2011 Aralık Anneleri

banadaa öle kokuyo yaa ne zman süt içmeye kalksam içim bi tuhaf oluyo.yoğurt yemeye çalışıyorum. tabi yanında ekmekle.ama light sütler sanki biraz daha iyi gibi 1 bardak sütle 1 paket bisküvi anca içebiliyroum

kızlar ya milupadan paketi gelmeyen var mı,benim gelmedi ya

benimde gelmedi hemde cok oldu üye oldugum

bende de oluyor ara ara sanırım rahım buyuyor ondandır

ya ablamın bebeğini de o organize etmişti herşey tıkır tıkır olmuştu ben d eo yüzden toğu anneme attım. kaynanama atamicam

ay bu arada süt diyinc eheryerin inek kokması şahaneymiş

ben 2 yaşına kadar emmişim zorla kesmiş annemeşim 6 ay emmş,çünkü annesi hamile kalmış kardeşine,dün hele getir şu sütten 1 er bardak içelim diye,ciddi misin kimse pek sevmiyo da dedim,süt sevilmez mi ya dedi,2-3 dikişte bitirdi koca bardağı,neyseki onu içti garibim sahura uyanamadık,süt enerji verir,biraz da tok tutar en azından,inş. benim bebiş te bize çeker sütü de uykuyu da sever,annesini hiç üzmez

kızlar bişey sorcam, oruç tutamayanlar için ramazanda belli bir miktar para veriliyor ya, fitre haricinde bizimde vermemiz gerekiyor mu? ben bugün vercem galiba
canım çok bilmem ama sonuçta biz bu orucu daha sonrasında tutacaz o yüzden para vermeye gerek yok..
hasta ve yaşlı olanlar tutamayacakları için para verirler..

anam her kontrole gittiğimde değişik değişik şeylere bakıyolar,ben de gelip araştırıyom netten,o neymiş bu neymiş diye,filozof oldum bu yüzden
kızım nerdeyse doktor kadar bilgin var
ben hiçbişi bilmiyorum dün ablam dio ki işte ben bisürü şey yaptım ızgara bile yedim aa dedim ızgara yiemiyo muyuz ben cayır cayır yiorum hahahha ondan bile haberim yok
nefes darlığım vardı sigaradan sandım kimseye söleyemedim bi arkadaşıma söledim e olur taib falan dedi haha benimki kör topal ilerliyor sanırım

bende günde bir kupa bardak içiyorum ama illa günlük süt olacak aylık sütleri hayatta içemiyorum kokuyor birde sütü sıcak ballı kakaolu seviyorum başka türlüde içemiyorum:)))

canım çok bilmem ama sonuçta biz bu orucu daha sonrasında tutacaz o yüzden para vermeye gerek yok..
hasta ve yaşlı olanlar tutamayacakları için para verirler..

cnm ramazanda sadece fitre verilir tutmadıgın oruçlarını daha sonra kaza yaparsın ama cok yaşlı olupta tutamıyanlar gunune gun fıtre verır ama daha sonra tutabılme sansın varsa vermezssın

kızlar doğumda birdaha uğraşmayalım diye şunları toparladım. doğumda 2 ayrı ödeme alıcağız sgk'dan doğumdan önceki bir yıl içinde 120 gün sgklı olanlar bu haklardan yararlanırlar.

1. ödeme : emzirme ödeneği :80 tl (bir defaya mahsus verilecek)
başvuruda istenen veraklaroğum raporu eklenecek 1 adet asıl, 1 adet fotokopi
Bebeğin doğduğu tarihli, sigortalıya ait 120 günü olan vizite kağıdı eklenecek
Evlenme cüzdanının 4 ve 5 inci sayfasının fotokopisi eklenecek
ve dilekçe.

başvuru dilekçesi :T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
…..…………Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne
…..…………Sosyal Güvenlik Merkezine
…./…./20… tarihinde doğan çocuğumdan dolayı tarafıma emzirme ödeneği verilmesini arz ederim.
.…/.…/20…
Adı Soyadı İmza
T:C Kimlik no (sosyal Güvenlik Sicil No)
Adres
Telefon

2.ödeme: doğum parası (diğer adı geçici işgöremezlik parası)

meblağ : Geçici iş göremezlik ödeneklerin hesabına esas tutulacak günlük kazanç doğumun olduğu tarihten, önceki on iki aydaki son üç ay içinde 80 inci maddeye göre hesaplanacak prime esas kazançlar toplamının, bu kazançlara esas prim ödeme gün sayısına bölünmesi suretiyle hesaplanacaktır. Sigortalılara hesaplanacak günlük kazancının yatarak tedavilerde yarısı, ayaktan tedavilerde ise 2/3’ ü üzerinden hesap edilerek geçici iş göremezlik ödeneği verilecektir.

yani asğari ücretten gözükenler toplamda 1900 civarı bir para alacağımızı tahmin ediyorum emme temmuzda asgari ücretin değişmesi ve bebişin ocakta doğması ihtimalleri bu rakamı değiştirir sanırm. umarım doğru hesaplamışımdır. bunu kaydederseni en azından dilekçeyi felan arama zorunda kalmazsınız.

tunaydin herkese.. oku oku ancak bitti :)

kızlar ya milupadan paketi gelmeyen var mı,benim gelmedi ya

herkese günaydın. derya benimde milupa paketim gelmedi 2 aydan fazla olmuştur kayıt olalı... sen sayfadan mail attınmı hiç?

bana da gelmediiiiiiiiii

bugun milupadan aradilar adres bilgilerimdeki hatadan dolayi paket onlara geri donmus. adresi teyid ettiler. 15-20 gun icinde gondereceklermis. belki sizinkiler de ayni furyada gelir kizlar..
.

ben bu aşıyı olmamaya kesin karar verdim.doktorumda bişi demedii zaten bu kadar sıkıntı veriyorsaa kalsınn

asi konusunda yaptirmaktan yana olanlardanim. malum depremi merkezinde yasamis biri olarak dogurcaamiz zaman basimiza ne gelecegini ne sartlarda dogum yapacagimizi SEZERYAN DAHI OLSA planlama luksumuz yok malesef. en kotuye gore hareket edelim, iyisi olursa ne ala...

canim ahanda budur oyun halisi. envai fiyat ve cesitte olani var. benim aldigim bu tarz bisi.. hatta aynisi :)

benim doktorum da haftada 2 diyenlerden. hatta o hafta balik yediysem 1 tane aliyorum.

Kızlar günde kaç bardak süt içebiliyorsunuz?

330 ml ebatinda buyuk bir bardak her gece icmeye calisiyorum. peynir yiyemeyen bi bunye olarak az biliyorum ama ne yapsak kardir sanirsammm..

evet şu mısır gevreği olayını bende düşüneyim böylece süt daha rahat gider hemde gevreklerde de vitamin var en azından ara öğün yapabilirim acıkınca

2 bardak süt,akşam yemeğine göre 2 brdk ayran da olabiliyo,bi kase yoğurt ta,3-5 dilim de peynir,süte bayılıyom,kociş te seviyo,dün gece 11 de birer bardak karşılıklı soğuk süt içtik
canım bizde karı koca süte bayılırız normalde. hamile değilken kahvaltılarda da içerdik. ama hamişlikten beri tiksinti geldi zor içiyorummm. çok kötü kokuyorr. 1 bardak zor içiyorum. sen iyiymişsin maşallahh

ayy bende birr türlü tutamıyorum kendimi bir sürü cicimiz oldu ne olcak bu almanın sonu nereye varacak bilmiyorum bir sürüde hediye geliyor. hakkımzıda hayırlısı

canım seni çok iyi anlıyorum süt banada çok kötü kokuyor. birde peynir. her peyniri yiyemez oldum peynirlerde çok aromalı gibi geliyor bana süt ve peynirle aram bozuldui başka hiç bir şeyle değil ama bunlarla bozuldu işte. genede ite kakaa yemeğe çalışıyorum. birde kaşar peynirinde çok kalsiyum varmış kaşar tüketmeye çalışıyorum...

dr uma danışayım belkide kalsiyum tablet başlamalıyım bende

canım ben günde 1 küçük kutulardan var ya işte onlardan 1 tane içiyorum sadece 1 de küçük ayran içiyorum o kadar
şifa olsun bebişlerimize canım yarasın kemikleritaşşş gibi olsun inşallahhh... vallahi herşey onlar için...

ay kızlar dün biriniz eşi ve eşinin ailesi forumunun linkini vemriş sabahtan beri çıkamadımiçinden içim şişti yaaa allahım sen sabır ver amin

aynen aynen canım bencede ne yapsak kardırr...
yarasın bebişlerimizee

cnm ramazanda sadece fitre verilir tutmadıgın oruçlarını daha sonra kaza yaparsın ama cok yaşlı olupta tutamıyanlar gunune gun fıtre verır ama daha sonra tutabılme sansın varsa vermezssın

bende aynı şeyi söyledim DDD
fitreyi tabiki vericez ve bebeşlerimiz içinde vercez ama tutulmayan oruca sanırım fidye diyorlar biz fidye veremeyiz çünkü o bizim borcumuz illaki uygun zamanda tutacaz...

her hastalıkta tecrübe edindim canım,ansiklopediye döndüm sonundaközde pişen şeyin lezzeti başka oluyo ama inş. bu akşam kociş yapcak bana,aynı ateşte patlıcan,soğan,biber de közlüyoz süper oluyo,arada bi güzel olur mangal yav

bende aynı şeyi söyledim DDD
fitreyi tabiki vericez ve bebeşlerimiz içinde vercez ama tutulmayan oruca sanırım fidye diyorlar biz fidye veremeyiz çünkü o bizim borcumuz illaki uygun zamanda tutacaz...

bende bebeklere vermeyeceğiz diye biliyorum, bayram sabahına kadar doğarsa veriliyormuş, amann kafam karıştı hepten

[QUOTE=buseli;20447245

evte benden şimdiden 1 diş gitti. sanırım böyle giderse dahada gider. Allah korusun inşallah.

aman Allah korusun sen mecbur ilaç alacan o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…