2011 Ekim Anneleri

canım korkma inşallah bir avazda çıkar kuzucuğun... korkmak yokkkkk....:)

Banada yasak normal doğum, ama dediğin gibi çok rahat yeşim sezeryandan sonra nasıl olur bilmiyorum. Ağrısı sızısı izi birde hiç geçmiyormuş en ufak üşütmede sızlıyo ağrıyo iş yapamıyosun yarım insan oluyosun diyorlar... Ama normalde 3 günde eski haline dönüyorsun, biraz dişini sıksan yeter.. Hakkımızda hayırlısı bakalım mevlam ne yazdı :)

a aaaaa kimse bana çizelge yapmak istemiyor muuu
aah ah eski leyna olacaktı kiiii :84:

bacım ne 3 günü :) normal doğumdan 2 saat sonra başlıyorsun hastaneyi dolaşmaya.. sezeryanlı tabi ki çok daha zor.. görümcem sezeryan oldu.. 4-5cm açılması da vardı da.. 10 saat boyunca sık sık sancıyı çekti.. hastanenin bahçesinde sabahladık vallahi.. meğer yeğenim kordona dolanmış.. ayrıca onun kanal darmış .. doktor demiş sen normal doğum yapamazdın.. neden bekledin bukadar diye
görümcem ilkini normal doğurdu da 1800gram olunca zorlanmadı demekki çıkarken..
ikincisi de 3525gramdı :) ama gelişi de inatla oldu.. kendi de inat vallahi.. :) eltimin bebesini nasıl kıskanıyor anlatamam :) anasına diyor ki anne bende emecem evimize gidelim.. o derece yani (yaş 4)
ay konuya nerden girdim nerden çıktım

Evt canım olur derisi kabardıysa eger bepanthen krem var eczaneden onu sür... ama göbek bakımını ıhmal etme gecınce bol sıvı tüket ve gün aşırı bebe yağı yada herhangi bir nemlendirici kullan ...
yaz geldi hepten kaşınıcaz... kib...

Geçen yıl ablamın normal doğumunu (epiduralsiz) gördükten sonra iyice korktum. kan revan içinde kaldı, alt tarafı doğumda param parça oldu, günlerce dikişli gezdi. sezaryende de o kadar dikiş acısı çekiliyorsa, normalden çok farkını görmedim diyebilirim. günlerce wc ye gidemedi, küçük-büyük her wc ye gidişinden sonra kukusunu yıkadı, fön makinasıyla kuruttu, bir damla ıslak tutmadı, ona rağmen dikişler iltihaplandı, başına gelmediği kalmadı. sezeryan kadar sıkıntılıydı kısaca. bi de onun çok uzun sürdü sancı kısmı, erken gitmiş hastaneye. o yüzden sancı odasında çok yalnız kaldı. psikolojik olarak da çok yıprandı. bi de devlet hastanesinde ilgilenmediler, mahvoldu yavrum. doğanın normal seyri doğum, ondan bile soğutuyorlar insanı. bu yüzden epidural istiyorum ben. ama normal doğuma uygun olmazsam ya da çok korkarsam sezeryan olacak mecburen. kısmetse, o günleri görürsek tabi. inşallah :)

benim sezaryanım var...doğum değil tabide...o abarttıkları kadar yok hanzadem...1 haftada kalkmıştım...çok ağrı olmuyor...sadece estetik dikiyorlar ona dikkat edin benim dr um çok iyiyidi sadece bir bıcak izi var ...dikkat edersen birşey olmaz...tam kışa geliyor zaten...soğuk suyla işiniz olmaz...kendini koruyacağın için allahın izniyle birşeycik olmaz... yarım insan olmuyorsun hep öyle derlerde tüm parçayım bak istediğimi yapıyorum eskiden daha zormuş bu ameliyatlar... hayırlısıyla inşallah bebişi kucağına alınca unutulacak hepsiii...:)

öyle canım yaa ama anlamıyorum işe gidip gelirken sıcak bukadar zarar verebilirmi yaa.. çok hassaslaştık anne olmak nekadarda zormuş boşuna cennet annelerin ayağının altındadır dememişler.....

benim annemde 3 tane doğurmuş :)) du bakalım belkide rahatça oluverir üzmez beni kızım :))

gel bir öpeyim kız seni
sat ım 13 ocak ama sen 5 gün öncesini hesaplayacaksın yaniii 8 ocak olcak şimdiden ellerine sağlık

canım dediğin tarihe göre yaptım.. muhtemel doğum tarihinde 20 ekim değil 15 ekim diye girdim madem önden gidiyorsunuz :) canım 3 tene yaptım.. beğendiğini eklersin artık :)
kopyalamadan önce yeni pencereye adresi yapıştırarak görüntüleyebilirsin

http://lbdf.lilypie.com/H9tDp3.png
http://lbdf.lilypie.com/QpPup3.png
http://lbdf.lilypie.com/H2Byp3.png

Ayyy ne çekmiştir yazık ya, ablan şanssızmış bu konuda sanırım, birde irem anlatırdı kulakları çınlasın... Herkes böyle olmuyor tabikide yinede insan görüp duyunca bi tedirginlik yaşıyor haklısın... İnşallah bziler öyle olmayız sezeryanda normalde olsa .. :)

Öylemi? Estetik olanı duymuştum bunu araştırmak lazım yeşim, ya bu insanlar herşeyi abartıyorlar.. Birinin dediği diğerini tutmuyor... İnşallah yeşim Allahın izniyle inşallah hepimiz, tabiki sende :)

Son düzenleme:

göreceksin denizim allahın izniyle...devlet hastaneleri çok kötü bu dediğini 10 yıl önce kardeşim yaşadı...bende girmiştim sancı odasına ama şimdi özelde yapacaksın daha dikkatliler ama dikiş olayı dediğin gibi hiç bir farkı yok ha aşağıda ha karında...ya zaten onlar açılmaya göre seni yönlendirecekler az açılırsa illa normal doğum yapmanın bir manası yok derim benim fikrim dikiş karnında olsun daha iyi..

koprinacığım çok güzel oldu ellerine sağlık canım 25 + 3 oldu 1 olması gerekdi ama zaten doktorum da bana muhtemel doğum 15 ekim dedi amannn 3 e 5 e takılmamak lazım bu çiçekler oğlumla benden sana güzel teyzemiz

geçmiş olsun canım...
eltim devlet hastanesinde doğum yaptı.. tek şikayeti ordaki görevlilerin kötü davranışı..
normal doğum yaptı bebişi şimdi tam 20 günlük.. epizyotomili oldu doğumu.. yana doğru kesik atıyorlar, arkaya doğru yırtılma olmaması için.. ve herhangi bir şikayeti yok..
normal doğum bebek için de daha iyi diyorlar.. eğer bir engeliniz yoksa bence normalden korkmayın..

evet tatlım inşallah sırayla olacakkk...estetik dikiyorlar...benim adanadaki profum... istanbul acıbademe geldi tayfun bağış harika bir adamdı...ameliyatımı o yaptı hatta tüp bebek sürecindede o bakacaktı ama istanbula gitti...contractupex diye bir krem yazmıştı mutlaka doktorlarınız sizede söyleyecektir...o krem hani elini değirince bir kalınlık hissedersin ya onu engelliyormuş öyle demiştiii...kulakları çınlasınn...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…