2011 Aralık Anneleri

gördüm bende fakat benim kendi face yok eşimin face var bende face girceğim zaman onunkinden giriyorum o yüzden katılmadım yanlış anlaşılmasın diye...

pintossss daldın gittiin dertleri okumaya uyumamışsınn daha nerdesiinn
cnm valla bende senin paylaştıgın linki gördüm bende takıldım okonulara pintosuda görüyordum ara ara bazı konularda:))))
ayy sorma bende müdavimiyimm okuyorum ağlıyorum özellikle hamile olanların yaşadıklarına
ayy sormayın fena kaptırdım kendimi bir saat önce yatmaya hazırlandım bir konu daha okuyayım bir konu daha derken 1 saat geçti üstünden en son 8 aylık hamile bir kadının hikayesini okudum bu son dedim çıkmadanda bir size bakim dedim yoksa fena daldım gittim yani sizden benden geri kalmamışsınız canım

neyse kızlar size iyi sabahlar yarın görüşürüz bu sabah erken kalktım sağlık ocağına gitmek için ondan yatıyım yoksa eşim kalkar çemkirir şimdi yatmadınmı sen daha erken kalktın bu gün diye.. size iyi hikaye okumalar dilerim....

Biliyorumm okudumm ve çok üzülmüştümm sonra eşime çatıyorumm sen bana bunu yapsan seni oyarım diyorumm ay bana sabaha kadar uyku yok kociş evde değil ve benn tek uyuyamam korkarım mecbur sabahlıcammm

Biliyorumm okudumm ve çok üzülmüştümm sonra eşime çatıyorumm sen bana bunu yapsan seni oyarım diyorumm ay bana sabaha kadar uyku yok kociş evde değil ve benn tek uyuyamam korkarım mecbur sabahlıcammm

ay kızlar nasıl uyumuyosunuz anlamıyom,11 de kafayı bi koydm sahura bile kalkamadk,sabah 7 buçukta yataktan kalkmak tam bi işkenceydi halen gözümü açamıyom,uyumak istiyomm

ay kızlar nasıl uyumuyosunuz anlamıyom,11 de kafayı bi koydm sahura bile kalkamadk,sabah 7 buçukta yataktan kalkmak tam bi işkenceydi halen gözümü açamıyom,uyumak istiyomm

walla bende her yerde uyuyabilirim:) hoş hamilelik önceside öyleydim halen aynıyım.. ama gece uyanıyorum mutlaka.. çünkü nefes almakta zorlanıyorum ağzım açık uyuyorum bu sefer ağzım zehir ve kuru oluo.. çişim gelio susuyorum.. sağa sola dönerken uyanuyorum.. eşim horluo ona uyanıyorum.. adam akıllı uyku yok anlayacağuınız:)

hiç sorma canım ya benim de elim ayağım ateş gibi yanıyo,geceleri biraz şişiyolar elim,ayağım ve yüzüm,ayaklarım özellikle çok kaşınıyo,ayağım 1 numara büyümüş,40 giyiyom

hiç sorma canım ya benim de elim ayağım ateş gibi yanıyo,geceleri biraz şişiyolar elim,ayağım ve yüzüm,ayaklarım özellikle çok kaşınıyo,ayağım 1 numara büyümüş,40 giyiyom

ben de 38 giyiyordum, olmuyor artık hiç bir ayakkabım
40 numara alayım dedim, büyüyünce de giyerim artık hehe

günaydıııınn

bende bu hafta tetanoz aşısı için sağlık ocağına gitmek istiyorum gitmişken şeker yüklemesini de isticem aç mı gitmek gerekiyor ona göre şirkete gelmeden gidiyim bari

Hamilelik şekeri, hamilelik döneminde başlayan bir çeşit şeker hastalığıdır. Genelde hamileliğin beşinci ve altıncı aylarında (24-28. Haftalar) ortaya çıkar ve genellikle doğum sonraı ortadan kaybolur. Hamilelik şekerinin anlamı vücudumuzun şekeri gerektiği şekilde kullanmamasından kaynaklı kan şekeri değerlerinin normalin üstüne çıkmasıdır. Hastalığın tespiti için habileliğin 24. -28. Haftalarında glukoz yüklemesi ile test yapılmasında fayda vardır. Ancak bazı risk gurubundaki anne adaylarında 24-28. Haftalar beklenmeden şeker yüklemesi testi yaptırılmalıdır.

Hamilelik şekeri için risk faktörleri

Aşırı kilo
Ailede şeker hastalığı bulunması
30 yaşın üzerinde olma
Önceki hamilelikte şeker hastalığı olması
Nedeni bilinmeyen gebelik kaybı
Daha önce iri bebek doğurma
bu faktörlerin bilindiği anne adaylarının hastalığın gelişmesi açısından daha yakından takip edilmesi gerekmektedir.

Şeker yükleme testi

Şeker yükleme testi hamileliğin 24-28. Haftalarında yapılır. Anne adayına 50 gr glukoz içirilir ve bir saat sonra kan glukoz düzeyi kontrol edilir. Eğer glukoz düzeyi 140 mg/dl altında ise hamilelik şekeri yoktur. Ancak üzerinde çıkması durumunda 3 saatlik 100 gr glukoz ile yapılması gerekir. 3 saatlik yükleme sonucunda hamilelik şekerinin olup olmadığı netleşir. Şeker yüklemesinden sonra anne adayının aşırı fiziksel aktivitede bulunmamsı ve hiçbirşey yeyip içmemesi sonuçların doğru çıkması için önemlidir.

Hamilelik şekerinin bebeğe etkileri

Hamilelik şekeri hem anne adayı hem de bebek için olumsuz sonuçlar doğurur. Eğer yüksek şeker seviyesi kontrol altına alınmaz ise doğumda sorun yaşama riskini arttırır. Bebeğin doğum ağırlığında artış olması doğumu sizin ve bebeğiniz için zorlaştırabilir. Doğum sonrasında bebeğin kan şekerinin düşmesi, akciğerin tam gelişmemesine bağlı solunum güçlüğü, bebek kanında kalsiyum düzseyinin düşmesi ve sarılık bebekte görülebilecek ciddi sorunlardır. Ayrıca bu bebekler ileri yıllarda şeker ve kalp hastalıklarıyla karşı karşıya kalabilirler.

günaydınnn kızalr..
nasılsınız..
ben yine uykusuzum..
akşam iftara davetliydik...
saat 11.30 da eve geldik..
yatana kadar 12 3.5 ta kalk 4 te yat 6 da kalk
can mı dayanır buna yaaa. ama anlayışsız eşim sağolsun illa 11 de kalkacaz herkesle beraber.. ablası annesi 11 kadar uyuyor tabi beni düşünen yokk ayaklaırm davul gibi oldu....

birde şu büyük örümceğimi boğmak istiyorum günahı olurmu acaba...
akşam önce karpuz geldi ben yedim
sonra meyve tabağı geldi ortaya küçük görümcem hamile masada benle karşılıklı oturuyordu büyük örümcek demezmi hamilelerin önüne koyun onlar yesin diye uyuz oldum kadının her dediği batıyor tabiki ölsem yemem yemedimde... sanki armut üzüm görmedim tabi aklımda kaldı ama olsun ona inat yemedim işte pislik her seferinde böyle davranıyor..

DİABET AÇISINDAN RİSKLİ OLANLAR

Ailesinde diabet olanlar
İki veya daha fazla düşük
Ölü doğum yapanlar veya açıklanamayan yenidoğan ölümü olanlar
4500 gr üzerinde bebek doğuranlar
Doğumsal anomalili bebek doğuranlar
Önceki gebelikte polihidramnios (bebeğin etrafındaki suyun artışı)
Önceki gebelikte hipertansiyonu olanlar
Sık idrar yolları infeksiyonları veya mantar infeksiyonu geçirenler
MEVCUT GEBELİKTE DİABET RİSKİ OLANLAR

Gebelikte aşırı kilo alanlar: 20 kilo üzerinde kilo alanlar veya 95 kg.ın üstünde olanlar
Gebelik öncesi kilosu normal kilosunun %30 üstünde olanlar
İdrarında şeker tesbit edilenler
Bebeğin sıvısının arttığı gebeler
Hipertansiyonu olanlar
Çoğul gebeliği olanlar
Sık infeksiyon geçirenler
TANI

Yukarıda belirtilen risk faktörlerini taşıyanlar
Sık idrar yapma, sık acıkma, çok su içme isteği olanlar
Açıklanamayan kilo kaybı, özellikle normal veya fazla yemeğe rağmen kilo verme
Halsizlik

biz kimseyi çağırmıyoz da gitmiyoz da zar zor yetişiyom kendi işime zaten,bi de misafirle uğraşmaya gerek yok,geçen gün sohbete çağırdılar eşimi 10 buçukta başlayacakmış,sahuru bulurmuş bitmesiarabayla bırakacaklarmış,eşim de ben o saate kadar kalamam demiş,ben evde korkarım diye,ona rağmen yetmiyo bana 8 saat uyku,10 saatten aşağısı kurtarmaz beni,yorgun olunca sahura da kalkamıyom,yine aç tutuyo garibim

Günaydın arkadaşlar,

Hepinize güzel bir gün diliyorum.

Birşey soracağım sizlere. Son 2 gündür adet sancısı gibi kasıklarım ağrıyor.
sizde de böyle şeyler oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…