2011 Aralık Anneleri

soğuğa yakın ılık bi duş al canım rahatlarsn titrersin belki ateşim olduğu için,ama ateşin düşer,inş. olmaz canım

slm kızlar.işler anca bitti.dinlenme molası verelim dedik.bu gece ilk defa yalnız uyudum.kızım gece babası için bayağı ağladı.bu günde gelmezse ne yapıcam ben yaa.akşamları amcaları işten geliyo,bab yok kıyamet koparıyo.2.kızım gelince ne olucak bilmiyom.artık tutanın elinde kalır heralde

ateş demi yapıyo bu aşı??? yandık desenize. bu arada geçmiş olsun
ahh sorma kuuzm inşalalh sizde olmaz. ama ben şimdiden 2. dozu düşünmeye başladım. beni çok sarstı.
ki hamişliğimde şimdiye kadar hiç sorun yaşamamıştım bu güne kadar
soğuğa yakın ılık bi duş al canım rahatlarsn titrersin belki ateşim olduğu için,ama ateşin düşer,inş. olmaz canım

sağol fıstıkım yaa şimdi biraz açıldım hemen bir duş alıcam kafamda sersem gibi oldu çünkü uyu uyann

canım nemlendirici krem sürüyom akşamları ama şimdi işyerindeyim,neyse çekmecem de zeytinyağlı bi el kremi vardı,onu sürdüm,ama öyle bi kaşınıyoki uçları,koparacam kaşıntısından nerdeyse,ama karışmıyom,sonra başıma iş açarım,napcaz katlanacaz,herşey bebişler için,ya ben süt içiyom ya,ondan mı sütlendi bu kadar acep,bi de bi tencere aşure süt mü yaptı yoksa

yaaa bnm ofiste bi hamilee arkadasım var ona doktoru önermemişş agır bi iğneymiş gerek yokmuş falann kafam karıştı ne yapsam acaba dikkatli ol biyerini kesmemeye caliş falan demiş ben ne yapsamm acabaa yaaaa olsam mı olmasam mı

aşı böyle çok ağrı ve aetş yapıyomu?sağlık ocağına sordunuzmu peki ateşi.bende 2 haft.sonra yaptırmam lazım.tırstım şimdiden:18::18::18:

Kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği aşısı gibi canlı aşıların hamilelikte yapılması sakıncalıdır fakat tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden dolayı hamilelikte güvenle yapılabilecek bir aşıdır. Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan hamilelere tetanoz aşısı yapılması gereklidir.

dün bana verdiğin ve ilk fırsatta yapmayı planladığım aşure tarifinde yok yoktu yani kesin ondandır. gebelikte özellikle çatlak kremi kullanmak gerekiyomuş normal nemlendiriciler fayda etmiyomuş die duymuştum. ve araştırdığım kadarıyla lierac die bi krem var eczaneler tutturabildiğine satıyo ama netten daha uyguna bulabiliyosun.ben 3 kutu birden aldım 38-39 tlye falan geldi tanesi dün eczanede eşim sormuş 75demişler halbuki aynı ürün hatta emin olmak için ithalatçısını aradık adam bandrolden falan evet bizim ürünümüz bi prb yok dedi. işyerinde wcye falan girdiğinde çaktırmadan sür sürekli ben unutuyroum gerçi aklıma geldikçe sürüyorum.

canım olmak zorunlu değil. Ben kocaelide ki dr uma gittiğimde danıştım. Dediki tamam doğuma buraya gelmeyi planlıyorsun ama erken geldi bir aksilik oldu. Sanıyormusun ki tüm hastanelerin imkanları güzel steril ve temiz. İlerde göbek bağını keserken mikrop kaptığı için çocuğuna bir şey olmasındansa tedbiri alıp vurdurmanı öneririm dedi dr um. yoksa bende düşünmüyordum canım...

Son düzenleme:
Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir hatırlatma dozu yapılmalıdır. Tetanoza karşı bağışık hale gelmek için en az 3 doz aşı yapılmalı. Yaralanmalarda da aşısız herkes risk altındadır. Aşının ardından 10 yıl geçmişse risk vardır.

Tetanoz aşısı hamilelikte her dönemde yapılabilir. Bebeğin gelişiminde ilk üç ay önemli olduğundan genelde aşılar üç ay sonrasında, 4-8 hafta arayla toplam 2 doz uygulanmaktadır. Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşının üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse hamilelik döneminde yapılması gerekmez. Tetanoz aşısı koldan enjeksiyon yolu ile yapılır. Kadınlar hamile olsun ya da olmasın, erkeklerde dahil olmak üzere tüm bireyler her 10 yılda bir bu aşıyı yaptırmalıdır.

Tetanoz aşısının uygulanış programı;

1. doz : hamileliğin 4. ayı.
2. doz : ilk dozdan en az 4 hafta sonra.

aşı böyle çok ağrı ve aetş yapıyomu?sağlık ocağına sordunuzmu peki ateşi.bende 2 haft.sonra yaptırmam lazım.tırstım şimdiden:18::18::18:

sağlık ocağında ki ebe hafif şişlik halsizlik hafif ateş normal dedi. Ama hamile olunca insan biliyorsunuz sıradan bir yorgunluk bile daha ağır gibi oluyor. sabah kolumu kaldırıp tuvaletin ışığını söndüremiyordum canımın acısına şimdi biraz hafifledi. ama herkesde aynı oalcak diye bir şey yok canım belki sen daha hafif atlatırsın

güzel bilgi canım

Gebeliğin ikinci üçaylık döneminden başlayarak düzenli şekilde cildin nemlendirilmesi de alınabilecek bir diğer önlemdir.Bu amaçla piyasada satılan kozmetik ürünler kullanılabileceği gibi basit nemlendiriciler, bebe yağları ve badem yağı da kullanılabilir. Bunlar arasında badem yağı kötü kokusuna rağmen en etkili ürün gibi görünmektedir. Bu ürünlerin temel ortak özelliği cildin ani gerilmeye karşı dayanıklılığını arttrmalarıdır. diyor nette,arkonun nemlendiricisini kullanıyom,günde 3-4 lt de sıvı tüketiyom ama nafile,biraz daha süreyim artık napcaz yapcak bişey yok

evet canım doğum yaptığın yerlerde soğuk oluyor o da ameliyat gibi bişey, kesmek, dikmek olayları var, ve mecburen sıcak olmuyor, ablam sezeryan yaptırmıştı, çıktığında titriyordu valla.

doktoruma bi danışayım da olayımm bariii. nefrett ediyorumm aşıdann yawwwww(((((((neysee oğluş içinn katlancass artıkkk dahaa neleree katlancasssDDDDDDDD

evet canım doğum yaptığın yerlerde soğuk oluyor o da ameliyat gibi bişey, kesmek, dikmek olayları var, ve mecburen sıcak olmuyor, ablam sezeryan yaptırmıştı, çıktığında titriyordu valla.

soğuk ortamda kanın akışı az olur,hem de ortamın sterilizasyonu için,bakterilerin çoğalmaması için,sıcaklığın düşük olması mantıklı

aile hekiminin olduğu sağlık ocağı beni 23 temmuzda çağırmıştı ama c tesiye geliyor.. cumartesileri açık oluyromu buraları bilen varmı... birde aşıyı başka sağlık ocakalrı vururmu acaba???

doktoruma bi danışayım da olayımm bariii. nefrett ediyorumm aşıdann yawwwww(((((((neysee oğluş içinn katlancass artıkkk dahaa neleree katlancasssDDDDDDDD

aynen tatlım sana bir şey olabilir dese belkide göze alıp yaptıramazdım
ama bebeğin için dediği zaman akan sular duruyor. bu vebali bu sorumluluğu taşımaktansa 1 gün 2 gün çekicez yapacak bir şey yok. bende nefret ediyorum yaparken acımamıştı dünde hiç sorun olmayınc aaa dedim ne basitmiş ama bu gün canıma okudu resmen

Kızlar bu arada dün benim bıldırcınımm ebe teyzesi kalp atışlarını dinlemek için cihazla bastırınca bir tekme attııı kadında bende kocaman bir gülümsemeyle birbirimize baktık.
ben o anlamamıştır diye düşünmüştüm ama hissettmiş. babamızda feci kıskanıyor ebeyi bile tekmeledi bana neden atmıyor diye. sana naz yapıyor babası dedim
herr sabahh gözünü açıyor bana günaydın dityip öpüyor sonra kafasdını göbeğime yaslıyor. dinliyorrr dinlityorrr bekliyor tık yok hahahaha

şimdiden kayboldum ben ya

aaaaaaaaben 12 TL veriyorum

ya kızlar sabahtan beri çikolata yemekten şekerli meyve suyu içmekten 3 kg almışımdır bi gündebu bebiş döner demi artık yoksa kriz geçiricem sonum iyi değil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…