2011 Aralık Anneleri

deryacım sen benim adımı biliyon demi (biliyosan burdan adımı yazma heee)

ehh işet onların özrü bu kadeeeerr. napcen bebiş için lazım oluyor bu kazmalar yanımızda tutcez. bu arada şu patronla boktan muhabbetten bişey anlamadım. sanırım daha afyonum patlamadı benim.

deryacım sen benim adımı biliyon demi (biliyosan burdan adımı yazma heee)

ehh işet onların özrü bu kadeeeerr. napcen bebiş için lazım oluyor bu kazmalar yanımızda tutcez. bu arada şu patronla boktan muhabbetten bişey anlamadım. sanırım daha afyonum patlamadı benim.

k

deryacim bana da 1 cuz verirsen insallah doguma kadar okumaya calisirim..

canım ama gerçek isimini özele yaz,her cüz okunduğunda hatime katılan herkesin adı tek tek söylenmeli,adıyla Allah a dua edinmeli,sadece bu paylaşıma katılan arkadaşlarımız isimleri söyleyerek okuyacak,hangi ismin kime ait olduğunu yine benden başkası bilmeyecek,canım bu dediklerimi sana özel değil,genel olarak yazdım açıklama mahiyetinde

geçersin cnm geçersin merak etme şaka yaaa tek o sandaleti aldım 2013 yazı için diğer yazlıklar 2012 yazına merak etme ama tabi bu almıcam anlamına gelmiyo da hehehehe ya bizde de araba yok ya artık hani sonrada sıkışmıyım diye her gidişte bişeyler alıyom ama dedim ya indirimde diye

benim hikaye şuna döndü kadın indirimde diye araba lastiği almış kocası bu ne demiş valla çok indirime girmiş araba alınca lazım olur diye düşündüm demiş hahahaha

yok yok bu kadar değil benimki dimiiii??? hepsi ihtiyaç yani

haklısın canım herşeyyy batıyor bize....
kocanıda takma kafana sen taktıkça o kendini bişey sanıyor...
hepsimi aynı olur anlamıyorum ki ben:84:

haklısın canım herşeyyy batıyor bize....
kocanıda takma kafana sen taktıkça o kendini bişey sanıyor...
hepsimi aynı olur anlamıyorum ki ben:84:

yok kız hepsi aynı değil,ben hamilelikten çok alınganım mesela,eşime 2. yi 3 sene sonra yaparız dedim,o da yok artık,10-12 yaşına gelsin kardeşine bakacak yaşa dedi,üst üste çocuk büyütmek kolay mı dedi,ben de sen ne biçim babasın,hiç mi sevmiyon çocuğu dedim,eve geldim surat astım,hatta ağladım bile,o da niye ağlıyon sen dedi,sanki zorla yaptık bu çocuğu,sen hiç sevmiyon dedim,güldü yav dedi,daha 1. meydana gelmemiş,yok 3 tane yapalım,aralarında az yaş olsun,şimdiden plan yapıyon,tabi ki kızımı çok seviyom,bizim de evladımız olsn diye çok isterim,sen oruç oruç bunlarla kafamı ağrıtınca öyle dedim ben de,bana açken böyle şeyler anlatma,oy oy ağlarmış bi de kıyamam sana,bebiş çok özür dilerim bu kadar alınacağını düşünmemiştim bebiş nolur gül hadi,dedim ama 12 yaşına gelsin kız diyon dedim,37 de mi doğurcam ben dedim,yok yok hele ilkini tadalım,azcık büyüsün,bi de oğlumuz olsun der yaparız,ben sana takılıyom dedi,sarıldı öptü gönlümü aldı,böyle konuların şakasına bile tahammül edemiyom hamilelikte hassaslaşıyo insan,şaka bile kaldıramıyo

Bu arada bişey dicem Bigün toplanalım ,Tanışalım istiyorum ben,Ne dersiniz ?:13:

toplanalım cnm bayram sonraı bakalım bu işe...

ya kızlar size bişi danışcam... şimdi bizim arabamız ford fiesta arabayı bayrama kadar dğeiştirip fiat-linea alıyoruz... bayram istanbula gitcez kısmetse.. ama ben bizim bu ford ile antalyadan 4 kişi döndükten ve 4 kişi samsuna gidip geldikten sonra bir daha bu karınla binemem dedim...

şimdi bayramda istanbula giderken kayınvalidemlerinde gelme olasılığı olabilir ( dönüşte gelemezler araba full bebek eşyası dolu olcak biliyorlar)... bende diyorumki kazma kocama böle bir olasılık olduğunda siz arabayla gidin ben dr izin verirse uçakla gelim ist. a diyorum... ayaklarım davul gibi oluo.. kalçama ve kasığıma ağrı giriyor kimi zaman uzanmam gerkiyor.. 1 saatte bir duruyoruz zten bacağım kasılıo.. bilioda..

bana dio araba değişcek.. bakarız.. tmm hande... ya yeter ya.. sıçarkendemi onlar gelcek yaa.. tmm çok ii bir kayınvalidem varda.. ben istemiyorum kardeşim.. ben uçakla gidimo zaman gidemem 4 kişi arabada gidemiyorum yani.. giebilecğeim limitlerimi geçen aylarda kullandım((

hayatın sen çok şanslısın.. bence kendi kocanı bizim öküz kocalarla kıyaslama.. sus otur surat falanda yapma.. adamın kıymetini bil:) adam şeyine kadar ilgilenio senin:) benimkine ayak tırnaklarımı kesemiyorum dedim sen kes dedim kesemem berbere git dedi:)))) geçen migrenim tuttu uyandurdım ovsun diye.. ovım derken horladı... yani... o yüzden bence sennn hiçç konuşma:)

canım 4 kişi yani arkada bi kişi olcak senin haricinde,sen yine ayağını koltuğa koyarsın,arkadaki sıkışsn azcık,hamilesin sen,bence bu şekilde sorun olmaz

tamam sustum

canım geçen 3 saatlik yola gittik bzimde araba fiesta ama ayaklarım davul gibi oldu.. eşimin babası olacak uyuz tabiki öne oturdu ben arkada uzatamıyorumda ayağıma kaynanamgil uzat diyor ama aramızda ayak uzatacak muhabbet yok ki... sen uçağa binebilirsen uçağa bin yoksa arkada tek başına oturabileceksen arabayla gel benden demesi....
(arabayı niye satıyorsunuz??? yeni kasa değilmi??? problem mi var??? )

Bizde arabalara bakıyos birden heyecanım sönüyo nedeni de oğlumun arabası dicekler yok köye gidelim yok gel oğlum ananenin şu ihtiyacı bizi buraya götür napcam bilmiyom valla ev taksidimiz yeni azalmıştı tam elimizde biraz para kalmaya başladı yine borca gircez ceremesini ben çekcem sefasını onlar sürcek inadımdan almıyım diyorum bazen ama arabasızda yaşam zor ki napcamı bilmiyorum valla zaten onların dümbük istekleri yüzünden şirket aldı arabamızı kocam çok rahat kullanıyodu arabayı bence göze battı ayyyy benimde araba hikayem bitmedi gitt kaç gündür

başka kimseye diyemiyomki derdimi ama:2::2::2::2::2::2:

kayınvalideme sizin yüzünüzden oldu demeye getirdim geçen hafta morardı sonrada ben oğluma araba alıcam dedi heheheheh çok komik yaaaa nası alcan dicektim de hadi neyse dedim

arka koltuğa oturup sırtını kapıya verip,ayaklarını koltuğa kaldırırsan ayakların şişmez diye deim,ben göreve giderken hep öyle oturuyodum,daha az şişiyodu

evet arabayı kayınbiraderim kullanıp, kayınvalidem önde oturupi kocam yanıma gelirse kucağına uzatırım.. ama kayınvalime uzatamam kayınbiraderimede.. e araba yeni olduğu iöçin bizimki kardeşine vermez zaten hevesli kendi kullanır....

off.. inşş varsayım olarak kalır bunlar ve gelemzler..................

boşversenize uzatın ayağınızı kaynanaya önemli olan sizin rahatınız,hem bahanemiz de var hamileyiz,ayıp ta olmaz yani

tabiii cnm ihtiyaçç. ayy insan görünce dayanamıyor. hee ben şimdi çaktım davayı. eskiden kocamla o alışveril merk. senin bu benim diye dolaşırdık. bu aralar alışveriş merk. hiçç gidelim demiyor. uyanık lazzz görünce dayanamıyıp alacağız biliyor ondan vayy köftehor. bu lazın uyanıklığıyla başetmek mümkün değil ya. bide inatları umarım oğlumda inat olmaz hee. yoksam yandım ben o vakit.geçen ay kızıyla eşim çok şımardılar kızdım "yeter alıp başımı gidicem dedim" kzıı diyorki önce kardeşimi bırak ondan sonra sen istiyorsan git. dedim"köftehor o karnımda nasıl bırakıyım" biz kesip alalım karnından diyor. oldu dedim oda sizin gibi dik başlı inat olursa üçünüzüde bırakıp kaçarım zaten dedim. olucak tabii diyor o benim kardeşim.

üff Allah affetsin ama yok yaa hemde uzun yola kaynanayla. zaten yol şişirmezse kaynana dırdırı şişirir. (şahsen benimki hiç susmazda bana laf sokmadığı anlarda oğluna o yolu kullanma bu yoldan git, öbür şeritten git vss..) oğlu iyi sabırlı ben şişiyorum yaa. Allah herkese sabrını veriyor demek ki kocamı görürü görmez saymaya başlar 50 tane soru sorar arka rkaya hiç usanmadan cevaplıyor ben 2 soru sorunca deliriyor. bu çelişkiyide anlamadım ama neyse konuyu çok saptırmamak lazım.

Eki Görüntüle 239673

Bilinen en eski bitki çeşitlerinden biri olan hurma, günümüzde lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih edilen bir besindir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiştir.

"Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun." (Meryem Suresi 23-26. Ayetler)

Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün hazmı kolay meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Bu bilgiler, Allah'ın Hz. Meryem'e, hem kendisine enerji ve canlılık verecek hem de bebeğin tek gıdası olan sütün meydana gelmesini sağlayacak hurmadan yemesini bildirmesindeki hikmetleri ortaya koymaktadır. Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir. Peygamber (s.a.v.) efendimizin ''İçinde hurma bulunan evin halkı aç kalmaz'' hadisi bu manada çok anlamlıdır.

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.

Hurma hamile ve emzikli hanımlar içinde çok faydalıdır. anne karnındaki çocuğun gelişmesini ve hamileliğin anneyi zayıf düşürmesini önler. Emziklilerin sütleri bol ve besleyici olur.
Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.

Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir. Bu madde vücudu kansere karsi korumaktadır. Hurmanın çok tüketildiği ülkelerde kansere tutulma oranı çok azdır.

içerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır. Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. B2 vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur.

Hamilelikte A vitaminine olan ihtiyaç da artar. Hurma, içindeki A vitamini sayesinde, görme gücünü ve vücut direncini artırır, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar.
Ayrıca diğer meyveler genellikle protein açısından yetersizdir, ancak hurma protein de içermektedir. Bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar, hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler. Örneğin et de faydalı bir gıdadır ancak özellikle hamilelik döneminde taze bir meyve olan hurma kadar fayda vermeyebilir. Hatta böyle bir dönemde etin fazla tüketilmesi vücutta zehirlenmeye neden olabilir. Hazmı kolay olan, hafif sebze, meyve türü yiyeceklerin tercihi daha uygun bir seçimdir.

Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar. Bilindiği gibi alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynarlar. Çok fazla demir içermesi sebebiyle, bir insan günde 15 tane hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabilir ve demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklardan korunmuş olur.

Hurma ile ilgili tüm bu bilgiler, Allah'ın sonsuz ilmini ve insanlara olan rahmetini ortaya koymaktadır. Görüldüğü gibi modern tıbbın ancak günümüzde tespit edebildiği hurmanın - özellikle de hamilelik döneminde ki - faydalarına Kuran'da 14 asır önce işaret edilmiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…