benim bildiğim kadarıyla herkese demir takviyesi veriliyo.bende 12. haftada başka doktora gitmiştim sonra 16 da kendi doktoruma gidince sana demir takviyesi vermemiştik dimi deiyip yazmıştır.
DEMİR!
Kan yapımında önemli yeri olan demir için ise farklı şeyler söylenebilir: Ne kadar demir içeriği yüksek besinlerle beslenirseniz beslenin, gebelikte ihtiyaç duyduğunuz demiri alabilmek için belli bir gebelik haftasından sonra (genellikle gebeliğin ikinci yarısından itibaren) düzenli olarak demir içeren ilaçlar kullanmalısınız.
Alacağınız demirin bebeğinizin demir depolarının oluşmasındaki önemini unutmayın.
Tüm bu demir ihtiyacının besinlerden karşılanabilmesi için alınması gerekli besin miktarı normalden fazla kalori içerir ve bu yüzden uygun bir beslenme biçimi değildir.
İkiz ve çoğul gebelik taşıyan, kansızlık bulguları gösteren, ya da gebeliğin sonlarına gelmiş olmasına rağmen demir ilaçları kullanmamış anne adaylarında daha yüksek dozlarda demir tedavisi gerekebilir.
saol cnm benim amin... Evet cnm bende öyle uzun süre öfkeli kalamıyorum. En iyisi bu sanırım. Ama senin ki gene iyiymiş.çocukla olmasa da sennle ilgileniyormuş, benimki elini karnıma koyduğumdaki tepkisi " iş düşünüyorum dur şimdi sırasımı" pek işkoliktir. Hepsi çeşit çeşit napcan... Evlatlarımız iyi olsunlarda, babişkoları tabii ki sevicek onları..
Miniş bebekler geldiklerinde soğuktan ve ışıktan rahatsız oluyormuş en çok. Zaten o yüzden sarıp sarmalamalarımız ve gözlerini bir süre açmamaları. (gerçi artık gözleri de açık doğuyor zamane bebeklerinin) Eğer bebeği doğrudan korkutacak bir şey olmazsa (kulağının dibinde çok yüksek bir ses vs. gibi) bebeklerin karanlıktan veya yalnızlıktan korkması sözkonusu değil. Zaten karanlık ve ıssız bir yerden geliyorlar. Tabii ki her çağırdığında yanına gidip yanlız olmadığını, bir problemi olduğunda onunla ilgilenecek birilerinin olduğunu göstermek gerekiyor. Anne karnındaki ses gibi onu sakinleştirecek birşeylere önceden alıştırırsanız daha da huzurlu bir şekilde uyuyabilir bebek. Mesela 6. ayda dinletmeye başlayacağınız yumuşak ve sakin bir müzik olabilir bu. Doğana kadar bu müziği öğrenecek ve uyurken duyduğu zaman da rahatlayacak. Bir de Mexican Hola diye bir şey var. Doğuma kadar göbek hizasına gelecek şekilde boynunuza takıyorsunuz, kolye aslında. Bir ses çıkarıyormuş bu kolye. Nasıl bir ses bilmiyorum ama. Böylece doğduğu zaman da bunu yatağının ucuna asarsanız, anne karnındaki gibi huzurlu hissediyormuş kendisini.
Benim annem de hiç yanında yatırmamış bizi. Bir gün sallamamış. Bebeği uykusu gelince yatağına koyacaksın, uyuyacak der hep. Ona alıştıracaksın. Hayırlısı bakalım. Çok şahane planlarım var, ama bebeğimiz bu planlara ne kadar iştirak edecek onu bilemiyorum tabii ki.
ben muayene parası 29 tl üçlü içinde +18 tl verdım..
..
Nasılsınız kızlar..
Bız bebek odası yapıyoruz artık dolabını planladık nasıl bırsey olacagına esım yapıcak masallah cok becerıklıdır bu konularda ,persembe gunu kestırecegız fılan beyaz olucak kı heryere kullanılsın yada besıgının rengınde besıgını de kurduk dün.ıcıne yatak lazım
esımın teyzesı de olcusunu aldı o da dıkecek bırseyler suslu püslü..
Babaannesı de takım almıs battanıye almıs tulum almıs bır suru daha gormedım ama guzeldır
bakalım agırlasmadan herseyı bıtsın ıstıyorum kasım ayında herseyım tam olsun ıstıyorum ne zaman gelecegı bellı olmaz dıye..
Ee ramazanda bayramda zor olur basladık yavas yavas
hayırlısıyla gelsın bebegımız tek dılegım o..
Sız neler yapıyorsunuz sadece kıyafetle mı basladınız ,kasım annelerını takıp edıyorum kasım da olucak dıye ,bıberon setını hatta oto koltugu-bebek arabasını alalnlar olmus cok hızlılar :)
yok kız 21+0 ıken 5 ayın bıtıp 6 aya gırmıyorsun ..
Ben daha yenı 5.ayıma gırdım ..5.ayın ıcındeyız dıyorum artık
miniş bebekler geldiklerinde soğuktan ve ışıktan rahatsız oluyormuş en çok. Zaten o yüzden sarıp sarmalamalarımız ve gözlerini bir süre açmamaları. (gerçi artık gözleri de açık doğuyor zamane bebeklerinin) eğer bebeği doğrudan korkutacak bir şey olmazsa (kulağının dibinde çok yüksek bir ses vs. Gibi) bebeklerin karanlıktan veya yalnızlıktan korkması sözkonusu değil. Zaten karanlık ve ıssız bir yerden geliyorlar. Tabii ki her çağırdığında yanına gidip yanlız olmadığını, bir problemi olduğunda onunla ilgilenecek birilerinin olduğunu göstermek gerekiyor. Anne karnındaki ses gibi onu sakinleştirecek birşeylere önceden alıştırırsanız daha da huzurlu bir şekilde uyuyabilir bebek. Mesela 6. Ayda dinletmeye başlayacağınız yumuşak ve sakin bir müzik olabilir bu. Doğana kadar bu müziği öğrenecek ve uyurken duyduğu zaman da rahatlayacak. Bir de mexican hola diye bir şey var. Doğuma kadar göbek hizasına gelecek şekilde boynunuza takıyorsunuz, kolye aslında. Bir ses çıkarıyormuş bu kolye. Nasıl bir ses bilmiyorum ama. Böylece doğduğu zaman da bunu yatağının ucuna asarsanız, anne karnındaki gibi huzurlu hissediyormuş kendisini.
Benim annem de hiç yanında yatırmamış bizi. Bir gün sallamamış. Bebeği uykusu gelince yatağına koyacaksın, uyuyacak der hep. Ona alıştıracaksın. Hayırlısı bakalım. çok şahane planlarım var, ama bebeğimiz bu planlara ne kadar iştirak edecek onu bilemiyorum tabii ki.
ben henüz 3lü olan bi çorap aldımçok erkenmiş gibi geliyo hee bide teyzesi erken dememe rağmen 5li bi zıbın seti almış okadar bebişimizin başkada bişeyciği yok=))
iyi günlerde kullansın bebeğin canım ne güzel bende almayı isterdim herşeyini ama sadece giyim alabiliyorum yada küçük eşyalarını. benim 3 yaşındaki ufaklık ayıcık şekilli alt açma takımı aldım idil bebeden hemen yattı altımı bağla o benim diyor ne alsak sahipleniyor ağlayarakta dediğini yaptırmaya çalışan bir çocuk oyuncak bebeklerinin bile kıyafetlerini zorla kendi giyer :) ben yatak alsam oto koltuğu alsam kendinkini bırakır kardeşininkileri kullanır heralde
kızlar, yazılarınızı okurken bebeğim başladı hareketlenmeye..seviyorum göbüşümü iice tepki veriyor.. oooyyyy herşeyim beniim.. teyzelerime söyle arkadaşlarıma iyi baksınlar diyor
kızlar ben isim buldum beyza ceren koycam kızımın adını,ne diyorsunuz
oy oy hayırlı olsun cnm. Bak heyecanlandım şimdi. şimdi ramazan geldi (ağustos) hadi bayramdı tatildi(eylül) bir çıkacağız ekim ayındayız. Yani 8. 9. Aylar. Tabii doğru söylüyorsun epey ağırlaşmış oluruz o vakit. Yavaş yavaş başlamaklazım.inşallah o günleride görürüz cnm.
cnm ben 5. Ayı 17-21. Haftalar arası biliyorum. Sen nasıl 5. Aya yeni giriyon?
tabii cnm söylediklerinde haklısın ama ben açıkçası çocuğun beşiğini odama kendim için alıcam. Hayır gece o soğukta sıcak yatktan kalk öbür odaya git emzir gel, tekrar uykuya dalmaya çalış (ki benim uykum çabuk dağılır) derken bebiş bi daha ağlasın tekrar kalk git. Yani en azından 8.aya kadar benim odamda olsunda hemen emzireyim.bazen emziriken uykuya dalarsam babası alıp beşiğine yatırır. (ayy ne güzel hayaller inşallah o günleride görürüz.)
maşallah bebişine annesine kendini merak ettirmiyor. bizim yerimizede sev annesi
canım iki isimde güzel ama ben kaan ismini daha çok seviyorumm.. kulağa çok hoş geliyor bence tabikigüzelmiş canım ecrinden vazgeçtin galiba, bunların anlamları ne? ben iki isim koymayacağım çocuğu yoruyor duşüncesindeyim soyadımızda uzun nasılsa birini kullanacak şimdilik kerem yada kaan diyorum nasıl sizce?
kızlar benim bu işkolik kocam galiba bugün için hiçbişey yapmayacak. sinir olmaya başladım. geçenki evlilik yıldönümümüzde beni ağva'ya götürmüştü. şu bacakla sürülen kayıklar varya pedal çevriliyor. ona binecektik kadın giymiş dötünde bir mini etek bize kayığı getirecek güya pedalı çevirdikçe bütün heryeri gözüküyor.bir baktım benim odun ona bakıyor. tabii o güne ona zehir ettim tabii kendimede. yani kötü geçmişti 1. evlilik yıldönümüm. hayır kadınada gıcık oldum yaa resmen asılıyor bide kartını veriyor şahsi cep telefonu varmış. hayır bende orda eşşek başıyım ya. aldım yırttım kartını. manyakmıdır nedir insanda azcık utanma, namus felan olur. devir değişmiş çok değişmiş gerçekten. şimdide sabahtan fırça attım yine berbat bir evlilik yıldönümü geçirtirsin, hiçbişey almazsın, yemeğe bile götürmezsin diye. hiç bişey demedi. bakalım eğer güzel bişeyler yapmazsa kalan o üç-beş tel saçınıda ben yolmayı düşünüyorum. bu sefer acayip uzatırım bu mevzuyu.
kızlar benim bu işkolik kocam galiba bugün için hiçbişey yapmayacak. sinir olmaya başladım. geçenki evlilik yıldönümümüzde beni ağva'ya götürmüştü. şu bacakla sürülen kayıklar varya pedal çevriliyor. ona binecektik kadın giymiş dötünde bir mini etek bize kayığı getirecek güya pedalı çevirdikçe bütün heryeri gözüküyor.bir baktım benim odun ona bakıyor. tabii o güne ona zehir ettim tabii kendimede. yani kötü geçmişti 1. evlilik yıldönümüm. hayır kadınada gıcık oldum yaa resmen asılıyor bide kartını veriyor şahsi cep telefonu varmış. hayır bende orda eşşek başıyım ya. aldım yırttım kartını. manyakmıdır nedir insanda azcık utanma, namus felan olur. devir değişmiş çok değişmiş gerçekten. şimdide sabahtan fırça attım yine berbat bir evlilik yıldönümü geçirtirsin, hiçbişey almazsın, yemeğe bile götürmezsin diye. hiç bişey demedi. bakalım eğer güzel bişeyler yapmazsa kalan o üç-beş tel saçınıda ben yolmayı düşünüyorum. bu sefer acayip uzatırım bu mevzuyu.
dur canımm bekle akşamı keşke sabah hatırlatmasaydın.. yaptığı sürpriz olurdu.. şimdi yapacağı varsada sen hatırlatın diye yaptı sanacaksın... benim hödükcan akşama kadar mesaj bile çekmemişti... akşam yemeğe götürdü sonrada eve dönüşte aranın kapısını açma ben açacam dedi elinde çok güzel bir buket vardı... ben unuttu sanmıştım ama unutmamışDD
canım iki isimde güzel ama ben kaan ismini daha çok seviyorumm.. kulağa çok hoş geliyor bence tabikiDD
beyza ismi çok güzel
ama cereni ben pek sevmiyorum(görümcemin kızının adı olmasından dolayıda olabilirbu arada çokkk huysuz çokk yaramaz 9 yaşında ama çok şımarık bir kız)
bendede kaan daha ağır basıyor ama arada (ğ) yok sadece kaan :) bakalım fikrimiz değişmezse bu olacak gibi, kayınpederim isminden iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?