Uf kızlar çok gerginim ya size bir şey danışıcam bana akıl verin.. Akşam eşmle tartıştık. Kayınvalidem memlekette ve eşimi arayıp 9 kilo omomatik ile 10 kiloluk makarnalardan vb gıda istemiş. İstanbuldan görümcem ve eltim onun yanına memlekete tatile gidecekler ama 1 tl dahi harcamazlar kaynanamda onların 2 aylık temizlik ve yiyecek masrafını aklınca eşimden istiyor. Tabi eşim odun kafalı olduğu için anlamıyor akşam çok sinirlendim ve görümcemle eltimin tatilde pisliklerini yıkamak için deterjan aç karınlarını doyurmak için gıdamı göndericem dedim bu halimle ağrılı sancılı işe gelerek! Haram zıkkım olsun benden habersiz gönderirsen dedim utanmazlar, onların anne babanın beni arayıp gelinim işe gidiyosun daha önce düşük yaptın çalışabiliyormusun ihtiyacın varmı diye sormaları lazımken bizden istiyorlar dedim. Utanmaz reziller dedim, kimlerin içine düşmüşüm ben dedim! Bağırıdmda bağırdım. ağzıma geleni söyledim. Kayınpederime vaktinde beraber ev alalım dedim 100 tl vermedi bize kovmaktan beter etti bu zamana kadar çalışmamış sorumsuz aylak cahil bir adam... Nefret ediyorum eşimin ailesinden aç köpekler gibiler... Babası arar bana 2 kadife pantolon iyisinden mont ayakkabı gönder der utanmadan kendisi bize ne yaptıysa birde ben çalışmasam eşim ancak evi geçindirir. Haram zıkkım olsun diyorum boğazlarında kalsın üzerlerinde pralansın hayrını göremesinler. Aynen eşimede söyledim. Oda bana bağırdı çağırdı ama ben dah abeter yağtım sizin bu saçma sapan stresiniz yüzünden benim çocuğum abir şey olursa bu defa seni keserim dedim keser çuvala koyar annene gönderirim.. Sonra kesti sesini.. Uzun zamandır bu kadar sinirlenmedim. Anlattığım herşey dosdoğru şimdi Allahtan korkuyorum kötü bişi yapıyomuyum diye ama ben bu halimel işe geliyorum o kadar kolaysa babası çalışsaymış. Çalışmamak için demediği yalan kalmadı pis herifin...
Kızlar ya kaynanamı arayıp ağzıma geleni söylemek istiyorum, bu gün kandil kandil bahanesiye arayıp arada laf sokuşturayım diyorum Allahtan korkuyorum, kendimi çok zor tutuyorum aramamak için... Bana bir akıl verin... Napayım?
hanzadeciğim kandil kandil moralini bozma.şimdi ararsan eğer bu sinirle çok ağır laflar edeceksin gibi geliyor bana.bence sakinleş ve seninde anne olacağını düşün. evet bazen çok düşüncesiz ve cahil olabiliyorlar,senden alıp diğer çocuklarına verebiliyor bazı anne babalar. ama sonuçta biz nasıl zorluklarla taşıyorsak şu anda bebişlerimizi onlarda aynı şekilde bizleri ve eşlerimizi taşıdılar 9 ay ve emzirdiler. başka bir şey yapmasalar bile en azından bunları yaptılar eşlerimize. bunları düşünüp sakinleş biraz. madem istemişler çocuğunun sadakası olarak yolla 3- 5 birşeyler mühim olan eşinin gönlü olsun. tabi yinede sen bilirsin. ben böyle bir durumda hep başımın gözümün sadakası olsun deyip razı oluyorum.bir fakire yardım ediyormuş gibi düşünürsen belki çok içerlemezsin. hep kullanılıyormuş gibi geliyor insana ama emin ol sonunda sen kazançlı çıkasaksın. Yüce Rabbim bunları görecek ve bizede hayırlı evlatlar verecek. ben buna inanıyorum
Oofff kıyamam yaa ne hale getirmişler seni. ilk kez böyle sinirli görüyorum vallahi çok şaşırdım. seni bile bu hale getirdilerse durum gerçekten kritik. hiç hoş karşılamazdım ben bu durumu. tatile kim gidiyorsa, masrafını da kendi çeksin derdim. onlar tatil yapıp keyif çatacak diye kocamın ne var ne yok doldurup göndermesine müsaade etmezdim ben de. eltin görümcen tatile gitmeyi biliyorsa, kayınvaliden onları davet etmeyi biliyorsa ellerini de ceplerine atacaklar kimse kusura bakmasın. Dediğin gibi, senin hangi sıkıntılarla kazandığını biliyorlar mı, yok. o zaman harcama işini de sen, siz bilirsiniz. kimse bütçenize müdahale etmesin canım bunu uygun bir dille kandil vesilesiyle arayıp söyle bence. ama mübarek gün, kalp kırmadan yapmakta fayda var. daha da önemlisi sen üzülme, kızın üzülmesin, stres hormonu salgılama sakın :)
hanzadeciğim kandil kandil moralini bozma.şimdi ararsan eğer bu sinirle çok ağır laflar edeceksin gibi geliyor bana.bence sakinleş ve seninde anne olacağını düşün. evet bazen çok düşüncesiz ve cahil olabiliyorlar,senden alıp diğer çocuklarına verebiliyor bazı anne babalar. ama sonuçta biz nasıl zorluklarla taşıyorsak şu anda bebişlerimizi onlarda aynı şekilde bizleri ve eşlerimizi taşıdılar 9 ay ve emzirdiler. başka bir şey yapmasalar bile en azından bunları yaptılar eşlerimize. bunları düşünüp sakinleş biraz. madem istemişler çocuğunun sadakası olarak yolla 3- 5 birşeyler mühim olan eşinin gönlü olsun. tabi yinede sen bilirsin. ben böyle bir durumda hep başımın gözümün sadakası olsun deyip razı oluyorum.bir fakire yardım ediyormuş gibi düşünürsen belki çok içerlemezsin. hep kullanılıyormuş gibi geliyor insana ama emin ol sonunda sen kazançlı çıkasaksın. Yüce Rabbim bunları görecek ve bizede hayırlı evlatlar verecek. ben buna inanıyorum
Uf kızlar çok gerginim ya size bir şey danışıcam bana akıl verin.. Akşam eşmle tartıştık. Kayınvalidem memlekette ve eşimi arayıp 9 kilo omomatik ile 10 kiloluk makarnalardan vb gıda istemiş. İstanbuldan görümcem ve eltim onun yanına memlekete tatile gidecekler ama 1 tl dahi harcamazlar kaynanamda onların 2 aylık temizlik ve yiyecek masrafını aklınca eşimden istiyor. Tabi eşim odun kafalı olduğu için anlamıyor akşam çok sinirlendim ve görümcemle eltimin tatilde pisliklerini yıkamak için deterjan aç karınlarını doyurmak için gıdamı göndericem dedim bu halimle ağrılı sancılı işe gelerek! Haram zıkkım olsun benden habersiz gönderirsen dedim utanmazlar, onların anne babanın beni arayıp gelinim işe gidiyosun daha önce düşük yaptın çalışabiliyormusun ihtiyacın varmı diye sormaları lazımken bizden istiyorlar dedim. Utanmaz reziller dedim, kimlerin içine düşmüşüm ben dedim! Bağırıdmda bağırdım. ağzıma geleni söyledim. Kayınpederime vaktinde beraber ev alalım dedim 100 tl vermedi bize kovmaktan beter etti bu zamana kadar çalışmamış sorumsuz aylak cahil bir adam... Nefret ediyorum eşimin ailesinden aç köpekler gibiler... Babası arar bana 2 kadife pantolon iyisinden mont ayakkabı gönder der utanmadan kendisi bize ne yaptıysa birde ben çalışmasam eşim ancak evi geçindirir. Haram zıkkım olsun diyorum boğazlarında kalsın üzerlerinde pralansın hayrını göremesinler. Aynen eşimede söyledim. Oda bana bağırdı çağırdı ama ben dah abeter yağtım sizin bu saçma sapan stresiniz yüzünden benim çocuğum abir şey olursa bu defa seni keserim dedim keser çuvala koyar annene gönderirim.. Sonra kesti sesini.. Uzun zamandır bu kadar sinirlenmedim. Anlattığım herşey dosdoğru şimdi Allahtan korkuyorum kötü bişi yapıyomuyum diye ama ben bu halimel işe geliyorum o kadar kolaysa babası çalışsaymış. Çalışmamak için demediği yalan kalmadı pis herifin...
Kızlar ya kaynanamı arayıp ağzıma geleni söylemek istiyorum, bu gün kandil kandil bahanesiye arayıp arada laf sokuşturayım diyorum Allahtan korkuyorum, kendimi çok zor tutuyorum aramamak için... Bana bir akıl verin... Napayım?
hahayyyy anlatcam rüyamı vallaaaa bu sefer ki çok komikkkkaklıma canom geldi akşama çene çalmış bir sürü şimdi totoyu yaymış uyuyodur oohh sefası olsunbakalım ne rüyalarla gelecek bu gün iremi de unutmamak lazım bakalım kocasının dün geceki hain planı neymiş
canım toplamda 7 kilo almış görünüyorum ama geçen 1 ayda aldığım 3,5 kilo moralimizi bozmuştu doktor böyle gidersen hamileliği 30 kiloyla bitiririsin demişti meyvede çok şeker varmış aslında onu bile kararında yemek lazım
çok ağır konuşmuşsun tamam çok haklısın ama haram olsun falan deme boşver hakkın varsa öteki dünyada alacağın olsun ha hakkınıda yedirme tabi ama şimdi kayınvalideni de ararsan iyice yüz göz olursun iş cıvıklaşır ne yap ne et kocana sözünü dinlet senin rızan olmadan bir şey yapamasın iyi bir şey değil kayınvalidenin yaptığı kendi rahatını düşünürken sizin huzurunuzu bozacağını düşünemiyormu senin çocuğunun rızkı var sinirlenme kardeşim sakin ol allah görüyor herşeyi haklıyı da haksızı da o bilir ama sen kocana dediğini yaptır bir şekilde
Offf Hanzadeee sinirlenme canııım. Yapma etme. Bazı anneler böyle oluyor maalesef. Çevremde o kadar örneği var ki anlatamam. ama şunu iyi bil ki iş tamamen kocanda bitiyor. "Banane onları yiyeceğini ben niye alıyorum anne" dese annesi bi daha söyleyemz. Sonuçta sizinde bebeğiniz olacak ve masrafınız artıyor. Ama dediğim gibi senin yapabileceğin birşey yok.
Bence kaynananı da arama sakın. Kocanda şimdi tamam anne demişse göndermemek olmaz. Onu da zor durumda bırakma. Mübarek kandil hayrına, bebeğimin sadakası olsun de gönder. Ama kocana da şart koş."Bak sen zor durumda kalma, lafını yeme diye bunları göndermene razı oluyorum. Ama gönderdikten sonra arayıp (anne bundan sonra kim geliyorsa alışverişini de onlar yapsın diye uygun dille söyleyip bundan sonra al derse de almayacaksın) dersen daha uygun gelir gibi geldi.
çok ağır konuşmuşsun tamam çok haklısın ama haram olsun falan deme boşver hakkın varsa öteki dünyada alacağın olsun ha hakkınıda yedirme tabi ama şimdi kayınvalideni de ararsan iyice yüz göz olursun iş cıvıklaşır ne yap ne et kocana sözünü dinlet senin rızan olmadan bir şey yapamasın iyi bir şey değil kayınvalidenin yaptığı kendi rahatını düşünürken sizin huzurunuzu bozacağını düşünemiyormu senin çocuğunun rızkı var sinirlenme kardeşim sakin ol allah görüyor herşeyi haklıyı da haksızı da o bilir ama sen kocana dediğini yaptır bir şekilde
Canım sakin ol biraz bekle bak gör sinirin geçmese de hafifleyecektir. Bazen şu eşleri anlamıyorum böyle durumlarda kendileri izah etmeleri lazım. Sonuçta sizde ağır bir sorumluluğun altına giriyorsunuz masraflarınız artacak. Hayır kendi için istese durumu yok der anlarsın da gelcek kızları rahat etsin diye istemesi enteresan, o zaman kızlarını arasın durumum belli gelirken şunları getirin desin çok mu zor. Oğlundan istemek niye Allahım büyük söylemim bende erkek annesi olucam ama oğlan doğurdum bana her türlü hizmeti yapmak zorunda mantığına girmek ne kolay bazıları için.
hanzadecim okuyunca çok şaşırdım çok kızdımm sen kendini üzme bak hamilesin daha öncede düşüklerin olmuş böyle yapma ne olurrrrr
onlarında düşünceli olmaları gerekiyor siz bebek bekliyorsunuz hastane masrafı bebek masrafı olacak boşa para harcamamamız gerekir diye düşünerek istememeleri gerekirdi eşin illa ben göndercem diye diretirse maaşını koklatma eşine bakalım ne yapacak yazık günah ayrıca eltinle görümcende ne uyanıklar insan gittiği yere alışverişini yapar öyle gideronlar orada gününü gün edecek sen burada o halde çalışıp kazanacaksın oraya yollicaksın ohhh ne ala memlekett
Sorma deniz resmen kulakalrımdan duman çıkıyor.. Gönderttirmeyeceğim.. Bugün kandil için arayacağım ama öğleden sonrayı bekleyeceğim. Yoksa feci patlayacağım.. Olan kızıma oluyo zaten o üzülüp strese girdiği için bu saçmalıklar yüzünden, daha fena sinirlendim...
Kartopu inan daha öncede gönderdim, ama şuan ben rahatsızım yaaa ben daha önce 3 defa düşük yaptım, zor çalışıyorum hastane masraflarım çıksın kredi borcum var diye... Normalde onların bana demesi lazım " kızım sen düşük yaptın kanaman oldu ağrın sızın oluyor çalışma biz kapatalım borcunuzu diye" utanmadan bizden istiyorlar. Birde kendisi için değil, eltimle görümcem gidecek diye istiyor. Kendi ceplerinden çok çıkmasın diye. Çünkü görümcemde eltimde bir kırık iğne götürmezler kendileride çalışmaz tipik ev karısı cahil cüheylalar. İğreniyorum resmen hepsinden.. Eşim nasıl çıkmış bunların içindne bilmiyorum... Çocuğumun sadakası olarak başkasına veririm kartopu onlar sadakalık değiller, benim bu günümde dahi istiyorlar yaamerhametsiz değilim sürekli yardım ediyorum bu güne kadar ne istedilerse gönderdim, esn on kayınpederim mont iki pantolon ve deri ayakkabı istedi aldım en kalitelisinden... Ama şu zamanda ayıptır ya..
Leyna yıllardır eşim arada kalmasın diye idare ediyorum, oda arada kalsın biraz. Biraz çirkeflik görsün, çirkef kadın görsün.. Ben çalışıp onun sülalesinimi doyurucam. Yeter artık şu zamanda bari rahat bıraksınlar... Ya duyunca delirdim, normalde daha yumuşak dille durumu izah eder duygusal girer hallederdim. Ama eşimin öküz kafası bunları basmıyormu? Ya benim karım hamile sorunlu gebelik yaşıyor buna rağmen bana destek için çalışıyor bide annemleremi göndericem diye utanır insan ya, bana niye söylüyosun sen bide bunu cinlendiriyosun beni dimii???
anlaşılan sen bu sinirini yenemeyeceksin seni ne sakinleştirecekse onu yap içinden geldiği gibi davran ama aşırıya kaçma herkesten her şeyden önce kendine ve karnındaki masum yavruna zarar verme...
Seni çok iyi anlıyorum hanzade ama bu durumda olan o kadar çok insan varki şaşar kalırsın. Benim kayınvalidemlerin evleri var, yazlıkları var kendilerinin. evlerine 3 maaş 2 dükkan kirası giriyor. Ama eşim bütün ev faturalarını ödüyor (ödemek zorundaymış oğulları olduğu için) üniv. sınavına bu sene giren kardeşi var harçlık+ üniv. hazırlık kitapları 600 tl civarında+ dersane ücreti+bu sene yeni pc aldırdılar+ cep tel. bile her ay en az 20 tl para yüklüyor netten. Geçenlerde görümcem ev aldı durumuda pek iyi değil. 3 binliraya mutfak dolabı yaptırmış, kaynanam bunu kime ödetti sence dersin? tabiki eşime ödetti. ve biz bu sene tüp bebek olduğu için biizm bebeğimize sırf hast. masrafı 12 bin lira ödüycez. hiç düşünmüyorlar bebekleri olcak, onlarında masrafı vardır die. daha hangi birini sayayımki. Mesela bu dediğim görümcem evlenirken biz fırınını ve halı yıkama makinalı süpürgesini aldık. Eltimlerde yatak odasını ve dikiş makinasını aldılar. Abileri var benmi dşüncem dedi direk kayınvalidem. Bİşey demiyorum. hemde hiç bişey....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?