2011 Aralık Anneleri

canim ben bunu kullandim cok guzel cok memnin kaldim
digeride oglumun odasiii...

cnm nerden ve ne kadara aldın.. TR de varmı acaba?? bende odayı böle istiyorum öle çok bebek odası desenleri olsun istemiyorum. en azından ilk okul bitene kadar kullanır yatak alınca..

benim geçen gün sabah tok karınına 9 a 5 ti,bugün kontrole giderken başım dönüyodu önce tuzlu ayrn içtim,sonra çikolatalı kek yedim,12 ye 6 çıktı,dengesizleşiyo tansiyon takip etmek lazım,tuzu eksik etme o kadar düşükse canım,ben azalttığğım için düştü,artırınca düzeldi

sağolun kızlar ya,çok iyisiniz,annelik nasıl bi duyguymuş,bizi nasıl etkiliyo böyle,hayret ettim o ağzını nasıl açıyo öyle kocaman diye,dr. dedi sıcaktan mayışmış anca esniyo diyeAllah hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat versin,dr. 3-4 gün geride dedi,ama kilosuna baktım netten gayet iyi,demekki cihazdan cihaza değişiyo değerler

buselicim cnm eşinle çocuklarınla nice huzurlu mutlu uzun yıllara bir yastıkta kocayın inşllh ve

hemen üstte yazdıklarına bende katılıyorum erkeklerin sevgisini belli etmekte özürlülükleri var sanırım bizimki daha elini karnıma koydumu hatırlamıyorum. ben alıp elini bak hareket ediyor diye karnıma koyduğumda aklı başka şeye kayıyor adamın sinir oluyorum gerçi 4. çocuk olunca adamın ilgisi kalmıyor pek galiba ama sağlık konusunda ihtiyaçlarımız konusunda vs. sınır tanımaz ne yapılması gerekiyorsa yapar sağolsun.napalım iyi taraflarını görmeye çalışacaz bu arada dün bana nerde doğum yapacaksın karar verdinmi diyor :) sanki benim arkadaşımda kendisi çocuk onun değil gb. bende arabada yapıcam çocuklar ebem sende dr olursun oğlumda kordonu kesip açılışı yapar iyimi ddm kızarak.gerçi güldük ailecek ama yinede bereket kindar değilim ve çok unutkanım 5 dk kızdığımı unutuyorum

cnm ya sen benden 2 gün öncesin biz 12 ağustosta 22. haftadamı olcak ayy hesap kitap karıştı bende

cnm benm çok sevindim inş sende en kısa zamanda düzelirsin gr konusuna gelince benm bebiş baya baya önden gidiyo ya doktor böyle giderse frenliycez seni dedi ya

Dur, dur karıştırma hesapları.
Canım, aslında ben tam 13 Ağustos'ta 21+0 olucam, yani 22. haftaya giricem. Sen de 2 gün sonraysan benden, 15 Ağustos'ta 21+0, yani 22. haftana giriyor olacaksın hayırlısıyla.

Yaa, arkadaşlar. Birşey diyeceğim ama bana kızmayın. Bu hani yatağa ya da yatağın yanına alınan beşiklere bakıyorsunuz ya, bebekleri aynı odada yatırmak ileride sizin yaşama ihtimaliniz olan zorluklar açısından hiç de iyi değil. Bebeğin ilk haftalarından başlayarak ayrı odada uyuması tavsiye ediliyor. Ben de akrabalarımdan, arkadaşlarımdan görüyorum, bebeğini odasına, yatağına alanlar daha sonra bununla başa çıkamıyor. En basitinden benim yeğenim 4 yaşında anca kendi odasına geri döndü. Bebek ilgiyi elinin altında görünce daha sonra daha azıyla yetinmek istemiyor, başka bir sisteme alışmıyor. Sizin yattığınız saatte yatıp kalktığınız saatte kalkmaya başlıyor. (büyüdükçe) Eşlerin özel hayatı da kalmıyor. Yatağına dönse bile yanında muhakkak birini istiyor.

niye kızalım doğru diyorsun bir bakıma ama bu tavize bakıyor. benim 3 yaşındaki kızım ayrı yatar yanımızada gelmez ama bazen mız mız olduğunda babası gel yanımıza kızım diyor eşime bak izin verirsen yarıngecede ister üstelik ağlar diyorum yok yapmaz diyor bende sen bilirsin diyorum ve ertesi gece saatlerce ağlıyor abiki bizle yatmak için ben arkamı dönüp uyuyorum buyur sen uğraş diyorum eşime artık yani ne olursa olsun eğer ayrılacaksa bebekle yataklar taviz verilmemeli yeterki sussun dersen çocukr zeki oluyor sınırının son haddine kdr deniyorlar eğer bir gece ağlamasına sabredilirse bidaha çocuk ağlamakla elde edilmediğini anlayıp teklif bile etmiyor paşa paşa yatağına gdyr.oğlumda daha disiplinliydim 6 aylıktı yatağın ayırmıştım 1 yaşında teklif bile etmezdi yavrum benim. anne babanın tutarlılığına bağlı herşey ayrmak için

kizlar besigi 400chf almisdim odasida 2.300chf idi turkiyede varmi bilmiyorum isvicreeden aldim kizimada kullanicam 1yasa kadar rahatlikkla kullaniliyor

he bu arada emzirme sürecinde gece 2 kereden az uyanıyorsa bebek bence odasında yatması en güzeli kaç aylık olursa olsun ama gecede 5 kereden fazla kalkarsa ve huzursuz bir bebekse açıkçası ayrı odada yatırmak anneye eziyet olur

Dur, dur karıştırma hesapları.
Canım, aslında ben tam 13 Ağustos'ta 21+0 olucam, yani 22. haftaya giricem. Sen de 2 gün sonraysan benden, 15 Ağustos'ta 21+0, yani 22. haftana giriyor olacaksın hayırlısıyla.
yani 5 ayım bitiyo 6 girmiş oluyorum:44::44 zamanda karnım çıkmazsa suni karın yaptırıcam kendime
cnm haklısında bende şöyle bişey duymuştum bebekler 8. aylarında korku hissinin farkına varırlarmış bu süreye kadar aynı odada yatırmanın yada yanında yatırmanın bi sakıncası yokmuş 8. ayda odasına alın diyolar.

Son düzenleme:
nanan,essu,buseli+,potendia,tulayuzun,Balmond,kudra07,quLyun,Sumak,cadifu,demettuba83,blue_fugi,mariposita,lune,deryam160510,denizkızıl,seldayavuzguray,nicko,

ben muayene parası 29 tl üçlü içinde +18 tl verdım..

..

nasılsınız kızlar..

bız bebek odası yapıyoruz artık dolabını planladık nasıl bırsey olacagına esım yapıcak masallah cok becerıklıdır bu konularda ,persembe gunu kestırecegız fılan beyaz olucak kı heryere kullanılsın yada besıgının rengınde besıgını de kurduk dün.ıcıne yatak lazım

esımın teyzesı de olcusunu aldı o da dıkecek bırseyler suslu püslü..

babaannesı de takım almıs battanıye almıs tulum almıs bır suru daha gormedım ama guzeldır

bakalım agırlasmadan herseyı bıtsın ıstıyorum kasım ayında herseyım tam olsun ıstıyorum ne zaman gelecegı bellı olmaz dıye..

ee ramazanda bayramda zor olur basladık yavas yavas

hayırlısıyla gelsın bebegımız tek dılegım o..

sız neler yapıyorsunuz sadece kıyafetle mı basladınız ,kasım annelerını takıp edıyorum kasım da olucak dıye ,bıberon setını hatta oto koltugu-bebek arabasını alalnlar olmus cok hızlılar :)

yok kız 21+0 ıken 5 ayın bıtıp 6 aya gırmıyorsun ..

ben daha yenı 5.ayıma gırdım ..5.ayın ıcındeyız dıyorum artık

canim ben bunu kullandim cok guzel cok memnin kaldim
digeride oglumun odasiii...

ben henüz 3lü olan bi çorap aldım çok erkenmiş gibi geliyo hee bide teyzesi erken dememe rağmen 5li bi zıbın seti almış okadar bebişimizin başkada bişeyciği yok=))

Miniş bebekler geldiklerinde soğuktan ve ışıktan rahatsız oluyormuş en çok. Zaten o yüzden sarıp sarmalamalarımız ve gözlerini bir süre açmamaları. (gerçi artık gözleri de açık doğuyor zamane bebeklerinin) Eğer bebeği doğrudan korkutacak bir şey olmazsa (kulağının dibinde çok yüksek bir ses vs. gibi) bebeklerin karanlıktan veya yalnızlıktan korkması sözkonusu değil. Zaten karanlık ve ıssız bir yerden geliyorlar. Tabii ki her çağırdığında yanına gidip yanlız olmadığını, bir problemi olduğunda onunla ilgilenecek birilerinin olduğunu göstermek gerekiyor. Anne karnındaki ses gibi onu sakinleştirecek birşeylere önceden alıştırırsanız daha da huzurlu bir şekilde uyuyabilir bebek. Mesela 6. ayda dinletmeye başlayacağınız yumuşak ve sakin bir müzik olabilir bu. Doğana kadar bu müziği öğrenecek ve uyurken duyduğu zaman da rahatlayacak. Bir de Mexican Hola diye bir şey var. Doğuma kadar göbek hizasına gelecek şekilde boynunuza takıyorsunuz, kolye aslında. Bir ses çıkarıyormuş bu kolye. Nasıl bir ses bilmiyorum ama. Böylece doğduğu zaman da bunu yatağının ucuna asarsanız, anne karnındaki gibi huzurlu hissediyormuş kendisini.
Benim annem de hiç yanında yatırmamış bizi. Bir gün sallamamış. Bebeği uykusu gelince yatağına koyacaksın, uyuyacak der hep. Ona alıştıracaksın. Hayırlısı bakalım. Çok şahane planlarım var, ama bebeğimiz bu planlara ne kadar iştirak edecek onu bilemiyorum tabii ki.

benim bildiğim kadarıyla herkese demir takviyesi veriliyo.bende 12. haftada başka doktora gitmiştim sonra 16 da kendi doktoruma gidince sana demir takviyesi vermemiştik dimi deiyip yazmıştır.

DEMİR!

Kan yapımında önemli yeri olan demir için ise farklı şeyler söylenebilir: Ne kadar demir içeriği yüksek besinlerle beslenirseniz beslenin, gebelikte ihtiyaç duyduğunuz demiri alabilmek için belli bir gebelik haftasından sonra (genellikle gebeliğin ikinci yarısından itibaren) düzenli olarak demir içeren ilaçlar kullanmalısınız.

Alacağınız demirin bebeğinizin demir depolarının oluşmasındaki önemini unutmayın.

Tüm bu demir ihtiyacının besinlerden karşılanabilmesi için alınması gerekli besin miktarı normalden fazla kalori içerir ve bu yüzden uygun bir beslenme biçimi değildir.

İkiz ve çoğul gebelik taşıyan, kansızlık bulguları gösteren, ya da gebeliğin sonlarına gelmiş olmasına rağmen demir ilaçları kullanmamış anne adaylarında daha yüksek dozlarda demir tedavisi gerekebilir.

iyi günlerde kullansın bebeğin canım ne güzel bende almayı isterdim herşeyini ama sadece giyim alabiliyorum yada küçük eşyalarını. benim 3 yaşındaki ufaklık ayıcık şekilli alt açma takımı aldım idil bebeden hemen yattı altımı bağla o benim diyor ne alsak sahipleniyor ağlayarakta dediğini yaptırmaya çalışan bir çocuk oyuncak bebeklerinin bile kıyafetlerini zorla kendi giyer :) ben yatak alsam oto koltuğu alsam kendinkini bırakır kardeşininkileri kullanır heralde

ay of ben de hissetmiyorum hiçbişey yaa

benimki 2 evimin 2 sokak aşağısında. Yürüyerek bile gidilir. Tabii suyum gelmişken yürümek ne kadar mantıklı olursa artık.

aman aynı yatağa almayın. Duydum öyle bri kadıncağız almış. Derinde uykusu varmış. Maalesef yavrusunu boğmuş çünkü üstüne yatmış.

haftanın markası
buda farklı bir markanın ama kullanımları aynı

aslında güzeller ama 2 durum var birincisi hep ahşap bebiş hep düz yatmaz elini kolunu kafasını ahşaba çarpabilir, ikinciside oda deli yatarsa kaya kaya yatağa gelebilir. Buda tehlikesi olur bence. Ben hala park yatakta ısrarlıyım bakalım. Hem sonraki bebişler için güzelce katlayıp kaldırabiliryoruz.

saol cnm benim amin... Evet cnm bende öyle uzun süre öfkeli kalamıyorum. En iyisi bu sanırım. Ama senin ki gene iyiymiş.çocukla olmasa da sennle ilgileniyormuş, benimki elini karnıma koyduğumdaki tepkisi " iş düşünüyorum dur şimdi sırasımı" pek işkoliktir. Hepsi çeşit çeşit napcan... Evlatlarımız iyi olsunlarda, babişkoları tabii ki sevicek onları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…