2011 Ekim Anneleri

Hmm anladım şimdi. o zaman iyi yapıyosunuz canım babasız olmaazz.
32 haftalıkken rapor alıp evde oturucaz ya, o dönemde işten çıkmış olmiycaz, sigorta yatacak diye biliyorum ben. geçici işgöremezlik raporu alınca maaşımızdan bir kısım kesinti yapılıp devletten maaş alıcaz ya hani, öyle yapsan diycektim. senin söylediğini de ben bilmiyordum canım.

Canım işten çıkılmıyor ama işyeri senin için 4 ay boyunca sigorta yatırmıyor. Raporlu sayılıyorsun ve 4 ay boyunca maaşının 3 te 2 sini devlet sana veriyor. 3 te 1'i kesiliyor.

benimde asgari ücret üzerinden yatıyor, aklıma geldi bunu yapmak ama bu sefer sigortdan doğum parasını alma hakkımızı kaybetmiyomuyuz ?

kızlar bu arada oda takımı fiyat araştırması yaptınız mı ne kadar ortalama fiyat biliyomusunuz
? eğer oda takımı alan varsa buraya resim koyabilir mi?
Ben maskoda isteğime göre karyola, 4 kapılı gardrop ,5 çekmeceli şifonyer,bambu sepet,bir oyuncak sandığı ve sallanan emzirme koltuğu aldım uyu setleri pike takımları ve üst 2 sininde cibinlikli fransız tülünden 4500 liraya mal oldu
hehheh kımse yazmıyo kız ben beğendıklerımı sepete attımm bayıldımm 212 tl tutuyo alt açma mınderı çokk güzel ama pahalı dımeee kızlarrr

ayy çok güzellerrr

canım bende daha evvel unnadodan çok alışveriş yaptım tamam çok kalite şeyler geldi fakat bugünkülere baktım marka yok ayrıca çok pahalı aynı ürünleri eminönünden çok ucuza alabilirsin

şöyleymişki canım
biz 32 haftalıkken rapor verip işten çıkınca çıkışımız yapılmıyor ama günümüzde ödenmiyor devlet diyorki işyeri bunun gününü ödemiyor ben vereyim bari parasını çalıştığın sigortalı gününe bakıyor ve her ay aldığın maaaşın 3 te 1 in sana veriyor doğum sonrası benim bildiğimde bu ya biri bu konuda bilgi verebilirmi kafam karıştı
devletten maaşın 3 te 1 i yerine 3ün 1ini alıcam yoksa

canım işten çıkılmıyor ama işyeri senin için 4 ay boyunca sigorta yatırmıyor. Raporlu sayılıyorsun ve 4 ay boyunca maaşının 3 te 2 sini devlet sana veriyor. 3 te 1'i kesiliyor.

hehhh işte böle bişi di anlatmak istediğim

benimde asgari ücret üzerinden yatıyor, aklıma geldi bunu yapmak ama bu sefer sigortdan doğum parasını alma hakkımızı kaybetmiyomuyuz ?

Canım doğum parası derken süt parasından bahsediyorsun sanırım. Ama zaten bu parayı eşinin ssk sı üzerinden de alabiliyorsun. 4 ay 400 almaktansa 10 ay 400 almayı tercih ettim ben. Süt parasıda eklenince bayağı oluyor. :)))

mrb kızlar.herkese güzel bir gün diliyorum.benim yarın dr.randevum var.renkli ultrasona girecekmişim.sonrasındakendi doktorumda muayene edecekmiş.bu konuda bilgisi olan varmı.organ taraması mı yapacak bana.bişe demiyor dr.um.1 ay sonra gel diyor okadar.ben de merak ettim.sizlerde durum nasıl.bilgisi olan var mı.renkli ultason nasıl oluyor.neye bakılıyor.

Tabi bu söylediklerim tonton iyi kalpli patronlar için geçerli değil. Zira öyleleri maaşını sana tam verip devletin verdiği üç kuruşu kendileri alıyor. Ammaaaa bizde nerdeee :)))))))

yok be eytçim süt parası neyin demiyorum onu hiç araştırmadım henüz
benim dediğim sigorta sana toplu bir para veriyor doğum parası diye onu diyorum
şimdi iyice karıştım
yokmu topiğimizin mali müşaviri

evet canım sitelere gidicem ama belki stanley kids diye bi mağaza var ya köroğlunda fiyatlar çok uçuk ama çok güzel şeyler varmış belki ordan beğendiğim bi mobilyayı da yaptırtabilirim bizim bi ustamız var onda...bende şimdiden gezeyim diyorum ama ne zaman alırım bilmiyorum...

Canım işten çıkılmıyor ama işyeri senin için 4 ay boyunca sigorta yatırmıyor. Raporlu sayılıyorsun ve 4 ay boyunca maaşının 3 te 2 sini devlet sana veriyor. 3 te 1'i kesiliyor.

evet ama brütünün 2/3 ü o açıdan yaklaışık maaşın kadar para alıyorsun

canım organlarının gelişimine ellerine ayaklarına beynine bakıyorlar sorun varmı diyerenkliden sonra neden bidaha muayene olacak onu anlayamadım :26:sana cevap vermeyen doktordanda kurtul ne o öyle sadece kendi biliyor hastayı bilgilendirmesi gerekir doktorunn

OĞUM YARDIMI
MADDE 45 - Doğum yardımı, sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının doğurması halinde, doğum sırasında ve doğumdan sonra gerekli sağlık yardımlarıyla ilâçların ve sağlık malzemesinin sağlanmasıdır.

Bu yardım, gebenin evvelce seçtiği ebe, o yoksa Kurumca tâyin ve tesbit edilen ebelerden biri tarafından evde veya sağlık tesislerinde yapılır. Gerekirse doğum sırasında yetkili bir uzman hekim bulundurulabileceği gibi, hekim veya ebenin lüzum göstereceği hallerde doğum, sigortalı kadın veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısı bir sağlık müessesesine yatırılmak suretiyle yaptırılır.

Kuruma ait sağlık tesisleriyle 123 üncü madde gereğince sözleşme yapılmış olan tesislerde doğum yapan sigortalı kadınla sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının, doğan çocukları için sağlık tesisinde kaldıkları müddetçe yapılmasına lüzum görülen sağlık yardımlarına ait masraflar ilgililerden istenmez.

MAKTU GEBELİK VE DOĞUM YARDIMLARI
MADDE 46 - 44 ve 45 inci maddelerde gösterilen sağlık yardımlarının Kurumca
doğrudan doğruya yapılmasına imkân görülmeyen yer veya hallerde, gebelik ve doğum sağlık yardımı yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca onanacak ve önceden bildirilecek tarifeye göre maktu para yardımı yapılır. Birden fazla çocuk doğarsa, maktu doğum yardımı her çocuk sayısına göre bir kat daha artırılır.

Ancak:
A) Gebelik yardım parası alabilmek için, gebelik halinin hekim veya diplomalı ebeden alınacak bir belge ile ve doğumdan önce Kuruma bildirilmesi,
B) Doğum yardım parası alabilmek için, doğumun üç ay içinde Kuruma bildirilmesi ve hekim veya diplomalı ebeden alınacak doğum kâğıdı yahut onanmış nüfus kayıt örneği ile belgelenmesi,

Şarttır.

EMZİRME YARDIMI
MADDE 47 - Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması dolayısiyle sigortalı erkeğe, çocuğun ölü doğması şartiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca onanacak tarifeye göre her çocuk için bir emzirme yardımı yapılır.

ANALIK YARDIMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
MADDE 48 - Analık sağlık yardımları ile emzirme yardımlarından veyahut maktu gebelik ve doğum para yardımlarından yararlanabilmek için ;
A) Sigortalı kadın için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması,
B) Sigortalı erkek için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması ve sigortlının doğum yapan kadınla doğumdan önce evlenmiş bulunması,

Şarttır.

Son düzenleme:
dimi yaa tamam vazgeçtimm almıyorum görmeden bir şeyy

devlet dogum parasi olarak 1500 tl oduyomus bunu biliyomuydunuz kizlar.

cideenn mııı kızlarr şunları bır tan bılsekkk te ona göre hareket etsek olmazmıı hiç bu konuda bilgisi olan yok muuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…