2011 Aralık Anneleri

ay walla kafamı daha yeni kaldırabiliyorum.. zaten düşük olan tansiyonum 5-11 olunca gözlerimi açamadım.. içimde tuzlu ayran ağacı çıkacak:)

11 e 5 yine iyi,benim acıkınca 8 e 5,8 e 6 ya düşüyo,tuzlu ayran çok işe yarıyoarkasından da tatlı bişey yedin mi geçiyo,neyseki kolay çözülebilen bişey canım,yüksekten iyidir

ben aşıya gidiyorum. ama çokkkk korkuyorum, nasıl yaptıracam bilemiyorum. inşallah bayılmam (((

Ya arkadaşlar ben yemek yiyince yada tatlı falan çok şişiyorum çatlıcak gibi olkuyorum sonra geçiyo ama ne bilim herp böyle mi olucak.
Dün akşamda göğsüm sıkışır gibi oldu yani nasıl anlatayım abartmadan böle sıkıntı geliyo işte baya evde su bile içmedim 1-2 saat düzeldi sonra ..
Sanırım gaz :89:

Dolaşım Sistemi
Gebelik ilerledikçe dolaşım sisteminde büyük değişiklikler göze çarpar.Kan hacmi ve kırmızı kan hücre sayısı artar. Ancak kanın sıvı kısmı daha çok arttığından göreceli bir kansızlık ortaya çıkabilir. Bu durumda demir takviyesi gerekir. kalp atım sayısında artış olur. Zaman zaman çarpıntı görülebilir. Bu durum gebeliğin erken devrelerinde başlar ve 20-24. haftalarda en yüksek düzeye ulaşır. Salgılanan hormonlara bağlı lrak tansiyonda hifif bir düşme görülebilir. gebelik ilerledikçe özellikle sağ yan yatılan durumlarda rahim ana toplar damara bası yaparak ani tansiyon düşmelerine neden olabilir.
Bu nedenle gebeliğin son dönemlerinde sağa dönerek yatılmaması önerilir. Kandaki beyaz küre sayısı 20.000'e kadar yükselebilir. Yine gebelikte kanın pıhtılaşmaya olan eğilimi artar

beni anlatıyo ani tansiyon düşmesi ve dünkü çarpıntının cevabı,2 mize de cavap oldu demetciğim benim hemoglobn normale dönmüştü demir biraz azdı,22sinde troitle birlikte ben de demire baktıraym olmazsa 2 tane alırım,1 tane alıyom,2 aydır

Son düzenleme:
cnm ben eminim kız olduğuna zaten iki doktor kız dedi bu işi doktorluğa vuruyo yani anlayacağın ama eminim kız olduğuna ben yani bizim nişan bozulmadı

cnm çok sağol anlattıklarını yapıcam artık ama ben peynirden nasıl vaz geçicem bilmiyorum

ben aşıya gidiyorum. ama çokkkk korkuyorum, nasıl yaptıracam bilemiyorum. inşallah bayılmam (((

Canım korkuyorsan yaptırma bana doktorum gereksiz yapmıcaz sana dedi bak Deryada cok sıkıntı cektı o konuda tabi sen bilirsin yinede karar senin

Canım bende öyle oluyorum karnım kasıldıkça kasılıyor semsert oluyor soda iyi geliyor banada çok şişkinlik olduğu zaman içiyorum bir tane geçiyor ayy birde aradabir genelde mutfakta yemek yaptığım zaman fln bir bunalma geliyor anlatamam merdivenleri çıkarken sıkışıp kalıyorum valla daha şimdiden böyleysek son ayları düşünemiyorum bile

ben yaptırmadım yaptırmayacamda aşıyı gerek yok dedi benim doktorum önceki hamileliklerimde zaten böyle bir aşı bile yoktu yeni cıktı cokta ihtiyaç oldugunu düşünmüyorum ben

selam kızlarrrrr

bugun kendimi hiç iyi hissetmiyorum, sanki bulantılarım geri geldi sabah ve öğlen yogun bi şekilde kustum
hala bulantım var. boğazımda yumruk gibi bişi duruyo yaaaa, 3 gün normalsem 10 gun kötüyüm, artık bulantı haplarıda fayda etmiyo
sanırım dogurana kadar kurtulamıcam bu bulantılardan

kızlar biz geldik hastaneden kardeşim 13 haftalık onun bebeğine de yüzde 90 erkek dedi dru :))))) ben sevinçliyim oğlumla daha ii anlaşıcaklarını düşünüyorum hemcins olarak kardeşim biraz tuhaf annem dahil herkes kızı olcaaa konusunda konuştukları için kıza alıştırmıştı kendini hehehehe kocası da kız istiyodu ama ben gördüm bişeyler kendi bebeğimde göremediğim bişeyleri:)))) yeğenimde gördüm ii herşeyi çok şükür

haberler böle anneme dedim hadi be diyo heheheh inanmaz şimdi bi süre benimkine 3 ayrı dr erkek dedi annem hala kız olabilir anlamaz onlare diyo :))) yelize kesin kız diyodu şimdi bu fasıl çocuklar doğana kadar sürer gideeeerrrr

he bi de bir sürü kız kıyafeti almıştık annemle alışverişe çıktığımızda onlar da elimizde kaldı gibi:)))

akşam yiyecen yatarken hepsini canım,çare yok,hızlı bişekilde artsn demirin,pekmezli bi aşure yapsan süper gelir,bana hem kan yapıyo,hem enerji veriyo,kan şekerimi düzenliyo,doping etkisi yapıyo,böylece pekmezi birden almış olursn,günlük 1 kaşık yerine

korkuyosan yaptırma canım,ağır bi aşı zaten

ben yaptırmadım yaptırmayacamda aşıyı gerek yok dedi benim doktorum önceki hamileliklerimde zaten böyle bir aşı bile yoktu yeni cıktı cokta ihtiyaç oldugunu düşünmüyorum ben

bi gidecem bakalım hemşireyle konuşacam. ona göre yaptıracam. gelince yazarım yine. öpüldünüz :))

hee bak o oldu işte zaten annenin sezgileri dururken doktorda kimmiş

hadi hayırlı olsun senin için iyi olmuş ogluna arkadaş olur ne güzel:)artık kız kıyafetlerini ikinciye saklarsınız:)

çok ilginç nerden geldi geri gitmişken,yeni aldığın ilaç mı dokundu ki

çok ilginç nerden geldi geri gitmişken,yeni aldığın ilaç mı dokundu ki

deryacım hiç ilaç kullanmıyorumki ben, hamileliğim boyunca folik asitten başka ilaç vermedi doktor, bide bulantılar için metpamid,
epeydir yoktu gene başladı, metpamid artık fayda etmiyo, tam bitti diyorum yine başlıyo offffff offfffffff

peynirden vazgeçemen gerekmiyor cnm sadece kan ilacını aldıgın zaman bir saat öncesinde ve sonrasında süt ve süt ürünleri kullanma yeterli

1 saat değil en az 2 saat canım,ben çok araştırdm zamanında çok kullandm,akşam yesin garantiye alsın,günde 3 kere içecek çünkü,yada sabah 7 de içiyosan,9.5-10 da yesin,öğlene de çok yakın olmaz hem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…