Sarıgazi de sancaktepe çekmeköye yakın bende oraya gidiyorum 3 tane dr var 2 bayan 1 erkek ben erkeğe gidiyorum..
canım işte bu şekilde oluyo zaten,seğirme şeklinde ya bişeyler yedikten sonra,ya sabah,ya da akşam uzandığında oluyo böyle
Selam güzel arkadaşlarım... İyi olmanın mutluluğunu yaşıyorum sıhhaten elhamdulillah. Şimdi evimi temizleyeceğim...
Cumaya kardeşlerim yeğenlerim gelecek...Bende onlarla 10 - 15 gün sonra istanbula gideceğim... Bir buçuk ay anneciğimle kalacağım..Tabi doktor amca izin verirse..
bunun bir de dönüşü var.doktor amca gidişe verse de dönüşe veriri mi o zaman 7 aylık oluyoruz inşallah...
Kardelenmihercaimi arkadaşım çok geçmiş olsun. Allah her anneyi başka başka imtihan ediyor, için rahat olsun canım bebeşleri rabbimiz koruyor.
Ne güzel bak küçülmüş bu çok olumlu bir gelişme kısa sürede bir şeyi kalmaz Allahın izniyle...
Sağ salim hepimiz yavrularımızı kucaklarımıza alırız inşallah canım.
Kızlar hastaneleri ve ücretlerini konuşuyorsunuz benim başka sorunum var şimdi kara kara düşünüyorum...
Bodrumdaki hastanelerde yoğun bakım acil müdahaleleri yetersizmiş. Küvez bile yokmuş. Allah korusun bir şey olsa anneyi ve bebeği o halde izmire gönderiyorlarmış.
Ben de izmirde doğum yapmayı düşünüyorum ama bunu nasıl ayarlayacağım hiç bilmiyorum.. :26::26::26:
Lizzieciğim çok dikkat et canım... Nasıl ve nelere dikkat etmen gerektiğini iyice öğren canım. Doğumdan sonra da dikkat etmen lazım. Anneler bebek gibi oluyor doğumla birlikte canım.
merhabalar.sızlere bısı sorcam.ben 16. haftadayım ama hala bebegımın hareketlerını hıssetmıyorum.bneımle aynı haftada olanlar sız hıssedıyormusunuz yada bebegının hareketlerını hıssetmeye baslayanlar sızler 16. haftada hıssedıyormuydunuz yoksa 18-19. haftalarda bırden mı hıssedılmeye baslanıyor.
halımemmm canım senın bebıste tekmelemeye baslamıs sanırım ne zaman basladı pekı.usg de kıpır kıpır bebgım ama ben hıssetmıyorumm:26:
slm arkadaşlar,bugün işe gidemedim..
dün gece çok kötüydüm..gece nefes alamadım..sanki karnımla göğsüm birleşti kasıldı gibi..tansiyonum da bi tuhaf oldu..sonra yavaş yavaş kendime geldim..ağlayınca rahatladım...sıcaktan mı bilemedim..bi de günlerdir bacağım ağrıyor...hiç keyfim yok anlayacağınız..bebek de hop hop hıpluyodu canım yaaa...onun varlığını hissetmek kadar güzel bişey olamaz herhalde bu dünyada..
bugün sağlık ocağına gidip aşımı yaptırıcam..tansiyonuma da bi baktırıyım..geçen cuma 9 du..düşüktü bayaaa..ama düşük tansiyon her zaman için yüksekten iyidir..
şu aralar evhamlanacak yeni bişey buldumreeklampsi...
Allahım sen bana akıl fikir ver yaaa...belirtilerini okuyup fenalaşıyorum..kafayı sıyıracam..
ya ben doğumu antep te yapcam memlekette 35+4 de gidecem antebe,kurban bayramı tatili,sonra 3 haftalık izin yani,neyse bayrama denk geldi yoksa 1 haftam da öyle yanacaktı,inş. o zamana kadar doğurmam ya,onun için hiç sormadım da araştırmadım da,ama arkadaşım burda epidural yaptırdı 4.500 civarı vermiş,hiç memnun kalmamış,2 gün hastanede kalmış,artık acıya dayanamadım,beni geri bayılttılar,benle uğraşırken çocuğu da sarmamışlar 10-15 dk çocuk üşüttü onların yüzünden dedi,onun için antebe gitcem,orda hastane de çok,imkanlar da çok,fiyatlar da uygun,kışı çıkarana kadar annemde kalcam evi kaloriferli geniş,park yatağı da antebe gittiğimde netten sipariş verrim diyom
Preeklampsi hamilelik döneminde beliren, hamileliğin anormal seyrettiği bir durumdur. Nedeni bilinmeyen tansiyon yükselmesine neden olur, idrarla protein kaybı başlar ve normalde damarlar içinde tutulması gereken sıvının büyük kısmı vücut boşluklarına kaçarak aşırı kilo alımına ve ödem oluşmasına yol açar.
Preeklampsi tüm gebeliklerin yüzde 6′sında ortaya çıkar.
İlk gebeliğini yaşayanlarda, 18 yaş altı ve 30 yaş üstü olan anne adaylarında, daha önce dört ya da daha fazla sayıda doğum yapmış olanlarda, çoğul gebeliği olanlarda, polihidramniyos (amniyos sıvısının artması) ve hidrops fetalis (bebeğin tüm vücut boşuklarında kalp yetmezliğine bağlı olarak sıvı birikmesi ve bebeğin şişmesi) gibi fetusa ait problemi olanlarda, kötü kontrol edilmiş şeker hastalığı olanlarda, kronik hipertansiyonu olanlarda ve ailesinde hipertansiyon olanlarda preeklampsi daha sık görülür.
Daha önceki gebeliklerde gebeliğe bağlı hipertansiyon ve preeklampsi geçirmiş olan anne adaylarının sonraki gebeliklerinde preeklampsi gelişme riski artar.
Merhaba guzel annisler ve melekleri..
Buralardayim takip ediyorum ama yazamadim kac gundur.
Sanirim yagmurlarda cok kaldim ve usuttum :18::18::18: Biraz atesim var, burnum tikali ve her dakka wc ye kosturuyorum.
Ne yapicami sasirdim valla umarim tez vakitte gecer bu halsizlik halim.
memnunmusun doktorundan banada tavsiiye edebilirmisin ben kısmetse en yakın zamanda kontrole geleyim birde randevu alıyormusunuz.sancaktepede muayene ne kadar
ayyy benim yüzükler hiç olmuyor. ellerim felan fena şiş. çokta kilo aldım acaba gitsem mi bir doktora? tansiyonum yüksek mi bilmiyorum hiçç. bak şimdi şüphe uyandı içimde. bebişde hareket etmiyor 3-5 gündür. ayyyy napsam yaa.....
canım tansiyonum 9a 6 dedin ya,düşük tansiyon da olmaz böyle bişey
canım kişiye göre değişiyor ben sancıyla gitmiştim diğer sancı çekenleri görünce korkudan sancım kaçmıştı 2 gün suni sancıyla 3. gün doğurabildim onu bile hemşire 1 gün daha beklicen demişti amcamın hanımı cebine biraz para koymuş hemşirenin 5 dk önce 1 gün daha beklicen diyen hemşire bana hadi doğuma bakalım deyip doğum odasına aldı bir iğne yaptı anında ağır sancı geldi ve doğurmuştum. hala o hemşireyi unutmam adınıda yüzünüde 13 yıl geçmesine rahmen 2 gün rüşvet istediğini açık söylemediğinden bizde akıl edemedik boşa sancı çekmiştim ağlayarak.
ay nerden nereye gtrdm lafı ben gene ya çenem açıldı.pardon
inşallah bizlerde bir solukta doğururuz :)
ben şuana kadar hiç ameliyat falan olmadım, bayılmaktan çok korkuyorum o yüzden normal doğum olması için dua ediyorum sürekli bayılamam ya
ya kızlar göğüs uçlarım bi kaşınıyo bi kaşınıyo öldürüyo beni dünden beri,ya halen büyümeye devam ediyo,taş gibi,lavobaya gittim,kaşıdım biraz,hem çatlamış,hem gerilmiş,uçları içerdeydi eskiden şimdi hem dışarda,hem de kahverengi kısım pütürlü pütürlü,ben anlamadım bu işten nereye kadar büyüyecek bunlar
36lı haftalarda oluyorsun canım , uzun yola izin vermezler o haftalarda , bildiğim kadarıyla dr. raporu olsa uçakla bile ...
canım arabamızı almış olcaz o zamana,hatay antep arası 200km,arabayla 2 saatcik sürüyo
Kızlar merhaba....
Dün tetanoz aşımızı olduk.
Bu gün kolum çok ağrıyor onu da geçtim sabahdan beri ikinci kere ateşleniyorum
sabah bir kere şimdide 1 kere minoset içmek zorunda kaldım ateşim düşsün diye.
Dr ateş zararlı iç dedi. Ama mahfoldum sizde de böyle yan etki yaptı mı şimdiden düşünüyorum ikinci dozu nasıl vurulucam diye....
ben sabah vuruldum sola yaptı hemi de ben solağım,1-2 gün sızlayabilir kolun dedi ama maşşalah sabahtan beri sol elimle klavye kullanıyom,ağrı sızı yok,aman olmasın da,ateşim de yok çok şükür,çok hafif bi baş dönmesi oldu,o da tansiyonum sabah 9 a 5 ti aşıdan önce,ondan olsa gerek
evet cnm. ama şöyle bri durum var. ben en son tansiyonumu, şekerimi ve kolestrolümü ölçtürdüğüm sağlık ocağında aradan 25 gün geçti ve o zamanalr böyle şişmiyordum.
şişliğim artalı 15 gün oluyor. o vakitler normal hamişler gibi ayaklarım şişerdi. şimdi avucumu kapatamıyorum sabahları. bir poşet felan tutamıyorum düşün yani. amannn neyse iyice pimrpirik oldum çıktım bende.
git yakın bi eczaneye için rahat etsin ölçtür tansiyonunu
ben sabah vuruldum sola yaptı hemi de ben solağım,1-2 gün sızlayabilir kolun dedi ama maşşalah sabahtan beri sol elimle klavye kullanıyom,ağrı sızı yok,aman olmasın da,ateşim de yok çok şükür,çok hafif bi baş dönmesi oldu,o da tansiyonum sabah 9 a 5 ti aşıdan önce,ondan olsa gerek
geçmişi oku oku bitmedi yaffff[/COLOR
]teşekkürler kıslar , inşallah sadece ihtimal olduğuyla kalır ....
sol tarafsa erkek oluyor , GENELDE
MAŞALLAH PAMUK PRENESESE
boşuna dememişler " kaynanayı naapmalı kaynar kazaman atmalı "off ben de bir anlatsam ...... çok iyi görünür , herkes öyle bilir ama çok ince hesplar peşindedir ve inceden inceden halleder herşeyi , kolay kolay kimse anlamaz ne demek - yapmak istediğini .. elimden geldiğince mesafeliydim de şimdi şu oğluşa bakma durumundan mecburen tavizler verdik , bebiş doğunca daha da vereceğiz de
evet yaa Bera biraz feminen bir isim , Berat daha erkeksi sanki :44:
inşallah güzel yüzünü de gösterir prenses hanım
gözün aydın canımmmm
benim kuzucuk da öyle , bazen sanki kendini kaldırp kaldırıp atıyorgün içinde çok hareketli ve ayakta olduğumdan uyuyor paşam tüm gün , ne zaman otursam uzansam 3-5 sn sonra başlıyor dürtüklemeye
canım geçmiş olsun .. 2009 temmuz annelerindeyken bir arkadaşımızın bebişinde de vardı böyle bir durum , doğuma kadar geçti , merak etme iyileşecek annesi
imkanınız varsa perinatologlara gidin ve mümkünse prof . olsun .. neticede bu işlem 1 kere yapılacak ve onların baktığı gözle sıradan kadın doğumcu yada radyologların gözü bir olmuyor , çünkü perinatologların tek işi bebek gelişimindeki risk odakları neler , ne zaman ortaya çıkabilir , kullandıkları makinelere hakimler vs. vs.. radyolog bir çok alanda geliştirmek zorunda kendini aldığı eğitim gereği , dolayısıyla incelemesi perinatologa göre daha yüzeysel olabilir .. kad.doğ.uzm. ise tek yaptığı gebe rutin takibi , ister istemez hakim oldukları konular bununla sınırlı .. kolay kolay hiç bir dr. " ben - biz ... uzm. yetersiziz X uzm. dr.a gidin " demezler , o yüzden gebeliğiniz süresince sadece 1 kere yaptıracağınız bu incelemeyi en iyi yerde yaptırın , imkanınız varsa ..
düşündüğün bir yer yoksa kendi başıma olayım dersen apartlara gidin Bodrum - Antalya tarafı ..Çeşme güzel bir mekan , fethiye- marmasis nispeten daha serindir.. tatil köyü gibi bir yer dersen nasıl bir bütçe ayıracaksın bilmiyorum ama Magic Life'lar iyidir Belek ve Sidedekinde kalmıştık yanlış hatırlamıyorsam .. Kemerde Alatimya diye bir yerde kaldık hiç beğenmedik .. Antalyada Silence Beach Golf resort kaldık = güzeldi .. arkadaşım Voyage belek Sorgun da kaldılar , memnunlardı .. 2008den beri ilk defa gideceğiz yaz tatiline , pazar günü Belek Barcelo Tat Beach Golf Resort Otele , yorumlar ve resimler iyi görünüyor , bakalım biz nasıl yorumlarla ayrılacağız
Cihangir beyi çok iyi olduğunu duymuştum , 1-2 kere Altuğ beye gittim rutim kad.hast. şikayetim için .. siz orada hangi birimdesiniz ? 2 kere tüp bebek ted. oldum orda bir de ben
sez.doğum ücreti ne kadar biliyor musunuz ?
kadere bak , tam tersi durumdayız .. ben de yine İst.a geldiğim için kahroluyorum :84: İZMİRDE çiğli Kent hast. çok iyidir , doğumu rda yaptım , bir de benim doğumum sıralarında açılan bir hast. var herkes çok memnun : üçyolda , Egepol .. ha tabi Alsancaktaki Ege sağlık'ın da süper bir hast. olduğunu Alman hast. ayarında olduğunu söylemem lazımAVM olarak sanki bilinçli olarak vasat , ama dışarıda yapacak çok şey olduğundan İzmirde pek kimse tıkılı kalmak istemez AVM köşelerinde
İzmirde nerede oturuyorsun canım ??
benim dr.um eski tüp bebek dr.um .. dr.luğu bırakacak gibi , sağlık alanında başka işler yapıyor , jübilesini benim doğumumla yapacakmışsadece ben ve 1-2 hastası için Ataşehir kadıköy şifa'ya geliyor nöbete , dilersen yönlendiririm . izmirdeyken bile uçakla ona geliyordum 28. haftaya kadar , doğumum için de o geldi İzmire .. çok iyi insandır , kesinlikle gereksiz işlem yaptırmaz , ilaç aldırmaz , seni sakinliğe sevk eder hep .. özel sağlık sigortam olduğu için ne kadar ödüyoruz bilmiyorum ama anladığım kadarıyla 150 tl felan muayene ücretleri orada .. doğumu ise karar vermedim .. 1-2 hast. var aklımda , ama bana en yakını MEDİCANA İNTERNATİONAL BEYLİKDÜZÜ sanıırm orada yaptırıcam en kötü ihtimalle ..
sen nerede oturuyorsun canım ??
izmirden istanbula mı geliyordun muayne için inanamıyorum. ben avrupa yakasındayım istanbulun. b.köy floryada oturuyorum. kadıköy bile uzak geliyo bana heleki bu istanbul trafiğinde. bide tam iş saatinde sancılandığını düşün aman allahım yollarda doğururuz valla.bu yakada ve mümkünse yakınlarda biyer tercihim onun için. yinede çook teşekkür ederim arkadaşım.
ya kızlar göğüs uçlarım bi kaşınıyo bi kaşınıyo öldürüyo beni dünden beri,ya halen büyümeye devam ediyo,taş gibi,lavobaya gittim,kaşıdım biraz,hem çatlamış,hem gerilmiş,uçları içerdeydi eskiden şimdi hem dışarda,hem de kahverengi kısım pütürlü pütürlü,ben anlamadım bu işten nereye kadar büyüyecek bunlar
cnm kurudularsa kaşınırlar tabii. nıvea'nın günlük kremlerinden veya bir başka nemlendirici krem sür sürekli. sonra çok uğraşırsın yoksa.
bide düşünsene o küçücük ağızlarıyla onları ağzına alıp karnını doyurmaya çalışıcak bizim minnaklarımız. oyy kıyamam ben onlara yaa..
izmirden istanbula mı geliyordun muayne için inanamıyorum. ben avrupa yakasındayım istanbulun. b.köy floryada oturuyorum. kadıköy bile uzak geliyo bana heleki bu istanbul trafiğinde. bide tam iş saatinde sancılandığını düşün aman allahım yollarda doğururuz valla.bu yakada ve mümkünse yakınlarda biyer tercihim onun için. yinede çook teşekkür ederim arkadaşım.
Kızlar merhaba....
Dün tetanoz aşımızı olduk.
Bu gün kolum çok ağrıyor onu da geçtim sabahdan beri ikinci kere ateşleniyorum
sabah bir kere şimdide 1 kere minoset içmek zorunda kaldım ateşim düşsün diye.
Dr ateş zararlı iç dedi. Ama mahfoldum sizde de böyle yan etki yaptı mı şimdiden düşünüyorum ikinci dozu nasıl vurulucam diye....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?