2011 Ekim Anneleri

hadi yaa harbiden yokmu başka gelenn açık büfe bol kahkaha gelmeyen pişman olur vallaaa

Son düzenleme:
Küstüm işte size gidiyom ben. Yarın ayrıntılımvardı. Onu da haber vermicem size. Hadi bıdışım kalk gidek.

kızım boşverr..takılsın onlar..asıl benim üzüntüm kahvaltıya gidilecek mekan sahibine bu kadar hamileyle nasıl başa çıkarlar....

kızım boşverr..takılsın onlar..asıl benim üzüntüm kahvaltıya gidilecek mekan sahibine bu kadar hamileyle nasıl başa çıkarlar....

onlar diye dışlama canım hemen ist.daysan sende gel bak servis bile çekiyoruz daha nolsun

Edutumm valla keşke sende gelsen yavrum yaa mekan sahibine rezervasyon yaptırırken deriz ona göre hazırlansınlar hehehhehe

slm canım.
baktım doğum parası konuşuluyormuş.
bende ilk kızımda doğum parasını nasıl aldığımı neler yaptuığımı ve 2.doğumumda neler olacağından bahsedeyim sizlere.
öncelikle;
Ülkemizde o kadar çok bürokratik işlem var ki hakkın olan bir parayı bile almak için uğraşman gerekiyor ve çoğu yere de hamile de olsan minicik bebeğin de olsa kendin gitmek durumundasın kimse nedense anlayış gösterip eşinin gitmesini kabul etmiyor
gebeliğin 32. haftasında ssk da senin adına bir dosya açıyor.tabi doktorunun iş görmezlik yada çalışabilri raporunu vermesiyle..Yalnız o tarihe ait bir vizite kağıdınız olması gerekiyor. 32.haftada eğer izne ayrılmayıp çalışmaya devam etmek istiyorsanız doktorunuz size "Doğum Öncesi Çalışabilir Raporu" veriyor. Burada hangi tarihe kadar çalışacağınızı hesaplayıp yazıyor ve bunu işyerinin muhasebesine veriyorsunuz. Hastane sizin adınıza SSK'ya bilgi veriyor.
eğer 37.haftaya kadar çalışabilir raporu aldıysanız,
yine aynı şekilde 37.haftanın gününe göre vizite kağıdını alıp doktorunuza gidiyorsunuz.
bu sefer doktorunuz size "İş Göremezlik Belgesi düzenliyor.Burada gebeliğinizin haftası ve hangi tarihe kadar doğum bekleniyorsa onu yazıyor ve bunu da gene şirketinize(muhasebecinize) veriyorsunuz.
doğumdan sonra size doğum raporu veriyorlar.
İzne çıktığınız tarihten iznin bittiği tarihe kadar (ben 32.haftada izne ayrıldım) işyeri size maaş ödemiyor bu parayı doğum izni bitince toplu olarak SSK'dan alıyorsunuz.
alacağınız paranın nasıl elinize ulaşacağına gelince,
Gerekli evraklar :
* Bebeğin ve annenin nüfus cüzdanı,
* Doğum Belgesi
* İş Göremezlik Belgesi
yukarıdaki evraklar zaten sizin elinizde olan evraklar.bu evrakları sizin bağlı olduğunuz ssk ya veriyorsunuz.işleme alınıyo0r.
1 hafta içinde paranızı size en yakın PTT şubesinden alıyorsunuz.
eğer benim gibi 32.haftada izne ayrıldıysanız,
doğumdan sonra 54.gün parnızı alabilirsiniz.bu evrakları doğumdan 3 hafta sonra ssk ya verdim.
param 3. günü yatmıştı.
normalde adıma gösterilen maaş askeri ücretten.+ ssk
1591 tl aldım toplam devletten.
bunun içinde 80 tl süt parasıda var.
yani bukadarcık.
gerçi benim için sorun olmadı bu para.
eşiminm yanında çalışıyordum.
her nekadar bu çalışmak denmesede.
eşim ssk mı yatırıyordu.
bebeğe birşey olmasın diye işe gelmemi bile istemiyordu.
işte böyle.
size kolay gelsin.devletten para almak kadar zor birşey yok.
ha bu arada,sizin çalışmadığınız günlerde de doğum izniniz bitene kadar ssk nız yatıyor.ama devlet yatırıyor.
sormak istediğiniz bişy ey olursa cevaplarım.[/QUOTE]

canım çok sağol anlattıgın için benım bir sorum var şimdı

dıyelımkı doğumdan son 2-3 ay önce maaşım gerçek üzerınden yattı 1250 olarak o zaman ssk da tam olarak ödermıı

bu arada doktorum bana corasprin verdi tansiyonum yüksemesin diye...kullanmasammı ya

eee 3 kişimi geliyoo başka kimse yohmuuu

hadi yaa harbiden yokmu başka gelenn açık büfe bol kahkaha gelmeyen pişman olur vallaaa

sen ben özlem burcu kesin eytte sonradan katılcak şimdilik bu kadarız akşam okuyan olur msj atarlar gelicekler zehrada gelir belki

Harikasınız kızlar maşallah. 1 saatte organize oldunuz valla.
bu görüşmelerin ankara ayağında ben de varım ama gönüllü bulamıyorum. istanbuldan ithal edecektim teknik sıkıntılar sebebiyle askıya alındı :) ümidimiz temmuzdaki ankara temaslarınızda Rüzgarın annesiiii.
Toplanın güzel güzel vakit geçirin, güzel fotolar çekip bize de gönderin e miiii.

böyle olmassa buluşamıcaz napalım elbet o gün işi olan olcak yada başka sebeplerden yatılamayan olcak ama birbirimizi beklersek buluşamayız o yüzden bizde miranda ile bi gün belirledik inşallah katılım çok olurda güzel geçer olmadı özlemle ben kesin ordayız geleni sevgi ile karşılarız
Ankaraya gelim orayıda ayağa kaldırcam söz prensesimin annesi

bacılarr ben çıkıyorum saat 4 olmuşşşkocam gelecek ben netteyim haydin öptüm sizii ve minikleriniziiiii

Yslytn
miranda
canom
domatesli pilav
eyt
gökkuşağı :)
listemiz bu gözlerimiz yollarda katılım bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…