2011 Aralık Anneleri

ben aşıya gidiyorum. ama çokkkk korkuyorum, nasıl yaptıracam bilemiyorum. inşallah bayılmam (((

c.tesi günü yaptırdım ben 19+6 da akşama ve ertesi güne kolum ağrıdı baya ve halsizlik yaptı ama şimdi şükür çok iyiyim. deryam kötü olmuştu aşıdan onun gibi olucam die korkmuştum ama şükür bende bişi yapmadı. sende rahat ol bünyeden bünyeye değişiyor
 
ben aşıya gidiyorum. ama çokkkk korkuyorum, nasıl yaptıracam bilemiyorum. inşallah bayılmam (((

c.tesi günü yaptırdım ben 19+6 da akşama ve ertesi güne kolum ağrıdı baya ve halsizlik yaptı ama şimdi şükür çok iyiyim. deryam kötü olmuştu aşıdan onun gibi olucam die korkmuştum ama şükür bende bişi yapmadı. sende rahat ol bünyeden bünyeye değişiyor
 

oda arkadaşım oda 5. aya kadar hep yediğini çıkarıyodu,folik asit miğdemi bulandırıyo diyodu,benimkini bulandırmadı,120 kadar içtim,90 hamilelik öncesi30 sonrası,artık gerekli değil zaten folik asit,içme istersen onu,geçer belki bulantn
 
benim boğazımm kötü agırmaya başladıı hadii hayırlısı umarımm ilerlemezz yaww(((((kilo konusunaa girmek bilee istemiyorum acıkcası cokda takmıyorumm yaa kiloo bu verilir alınırrrr:))))kızlar bana doktorum hiç ilaç vermedii yaa kan ilacıı falan bitek elevit içiyoumm magnezyumuda kendimm aldım kraplardan dolayıı .
 

belli de olmaz canım,ama 2 erkek kafa kafaya çok rahat ederler ha
 
hee bak o oldu işte zaten annenin sezgileri dururken doktorda kimmiş
yok cnm % 1000000000000 (kaç oldu ) kız bnim bebişim
cnm süte katıp içerim pekmezi ben anlamam öle aşureden filan
peynirden vazgeçemen gerekmiyor cnm sadece kan ilacını aldıgın zaman bir saat öncesinde ve sonrasında süt ve süt ürünleri kullanma yeterli
sabahları 9 da kahvaltıda kocamnnnn bi dilim peynir yemeden yapamıyorum ama ilacı 10 dan sonra alıyodum bi şekilde düzene koyucam artık:44:
 

canım kanın iyiyse kullanmana gerek yok,keşke benimki de iyi olsa,yada demir kalsiyum gibi kolay artan bişey olsa,doğal yollardan alcam,kalsiyumu 2 brdk sütle hallediyosun, ,en az 50 mg olmalıymış demir hamilelikte,mağnezyuma gelince belki de mağnezyumdan değildir,kan tahlii yaptırsan,bi de mağnezyum olan şeyleri yesen çok şeyde var çünkü,tavuk,yumurta,ceviz,fındık,fıstk,yumurta vs. bence çok şiddetli değilse eksiklik doğal yoldan al derim
 

ilacı 9 da al peyniri 11 de öğlen 1-1.5 gibi de demiri alırsın
 

Canım geçmiş olsun yaa üzüldüm valla Allah yardımcın olsun annende fln kalsan birkaç gün belki kendine gelirsin tabi annen yanındaysa


Hadi hayırlı ugurlu olsun bebişinizin cinsiyeti Allah kucagınıza almayıda nasip etsin inşallah bnm görümcemde hamile onunda erkek benimde artık birbirlerini yerler Kız kıyafetleride 2.ye kalır


Canım ilerlemeden limonlu tuzlu suyla gargara yap iyi geliyor rahatlatır önler bile çay bardağına limonu sık içine de bir kaşık tuz at onu gargara yap mikropları öldürüyormuş denemende yarar var


yok cnm % 1000000000000 (kaç oldu ) kız bnim bebişim

 

yok cnm folik asidi zaten 2 kutu içtim ilk haftalarımda sonra bıraktım bulantımı azdırıyo diye
işteyim şuan dakikaları sayıyorum eve gitmek için :84::84::84:
 
ya kızla rne dicme ben pek fazla bu sözde organik şeylere güvenmiyorum
nazillide kendi bahçelerinde yetiştirdiklerini satan bi kadın var
biçok arkadaşım ondan alışveriş yapıyor ben de ondan ürünler alıyorum
eğer gdo, kimyasal vs gibi takıntılarınız varsa öneririm

ipek hanım çiftliği

hem hikayesi çok güzel hem ürünleri. bilgilerinize.
 
ya buselicim ben de aynı durumdayım:S 52yle başladım su an 58 kiloyum. çok hızlı arttı ama kollarım çöp gibi hatta eskisinden bile zaıf gelio gözüme. elim yüzüm aynı şişlik falan da yok. sadece karnım çıktı bi de memişlerim kafam kadar oldu böle mor çatlaklı öghhhh. yani bu 6 kilo tamamen iki yerde toplanmış olamaz heralde di mi? sanırım normal bi durum:S
 

benim de göğüslerim çatladı iyice,ucu da çok kaşınıyo,bol bol krem sürüyom
 
Hamilelikte anne adayında görülen değişiklikler



Gebelik kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Hem duygusal hem de fizyolojik olarak pekçok değişikliği beraberinde getirir. Kendisini nelerin beklediğini bilmeyen gebe bu duruma uyum sağlamada güçlük yaşayabilir. Bu değişimlerin iyi anlaşılması normal ve anormal ayrımının sağlıklı yapılabilmesi için son derece önemlidir. Bu değişimlerin çok büyük bir kısmı fetus ve plasentadan gelen hormonlara bağlı olarak ortaya çıkar.

Gebeliğin başlaması ile beraber kadının vücudundaki değişimler de başlar. En önemli ve fark edilen değişiklik kilo artışı ve duruş şeklindeki değişikliklerdir.Artmış beslenme gereksimine bağlı olarak iştah artar. Buna halk arasında aşerme de denir. Tüm gebelik boyunca tavsiye edilen kilo artışı 11-13 kg kadardır. hCG hormonuna bağlı olarak 4-8. haftalarda bulantı ve kusmalar başlayabilir. Bu durum 14-16. hatalara kadar devam edebilir. Kusmaların kişinin beslenmesini bozacak kadar fazla olduğu durumlarda hastaneye yatış ve damar yolu ile besleme gerekebilir.

Solunum Sistemi
Göğüs çevresi artar, toplam akciğer kapasitesinde %5 civarında bir azalma olur. Soluk alıp vermede güçlük, egzersiz toleransında azalma gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Dolaşım Sistemi
Gebelik ilerledikçe dolaşım sisteminde büyük değişiklikler göze çarpar.Kan hacmi ve kırmızı kan hücre sayısı artar. Ancak kanın sıvı kısmı daha çok arttığından göreceli bir kansızlık ortaya çıkabilir. Bu durumda demir takviyesi gerekir. kalp atım sayısında artış olur. Zaman zaman çarpıntı görülebilir. Bu durum gebeliğin erken devrelerinde başlar ve 20-24. haftalarda en yüksek düzeye ulaşır. Salgılanan hormonlara bağlı lrak tansiyonda hifif bir düşme görülebilir. gebelik ilerledikçe özellikle sağ yan yatılan durumlarda rahim ana toplar damara bası yaparak ani tansiyon düşmelerine neden olabilir. Bu nedenle gebeliğin son dönemlerinde sağa dönerek yatılmaması önerilir. Kandaki beyaz küre sayısı 20.000'e kadar yükselebilir. Yine gebelikte kanın pıhtılaşmaya olan eğilimi artar.

Boşaltım Sistemi
10-12 haftalardan başlayarak idrar yollarında enişlemeler olabilir. Hormonların ve büyüyen rahimin etkisi ile sık idrara çıkma görülür. İdrar yaptıktan sonra mesanenin tamamen boşalmaması nedeni ile idrar yolu enfeksiyonlarına olan eğilim artar. Normalde görülmemesine rağmen gebelerde idrarda az miktarda glukoz (şeker) saptanabilir.

Sindirim Sistemi
Salgılanan hormonların etkisi ile barsak hareketleri yavaşlar. Kabızlık ve mide içeriğinin yemek borusuna kaçması olabilir Bu durum kendini midede yanma şeklinde belli edebilir. Toplar damar basıncındaki değişikliklere bağlı olarak hemoroidler ortaya çıkabilir. Safra kesesinin hareketinin azalması safra taşlarına olan eğilimi arttırır.

Kas-İskelet sistemi
Gebelikte salgılana bazı hormonlar eklemlerde gevşemeye neden olur. Bu gevşeklik özellikle iki leğen kemiğinin ortada birleştiği eklemde belirgindir. Kilo artışı ve vücudun denge merkezinin değişmesi bel kavsinde artışa neden olur.Bel ve sırt ağrıları görülebilir.

Cilt
Yine hormonların etkisi ile karın ortasında koyu bir çizgi ortaya çıkabilir.Benzer şekilde yüzde de gebelik maskesi adı verilen renk değişimleri saptanabilir. Avuç içlerinde kızarıklıklar nadiren görülür. Hızlı büyümeden ötürü karın duvarı ve memelerde çatlaklar saptanabilir. Terleme artabilir, sivilceler ortaya çıkabilir.

Memeler
Memelerdeki kan akımını artışına ve süt bezlerindeki büyümeye bağlı olarak meme uçları genişler ve koyulaşır. Damarlanmada artış gözlenebilir. Hızlı büyüme ve hormonal etki hassasiyete neden olabilir. Son döneme girildiğinde meme ucundan salgı olabilir.

Üreme sistemi
Dış genitalorganlarda renk değişimi ve varisler görülebilir.Hormonal uyarıya bağlı olarak vajinal salgıda artış saptanabilir. Rahimin kitlesi gebelik sonunda yaklaşık 16 kat, hacmi ise 500-1000 kat artar. Bu derece bir büyüme dolaşımı da etkileyerek bacaklarda şişme ve varislere neden olabilir. Karın içi basıncın artması nedeni ile fıtık eğilimi artar.
 
deryacım topiğe gelmeyenleri listeden sileceğini söylemişsin. bence de gayet mantıklı. kalabalıktan başka bişi değil çünkü. bu vakte kadar hiç görmediğim isimler var. onlar giderse kalabalık hafiflemiş olur, daha iyi takip ederiz birbirimizi.
 
5,5 -10,5

başım ve göz kapaklarım ağrıyor.. kafam ağır geliyor yaaa 3. bardak ayran içiyorum banamısın demio..
 

güvenme zaten cnm benim eşimin işi meyve sebze üzerine organik fln hep hikaye diyor gerçekten organik olan ürünlerin şekli şemali bozuk olurmuş ama şimdi organik diye sattıkları ürünlerin hepsinin görüntüsü rengi güzeel kimyasal maddelerle düzeltiliyorlar hep en güzelini yapıyorsun bencede
 
5,5 -10,5

başım ve göz kapaklarım ağrıyor.. kafam ağır geliyor yaaa 3. bardak ayran içiyorum banamısın demio..

canım bence ayran içme,ayaklarını yükseğe kaldırman daha iyi gelecektir,karın büyümes,rahim gerilmesi vs. beyne giden oksijen azalıyo,iştemisin şimdi,bi de önce tuzlu,sonra şekerli yiyeceksin tuza yüklenme,şekerli yediğinde de artmıyosa,tsh değerine baktır derim canım,benim o yüksekken 1 ünite serum vermişlerdi,8e 5 ten 9 a 6 ya çıkmıştı,benimki şuan çok düşüyo ama karnım doyunca ayran filan içince 11 e 6 12 ye 6 ya çıkıyo geri
 
Son düzenleme:

güvenme zaten cnm benim eşimin işi meyve sebze üzerine organik fln hep hikaye diyor gerçekten organik olan ürünlerin şekli şemali bozuk olurmuş ama şimdi organik diye sattıkları ürünlerin hepsinin görüntüsü rengi güzeel kimyasal maddelerle düzeltiliyorlar hep en güzelini yapıyorsun bencede
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…