yazdıklarını prınt ettim ilk fırsatta malzemelerini alıp yapayım çok teşekkür ederim. ama karagöz (libye) nedir bilmiyorum=)) bide lolaz yerine küçük kurufasulye koyuyolar sanırım ondan koysam da olurmu acaba (evde varda=)) )
bizim arabanın bagajı çok küçük o yüzden çok alterantifimiz yoktu gittiğimiz mağüzalarda da quinny çok tavsiye ettiler bizde quinny zapp extra araba bide maxi cosinin araba koltuğunu aldık hem çok hafifi hemde katlantığın da küçücük oluyo tavsiye ederim.1000 tl ye aldıkk amaa
çok şükür şimdi işte o kan ilacıyla (ya da zamanla da arttı bilmiyorum arada hiç kontrol ettirmemiştim) hiç takviye vs almadığımda yaptırdığım kan testinde ARALIKTA 11.1,(bebeğe niyetlenince bi test yaptırmıştım)
nisanda 10.9 (hamile olduğumu öğrenince yaptırdığım)
geçen haftaki testimde 10'a düşmüş ama min. değer 12ymiş
doktoruma sorcam ilacı günde 2 doza çıkarayım mı diye bakalım ne dicek
bana kalsa hiç sorun yok da bebeğe lazımmış ya ondan dert ediyorum
benim dümbüklerde oğlum olcak dedim kayınvalidem hıııııııııııııııı hayırlısı bizim için hiiiiçç farketmez kızım dedi bizim içinde farketmez dedim ne diyim ki
az öncede aradı tatildeler ya kızım napıyosun evde tekmi kaldın dedi bende evet aldınız kocamı dedim tek kaldım dedim alttan alması gerekirken kocan bizi aldı getirdi dedi hahahah dedi güldü bide adi karı işim var neyse görüşürüz dedim ne diceni bilemiyo insan şaşırıp kalıyorum ben bu kadının karşısında yaaaaa ne diyebilirdim ki götünüzü gezdiriyonuz işte bi şekilde dicen kopucak ipler neyse sakin tülay sakin
ya kızlar benim göğüslerim çatamaya başladı ya,bi orda eksikti o da oldu tam oldu,hergün 3-4 lt su içtim,krem de sürdüm ama nafile küçücük göğüsler böyle olunca sonuç ta böyle oldu,dün 3 tane 95 numara sütyen aldım,eşim diyo diğerleri nolcak 2 ay önce 85 almıştım,sığmayınca 95 e geçtik eskiler de 75-80,ev sütyen pazarına döndü
oyyyy allahım bu kaynanaları ne yapsak artık benimkide bir alem hamile kaldığımdan beri parasızlıktan dem vuruyor halbuki kendi evleri fatura bile ödemezler kayınpeder emekli ayrıca taksicilik yapıyor ama benden çok ağlıyor utanmadan sanki onun alacağı kötü mala kaldım bende gıcıklığına annem onu aldı kardeşim bunu yaptı diyorum kudursun ama nerde ona bile tepki yok hepsi ayrı bir dert bunların
benim pantolonlar geçen hafta gelmemeye başladı,biri biraz genişti,düşük bel olarak kullanıyodum,bi düğmesi açık idare ediyodum,dün eve gidince baktım iz olmuş hep,dün çarşıya gittim öğlen arasında kapıda bayan pantolonlar 10 tl yazıyodu dikkatimi çekti,dedim hamile pantolonu var mı,bi tane kumaş vardı,giydim bacakları kalça bölgesi geniş biraz tam istediğim gibi ben de dökümlü olsun isytiyodum,boyu uzundu terzilerine gönderdiler yarım saat sonra aldım,ilginç bişey üzeri karnını topluyo lastikli,altı kumaş,içinde lastik var düğme var,ayarlıyon karnına göre ohh bugün giydim çok rahatım valla,ayaklarım şişiyo diyodum ya,aldım beyaz bi terlik gezerin,bi de siyahım vardı,onları giyiıyom işe gelirken onda da çok rahat ettim,babet bile olsa sıcaktan nemden çok şişiyo ayak,böyle hava aldı parmaklarım,rodiden çok şirin bi tunik aldım,belki de ben tunik diye giydiğimden,askılı mini plaj elbisesi de denebilir,göbişimi koyduğum sayfada var,kızlar indirim var bu üründe 20 tl çok tatlı ama vuruldum ben,lc de çok cici hamile tişörtleri vardı ondan aldım bi tane, önünde biberonlu bi bebiş var çok tatlı,rengi çingene pembesikapalı olduğum için içine uzun kollu badi giyiyom,lastikli hoş bi etek aldım altına,karın kısmı esnek doğuma kadar giyilebilir bişey,bi de geçen ay rodiden lastikli kot almıştım,zaten altı geniş bulizlerim çoktu önceden de,eşim dedi bu ay ki imitini doldurdun
amann canım boşverrrrrr.benimde kızım olacak.... bende kaynanamgillere söylediğimde olsun olsun sağlıklı olsunda dediler.(yani erkek değil diye bi sitem sezdim).. demekki bütün dengesizler aynı cevabı veriyor.. sen hiçç mi hiç canını sıkma....
can candır evlat evlat kızı erkeği varmı.. ama kolay yolla çocuk sahibi olanlar saçma sapan konuşabiliyorlar...
kızın hayırlı uğurlu olsun....
ya ben de aynı eşyalarımı giyiyorum dah ahamile kıyafeti almadım ama sütyen konusu sıkıntı tabi. çıkardım komple gimyiyorum sütyen falan oh
dona gelince anneme arkadaşı bimden don almış 3lü
çok memnun kendisi diye
hoop hemen onları aldım çünkü benim donlar hep string
sonra ben onu alınca arkadaşı bi 3lü set daha almış
hoop onları da ben aldım
rahat rahat giyiyorum mis gibi tabi kocam bu durumdan hiç memnun değil ama pek umrumda değil hahahah
ya ben hiç bişey almadım hala aynı kıyafetler bende tesettürlüyüm zaten dökümlü salaş giyiyodum bütün kıyafetlerim oluyo,karnımın çıkmamasını geçtim şişlik vs. bişey yok şükürler olsunki yüzüklerim bile fıldır fıldır dönüyo düşürücem diye korkuyorum bideben galiba ya birden şişicem birden çıkıcak karnım yada hiç çıkmıycak aldığım kilolarımıda verdim bu arada doktor bana su için günde 2,5 lt yi geçme dedi fazlasıda zarar verebilir alman gereken 2,5 lt dedi bu kadar rahat olmamın sebebi bence sıvıyı bol tüketmem kıyafet filan alamıycam bu gidişlede bakarım artık öylee uzaktan uzaktan
arkadaşım bu eş tarafının akrabalarının düşüncesizliğinden illallah gelmiş biri olarak diyebilirim ki,onlar bunu gıcıklığına yapmıyorlar :)))mesela ben de cok sinir oluyordum görümcem(maaşı gayet ii) fiyatı 5 tl olan ,hayatta tarzım olmayan bir bluz hediye edince veya ev hediyesi diye 15 tllik dandik bi saat verince ...ya da kayınvalidemin dünyanın en zevksiz en adi fincan takımını bulabilip bunu verebilmesine :) sadece biraz gözlemledim ve evlerinde de giyimlerinde de zaten oldukça ucuza kaçtıkları,zevk denen bir şeyden nasiplerinin olmadığını anladım.o nedenle artık üzerime alınmıyorum :) kırılmalarını da istemiyorum o nedenle baktım hiiiiç kullanamayacağım bir şey atıyorum.ayıp mı evet belki de ayıp ama evim de çöp ev değil!!! (hahhaha hatta ay ne kadar güzelmiş teşekkür ederim felan diyorum,iyi oluyoruz.hehehe napim ama insan biraz gözlem yapar , bi insanın giyimini begenisini az cok anlar ona göre hediye secersin di mi ama :) )
aman canım en iyisi böyle ya,öbür türlü hayat çekilmez olur,belki de ablamın yükseleni akreptir,ondan unutmuyodur
Eki Görüntüle 227301
kızlar ya buna bayıldım,bi bebek mağazasında da aynısı vardı,kumaşı da çok güzel,renkleri de çok hoş,hem kıza hem erkeğe uyar,kısmetse 2 sene sonra kardeşini yaparsak o da kullanabilir
arkadaşlar sizler baya bayaaa alışveriş yapmışsınız :S ben daha 1 çorap bile almadım :S ben mi çok rahat ve yavaş davranıyorum acaba bilemedim :44:
bende daha bişey almadım cnm. bi tek ablam küçük bir yeşil patik almıştı o var.bide mama sandalyesi vermişlerdi geçen sene görümcemler. o var. o kaderrr. Rahatlıktan değil de biraz fazla temkinli oluşımuzdan olabilir.yoksa görüpte almamayı isteyecek bir anne tanımıyorum.
bende netten tam hamile yastığı araştırıyordum acaba gerek varmı yoksa normal yastıklarla da aynı rahata kavuşurmuyuz die bilemedim:S bide farklı modelleri de var kimi L şeklinde kimi U anlamadım hangisi daha iyidir
bende almayı düşünüyorum. uzun olanlar var hem karnın altına hemde bacak arasına ulaşanlardan. biraz daha karnımız çıkınca artık rahat yatamıyacağız gibi geliyor.
kızlar bu arada benim kanım çok düşük çıkıyo hamileliğin başında doktorum genel bi kontrol için biçok tahlil istemişti. hamilelik öncesi yılda 1-2 kez sayım yaptırırım hep normal çıkardı ama hamileliğin daha başında demir hapına gereksinim duyduk. dün sabahtan tekrar bi tahlil yaptırdık ilaca rağmen yine düşük çıktı ve doktorumu aradığımda hamileliğin daha çok başında sayılırsın sabah akşam günde 2 öğün içeceksin sütü kesip yerine ayran falan içeceksin dedi. ne yapabilirim yükseltmek için tavsiyeleriniz varmı? marketlerden pekmez falan aldım ama nekadar güvenilir bilemiyosun tabi
cnm çayı, kahveyi kesmişsindir herhalde. çünkü kanı kurutur onlar.pekmez çok teredütte kalacağın bişey değil çünkü ne kadar zararlı olsada kansızlık kadar zararlı olmaz.
kan ilaçlarını aç karnına alman ve kan ilacı almadan ve aldıktan sonraki 2 saatte süt ve süt ürünleri içmemen sanırım şu noktada yapabileceğin tek şey. Rabbim yardımcın olsun.
arkadaşım bu eş tarafının akrabalarının düşüncesizliğinden illallah gelmiş biri olarak diyebilirim ki,onlar bunu gıcıklığına yapmıyorlar :)))mesela ben de cok sinir oluyordum görümcem(maaşı gayet ii) fiyatı 5 tl olan ,hayatta tarzım olmayan bir bluz hediye edince veya ev hediyesi diye 15 tllik dandik bi saat verince ...ya da kayınvalidemin dünyanın en zevksiz en adi fincan takımını bulabilip bunu verebilmesine :) sadece biraz gözlemledim ve evlerinde de giyimlerinde de zaten oldukça ucuza kaçtıkları,zevk denen bir şeyden nasiplerinin olmadığını anladım.o nedenle artık üzerime alınmıyorum :) kırılmalarını da istemiyorum o nedenle baktım hiiiiç kullanamayacağım bir şey atıyorum.ayıp mı evet belki de ayıp ama evim de çöp ev değil!!! (hahhaha hatta ay ne kadar güzelmiş teşekkür ederim felan diyorum,iyi oluyoruz.hehehe napim ama insan biraz gözlem yapar , bi insanın giyimini begenisini az cok anlar ona göre hediye secersin di mi ama :) )
yaaaaa ama bende akrep burcuyum. ve hiçç küs duramam. ve çok çabuk unuturum. hatta bazen bakarım biri benimle konuşmuyor, niye konuşmuyorsun deyince "biz senle tartışmıştık" der . hiçde hatırlamam yani. küslüğüde hiçç sevmem. ne o öyle çocuk gibi küstüm oynamıyorum.
çin takvimi gibi bu burçlar da uymuyo demekki kişiden kişiye,en iyisi işimize bakalım
küçük fasülye dediğinin kara bi noktası var işte,ona karagöz diyoz bizloğlaz da kahverengi büyük bişey,annem ona eşek baklası der,onu koymasan da olur,herkes sevmez onu zaten pekmeze gelince kaynanam köyden getirmiş 1 kilo onu kullandm,doğalını bulmaya çalış,diğerlerine şeker pekmezi diyolar onu kullanma,köy pekmezi,kara üzüm pekmezi,böyle köpürüyo resmen,tadı hafif acımtrak
ayyyyyyyyyyy inanmiyorum butun dengesizler bizi bulmus
bende kizim oldugunu soyledigimde kaynanam neden kizmis biz kizmi istiyoduk dedi tekrar erdenaya erkek kades yap 3.dogur diyor kadin aile planlamamizi yapti
ama kiz evlat anne icin buyuk bir sans ....
ayyyyyyyyyyy inanmiyorum butun dengesizler bizi bulmus
bende kizim oldugunu soyledigimde kaynanam neden kizmis biz kizmi istiyoduk dedi tekrar erdenaya erkek kades yap 3.dogur diyor kadin aile planlamamizi yapti
ama kiz evlat anne icin buyuk bir sans ....
ay ben de 160 boya 74 kilo hamile kaldım ama işte o öğürmeler esnasında 6 kilo verdim de biraz kendime geldim. şimdi 70 olmuşum geçen gün tartıldım. ben zaten kilolu olduğum için hep bol giyiniyordum o yüzden pek kıyafete ihtiyacım olmadıoff ne güzel ya ölcüleriniz değişmemiş pek. ben zaten tombiktim 78 kilo ile hamile kaldım şuan 80im ama görüntüde 90gibi durmaya başladımacayip şiştim. geçen seneden bol bol olan giymediğim 1-2 elbise vardı onları giyiyorum bide mecburen göbüş büyüyünce hamile pantalonu aldım 1 tane daha almayı düşünüyorum
of yaa eşek baklası deyince anladım ne olduğunu netten bakıyorum yok bildiğimiz hacivatın karagözü çıkıyohayatım benim köyde kimsem yok ve tanıdığım parasıyla getirtebileceğim de kimse yok malesef marketlerden almak zorunda kalıyorum onuda markalı almaya gayret ediyorum ki enazından sahteyse bile içinde azıcık gerçek payı vardır die ama tadı hiç acı macı değil bildiğin bal gibi tatlı işte
maşallah bol bol sütün olucak demekki. lierac iyi geliyo die duydum ben arada ondan sürüyorum bide arada bebe yağı gerçi benimkiler 1 bedencik büyüdü.
ayy gerçekten mi bak bunu duyunca çok sevindim,varsın çatlasın,eşim diyo bizim bebekler çok emer,emziren çöp gibi kalır,hakkaten ablaları öyle,yeğenleri de emiyolar emiyolar tombiş değiller,metabolizmaları çok hızlı,canım benim cildim çok sıkı,13 yaşımdan beri çatlaklarım var,gittikçe de arttılar,onun için şaşırmıyom artık,onlarla yaşamaya alıştım,eşime dedim istersen çocukları tamamlayınca komple estetik yaptırayım, amanboşversene dedi,ben şikayetçi değilim,seni her halinle beğeniyom,kolay değil anne olcaksın dedi
of yaa eşek baklası deyince anladım ne olduğunu netten bakıyorum yok bildiğimiz hacivatın karagözü çıkıyohayatım benim köyde kimsem yok ve tanıdığım parasıyla getirtebileceğim de kimse yok malesef marketlerden almak zorunda kalıyorum onuda markalı almaya gayret ediyorum ki enazından sahteyse bile içinde azıcık gerçek payı vardır die ama tadı hiç acı macı değil bildiğin bal gibi tatlı işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?