hepsi süper yakışmış... ben de yeni geçtim düğün hazırlığından, hamileyken zor oluyor kendine elbise yakıştırmak...
ben de pembe olanı ve beyaz kısa olanı beğendim en çok...
evt çok şükür normal yollardan hamile kalabiliyorum bidahaki gebeliğimdede her gebelikteki olan risk var kan uyuşmazlığımızda olduğu için risk yüzde 8. rabbim yazmışsa oluyor kısaca bu ben bu sonucu çıkarıyorum. by yaşadığım yüzde 1 ihtimaldi demekki olcağı varsa oluyor.bence takıntı yapma cnm seninki nadir görülen bişeydi sanırım yani her hamileliğinde tekrarlayacak bişey değildi galiba hem normal yollarlada hamile kalabiliyorsun çok şükür bence iyi taraflarını çıkart bardağın dolu tarafından bak inş. en kısa zamanda alırsın meleğinin güzel haberini
allah sabır ve sağlık versin canım eşinede sanada ....
çok sağol canımmmaynen öyle hamileyken elbise yakıştıramıyosun..pembe sayıları arttı ben etek ucunu yıkayım akşam bi daha düşüneyim bari..beyaz kısa olan canım üzeri gümüş rengi işlemeli olanı mı diyosun yoksa düz beyazı mı??
Merhaba herkese;
Uzun zamandır yoktum biri bir özet geçsin gerçekten.
Olaylı Kayseri yolculuğumu tamamladım. Kayseri'de lekelenme tarzı bir kanamam oldu bir gece hastanede kaldım, sonra istirahat verdiler. 1 haftadır raporluyum yerimden kalkıp buraya yazasım bile gelmedi anlayacağınız keyifsizim. Birazdan doktora gidicem inşallah bebeğim çıkmıştır yukarıya.
Herkese tavsiyem benim yaptığımı yapıp bebeğinize zarar vermeyin. İster okul ister iş isterse aileden kaynaklansın stres yapmayın hiçbir şeyi. Olan bebeklerimize oluyor.
3 sabahtır sağ kasık sancısı ile uyanıyorum yataktan kalkarken çok canım acıyo benim, bel ağrım başladı iki gündür aynı zamanda karın ve sırt ağrılarımda hafiften geliyorum diyor ve karnım kaşınıyo :84: bakıyorum iz miz çatlak filan yok, iğne yerlerim delik deşik gerildikçe oralarmı kaşınıyo acaba diyorum. Neyse yakında çıkar ne varsa... İki akşamdır bacaklarımda çok ağrıyor.. Doktorun dediği gibi ağrılar iyice belli olmaya başladı aaa magnezyumumu içmedim bugün hemen alayım biraz olsun rahatlatıyor... Sabahları artık uykum.çok zor kalkıyorum... Sürekli yatsam uyurum haftasonu içinde bütün pilanım bu sürekli uzanıcam dinlenicem uyucam inşallah kalkmam sabahın köründe bu seferde..
Bu arada eşim eğitime gittiği için 2 gündür araba onda, taksiyle geldim genelde dün akşam dolmuşa bineyim dedim binmez olaydım ne adi insanlar var biri kalkıp yer vermedi bende 5 dakika sorna inip tekrar taksiye bindimdayanamadım... Eda ve dolmuşta gidenler maşallahınız var Allah yardım etsin... Çok zor gerçekten.. Bu insanlar ne mendebur gudubet anlayışsız olmuş artık... herkes resmen kafasını çevirdi. Neyse Pazartesi arabamı alırım... Alırımda 28. haftadan sonra ne yapıcam şimdidem kara kara düşünüyorum, çünkü 28 den sonra araba kullanmak yasak dedi doktor...
Son iki haftadır enerji menerji hak getire işe ölüm geliyo resmen, temmuz ve ağustosta geliyor Allah yardımcımız olsun......
ayyy ne güzel :) allah analı babalı büyütsün.. sağlık ve huzur dolu günler dilerim çekirdek aileye :)
hangi hastanede yapmış doğumu canım ?
Gözünüz aydın fatoşcum Allah bağışlasın. Darısı başımıza olsun :) Ablamın doğumunda eniştem de görememişti, devlette yapınca öyle oluyor sanırım. ben ve kayınvalidesi vardır yanında. hadi ben neyse de, o en güzel anlar kayınvalideyle paylaşılmaz ama yaa :)
allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin sağlıkla huzurla buyusun inşallahhh
maalesef devlet hastanelerinde öyle oluyor
[ı]kızlar bı bakarmısınız..ben bu degerlere gore kılolu anne adayı cıkıyorum saka gıbı ama gercek
her kadının hamilelik boyunca alması gereken kilo oranı, bmi (beden kitle endeksi) ile hesaplanır.
şimdi, hamileliğiniz süresince almanız gereken kilo miktarını belirleyelim.
Bmi nasıl hesaplanır?
Kilo (kg)
bmi= ……………… şeklinde hesaplanır.
Boy (m²)
bmi <19 zayıf anne adayı 12.5 - 18 kg/m²
bmi <19.8 normal ağırlıklı anne adayı 11.5-16 kg/m²
bmi <20-26 kilolu anne adayı 7 - 11.5 kg/m²
beden kitle endeksinizi nasıl hesaplarsınız?
Kilonuzu boyunuzun karesine böldüğünüzde bulduğunuz değer, yani bmi’niz 19’dan küçükse, sizin zayıf anne adayı olduğunu gösterir. Bu nedenle hamilelik boyunca en az 12.5, en çok 18 kilo almalısınız.
Bmi’niz 19.8 çıktıysa, o zaman normal kilolu bir anne adayısınız. Hamileliğiniz boyunca en az 9, en çok 12 kilo almalısınız.
Bmi’niz 20 ile 26’nın üzerinde çıktıysa, kilolu bir anne adayısınız. Hamilelik boyunca en az 7, en çok 11.5 kilo almalısınız.
Bmi’niz 26’nın üzerinde çıktıysa, siz obez bir anne adayısınız. Bu nedenle, diyet uzmanıyla birlikte mutlaka özel bir beslenme planı uygulamalısınız.
[/ı]
Son yazdıklarınıda okudum ama ekleyemedim canım benim,dr.na gitmişsin, haberler güzelmiş. Allah korusun bebeklerimizi.
Hanzade benim göbüşte acayip kaşınıyor, kaşıntıyla yanma arası bişey daha doğrusu, sıcaktanmı acaba, isilik falanmı oluyoruz. Çatlak kaşıntısı gibi değil çünkü benimki. Bacak ağrısı bende de var. Daha doğrusu dizkapaklarım. Eklemlerimde bişey çıkacak benmi ama bakalım hayırlısı.
slm tatlım arka koltuğa atabilirsin kendini arayada valizleri tıkıştırıp üstüne yastık koyup koltuğa bi çarşaf serersen kocaman bi yerin olur yayıla yayıla gidersin 2-3 saatte bi mola verip 10 dak. yürüyüşler yaparsın ayakların açılır böylece şişmezsinde aklma bunlar geliyoselam kızlaarr..bugün itibariyle resmen 2 aylık yaz tatilimi ve inşallah bebeğiminde gelişi ile devam edecek 1 yıllık tatilime başlamış bulunuyoruuumm
bu aralar uzun yola çıkan varmı aranızda kızlarr..pazar günü yaklaşık 1o saatlik yola çıkcaz arabamızzla,kuşadasına gidiyoruzzvarmı uzun yolda sıkıntıyı en aza indirmek için fikirleriniz???
Kızlar doktora gittim, ancak toparlanabildim.
Rumuzcum Kayseri'de Tekden Hastanesi'ne gittim, doktor falan süper ilgilendi iyi de bir hastaneydi genel olarak ama oradan önce Doğumevi'ne gitmiştim orası gerçekten çok kötüydü pazar olmasının da etkisi var tabi kaba bir erkek doktor vardı, vajinal muayene olmayı kabul etmedim ben de. Babamın bir tanıdığı vasıtasıyla bu Tekden Hastanesi ni bulduk pazar günü olmasına rağmen bayan doktor geldi sağolsun. Vajinal muayeneyi de o yaptı açılma olup olmadığına bakmak için.
Kendi doktoruma gittim bugün kanama daha doğrusu lekelenme sebebi bebekten kaynaklanmıyormuş çok şükür, orada bakmayı ihmal etmişler rahim ağzında iltihap ve yara oluşmuş o yara da uçaktaki basınç vs. sebebi ile kılcal damarda çatlamaya neden olmuş muhtemelen bir fitil yazdı onu kullanıcam geçecek inşallah. Annem de geldi muayeneye benimle minik Beyza mı gördü bana çok benziyor kızlar maşallah annemin içi gitti zatenO kadar rahatladım ki iltihap nedeniyle olduğunu duyunca tecrübeli doktor her zaman kendini farkettiriyor ya. Doktorumu seviyorum Alanya'daki tatili iptal etmeye karar verdik daha yakın bir yere gidicez muhtemelen tatil falan yapmakta hiç sakınca yok dedi doktorum. Benden havadisler böyle teyzeleriiii
kuzumm pok ne demek tam olarak
canım pembeyide beğendim ama onun etek uçları biraz pislenmiş yarın kuru temizlemeye yetiştiremezler herhalde kendim uçlarını hafif yıkasam bozarmıyım ??
beyaz 2 tane çektiğimi diyosan canım dizde o hanzademm düğünde geline ayıp olur diye kınada giyerim diye düşündüm ama..
Canım pok demek terzilikte kullanılan bir söz yaa, elbisenin tam oturmaması bazı yerlerinin kabarık durması anlamlarını taşıyo, hiçmi duymadınız yahuu
ne ne ne ne durmuş pok mu durmuş hahahahah
amann sende eda kızın dili sürçmüş işte
Hayır pok dedim
kız sen ne sandım bilmem ama ben "elbise pok durmuş" cümlene dedim çokta güldüm ayrıca[/QUO
Elbise pok durmuş sözüm normal olduğu için ben altını göremedim dediğime takıldın sandım ilahi yaa deli kız
Ayyy biri yanlış yazdı öbürü yanlış anladı öbürü dahada bi yanlış anladı
anlatıyorum iyi dinleyin hanzede pok dedi eda tövbe dedi
hanzade edanın tövbeyi, altını göremedim lafına yazdı sandı
leyna edayı anladı
eda bu sefer hanzedeyi anlamadı
derken emel pok ne diye merak etti
leyna emelide anladı ve pok un ne demek olduğunu açıkladı
Yanlış yazmadııımmmmm
edaaa çok fenasın sen
hanzade var yaa bu edadan korkulurr:1
Ayy sorma şekerim ortalığı katmış karıştırmış tam o esnada patronum geldi giremedimde deli oldum yaa
Öff çenesi düşük hatunlar siziiii. Neyse alıntı yaptıklarım gitmeden fikirlerimi beyan edeyim bariii.
Hanzadecim kasık sancısı kızı olanlarda oluyomuş tatlım. Hurafe ama tutuyor yaf. Bu arada senin göbek içten mi yırtılıyor ne. Kaşınma var, yırtık yok:44:
Ya araba sürmek 28. haftada mı yasaklanıyoooBen napıcam o zaman? İşe nası gitcem? Mecbur 32. haftaya kadar da çalışmam lasımmm.:26:
Benimde çalışmam lazım ben kocama yol yapcam şimdiden sende bir dene rumuzum
Ohhh olmuş. Ben de pek bi cesaretliydim. Arabayı ilk alışımda arka tamponu, duran kamyona geçirdimSonra kociş araayı 1 yıl vermedi, hep kavga -dövüş aldım elinden. Baktım olmuyo, ajitasyon yaptım aldım elinden.şimdi de hiiiç vermiyom. Aslında geçen sene birikmiş param vardı, 2. el araba alacaktım kendime ama kociş ev-kira borcunu sıkışınca kıyamadım çıkardım, hepsini verdim eline.
Bende ilk aldığımda kamyon bana geçirdiçok kötü bi durum ya, eşimi aradım dizlerim tutulmuştu, atla arabaya eve git dedi, gidemem dedim gidersin dedi şimdi gidemezsen birdaha korkunu yenip asla araba kullanamassın dedi indim tıpış tıpış plakamı farımı topladım yerden aldım kucağıma, arabama bindim ağlaya ağlaya eve geldim Ama suç kamyondaydı taktı kaçtı hayvan herif tabe plakasını almıştım eşim canına okudu adamın şikayet ettik hemen. Yani suç sende olsada olmasada kaza oluyo.. Yanlız odur budur kamyonun sağına girmem artık.. Kör oluyo sağı görmüyo görsede tınlamıyo büyük diye Kazasız şoför olunmuyo :) Olcak o kadar ama eşim arabayı almadı aksine verdi devam et diye.. Arabada sıfır nissan micra gıcır gıcırdı. Hakkını yiyemem zerre kadar kızmadı, çünkü krediyi ben ödüyodum
Aaaaa bidaha duymayayııım.Kemerleri takın bayanlar. Ben kasığımın altından geçirip takıyorum. Mesafe 10 dk bile olsa takın. Cezası değil, can güvenliğiniz önemli olan. Allah korusun ama asıl takmazsanız zararı olur. Bu konuda Kağan Kocatepenin sayfasında kemer nasıl bağlanır şekline bakın litfeeen.
tamam takças kısma
hay ağzını öpim yaaaa
Bütün bunlar hanzadenin başının altından çıkıyooo sonra araki hanzadeyi bulasın
Ben naaptım altı üstü pok dedimbaşka ne denirki sizde vare fesatlık anacım ben ne edim
hem ortalığı karıştır hem top başkasına at aaa bu haksızlığa hada fazla göz yumamiiciim eda hanıım eda hanıım :) oğlunuzla bir oldunuz topiği birbirine kattınız bakıyorum daaa :)
Hay ağzına sağlık Denizcim ya şuna bak arkamdan nelee yapmış, kazan gibi kaynatmış koca topiki
hanzade denizimin nickiyle girmiş sanırım yada deniz patronun odasında kestirirken klima açık kalmış
Ay bişi olmuş kesin benim kuzuma
Nihahahah
Hanzade benim göbüşte acayip kaşınıyor, kaşıntıyla yanma arası bişey daha doğrusu, sıcaktanmı acaba, isilik falanmı oluyoruz. Çatlak kaşıntısı gibi değil çünkü benimki. Bacak ağrısı bende de var. Daha doğrusu dizkapaklarım. Eklemlerimde bişey çıkacak benmi ama bakalım hayırlısı.
Sibelcim çatlama kaşıntısı nasıl olur bilmiyorum ki ayırd edemiyorum tam olarak ama çatlak yok her anda kaşınmıyor bazı bazı çok az ama iğne olan yerler alt kısımlarda değil bencede sıcaktan filan oluyor :)
selam Kizlar, keyifler iyidir insallah :)
bugün Ankara' da ayrintili usg girdim. Hersey yolunda cok sükürOglusum 764 gr. ve 31 santim olmus... Haftadamdan bi hafta önde gidiyomusum. Ay cok acaip bisey ya, kafasini kasiyodu baktigimizda. Doktor ayrintili bakti heryerine.. ve cd verdi sonunda. Ama suyum cok fazla cikti ultrasonda... bi iki hafta önce almanyada da ayrintiliya girmistim hic öyle bisey demedi doktor. Burdaki doktor mutlaka seker yükleme testi yapmam gerektigini söyledi. Yarin cesmeye gidiyorum orda yaptiririm artik. Korktum ya moralim bozuldu biraz.
Korkma canım ya ne güzel gelişimi iyiymiş, kaç haftalıksın normalde? Birde su fazla olucna ne olurmuş ki sormadınmı?
kurt adam oldum herhal ben. ben artık eski ben değilim :) :) seni yiiiyyceeemm seni yiiyyceemm haarrrttt
ohh pek tatlıymıışş haammm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?