe sabah sıkı bi kahvaltı yapıyosun bi gün önceden bol şekerli yemeye başlıyosun ve bu çocuğu döndürüp geliyosun dedi kadının ilgisi eşimin çok hoşuna gitti sonucumuzda çıkar inş perşembe günüde belli olur,çıkarken yine kız diye şartlamayın kendinizi dedi doğumuna kadarda bu çocuk dönmez ona göre bu korkulacak bi durum değil dedi kafam çok karıştı ya ne yapıcam bilemedim ya
bilemiyorum cnm hiçç. ama doktor korkulacak bişey yok dediyse öyledir mutlaka. bence size süpriz yapmak istiyor.
bu arada dünden beri fena halde salama dadandım çok yedim yaa. bişey olurmu acaba. bebişim aynı dayısı gibi sakatat ve et, köfte tarzı şeylere sardı. sürekli cnm istiyor. dayısı da böyle et olmayan sofraya oturmaz. noldu bilmiyorum. dün akşam o kadar karıştırdım ki. markete gitmiştik. cnm ne gördüysem istedi. hiç böyle olmamıştım. turşunun üstüne çikolata, sonra salam ve daha bir sürü abur cubur. enteresandır midemde bulanmadı yani.
arkadaşlar bu arada bişey sorucam. benim kafam karıştı. zaten bebek bakma konusunda pekde bilgili değilim. bu zıbın ne işe yarar. ne zaman giydirilir. zıbın giydirmek şartmı? yoksa o kısa kollu veya uzun kollu badileri bezin üstünden giydirip üstüne kıyafet giydirsem yetmez mi?şimdi yeni doğunca ben ne giydiricem bebeğe. iç çamaşırı giydiricem mi? üff iyice karıştırdım. bilen varsa yeni doğdumu alttan üste kadar hepsini bi söyleyebilir mi? sevabına...
bilemiyorum cnm hiçç. ama doktor korkulacak bişey yok dediyse öyledir mutlaka. bence size süpriz yapmak istiyor.
bu arada dünden beri fena halde salama dadandım çok yedim yaa. bişey olurmu acaba. bebişim aynı dayısı gibi sakatat ve et, köfte tarzı şeylere sardı. sürekli cnm istiyor. dayısı da böyle et olmayan sofraya oturmaz. noldu bilmiyorum. dün akşam o kadar karıştırdım ki. markete gitmiştik. cnm ne gördüysem istedi. hiç böyle olmamıştım. turşunun üstüne çikolata, sonra salam ve daha bir sürü abur cubur. enteresandır midemde bulanmadı yani.
arkadaşlar bu arada bişey sorucam. benim kafam karıştı. zaten bebek bakma konusunda pekde bilgili değilim. bu zıbın ne işe yarar. ne zaman giydirilir. zıbın giydirmek şartmı? yoksa o kısa kollu veya uzun kollu badileri bezin üstünden giydirip üstüne kıyafet giydirsem yetmez mi?şimdi yeni doğunca ben ne giydiricem bebeğe. iç çamaşırı giydiricem mi? üff iyice karıştırdım. bilen varsa yeni doğdumu alttan üste kadar hepsini bi söyleyebilir mi? sevabına...
aaa öyle bişey demedi ama perşemde döndürmen lazım dedi yoksa ona göre yapıcaz bişeyler dedi belkide onu kast etti:26::26:benimde aklıma gelmedi gerçi o an kaçmaya bakıyodum ben çok çabuk sıkılan bi insanım beni sanki o gün bağladılar gibi oldum neyse artık günde 6 öğün çikolata yiyicez perşembe gününe kadarya benim afacan da öyle sırtı dönük duruyodu doktora o gün öğrenmek istediğimi (eşimin doğumgünüydü de hediye verecektim) söyleyince alttan ultrasonla girdi de zor bela gördük pipisini keşke sen d ealttan baktırsaydın o zaman
bişeyin yok o zaman canım,kaç haftalıksın,ben tam 20 haftalık oldum,21. Haftaya girdim,başım acayip dönüyo,karnım çok acıktı,bişeyler yiyeyim ben
ay sen öndesin bendne ben 17+1im bugün ben ilk 4 ayı o kadar kötü geçirdim ki 6 kilo verdim hani bu kadar sıkıntım varken şimdi hiçbişeyimin olmaması bi anda kesilmiş olmasından endişelendim of inş bişey yoktur hadi afiyet olsun ikinize debişeyin yok o zaman canım,kaç haftalıksın,ben tam 20 haftalık oldum,21. haftaya girdim,başım acayip dönüyo,karnım çok acıktı,bişeyler yiyeyim ben
ya önce salam konusund aben hiç yemiyorum yeme dediler sakatat ciğer salam sucuk sosis allahtan canım da istemedi de sıkıntı yok sne birazcık nefisni kontrol ediver de yemeyiver onlarıbilemiyorum cnm hiçç. ama doktor korkulacak bişey yok dediyse öyledir mutlaka. bence size süpriz yapmak istiyor.
ay sen öndesin bendne ben 17+1im bugün ben ilk 4 ayı o kadar kötü geçirdim ki 6 kilo verdim hani bu kadar sıkıntım varken şimdi hiçbişeyimin olmaması bi anda kesilmiş olmasından endişelendim of inş bişey yoktur hadi afiyet olsun ikinize de
ya önce salam konusund aben hiç yemiyorum yeme dediler sakatat ciğer salam sucuk sosis allahtan canım da istemedi de sıkıntı yok sne birazcık nefisni kontrol ediver de yemeyiver onları
zaten çiğ komple yasak aman dikkat et arkadaşım
zıbın konusuna gleince içlik gibi düşüncez zıbını yani bezi bağlicaz içine zıbını giydircez sonra üstüne diğer tulum vssini giydircez
ay sen öndesin bendne ben 17+1im bugün ben ilk 4 ayı o kadar kötü geçirdim ki 6 kilo verdim hani bu kadar sıkıntım varken şimdi hiçbişeyimin olmaması bi anda kesilmiş olmasından endişelendim of inş bişey yoktur hadi afiyet olsun ikinize de
Doktorun bana ilk gittiğimde salam sucuk pişmemiş et tarzı şeyleri yeme dedi, ve toksoplazma diye bir test yaptırmıştı, bu etlerden geçen enfeksiyona karşı bağışıklığın var mı diye yapılan bir test. testin sonucuna göre karar veririz demişti. Test sonucundada bu enfeksiyona karşı bağışıklığım varmış doktor yiyebilirsin demişti. Salam pek sevmiyorum ben ama sucuk kızartıp yada yumrtanın içinde aradabir yiyorum. seviyorum napalım :)
arkadaşlar bu arada kalsiyumlarımızı kontrol ettirmemiz gerekiyormuş doktorlar rutin olarak bakmazmış ama ablamın bir arkadaşının eşi doğurdu
kızın büün kalsiyumunu bebek eritmiş anne doğumdna sonra acaip bir hızla kemik erimeisne maruz kalmış 30 yaşınd amı neymiş şu anda 60 yaşındaki bir kadının oranında kemik erimesi yaşıyormuş
doktorlar demiş ki hamileliğinde bu tespit edilebilseydi önlendirdi ama şu an çok geç
ben ilk kontorlumde kalsiyumuma baktırcam sizinle d epaylaşayım dedim
yaa benim cnaım deli gibi sucuk istiyo ama doktor yeme dediği için salam sosis sucuk hiç birini yemiyroum.bende yaptırmıştım toxoplazma testi ama sonradan doktor bakıp yiyebilirsin demedi.daha doğrusu sonuçlara baktı bi sorun yok dedi o kadar.. şimdi bende yiyebilirmiyim acaba sucukk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?