2011 Aralık Anneleri

herkese merhaba....

yine yardımınıza ihtiyacım var kızlar yaa( ben sınıf öğretmeniyim ve yanılmıyorsam 6 ay önce sağlık ocağından aşı için gelen doktor herkes için önemlidir diyerek bana tetanoz aşısı yaptı. araştırdım ben de, 5 doza kadar sakıncası yokmuş aslında ama, genelde yazan detay da şu ki; 10 yıl içerisinde yapıldıysa yeniden yaptırmaya gerek yok.

ne yapmalıyım sizce???

bir de kan uyuşmazlığı derdim var. ben B RH negatifim maalesef. kan uyuşmazlığı testi yaptırdı doktor, bi problem yok dedi. 28. haftada onun da aşısı varmış. yine sağlık ocakları mı yapıyor acaba???

şimdiden tşk ederim... bebişlerinize de öpücükler... benim minik meleğim annesini tekmelemeye başladı bu arada. darısı hissedemeyen herkese inşallahhhhhh

haha kızlar size teselli olsun durun ne anlatıcam,eşimin annesinin bahçesinde kayısı, erik, şeftali, elma daha başka başka ağaçlar var bahçesi baya büyük,neyse eşim dediki annem çağırıyo erikleri toplayacakmış artık yerlere döklüyomuş diye,eşim izindeydi bende çalışıyodum iyi neyse gitti annemler bendeydi anneme dedimki eşim akşam erik getirir bol bol yeriz,benm işten çıkma vaktim geldi ki eşimin annesi karşı sokağımda oturuyodu,eşim almaya geldi elinde de 5 tane erik var,içeri girdi masanın üstüne koydu birini kendi ağzına attı al bunları annem gönderdi dedibende bir sinir anlatamam ama dedim annemde olsa akşam kıyamet kopcak,çıktık gidiyoruz eve eşim markete girdi 3,5 kilo erik aldı hayırdır annene yetmedi de onamı götüreceksin dedim hayır bizim eve dedi annene ayıp olmasın bahçeden getirdim diyicem dedi o düşüncesinden dolayı sesimi çıkarmadım,ertesi günde aldım 5 tane erik gittim dedimki bunlar bana fazla geldi al komşularına dağıt bana ne dese beğenirsiniz aaa ben dün hepsini kilo kilo komşularıma dağıttım diye,mübarek ben düşmanmıyım 5 tane erik ayıptır ya
buda ikinci vukuatı kadın 2 bayram kurban kesti eşim gitti yardıma ikisinde de eli boş geldineymiş et kalmamış bütün bir sene yediler ama evlerinde ya bi kanatlarım eksikte ben bu kadına ne yaptım onu anlamadıminş teselli olmuşsunudur

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım bende 6. haftamda falan üşütmüştüm. sinuslerim dolmuştu ve başıma felaket bir ağrı yapıyordu. doktorum kulak burun boğaz doktoruna yönlendirmişti. ilaç istemediğim için şu solüsyonu vermişti doktor Sinus Rinse tuzlu su gibi bişey. bunu her sabah akşam yaptım ve gerçekten burnum açıldı sinüslerim boşaldı. normalde hasta olunmasa bile sinüsleri temizlemek içinde kullanılıyormuş, dene bir istersen?

bende de sinüslerden dolayı müthiş baş ağrısı var bu aralar.sağlık ocağına gitmişken doktora sordum verebileceğiniz ilaç varmı diye.ben bişey veremem üzgünüm dedi.ağrı kesici bile vermedi

Amin amin amin inşallah canım seninde dua edenin çok olsun.

Demetciğim birde baba konusu gelmişken bu hafta beni sinir eden bir şeyi anlatayım;
Amcamların hiçbiri düğünüme gelmedi. Daha bu hafta öğrendim ki davetiyeye babamın adını değil abimin adını yazmışım.
Mantığa bak! Ben de onlara " davetiyede kızımızın düğününe bekliyoruz yazıyor babam mezardan mı yazacak" dedim. Allahım ya babanı sevme hakkını da kendilerince biçiyorlar.
Birde babam öldüğü zaman beni akrabalarım nasıl teselli etti biliyormusun hala öfkeleniyorum "ağlama kızım o size babalık yapmadı ama siz ona evlatlık yaptınız içiniz rahat olsun" tesellideki yargıya bakarmısın?

Neyse baba mevzusunu kapatalım ağlamaya başladımmı şimdi zor susarım.

Ayrıca çooook teşekkür ederim canım; ben bir arkadaşa teselli vereyim dedim güya ama, ben dertlendim içimi döktüm rahatladım sayende...

ahaaa senin bebiş aldı benm kızı kaçtılar kesin

cnm ya banada doktor son 5 sene içerisinde tetenoz aşısı oldunmu eğer olduysan gerek yok demişti olmadım diyince 20. haftanda gel dedi :26::26::26:sağlık ocağından numara vermiş olmaları lazım arayıp bi sor istersen.bu kan uyuşmazlığı bizdede var bende iğne olucam korkulacak bişey yok,bizde bide şöyle bi durum var ben sarılık geçirmedim eşim geçirdiği için sakıncalı bi durum var ama onu bebek doğduktan sonra sanırım iğneyle çözecekler:26::26::26:

ilaç içme bence canım ben şuana kadar birkaç kez hasta oldum ama ilaç almadım normaldede ilaç pek içmezdim şimdide hiç içmiyorum, bu solüsyonu dene istersen sende ben faydasını gördüm

ayyyy yazık tüh haberimiz olsaydı kaynanana eksilen eriklerinin yerine bir ağaç fidesi alırdık içi rahat ederdi gıcık oldum bak şimdi beterin beteri varmış şükür halime ama yoookkkk dur bendede bir incisi var geçen akşam ordaydık çıktım evin üstüne üzüm asması var birkaçtane aldım aaaa dedi ben topladım indirdim aşağıya iyi dedim giderken alırım ama vermedi zoruma gitti yengeme anlattım akşama baktım abim bir kasa siyah ve beyaz üzüm getirmiş onadamı getirsem yesin diye kıymetli kayınvalideceğime

cnm her zaman istediğini anlat istediğini derdini paylaş elimizden ne gelirsesen babana sahip çıkarak büyüklük göstermişsin zaten amcanların bunu anlamasını bekleme onlara da saygı göstermekten başka yapacak bişey yok,onlarda kardeşlerini kaybetmenin verdiği üzüntüyle böyle düşünmüş olabilir,ama böyle zamanlarda büyüklük yapmak gerek bence alınganlık değil,üzme cnm kendini senin vicdanın rahatsa gerisini düşünme biz anne babalarımızın yaptığı yanlışlarını yapmıycaz inş,herşey biz insanlar için güçlü olmaktan başka çaremizde yok,üzülme oluru

cnm tam 4 sene kapısının önünde bi iş yerinde çalıştım bi gün olsun demedi ki kızım karnın açmı gel yemek ye yada şunu yaptım getirdim ye diye,annem burda olduğu zaman benm evim uzaktı üşenmez bi ekmek arası yapar getirirdi ben yağlı yemek diye şekerim var diye yiyemiyodum annem dert ediyodu işte analık başka bişey bırak onu evime bi çöp almadı ya almasında muhtaç değilim çok şükür beklemiyorumda kesinlikle o istesin ben ona istediğinin en kralını alayım ama benden uzak olsun,zaten mesafemi koydum ne giderim nede o gelsin evime çocuğumuda görmesin istemiyorum kesinlikle !

cnm bnm inş. sorunsuzca atlatırız bu dönemleri. benim de kafama takılan 5 doz olayı. sadece bir doz oldum. acaba diğer 4 dozu nasıl olmalıyım:97::97::97: yardımın için çok tşklerrrr

valla kızlar ne kaynanalar varmış, bence özellikle bu yemek konusu kaynanalıkla falan ilgili değil insanlıkla ilgili,sokakta birini görsen paylaşırsında hamile gelinine bu yapılmaz yani, bence kaynanalarınız sizi sevmiyor değilde kesinlikle oğullarını paylaşmak istemiyorlar onlara çok düşkünler, siz yada başka biri kim gelini olsa aynı şeyi yaparlardı.takmayın kafaya

Benimde kaynanam üst katımda oturuyor, gıcık olduğum huyları var tabi biraz cahil örneğin bizimde geçende bir yemek olayı oldu hep birlikte yemek yiyoruz onlarda eşimde bana takılıyor sizden çekiniyor çok yiyemiyor falan dedi. bende annenden niye çekineyim açsam zaten çok yerim dedim anneside o zaman "ölsün" dedi benim için yani orasıda benim evimmiş yemek yemeğe utanıyorsam açlıktan öleymişim falan. takmadım bile çünkü kötü niyetli değil yedirmeyi içirmeyi sever, onlara çıkmasak bile değişik birşey yaptıysa mutlaka getirir bize sadece sevmediğim huyu fazla tutucu benim kıyafetlerime karışamıyor (açıkta giyinmiyorum aslında mini etek, askılı badi falan giymiyorum)ama bir baştan aşığıya bakar ona göre açık bişey giymişsem genelde oğluna söylenir koca adam oldun neden şort giyiyorsun falan diye (şort dediğide kapri) ama 2 buçuk yıl oldu bana daha bişey demeye cesaret edemedi

kocanızla iyiyseniz onları dert edipte aranızı bozmayın herkesin farklı huyları var sorsanız en iyisi bile gelininden memnun değildir.

Kızlar çıkmam lazım eşim geldi.
Konuşabildiklerim konuşamadıklarım hepinize iyi akşamlar canlarım
Allaha emanet olun...

Canım deniz suyu burnuna çek. Madem tatildesin. yada normal tuzlu su yap. Çok iyi geliyor. Bende de sinüzit var tıkanınca öyle yapıyor..

slm kızlar,geçmişi okurken amma vakit geçmiş yaaa...
yarın tetanoz aşım ve kontrolüm var sağlık ocağında..keşke ultrason da olaydı orda...kilo,tansiyon başka bişey yok...bi de kavanoz gibi bi aletleri var..onunla karnı dinliyolar ama şimdi erken sanırım..daha ileride dinleyecekler diye biliyorum...
kaynanasından dertli olan arkadaşlara da benden bi özlü söz:
''kaynana kuş tüyü bile olsa,yere düşerken gelininin kafasını yarar''......kıssadan hisse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…