2011 Aralık Anneleri

yok yok alayı hödük... sanki ben kendime bişey almayı bilmiyorum senin parana ihtiyacım var... ya çok değil bir toka al ama sen al yaaa...

kızlar ben isim buldum beyza ceren koycam kızımın adını,ne diyorsunuz

bence çok güzel oldu böyle cnm. ecrinde güzel di ama çok vardı o isimden. son günlerde herkes onu koyuyordu. ben bu kociş yüzünden bebişime isim koyamıycam yaa. tutturdu rahmetli dedesinin ve babasının adlarını ikisini birden koyuyor. sinir oldum. kabul etmiyorum. gidip ben çıkarıcak kimliğini diyor. görsün bakalım doğum belgesini ona verirsem.

keremde çok sevdiğim isim kaanda o yüzden ben seçim yapamıycam. ikiside çok gzüel isim.

saol canım.. AMİN cümlemizinkine maşAllah.. sizlerin yerinede seviom teyzoşlar.. dün fazla hareketli değildi bugün ii oynuyor afacan :)

benimki fazla hareketli değil. sen çikolata ve tatlıyı çok mu yiyorsun? ben hamişliğimde çikolatadan da,tavuktan da ve daha bü dünya şeyden tiksindim. yiyemiyorum. dün annemlerdeydim herkes orda diye bri ziyafet hazırladılar çardakta. 3 dilim domatesten başka bişey ağzıma süremedim cnm istemedi. annem de üzüldü ama yiyemiyorum gerçekten. bştek düzgün bir kahvaltı edebiliyorum ondan sonrası foss. ama tabi bu 13 kilo aldıüım gerçeğinide değiştirmiyor.

kesin onadandır cnm. ama çocukalrın şımarıklılığının büyük kısmını aileden aldıkları terbiyeyle alakalı olduğu kanısındayım. valla Allah günah yazmasın ama geçen gün ufak bir çocuğu kovdum sayılır. işyerimizin yanında eşimin köylüleri oturuyor. işyeri bziim olduğundan bende burda yalnız olduğumdan (genelde eşimin dışarıda işi oluyor) 12 yaşındaki kızlarını yalnız kalmıyım diye gönderiyorlardı benim yanıma. gelçi o daha çocuk yediğini döküyor etrafı pis bırakıp gidiyordu ama olsun azcıkda eğitim veririm diye ses çıakrmıyordum. geçen annesi köye gitti 15 günlüğüne 5 ayşındaki kız kardeşinide ona bırakmış. oda aldı kardeşini geldi. aman Allah'ım tam bir tererist çocuk. 2 sn. oturmuyor. bütün odaları elli altıya verdi, ocakta kaynayan sıcak suyun altını kapatmış(iyi tepesinden aşağı boşalmadı) elindeki cipsleri yere atıp üstlerine basıyor,asama 1 bardak suyu boşalttı vs.. ben tel ile konuşuyorum o ordan bağırarak şarkı söylüyor, susu diyorsun susmuyor, dur diyorsun durmuyor. bana geldiler.. dedim ben bu şekilde uğraşamam sonuçta burası işyeri. sen annen gelene kadar kardeşini evde oyala. anneside çok iyi bir insasn sornada vicdan azabı duydum.. kadının bana çok iyiliği dokundu hep bişeyler yapıp getirirdi. acaba ayıp mı ettim sizce... ama napıyım zaten hamişlik zorluyor beni eskisi kadar sabırlı olamıyorum ki.sürekli temizlik yapmayada halim olmuyor. çok mu kötü biriyim ben yaa.

İkisi de çok güzel isimler. Oğlum olsaydı 2'si de koyabileceğim isimlerden.

Valla güleceğim yoktu akşam akşam. Nihalla'cım; bak ben de komik bir şey diyeyim mi sana. Eşim, görümcem ve anneleri birbirinin kopyası. Aklım çıkıyor kızım babasına benzeyecek diye. Çünkü o zaman hayatım boyunca görümcem ve kayınvalidem karşımda gibi olacak. Böyle korkuyorum yaa, kesin de korktuğum gibi olur, di mi?

İnşallah canım ilk önce hayırlı ve ahlaklı olsunlarda tabi yakışıklıda olsa hiç fena olmaz, ben bu çocuğun annesiyim diye dolanırım ortalarda :)
sizinkide nilsu galiba güzelmiş canım nil diye bir arkadaşım vardı univ. güzel bir kzıdı şimdide yurtdışında çok iyi yerlerde çalışıyor

yok yok alayı hödük... sanki ben kendime bişey almayı bilmiyorum senin parana ihtiyacım var... ya çok değil bir toka al ama sen al yaaa...
öyle ya bizde heryıl yemek çiçek falan kutlarızda hediye konusunda tek başına bişey alamaz, ben beğenicem o ödeyecek saçma oluyor ama yinede bunada razıyım bir iki kere kend aldı beğenmedim değiştirdim diyede küstü :)

bencede koydurma canım ya büyüklerin ve ölmüş kişilerin isimlerinin koyulmasına karşıyım ben. benim eşim değilde kayınpederim ısrarcıydı kendi ismi olcakmış nasıl bir egoysa bu zaten koymayacaktım ama şimdi kaynanamın yaptıkları aklıma geldikçe onun baş harfi ile başyan bir isim bile koymam o kadar üzdüler beni işyeri içinde canım bence hiç üzülme sonuçta orası bir işyeri ve oraya çocuk göndermek hiç akıllıca bişey değil hamile olmasanda işlerle mi uğraşacaksın onlarla mı, doğru olanı yapmışsın bence

bakalım bi değişiklik olmazsa bunlardan biri olacak, kuranda geçiyor mu emin değilim ama? senin kızın mı olcak?

Evet canım, inşallah bir kızım olacak. İsim daha belli değil. Benim aklımda bir isim vardı, yıllardır onu koymak istiyordum. Eşim de tamam diyordu. Ama şimdi vazgeçti. Kendisi bir düşünecekmiş efendim. Bence bizim kız doğar, Dedem Korkut Hikayeleri'ndeki gibi 7 yaşına gelince ismini kendi hakeder. Bu gidişle biz bir şey seçemeyiz.

anaaaammm benim kocamda anasına benziyo o açıdan hiç düşünmedim ben yaaaaa

ama çocuk değişir zamanla yaaawww hep babasına benzicek diye bişey yok şimdi benziyebilir sonraaaaaa....

daha cinsiyetini öğrenmeden bizde eşimle konuşuyorduk, kız yada erkek isimleri neler olabilir diye, dalga geçiyor benimle ikimizin isimlerinde geçen hecelerden saçma sapan isimler uyduruyor, bende kızdım, ben koyacağım ismini nasılsa ben karnımda taşıyorum yok oyle bedevaya isim dedim. sustu ama babasının isminde ısrarcı olsaydı kan çıkardı heralde

anaaaammm benim kocamda anasına benziyo o açıdan hiç düşünmedim ben yaaaaa

ama çocuk değişir zamanla yaaawww hep babasına benzicek diye bişey yok şimdi benziyebilir sonraaaaaa....

Ah be güzelim, keşke dediğin gibi olsa da bebek doğduğunda kime benziyorsa öyle gidecek tabii ki de. Bir bunları düşünüyorum, bir de sonra yaa deli misin, düşündüğün şeye bak, sağlıkla doğsun da kime benzerse benzesin diyorum. Devamlı çelişki... Yani eşime benzesin istiyorum. Görümcem de güzeldir. Ama o kadar o kadar gıcığım ki ona kabus senaryosu benim için. Bir de ööle gıcıklar ki, aa babasına benziyor demezler, bize benziyor der benim görümcemle kayınvalidem.

kocam isim konusunda sessiz bayadır

bi ara babasının ismi Osman bizde Haktan istiyoduk hala da Haktan görünüyo da neyse, neymiş efendim Osman Haktan olsunmuş uyumluymuş

hadi yaaaaa koymıcam hem ben tek isim istiyorum hatta mümkünse tek heceli olsun ama şimdilik Haktan olcak gibi

bakalım yine de bekliyos fikirlerini beyimizin ne enterasanlıklarla gelcek merak ediyorum

aaaaa öle deme ben şahit oldum arkadaşımın kız kardeşinin kızı oldu

kız ilk doğduğunda yüzde 99 babasına benziyodu bu ne be falan olduk bu kadarmı benzer dedik kız 1 yaşını geçti şimdi aynı annesi görsen şaşırırsın ben o bebekten sonra valla değişim olayına çok inanır oldum

değişir değişir

bizde kocaişle iddiaya girmiştik isim konusunda
erkek olursa ismini ben vericektim kız olursa o
(kızlık soyadımı koyacaktım erkek olsaydı yani yiğit)
ama kız olacağı için ismini eşim seçti HİLAL
bende onayladım tabii, sizce nasıl kızla ???

Kızlar benimde eşim önce babasının ismini koymak istedi Allahtan kayınbabam istemedi "gerek yok modern bi şeyler koyun hatta sen dur gelin koysun ismini" dedi eşime Böylece Poyraz Efe'de karar kıldık

haktanda çok güzel bence, daha önce hiç kimsede duymamıştım ama karizmatik gözüküyor :)

öyle canım ,devir değişmiş.çoğu insanda ar namus kırıntısı bile yok.kendilerine saygısı olmayan gurursuz basit kadınlar da var ne yazıkki.aslında olaya o anda müdahale ediceksin,rezil ediceksin kadını bir iki lafınla kalıvericek öyle.bölelikle sonradan içine sıkıntısı da düşmüyor :) hehehe buna benzer bişi ben de yaşamıstım da ,nasıl sinir geldiyse kafama hesabını sormuştum.hiç de pişman olmadım.eşim de baya çekindi o günden sonra,iyiyim hoşumdur ama böle bir anda deliriveririm bir cinnete bakar :)))

Hadi inşallah!!! Ama bu mantıkla doğduğunda bana benzerse de çok sevinmeyeyim demek oluyor, her an değişebilir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…