2011 Ekim Anneleri

duygu bilgilerimi mesaj olarak atmak isterdim fakat mesaj hakkım yokmuş henüz ondan sebep burdan yazıyorum sat 19 ocak yaş 30 54 kiloyla hamile kaldım bebeğim bir kızz (erkek biliyorduk bu zamana kadar ayrıntılıda kız olduğunu söyleyince dr sevinçten çıldırdık ismi tuval olucak inşallah hayırlısıyla kızım tekrar erkeğe dönüşmezse tabi

Canım sakin ol biraz bekle bak gör sinirin geçmese de hafifleyecektir. Bazen şu eşleri anlamıyorum böyle durumlarda kendileri izah etmeleri lazım. Sonuçta sizde ağır bir sorumluluğun altına giriyorsunuz masraflarınız artacak. Hayır kendi için istese durumu yok der anlarsın da gelcek kızları rahat etsin diye istemesi enteresan, o zaman kızlarını arasın durumum belli gelirken şunları getirin desin çok mu zor. Oğlundan istemek niye Allahım büyük söylemim bende erkek annesi olucam ama oğlan doğurdum bana her türlü hizmeti yapmak zorunda mantığına girmek ne kolay bazıları için.

çok güzel bir açıdan bakmışsın benim bile içim rahatladı birden öyle düşününce

Sorma deniz resmen kulakalrımdan duman çıkıyor.. Gönderttirmeyeceğim.. Bugün kandil için arayacağım ama öğleden sonrayı bekleyeceğim. Yoksa feci patlayacağım.. Olan kızıma oluyo zaten o üzülüp strese girdiği için bu saçmalıklar yüzünden, daha fena sinirlendim...

Kartopu inan daha öncede gönderdim, ama şuan ben rahatsızım yaaa ben daha önce 3 defa düşük yaptım, zor çalışıyorum hastane masraflarım çıksın kredi borcum var diye... Normalde onların bana demesi lazım " kızım sen düşük yaptın kanaman oldu ağrın sızın oluyor çalışma biz kapatalım borcunuzu diye" utanmadan bizden istiyorlar. Birde kendisi için değil, eltimle görümcem gidecek diye istiyor. Kendi ceplerinden çok çıkmasın diye. Çünkü görümcemde eltimde bir kırık iğne götürmezler kendileride çalışmaz tipik ev karısı cahil cüheylalar. İğreniyorum resmen hepsinden.. Eşim nasıl çıkmış bunların içindne bilmiyorum... Çocuğumun sadakası olarak başkasına veririm kartopu onlar sadakalık değiller, benim bu günümde dahi istiyorlar yaa merhametsiz değilim sürekli yardım ediyorum bu güne kadar ne istedilerse gönderdim, esn on kayınpederim mont iki pantolon ve deri ayakkabı istedi aldım en kalitelisinden... Ama şu zamanda ayıptır ya..

Offf Hanzadeee sinirlenme canııım. Yapma etme. Bazı anneler böyle oluyor maalesef. Çevremde o kadar örneği var ki anlatamam. ama şunu iyi bil ki iş tamamen kocanda bitiyor. "Banane onları yiyeceğini ben niye alıyorum anne" dese annesi bi daha söyleyemz. Sonuçta sizinde bebeğiniz olacak ve masrafınız artıyor. Ama dediğim gibi senin yapabileceğin birşey yok.
Bence kaynananı da arama sakın. Kocanda şimdi tamam anne demişse göndermemek olmaz. Onu da zor durumda bırakma. Mübarek kandil hayrına, bebeğimin sadakası olsun de gönder. Ama kocana da şart koş."Bak sen zor durumda kalma, lafını yeme diye bunları göndermene razı oluyorum. Ama gönderdikten sonra arayıp (anne bundan sonra kim geliyorsa alışverişini de onlar yapsın diye uygun dille söyleyip bundan sonra al derse de almayacaksın) dersen daha uygun gelir gibi geldi.

şekerım tek çözümün varrr senden eve olan katkını kes birazz eşin eve bakmak zorunda kalsınn anneme gönderdım de sendeee bak bakalım bırsey dıyebılecekmı anneme gönderdım deee bırıktır paranı bebeğin için lazım olan bırseyıı alırsın annem aldı dıyede havalarda gezersınn

Okuyunca çok sinirlendim. İnsanı enayi yerine koyuyolar böylee. Gelinlerinin çalıştığı da oğullarının parası onlara göre!!!!
Eğer konuşabiliyosan yaparım diyosan aç telefonu söyle. Sakın alttan alma. Sen alttan aldıkça aynısını yapmaya devam edicekler. Eşinle kavga ettiğine değmiyo, çünkü üzülen ikiniz oluyosunuz onların ruhu duymuyo! Ama istersen bugünü geçir, yrn ara. Kandil günü yapmış olma, ağızlarına laf vermiş olursun.

Hiç de yok Allah rızası yok şöle yok böle diyemicem kimse kusura bakmasın. Çalışan gelin onlara göre para makinası!

günaydın hayırlı kandillerrrr bugun ettiğiniz bütün dualar kabul olsun
sağ sağlim bebiklerimizi kucagımıza alalım inşallahhhhhhhhh

hahayyyy anlatcam rüyamı vallaaaa bu sefer ki çok komikkkk
gece o kadar da üstümü örttüm vallaaaaaaaaa

daha öncede yazdımmm kızlarr biz bağırarak çağırraakk bırsey elde edemeyızzz gizliden gizliye işinizi yürütün ne şiş yansın ne kabap

hanzade madem kadınlar gıdıyorr eslerınden paralarını alsın gıtsınler kendı evlerındede olsalar o masraf çıkmıcakmıydı zaten uyanıklık yapmasınlarr ama dıcek bırsey yokk sen bu ay eve para verme annemın babamın kardesımın ihtiyacı vardı işte şu yapılcak falande paramı oraya verdım de eve para falan verme kendı ıhtıyaclarınıda kocandan istee

Zaten hep kocam zor durumda kalmasın diye, aman merhametsiz kötü gelin olmıyım diye tepemize çıkıyolar.
Bi kere bu tip kocalar asslaaa ve asslaaaa ana babalrı kendilerinden bişi istediğinde almam vermem diyemez!
Yapılacak tek şey kaynanaya istetmemek. Onların huzurunuzu bozduğunu hissettirmek. Anlamazdan gelecek biriyse de , açık açık söylemek.

hanzadecim okuyunca çok şaşırdım çok kızdımm sen kendini üzme bak hamilesin daha öncede düşüklerin olmuş böyle yapma ne olurrrrr
onlarında düşünceli olmaları gerekiyor siz bebek bekliyorsunuz hastane masrafı bebek masrafı olacak boşa para harcamamamız gerekir diye düşünerek istememeleri gerekirdi eşin illa ben göndercem diye diretirse maaşını koklatma eşine bakalım ne yapacak yazık günah ayrıca eltinle görümcende ne uyanıklar insan gittiği yere alışverişini yapar öyle gider onlar orada gününü gün edecek sen burada o halde çalışıp kazanacaksın oraya yollicaksın ohhh ne ala memlekett

Leyna yıllardır eşim arada kalmasın diye idare ediyorum, oda arada kalsın biraz. Biraz çirkeflik görsün, çirkef kadın görsün.. Ben çalışıp onun sülalesinimi doyurucam. Yeter artık şu zamanda bari rahat bıraksınlar... Ya duyunca delirdim, normalde daha yumuşak dille durumu izah eder duygusal girer hallederdim. Ama eşimin öküz kafası bunları basmıyormu? Ya benim karım hamile sorunlu gebelik yaşıyor buna rağmen bana destek için çalışıyor bide annemleremi göndericem diye utanır insan ya, bana niye söylüyosun sen bide bunu cinlendiriyosun beni dimii???

Valla öyle çok beddua ettim ki yani beddua değilde haram zıkkım olsun dedim kan olsun irin olsun hatyrını görmesinler dedim eyt... Hayatımda 31 yılda ilk defa böyle bir şey söylüyorum. Yok canım delimisin onalrdan hayatta istemez eltim cazgırdır, görümcemde hayatta 1tl çıkarmaz anasını yemeyi sever.. Ya hayatımda böyle insanlar görmedim, aylardır eltimin ve görümcemin telefonlarını açmıyorum bazen kapatıyorum tak diye, hala arıyorlar öyle yüzsüzler işte insanda onru gurur olur.. Kayınvalidemi bi defa bile aramam o beni ararsa konuşurum buna rağmen arar. Yani yakamdan düşmesinlerde köpekleşmeye razılar.

aynen maaşını koklatmaaa

Seni çok iyi anlıyorum hanzade ama bu durumda olan o kadar çok insan varki şaşar kalırsın. Benim kayınvalidemlerin evleri var, yazlıkları var kendilerinin. evlerine 3 maaş 2 dükkan kirası giriyor. Ama eşim bütün ev faturalarını ödüyor (ödemek zorundaymış oğulları olduğu için) üniv. sınavına bu sene giren kardeşi var harçlık+ üniv. hazırlık kitapları 600 tl civarında+ dersane ücreti+bu sene yeni pc aldırdılar+ cep tel. bile her ay en az 20 tl para yüklüyor netten. Geçenlerde görümcem ev aldı durumuda pek iyi değil. 3 binliraya mutfak dolabı yaptırmış, kaynanam bunu kime ödetti sence dersin? tabiki eşime ödetti. ve biz bu sene tüp bebek olduğu için biizm bebeğimize sırf hast. masrafı 12 bin lira ödüycez. hiç düşünmüyorlar bebekleri olcak, onlarında masrafı vardır die. daha hangi birini sayayımki. Mesela bu dediğim görümcem evlenirken biz fırınını ve halı yıkama makinalı süpürgesini aldık. Eltimlerde yatak odasını ve dikiş makinasını aldılar. Abileri var benmi dşüncem dedi direk kayınvalidem. Bİşey demiyorum. hemde hiç bişey....

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum sana ama bence bu konuyu bu gün açma daha uygun bir günde lafını esirgemezsin.Sözde büyükler destek olacakları yerde ne koparsak kardır diye düşünüyorlar yazık eşinde farkındadır ama ailesi sonuçta ters laf edemez ki

anlaşılan sen bu sinirini yenemeyeceksin seni ne sakinleştirecekse onu yap içinden geldiği gibi davran ama aşırıya kaçma herkesten her şeyden önce kendine ve karnındaki masum yavruna zarar verme...

gunaydın kızlar oncelıkle..sayfayı acar acmaz hanzadenın yazsıyla karsılastım..sasırmadım degıl b kadar sinirlenmesine hıc gormemıstım cunku..

benım kayınpederım de hurdacı..gunubırlık calısır ve aynı sekılde yer..ama kaynanam yazlık ıslerde calısır 50 yasında..fabrıkalara gıder gece gunduz 2 3 aylıgına..gorumcem 12 yasından bu yana tekstılde..okulunu bıle dısardan bıtırmıs..esımm anlatır bacım bız okuyalım dıye parasını alır bıze harclık gonderırdı der..babasında para yok ama tarla tapan ekmek ıcın bızımkınden para ıstemıs gecen de..bızım kıde vermem baba demıs..3 lıra harcıyosun 1 lıralık mahsul alıyosun demıs ..yanı evladı dıye kendıını vermek zorunda hıssetmemıs..bazen bende korkuyorum para falan ısterlerse dıye cunku elımız cok sıkısık kım ne bılır senın evının halınden ..ama hamdolsun henuz pek karsılasmadım..

hanzade bence bugun arama canım..ararsanda kotu deme..yarın soyleyecegın varsa yarın konus..mubarek gunde yapma kardesım..haklısın sonuna kadar haklsın ama ucunun sana dokunacagı sozler de deme..Allah senı ve bebegını korusun ve esıne bıraz daha senın kıymetını bılmesını nasıp etsın..oyle olsa ıdı anası aradıgında anne ben evı zor bela gecındırıyorum hanzade olmasa cok sıkıntı cekerız..ben yardım edemem dıyebılırdı..yada dıgerlerınden ıste bız sıkıntılıyız dıyebılırdı..sabret kardesım..dunyalık ıcın canını sıkma dıcem ama olmadıgının farkındayım..sabret..

anlaşılan sen bu sinirini yenemeyeceksin seni ne sakinleştirecekse onu yap içinden geldiği gibi davran ama aşırıya kaçma herkesten her şeyden önce kendine ve karnındaki masum yavruna zarar verme...

Yok yook kendini frenlemesi lazım,o bir anne olacak ne zaman neyi nerede yapacağını tespit eder,bu gün arasa sıcağı sıcağına hiç hoş olmaz eşide arada kalıcak yazık kimse üzülmesin yeri geldiğinde cuk diye oturtur lafı,sen büyüksün onlar cahil öyle düşün.

Benim kaynım evlenmeden önce kaynana çekti iki abiyi(biri benim koca), dedi ki sen şunu alacan sen şunu alacan
Aynen senin kaynana gibi yani. Abileri ne güne duruyo!!!!

Kaynım askere gitmeden önce, kaynanam evlensin de öyle gitsin diye söleyip duruyodu. Evleneceği kız çalışmıyo! Düğün borcu olacak, ev kirası olacak, evin geçimi olacak di mi...Onları napıcaz diyince, e sen abisisiinn dedi!!!Şoka girdim. Hiç bişi diyemedim. Kaynanayla da hiç öle sert konuşmuşluğum yoktur, konuşamadım işte. Konuşamadığım için de hala kendime kızarım. Ama kadın öle dumur ediyo ki, şoktan bişi diyemiyorum. Eşim de sen ne diyosun anne benim karım enayi mi diyemedi!
Ya ben varım da olmaz anne filan falan geçiştirdi...

Dün bizdeydi bi sürü yemek hamur yapmış. Eşim hemen eriyiveriyo tabi. Ama beni hiçç etkilemiyo hiççç...Kadını tanıyorum artık çünkü. Asla da sevmiycem!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…