2011 Aralık Anneleri

Hani su organlarina bakiliyor, yuzunu falan goruyorsun boyle sari sari ultrason goruntulari (daha ilkel tarif edilemezdi heralde :))..ondan bahsediyorum..hatta bebek dogdugunda ayni oradaki haline benziyor falan derler hep..
yes yes detaylı ultrason ben dah ailkel tarif edebiliyorum etli etli olan diyorum gülüyolar bana evet işte o aynısından bahsediyoruz 19-20 haftalarda gidiliyor şu anda forumdaki arkadaşlardan hareketle.
benim doktorum 20-22. haftalarda git dmeişti tam 20. haftaya aldım randevumu 10 ağustosda gitcem nasipse sen de bir an önce al randevunu git bence

herbirinize tesekkur ederim, sabahtan beri kimseye anlatamadım. Burda anlatınca rahatladım biraz. Burun surtme konusunda hem fikirim, bagrıs cagrıs yapmadan bizi kaybedecegini anlamasını saglayacagım.

Canım yaaa inanılmaz üzüldüm , ama ondan da çok sinir oldum .. eşlerimizle evlenirken bu kadar aciz olabilecekleri , bu kadar düşebilecekleri , bir anlık heves için tüm dünyalarını alt üst edecek cesareti bulabilecekleri hiçbirimizin aklına gelmez herhalde .. insanın aklına şu söz geliyor hep " aldatmayan erkek yoktur , henüz aldatmamış erkek vardır " diye .. Allah ıslah etsin , akıl fikir versin .. öyle zor bir dnemde yaşıyorsun ki bu durumu , ne denilse boş .. ama en güzeli bir yerlere gitmeyip onu bu yaptığına pişman etmek ve dediğin gibi bunu bağıra çağıra yapmadan uzun süreye yayarak yapmak .. mahvolsun vicdan azabından , daha yazaağım çok kelimeler var ama burda yazamam , Allah bildiği gibi yapsın ..

allahtan daha önc etecrübe ettiğin bişeyleri yaşıyormuşsun arkadaşım geçmiş olsun inşallah şimdiden ama ben merak ettim o preeklampsi ne

du ben bi gugılliim bakiim neymiş

teşekkür ederim canım , açık açık yazmadım ne olduğunu , durduk yere kimseyi sıkmak istemediğim için merak eden bakar diye düşündüm canım .. daha önce tecrübe ettiğin şey eğer can sıkıcı ve sonunda bir hayat memat meselesine dönüşüyor ve bunun ne zaman olacağını bilmiyorsan , dahası bunun ilacı yoksa , tamamen bir piyango gibi vurabiliyorsa bir hamileye , inan Allaha sığınmaktan başka çaren olmuyor ve iyi ki beni oyalayacak dünya tatlısı bir oğluşum var ..

cnm çok geçmiş olsun oğluşunun da yeni yaşı hayırlı olsun,sağlık getirsin ALLAH IM sana ve babasına bağışlasın :)

teşekkürler demetcim her iki dileğin için de

[COLOR="#FF0000"]mardinin öyle bir durumu olduğunu bilmiyordum , çok geçmiş olsun inşallah hayırlısıyla sağlıklı sonuçlarla döner bize .. amniyosentez sonucuna göre sorunlu dedikleri bebeklerin bile sağlıkla doğduğunu çok duyduk , okuduk .. inşallah onlar tertemiz bir sonuç alır ..
uscu'nun nesi vardı :44:
[/COLOR]

başınız sağolsun , yapacak bir şey yok , gönlünü alacak en iyi yolu yine sen bilirsin .. belki doğum günü pastasını yada kurabiyesini beraber yaparsınız , güzel bir alışveriş de iyi gelir

Sevgili mojo gerçekten çok üzüldüm senin adına..
Canım kesin tavrını koy. Ve ciddi şekilde konuş. Erkekler azıcık açık kapı ve yumuşak bir yüz ararlar hata yapmak için.Sakın ona bu günlerde cinsel yönden yetersiz olduğunu düşünüpyumuşak konuşmaya kalkma. Millet otuz yıl kadınsız duruyor..Bu nefsani bir duygu insani değil.
Ama öncelikle kendi ve bebeğinin sağlığını düşün. Bir çok erkek eşinin hamilelik döneminde geçici bu tarz sendromlar geçiriyor.. Önemli olan bu durumu kalıcı hale getirmemeye çalışmak. Eşini tanıyorsun sonuçta..
Sevgiler canım...

kelimesi kelimesine sana katılıyorum arkadaşım! çok zor bir durum Allahım kimselere yaşatmasın ama yooooooo!!!aileniz büyürken sen bu kadar sorumlulukları üstlenip üstüne anne olmaya hazırlanırken seni maddi manevi yapayalnız bırakıvermiş.hele ki aldatma ;ister sözlü ister fiziksel ne olursa olsun feci üzücü bir hadise! neden ne olursa olsun bunu asla yapmamalıydı,madem ki ayağının üzerinde durabiliyorsun bir dk bile bekleme bırak derim.çünkü bu aldatma yani başka bir şey değil.!!!!nasıl bir şey bu ya!o da cezasını çeksin sakın alttan alma,ha yok ayrılamam dersen de iyice süründür derim.nasıl baba olucak hala anlamıyorum arkadaşım çok üzüldüm cok sinir oldum kusra bakma.

ben 3lü test ve cinsiyet için doktora gittiğimde yanında başka bir doktor daha vardı adam dio ki biz burda zırt kontrol pırt tetkik habire bişi yapıyoruz amerikada gebelik boyunca doktoru 3 ya da 4 kere görüyorlar mis gibi de doğuruyorlar diyo

adam haklı da bizde sistem bu şekilde herkes şeker kontorlü yaptırırken ben nasıl yaptırmiim di mi
bunu istemeyen doktora da kötü gözle bakıyoruz falan filan

arkadaşım şekeri sen böyle kendine yüklesen de o benim dediğim başka bi şekilde oluymouş biri yamzıştı ilaç milaç verip hamilelik şekerin var mı yok mu diye bakıyolarmış oy aman hayırlısıyla doğuraydık eyiydi

sonra baktım gugıldan da pek anlayamadım benim algı sorunum var bu bebekten sonra ama iyi bişey olmadığını farkettim allah kolaylık versin arkadaşım

Kizlar merhaba,

Bir sorum var. Su 3 mu 4 boyutlu mu bi ultrason varya, kacinci haftada yapiliyordu? Doktorum bir kagida yazip vermisti kaybettim
Suan 19. haftadayim, haftaya randevu alsam mi yoksa erken mi olur bilemedim...

Opcuk

18den itibaren yapılıyor , 22ye kadar .. en iyi 20. haftada yani 19+lardaymış , fekattt 20-21 de rahim damarları en iyi ölçülüyor diye biliyorum .. sen ister 19+lara , ister 20+lara randevu al .. bu işi en iyi yapanlar perinatolog denilen riskli gebelik uzmanları , mümkünse öyle birini bul , yada bir tavsiye ile git gideceğin yere ..

şeker yüklemesi , hamilelik testlerinin en iğrenç olanı

yok canım , benim gittiğim bir fizik tedavi uzm. günde 1 lt süt içsen bile kemiklerinin ihtiyacı olan kalsiyumu alamadığımızı , bunu da en iyi destlekleyenin o yazdığın ilaç olduğunu söylemişti ve ben düzenli olmasa da hamileliğimin 3 ay önceisnden beri kullanıyorum , ki dr.um önceki hamileliğimde de bunu vermişti 8. haftadan sonra .. ben de elevit kullanıyorum multi vitamin olarak .. ne kadar beslenmeye dikkat etsek bile bazen eksik kalabiliyor yediklerimiz bebişlerimizin gelişimi için , bu vitaminler de onu desteklemek içinmiş .. içini rahat tut bence , bebeğin için iyi şeyler yaptığını düşün .. hem ilaç içmekten bebeğe bir şey olsaydı ben önceki hamileliğimde her gitmemde farlı ilaçların olduğu bir poşetle dönerdim , ne kadar içtim inan hiç bilmiyorum .. hamileliğin bittiğine en çok ilaçlardan kurtulduğum için sevindim desem yeri .. ve oğluşum da maaşallah gayet sağlıklı bir azman

Hani su organlarina bakiliyor, yuzunu falan goruyorsun boyle sari sari ultrason goruntulari (daha ilkel tarif edilemezdi heralde :))..ondan bahsediyorum..hatta bebek dogdugunda ayni oradaki haline benziyor falan derler hep..

bizim için öyle oldu valla , oğluşumun suratı aynı o usg görüntülerindeki gibi .. hatta 3 aylıkken bir usg resmi var , ayak ayak üstüne atmış , hala öyledir en ufak fırsatını bulsa , özellikle de bebek arabasında giderken paşam keyif yapa yapa gider bacak bacak üstüne atarak :))))

canım uscu'da amniyosentez mi olcaktı? bilmiyordum?
yok tatlım uscu amniyosentez yaptırmayacaktı. çok aktif herkse yetişmeye çalışan bi arkadaştı ama uzun zamandır yazmıyo hatta yok yani ben çok merak ettim sürekli yorum yazıyodu haberdar ediyodu birden gelmeyince haberde vermeyince çok merak ettim:26:

cnm çok iyiyim ben hamd olsun,seninde sancıların azalmış yavaş yavaş geçecek inş biraz sabır,yazdıklarını okudumda takdir ettim babana karşı bi kin tutmaman onu kabullenmen çok güzel ama gel görki annen için hiç mi hiç kolay değildir bu RABBİM gönlünüze göre versin inş...çok öptüm canım

Nanacığım merhaba canım iyi olmana sevindim...

Canım herkes bir süreçten geçiyor. Bende 10 yaşımdan 18 yaşıma kadar hiç görmedim babamı. Annemle sorunu olduğu için bizi de görmek istemiyordu.. Hep biz aradık babamı görmek istedik ve o istemedi kovdu bizi, sonunda kazandık.
Aslında bu terketme psikolojisi biraz da... Suçluluk duygusunu göstermemek için; suçlu arar, haklı gibi davranırlar terkedenler.

Babam öleceği yıla kadar bize hala o haklı tutumunu, ara ara gösterdi. Ve son yıl hatta son ay annem dahil hepimizden özür diledi. ben babamın bana baba olduğu kadarıyla mutluydum açıkcası.. ona hiç kızmıyordum yaptıklarından dolayı... O yüzden aramız iyiydi.. allah bol bol rahmet etsin inşallah...
Neyse canım görüşmeye çalışın baban adım atmaz söylim eğer benimki gibiyse.. Babanızı kazanmaya çalışın..
Affetmesini bilmek lazım.

ayy benimde öğleden sonra sol tarafım bi kıpır kıpırki bu anası gibi oynak bebişin cinsiyeti kesinleşmesi için yarın sabahtan akşama kadar çikolata yiyicez ki ben buna asla hayır demem ALLAH derim böle kıpır kıpır oynuyo ama neden bu bebiş dönmüyo ya :26::26erşembe günü kader anı dan - dan - dan gerilim müziği yaptım

bu haftalarda göbek deliği hizasında olurlarmış
göbek hizasında şu an, 6. ayın sonunda da göğüs kafesi altına kadar rahim büyüyo cnm onlarda artık nerde isterse orda dururlar

ama benim memişin altı olan kısım göğüs kafesi altı dediğiniz işt eyani orası semsert hatta sol tarafımda da bi yomru oluyo bazen ben de onu bebek sanıyorum kaç gündür hahahahah desenize bildiğiniz ödemi bebek snaıp seviyormuşum kaç gündür

İyi olmana sevindim canım..
Çok sağol canım. Anneciğim ne yaşadıysa birlikte yaşadık. Adım adım annemim acısıyla büyüdüm acısını daima paylaştım. Onun hissettiği gibi hissedemem tabi ama hep anlamaya çalıştım. Onunla zaten Allaha şükür kusursuz ilşkimiz oldu. Sadece beni evlendirme noktasında çok ısrarcıydı yıllarca o konuda anlaşamıyorduk :)
Babam için kötü bir şey düşünmediysem bu yine annem sayesinde. Annem bizim herşeyi, zamanla anlammamızı sağladı ve haklıyı haksızı kendimiz anladık.. Başka anne olsa babanız söyle söyle, babanız öldü derdi.. Görüşmeyeceksiniz derdi hak bulurdu kendinde. Tabi babamla görüşmeye başladıktan sonra kıskandı haklı olarak :) onu da anlıyordum tabiki paylaşmak istemiyordu ve yıllar sonra babamın hazıra konmasına tahammül edemiyordu...

Babam son senesinde kanser olunca annem hep babamın yanındaydı. Kardeşimde kalıyordu babam.. Ve annem hergün yanına gidiyor babamın sevdiği yemekleri yapıyordu... Annem böyle bir kadın işte..
Pişman olacağımız şeyleri keşke hiç yapmasak ama insanız sonuçta. Herkesin bir konuda hatası var şu hayatta..

Aynılarını ben de kullanıyorum. Multivitamin olarak Elevit kullanıyorum. Osteocare'den günde 2 tane. (ben kan inceltici iğne de kullandığım için kalsiyumu bitiriyormuş, o yüzden 2 tane) Ayrıca Omega 3'ten günde 4 tane içiyorum. Omega 3'te doz aşımı diye bir şey yokmuş, o yüzden doktorum güvenle iç, bebeğin başını çok erken tutar, çok erken tepki vermeye, konuşmaya başlar dedi.

yok cnm 2. üç aylık dönemim sonunda göğüs kafesine kadar çıkıyomuş rahim sen kaç haftalıksın tam bilmiyorum ama artık yavaş yavaş yukarda hissetmen normal olabilir,kimi mideside büyüdüğü için bebek sanıyo

cnm benm benm annem babamla 34 senelik evli ALLAH uzun ömürler versin hayattalar ikside,biz küçükken kavga ederlerdi annem çok kincidir ki babamı çok sevdiği için hep küserdi en az 1 hafta konuşmazlardı hele kış ayında biz annemle elektrikli sobada arka odada otururduk babam salonda sobalı yerde ama soba yanmazdı annem hep onun yanında olmamızı isterdi zaman geçtikçe büyüdükçe anneme çok kızdık tabi ama onlarda daha da bağlandı daha da olgunlaştı ve en önemlisi bu bana ve kardeşlerime ders oldu şimdi ablamda kardeşimde bende eşimize hayatta küs durmayız yatak ayırmak filan asla yoktur,eşlerimiz çok güzel yetiştirmişsin diye teşekkür bile etti annemize ama ben ne zaman babamın soğuk odada oturduğu o günleri hatırlasam anneme çok kızarım, şu bir gerçekki her kız çocuğunun babası ilk aşkıdır...ben hala babama aşığım....annem ve babam uzakta şimdi emeklilik aşkını yaşıyolar :) ALLAH ayırmasın inş hiç bi zaman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…