Ay yerim ben onun tepik atan topuklarını. Allah'ım büyümüşte anasıyla milletle maytap geçiyormuş. 41 kere maşallah...
yeee sibel teyzesiii bal benim oğlum :)) ya lazerin kırmızı ışığını takip eden kediler olur ya o kırmızı ışık nereye onlar oraya aynı öyleydi içerde pusuya yatmış cihazın karnıma deymesini bekliyo gibi bi hali vardı akıllı oğlumun oyun yaptı kendine heralde
merhaba arkadaşlar
bende bugün 7 haftadan sonra doktora gittim. rutin kontroller yapıldı kilom : 73.3 . son 2 ayda 6 kilo almışım
tansiyona baktılar. kan idrar tetsi ve şeker yüklemesi yapıldı hiç bişi çıkmadı çok şükür...
ultrasonda baktık bi 10 dakka falan çok acaaayip hareketli maşallahhhh...
dedim erkek olduğu kesin mi. mobilya bakıcaz artık dedim. baktı gösterdi şu uzun şeyi görüyo musun diye% 100 erkek dedi.
doğumla ilgili bişiler sordum. normal yada sezeryan olacağı belli mi dedim eylül sonunda belli olur dedi.
normal doğum ücreti :250 sezeryan :1000 miş.
veeeeeeeeeeeee en önemlisi eşin giremez dedi doğuma
ben napcammmm yaaaa... nasıl yapcam tek başımaaaaa....
acaba başka hastaneye mi gitsem ama sanırım devlette de almazlar ancak medical park yada acıbademde alırlar....((( yani çok zor... offfffffffff yaaaaaa...
800 grammış bebeğim. boyunu sordum söylemedi. bi de espri yaptıbi ayağa kalk da boyunu ölçelim diyemeyiz demi dedi...
ama minyon tipli dedi ??? ben 1.73 üm... ben minyon sayılmam demieşim de dioki annem bana benzio diye sevincek dio
kaynanam 1.50...
bizim ailede ben en kısayım...1.80 1.85 1.90 hep kardeşlerim... hani oğlan dayıya çekerdiiiiiiiiiiii
buldum da beğenmiyorum sanki tövbe tövbeeeee...
elhamdülillah bu günüme....
bir ay sonra gel dedi doktorum...
ayyy bide burda hafta sonu bebe fuarı var yaaaa... giyim mobilya falan filan.... inşallah gidicez eşimle..
bu arada reklamlarda duydum sanki istanbulda da varmış bu hafta sonu...
neyseee.. uzun zamandır yazamıyodum düğün telaşemiz varda birazcık
allah emanet olun
evet böle bır lıste güzel olurdutatlı kıssslar ya ben bu tür şeylere hiç bılmıorum.birisi şöle gerçekten gerekli olan tüm gereçleri bi liste apsa .hem bebek için hem anna için hemde böle şeyler için.aramızda 2.kez olan deneyimli anneler ve araştırmacılar var.bide ben gibi bi haber olanlar...
noluuuwww biri liste yapsın yaa.mesela ben emzik,biberon falan marka,çeşit bilmem..var mı bi gönüllüü hamiş????yoksa tek bilmeyen ben mym
seni öyle iyi anlıyorum ki... ama ararsan zararlı sen çıkarsın. adın paragöze iki kurusun hesabını yapıyora çıkacak. ben anlatsam burdan istanbul'a yol olur herhalde :)))
daha dün öyle gerildim anlatamam. karnım taş gibi oldu sinirden. şu an eşim evde yazamıyorum ama senle aynı durumdayım. ben de yetime sadaka veriyomuş gibi düşünüyorum artık ama inan dediğin gibi böyle insanlara sadaka da gitmiyo
ya geçen bi arkadaşım da bana böyle şeyler söyledi iyi de borç varsa nasıl öyle yapabilecek ki. hem kısasa kısas olunca sanki daha kötü olur gibi geliyo bana.
ben hep eşlerin beraber bütçe yapmaları taraftarıyım. inan iki kuruş bile birikmişimiz yok ama yapamıyorum bi iki kenara 3-5 attım. onu da çıkardım ay sonunda eşime verdim. zor günde insan diyemezki benim param senin paran diye.
ya da ben bilmiyorum işte hala öğrenmem gereken çok şey var galiba
merhaba kızlar
Bugün hayatımın en zor günüydü sanırım. Bu sabah sağlık ocağına gittim daha önce kan tahilili vermiştim ama sonucunu almaya bitürlü gidememiştim. Neyse gittim tahlilimi aldım görevli ebe görünce rutin kontrolünü yapalım seni yakalamışken dedi neyse kilomu tarttı bugüne dek 1,5-2 kilo arası almış gözüküyorsun dedi. tansiyonumu falan ölçtü sonra bebeğin kalp sesini dinleyelim dedi. İçimden ne gerek var diye geçirdim ( çünkü 10 dk önce doktorun yanındayken ufak ufak tekmeliyordu ) neyse bakalım dedim uzandım. 10 dk kadar uğraştı kalp sesini duyamadı. Sonra dooplerin şarşı bitti bana kımıldama bi 5 dk böle uzan şarjını yenileyip tekrar bakayım dedi, 5 dk sonra tekrar baktı ama yine duyamadı. ve yine alet kapandı. Sonra diğer ebe geldi oda kalp sesini duyamadı. yaklaşık yarım saat uğraştılar ben hareket etti biraz önce dedim ebeler acaba oldular gaz olabilir canım falan dediler. neyse güya tetanoz aşımıda yapıcaklardı. be korkmaya başladım endişelenmeme gerek varmı bir problemmi var dedim aralarında fısır fısır konuşup kadın doğumcumla birdahaki randevumun nezaman olduğunu sordular bende 2 hafta sonra dedim. Ebelerden biri bence sen doktorunu biara hatta mümkünse burdan çıkar çıkmaz bi git doktoruna falan dediler. Aşıyıda yapmaktan vazgeçtiler bi doktoruna git durum kesinleşsin ona göre yapalım falan dediler. Ben çok kötü oldum bukezde aa canım bişey yoktur muhtemelen belki biz duyamadık yada bebeğinin sırtı dönüktür endişelenme dediler ama ben çoktan paniklemiştim. Allahtan yanımda görümcem vardı apar topar doğum hastanesinin aciline geldik ( çünkü o an gidebilicem en yakın hastane orasıydı) ağlayarak giridm acile doktor hemen ultrasona aldı, Ultrasonu koyar koymaz bebeğin canlı dedi Allahım ömrümden ömür gitti doktorun iyi demesiyle birlikte sinirlerim boşaldı ağlamamı bir türlü durduramadım. ben kötü görünüyorum diye ultrasonla fazla bakmadı ve tansiyonumu ölçtürdü. Tansiyonum sağlık ocağındayken 12/7 çıkmıştı. Acilde 5/4 tü. 20 dk i,çinde okadar düşmüştü. Acildeki doktor çok kızdı seni böyle panikletmeye ne hakları var mutlaka şikayetçi ol ve kızdığını belirt dedi. Bi süre beni sakinleştirmeye çalıştılar ama ağlamamı bitürlü durduramadım. Sinirlerim boşaldı resmen çok kötü oldum. Neyseki biraz sakinleşince eve gönderdiler. Aç çıkmıştım evden 11:30 gibi kahvaltı yaptım ve biraz toparlandım. Öğleden sonra işe geldim ( iznim öğleye kadardı) Gözlerim hala biraz şiş ve hala biraz kötü hissediyorum. Çok etkilendim bian herşey bitti sandım. Kızıma bişey olsa napardım hiç bilmiyorum ama şükürler olsunki iyiymiş ve şuan hareket ediyor. Size tavsiyem sağlık ocağında sakın kalp sesi dinlettirmeyin bugün yaşadığımı kimse yaşamaz umarım benim için berbat bi gündü. Bian önce akşam olsun istiyorum uyuyup herşeyi unutmak istiyorum...
yeee sibel teyzesiii bal benim oğlum :)) ya lazerin kırmızı ışığını takip eden kediler olur ya o kırmızı ışık nereye onlar oraya aynı öyleydi içerde pusuya yatmış cihazın karnıma deymesini bekliyo gibi bi hali vardı akıllı oğlumun oyun yaptı kendine heralde
herkese iyi akşamlar arkadaşlar,
tekrar hayırlı kandiller olsun. Yüce Rabbim gönlünüzdeki tüm hayırlı duaları kabul etsin inşallah. sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin bizlere. birbirimize ve tüm evlat isteyenlere bu gece dua edelim,dualarınızdan bizleri eksik etmeyin lütfen
merhaba kızlar
Bugün hayatımın en zor günüydü sanırım. Bu sabah sağlık ocağına gittim daha önce kan tahilili vermiştim ama sonucunu almaya bitürlü gidememiştim. Neyse gittim tahlilimi aldım görevli ebe görünce rutin kontrolünü yapalım seni yakalamışken dedi neyse kilomu tarttı bugüne dek 1,5-2 kilo arası almış gözüküyorsun dedi. tansiyonumu falan ölçtü sonra bebeğin kalp sesini dinleyelim dedi. İçimden ne gerek var diye geçirdim ( çünkü 10 dk önce doktorun yanındayken ufak ufak tekmeliyordu ) neyse bakalım dedim uzandım. 10 dk kadar uğraştı kalp sesini duyamadı. Sonra dooplerin şarşı bitti bana kımıldama bi 5 dk böle uzan şarjını yenileyip tekrar bakayım dedi, 5 dk sonra tekrar baktı ama yine duyamadı. ve yine alet kapandı. Sonra diğer ebe geldi oda kalp sesini duyamadı. yaklaşık yarım saat uğraştılar ben hareket etti biraz önce dedim ebeler acaba oldular gaz olabilir canım falan dediler. neyse güya tetanoz aşımıda yapıcaklardı. be korkmaya başladım endişelenmeme gerek varmı bir problemmi var dedim aralarında fısır fısır konuşup kadın doğumcumla birdahaki randevumun nezaman olduğunu sordular bende 2 hafta sonra dedim. Ebelerden biri bence sen doktorunu biara hatta mümkünse burdan çıkar çıkmaz bi git doktoruna falan dediler. Aşıyıda yapmaktan vazgeçtiler bi doktoruna git durum kesinleşsin ona göre yapalım falan dediler. Ben çok kötü oldum bukezde aa canım bişey yoktur muhtemelen belki biz duyamadık yada bebeğinin sırtı dönüktür endişelenme dediler ama ben çoktan paniklemiştim. Allahtan yanımda görümcem vardı apar topar doğum hastanesinin aciline geldik ( çünkü o an gidebilicem en yakın hastane orasıydı) ağlayarak giridm acile doktor hemen ultrasona aldı, Ultrasonu koyar koymaz bebeğin canlı dedi Allahım ömrümden ömür gitti doktorun iyi demesiyle birlikte sinirlerim boşaldı ağlamamı bir türlü durduramadım. ben kötü görünüyorum diye ultrasonla fazla bakmadı ve tansiyonumu ölçtürdü. Tansiyonum sağlık ocağındayken 12/7 çıkmıştı. Acilde 5/4 tü. 20 dk i,çinde okadar düşmüştü. Acildeki doktor çok kızdı seni böyle panikletmeye ne hakları var mutlaka şikayetçi ol ve kızdığını belirt dedi. Bi süre beni sakinleştirmeye çalıştılar ama ağlamamı bitürlü durduramadım. Sinirlerim boşaldı resmen çok kötü oldum. Neyseki biraz sakinleşince eve gönderdiler. Aç çıkmıştım evden 11:30 gibi kahvaltı yaptım ve biraz toparlandım. Öğleden sonra işe geldim ( iznim öğleye kadardı) Gözlerim hala biraz şiş ve hala biraz kötü hissediyorum. Çok etkilendim bian herşey bitti sandım. Kızıma bişey olsa napardım hiç bilmiyorum ama şükürler olsunki iyiymiş ve şuan hareket ediyor. Size tavsiyem sağlık ocağında sakın kalp sesi dinlettirmeyin bugün yaşadığımı kimse yaşamaz umarım benim için berbat bi gündü. Bian önce akşam olsun istiyorum uyuyup herşeyi unutmak istiyorum...
3 hafta önce hissetmiyorum diye sızlanan yeşilime bak sen :) Maşşlah oğluna o kadr spor yaptı dimi eğlenecek tabi.. Bende şu kaburgaları itme zamanını merak ediyorum 26 haftada sanırım :) Hayırlısıyla gelse o zamanlar hemencecik :)
çok şükür hanzadem paşam hareketli tabi istikrarlı değil ama ben alıştım artıkhemşirede pek güzeldi belkide ona cilve yapıyodu yavrum bu da şimdi geldi aklıma onu bende merak ediyorum haftasonu meryemi ittiriyodu ipek kızı özendim :) o kadar güzel bayanın ve prenseslerin arasında utandı yavrum hiç tekmelemedi 6 anne 5 kızçe oğlum tek kaldı haftasonu buluşmasında
ah canımmm çok geçmiş olsun bilirim o korkuyuuuu uyuzlar insanı niye bu kadar korkutuyorlar kiii dövesim geldiiiiimerhaba kızlar
anammm 7 haftamııı kızz nasıl dayandınnnnn ben 1 ay nasıl gececek diye bekliyorummerhaba arkadaşlar
bende bugün 7 haftadan sonra doktora gittim. rutin kontroller yapıldı kilom : 73.3 . son 2 ayda 6 kilo almışım
tansiyona baktılar. kan idrar tetsi ve şeker yüklemesi yapıldı hiç bişi çıkmadı çok şükür...
ultrasonda baktık bi 10 dakka falan çok acaaayip hareketli maşallahhhh...
dedim erkek olduğu kesin mi. mobilya bakıcaz artık dedim. baktı gösterdi şu uzun şeyi görüyo musun diye% 100 erkek dedi.
doğumla ilgili bişiler sordum. normal yada sezeryan olacağı belli mi dedim eylül sonunda belli olur dedi.
normal doğum ücreti :250 sezeryan :1000 miş.
veeeeeeeeeeeee en önemlisi eşin giremez dedi doğuma
ben napcammmm yaaaa... nasıl yapcam tek başımaaaaa....
acaba başka hastaneye mi gitsem ama sanırım devlette de almazlar ancak medical park yada acıbademde alırlar....((( yani çok zor... offfffffffff yaaaaaa...
800 grammış bebeğim. boyunu sordum söylemedi. bi de espri yaptıbi ayağa kalk da boyunu ölçelim diyemeyiz demi dedi...
ama minyon tipli dedi ??? ben 1.73 üm... ben minyon sayılmam demieşim de dioki annem bana benzio diye sevincek dio
kaynanam 1.50...
bizim ailede ben en kısayım...1.80 1.85 1.90 hep kardeşlerim... hani oğlan dayıya çekerdiiiiiiiiiiii
buldum da beğenmiyorum sanki tövbe tövbeeeee...
elhamdülillah bu günüme....
bir ay sonra gel dedi doktorum...
ayyy bide burda hafta sonu bebe fuarı var yaaaa... giyim mobilya falan filan.... inşallah gidicez eşimle..
bu arada reklamlarda duydum sanki istanbulda da varmış bu hafta sonu...
neyseee.. uzun zamandır yazamıyodum düğün telaşemiz varda birazcık
allah emanet olun
kızlar alakasız dalış yapıyorum :)
pazar gece boya yapasım tuttu.. eve eşim beyaz..öte beri gölgeli bir hatun aldıydı.. çok soluk duruyordu zavallım... evde hoby boyaları vardı.. cam .. ahşap ne bulduysaö kullandım vallahi :) sonuç mu.. işte bu..
tabi eşim ben mutfaktayken.. sarı renkle görüntüyü bozdufarklı renkte yapacaktım orayı
Eki Görüntüle 216454 Eki Görüntüle 216455
herkeze iyi akşamlar,benim bugün arada bir kasıklarıma adet sancısı tarzında ağrı girdi.sizlere oluyormu.çok endişelendim,5dakkada bir tuvalete gidip kan varmı diye kontrol ettim.bu haftalarda normalmi bu, bilginiz varmı.böyle ağrı çeken varmı.
Bugün bende de aynı adet olacakmışım gibi hafif bi ağrı var. Canım sıkıldı benimde, kimseyede söylemiyorum. Onlarında canı sıkılmasın diye. Aynı sen gibi ikide bir wcye gidip bakıyorum. Allah korusun bebişlerimizi, sıradan bişiydir inşallah.
herkeze iyi akşamlar,benim bugün arada bir kasıklarıma adet sancısı tarzında ağrı girdi.sizlere oluyormu.çok endişelendim,5dakkada bir tuvalete gidip kan varmı diye kontrol ettim.bu haftalarda normalmi bu, bilginiz varmı.böyle ağrı çeken varmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?