tabi bu söylediklerim tonton iyi kalpli patronlar için geçerli değil. Zira öyleleri maaşını sana tam verip devletin verdiği üç kuruşu kendileri alıyor. Ammaaaa bizde nerdeee :)))))))
devlet cocuk parasi olarak 1500 tl oduyomus bunu biliyomuydunuz kizlar.
canım organlarının gelişimine ellerine ayaklarına beynine bakıyorlar sorun varmı diyerenkliden sonra neden bidaha muayene olacak onu anlayamadım :26:sana cevap vermeyen doktordanda kurtul ne o öyle sadece kendi biliyor hastayı bilgilendirmesi gerekir doktorunn
masko istanbulda mı canım? bu arada sizin odanız içinde beşik aldınız mı?Ben maskoda isteğime göre karyola, 4 kapılı gardrop ,5 çekmeceli şifonyer,bambu sepet,bir oyuncak sandığı ve sallanan emzirme koltuğu aldım uyu setleri pike takımları ve üst 2 sininde cibinlikli fransız tülünden 4500 liraya mal oldu
off gögüslerim agırlaştı keske onları ayrı bir yerde taşıyabilsemzatii çok sıcakkk
OĞUM YARDIMI
MADDE 45 - Doğum yardımı, sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının doğurması halinde, doğum sırasında ve doğumdan sonra gerekli sağlık yardımlarıyla ilâçların ve sağlık malzemesinin sağlanmasıdır.
Bu yardım, gebenin evvelce seçtiği ebe, o yoksa Kurumca tâyin ve tesbit edilen ebelerden biri tarafından evde veya sağlık tesislerinde yapılır. Gerekirse doğum sırasında yetkili bir uzman hekim bulundurulabileceği gibi, hekim veya ebenin lüzum göstereceği hallerde doğum, sigortalı kadın veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısı bir sağlık müessesesine yatırılmak suretiyle yaptırılır.
Kuruma ait sağlık tesisleriyle 123 üncü madde gereğince sözleşme yapılmış olan tesislerde doğum yapan sigortalı kadınla sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının, doğan çocukları için sağlık tesisinde kaldıkları müddetçe yapılmasına lüzum görülen sağlık yardımlarına ait masraflar ilgililerden istenmez.
MAKTU GEBELİK VE DOĞUM YARDIMLARI
MADDE 46 - 44 ve 45 inci maddelerde gösterilen sağlık yardımlarının Kurumca
doğrudan doğruya yapılmasına imkân görülmeyen yer veya hallerde, gebelik ve doğum sağlık yardımı yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca onanacak ve önceden bildirilecek tarifeye göre maktu para yardımı yapılır. Birden fazla çocuk doğarsa, maktu doğum yardımı her çocuk sayısına göre bir kat daha artırılır.
Ancak:
A) Gebelik yardım parası alabilmek için, gebelik halinin hekim veya diplomalı ebeden alınacak bir belge ile ve doğumdan önce Kuruma bildirilmesi,
B) Doğum yardım parası alabilmek için, doğumun üç ay içinde Kuruma bildirilmesi ve hekim veya diplomalı ebeden alınacak doğum kâğıdı yahut onanmış nüfus kayıt örneği ile belgelenmesi,
Şarttır.
EMZİRME YARDIMI
MADDE 47 - Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması dolayısiyle sigortalı erkeğe, çocuğun ölü doğması şartiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca onanacak tarifeye göre her çocuk için bir emzirme yardımı yapılır.
ANALIK YARDIMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
MADDE 48 - Analık sağlık yardımları ile emzirme yardımlarından veyahut maktu gebelik ve doğum para yardımlarından yararlanabilmek için ;
A) Sigortalı kadın için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması,
B) Sigortalı erkek için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması ve sigortlının doğum yapan kadınla doğumdan önce evlenmiş bulunması,
Şarttır.
sağol canım cvp verdiğin için.renkliye başka bir doktor bakıyormuş.oradan çıkıp kendi dr.uma görünecekmişim.inşallah kızımda bi sorun yoktur.senin oğluşun nasıl.harun koyacaktın dimi adını yanlış hatırlamıyosam:)
Benim de hızla o yolda gidiyor canom. peçete ile birbirinden ayırıyorum pişik olmiim :) sütyen aldın mı sen, olanları mı kullanıyosun? ben almadım ama alıcam, önceki gün Penti'ye sordum, yokmuş. Nerden nasıl alınacak, alan, memnun olan var mı arkadaşlar?? Haftasonu alıcam tavsiye bekliyorum...
kızlarr ben bunu okudum ama anlamadım bırseyy
şimdı doğum parası alıyoruz o ayrı
bır de 4 aylık maaş alıyoruzz (o da asıl maaş üzerınden olması gerekmıyorumu zaten az göstererek yanlış yapıyolar bırde onu da az gösterdıklerı yanlış uzerınden bır daha bılerek yanlış ücret ödiceklerr ohh ne ala
rica ederim canım tmm şimdi anladım renklide bakılacak sonuçları kendi dr na götüreceksin o sana yorum yapacakkorkma sorun olacagını sanmıyorum bende girdim hiç bişi yok bol bol kızına bak ogluşum iyi evet adı şimdilik değişmezse harun olacak tekmeleyip duruyo şımarık [/QUOTE
yaramaza nazar boncuğu takayım o zaman annesi.tekmelere devam o tekmeler benim yaşam kaynağım
Canım malesef öyle devlet nekadar gösterildiyse onun üzerinden ödeme yapıyor. Ama patronların anlayışlıysa konuşup halledebilirsin. Ama bu devirde nerde öyle patron
yaramaza nazar boncuğu takayım o zaman annesi.tekmelere devam o tekmeler benim yaşam kaynağım
selamlar :79:nasilsiniz nasil gidiyor
14 şubat sabahı kadın uyanır uyanmaz ''kocacığım' demiş, ''rüyamda ne gördüm biliyor musun, akşam eve elinde çok güzel bir paketle geliyorsun. ben de paketi heyecan içinde açıyorum ve içinden ne çıkıyor biliyor musun ? bir inci kolye! sence bunun anlamı ne olabilir?'
adam gülümsemiş : ''bu akşam ögrenirsin sevgilim.''
adam akşam eve gelmiş, elinde gayet güzel paketlenmiş bir kutu... kadın gözlerine inamamış; ''kocacığım sen bir harikasın!..'' paketi alelacele açmış... ve kutunun içinden ne çıkmış dersiniz?
rüya tabirleri kitabı!
kızlarr ben bunu okudum ama anlamadım bırseyy
şimdı doğum parası alıyoruz o ayrı
bır de 4 aylık maaş alıyoruzz (o da asıl maaş üzerınden olması gerekmıyorumu zaten az göstererek yanlış yapıyolar bırde onu da az gösterdıklerı yanlış uzerınden bır daha bılerek yanlış ücret ödiceklerr ohh ne ala
sorma tekmelemesin paranoyaklaşıyorum ogluşum anneye bi tepik at diye söyleniyorum
masko istanbulda mı canım? bu arada sizin odanız içinde beşik aldınız mı?
devlet cocuk parasi olarak 1500 tl oduyomus bunu biliyomuydunuz kizlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?