2011 Ekim Anneleri

rica ederim canım benim :) yerim o oğluşunun minik ellerini :)
işte verdiğin tarihlere göre 25+3 görünüyor.. bizde aslında 2 gün önden gidiyoruz ama çizelgeye yansıtmadım.. sanki tam 40 haftalık mı doğacaklar

İnşallah bu sıkıntıları yaşamadan tez zamanda bunun stresinden kurtuluruz :) iremin anlattıkları tam bombaydı canım ayy yazık vallahi. şimdi hatırladım haklısın.

Evet abartmaya bayılıyor insanlar. kayınvalidem de tutturmuş, inşallah sezeryan olmazsın diyor.niye dedim, yarım insan olunuyo diyo yaa :) ben de yoo hokus pokus gibi düşünmek lazım, birken iki insan olunuyo demek istiyorum :) biraz daha normal doğum ısrarları olursa diyebilirim her an tetikteyim :)

yeşimcim denizin ablası gerçekten kötü şeyler yaşamış, ama dediğin gibi birazda devlet hastanelerindeki bazı duyguusz çalışanlar yüzünden böyle oluyor yinede genellememek lazım bazılarıda melek gibi oluyorlar çok ilgililer ama bu tarzdaki insanlar nadir bulunuyor tabi :)) en iyiis yeni doğan ünitesi olan bir özel hastanede doğum yapmak seninde dediğin gibi onlar çok iyi davranıyorlar, nazlandırıyorlar resmen. Birde vajinaya kesi yapılması doğum sırasında bebek çıkarken, vajinayı tahriş ediyor hatta parçalayabiliyormuş, ne taraftan yırtılma olacağı bilinemediği içinde onarması zor oluyormuş. Buyüzden doktor kesiyi önceden kendi atıyormuşki bebk çıkarken herhangi bir yırtılma veya defarmasyon olmasın. zaten kesi atılırken iğne yapıyorlarmış doğum sancısından iğnenin acısını farketmiyormuş bile anne doğumdan hemen sonrada dikişi atılıyormuş onuda estetik bir şekilde dikiyorlarmış ve hiç iz yada defermasyon kalmayacak şekilde dikiyormuş. Zaten alt taraf diğer bölgelere göre daha hızlı iyileşiyor eğer ekstra bir duurm olmazsa iltahap falan kaptırılmazsa 2-3 gün içinde dikiş atılan yer kapanıyormuş. Yani ayy bizi kesiceklermi diye tırssakta bunu bizim iyiliğimiz için yapıyorlar. Ama tabi denizin ablası istisnai bir durum birazda doğumu gerçekleştiren ekibin bilgi,beceri ve tecrübesine kalmış bir durum. Ebemiz ve doktorumuz para odaklı değil insan odaklı düşünüyorsa bence herşey problemsiz olucaktır ama tabi sadece parayı ön planda tutan profesyonel düşünmeyen çok kadın doğum doktoru var umarım bizim doktorlarımız onlardan değilidr.

İnsan baskı hissedince daha bir geriliyordur, normal tabiki ideal olan ama o anki şartlar ne gösterir kimse bilemez, haziran annelerini okudum bir çoğu 41. haftayı bekleyip sancı vs gelmeyince sezeryan olmuşlar.. Nasip demek lazım.. :)

aldınızmı bebeklere oda araba? ben hala düşünüyorum:))

Ben doğumdan sonra alıcam inşallah edut, ama şimdi deli gibi marka model araştırması yapıyorum :)

İnşallah yeşim inşallah, bu kesip diktikleri yerde ki kalınlığımı engelliyormuş bu krem?

Kızlarrr su bir kesin ki normal dogumdan da sezaryen dan da cok ceken talihsiz yasayanlar var.herkesin bünyesi sartları vs farklı oldugu için Allah hakkımızda hayırlısını versin diyorum.yoKsa ikisinin de dezavantaj ve avantajları var tabikii.oldugunca içimizi rahat tutalım her ne olursa olsun önce bizim ve bibeklerin saglıgı :) bakın nası güzel gecicek hepimizin göreceksiniz

Ay onları okuyunca bi tuhaf oluyorum. Baya gerginlerdi, 2-3 hafta önce. Allah yardım etsin hepimize, tabi inşallah bizde o günleri görürüz...

kızlar ben size birşey sormak istiyorum.

Malum doğumdan hemen sonra emzirirken birçok annede görmüşsünüzdür, göğüslerinin acıısndan ağlarlar, göğüsleri iltihap olur, emzirmekte zorlanırlar, göğüs ucu yaraları olur hatta göğsünden sütle birlikte kan gelenler olur işte benim 2 yıl önce doğum yapan arkadaşım var onunda kan gelmişti ve 3 ay be çektiğini bir Allah bir o bilir diyebilirim, bu arkadaşım bana " benim doktorum sağolsun bana böyle bişeyden bahsetmemişti ama hastalarına krem veren doktorlar varmış, ismini hatırlayamıyorum ama küçük mor bir krem varmış 6 aylıktan itibaren doğuma kadar hergün düzenli birşekilde göğüs ucuna sürmek gerekiyoırmuş yoksa doğum sonrası iyice gerilen göğüs ucu mutlaka iltihaplanıp yara oluyormuş " dedi. siz doktorunuza böyle bişey sordunuzmu yada doktorunuz size tavsiyede bulundumu, kısaca göğüs ucu kremiymiş ve hamilelikte kullanılmaya başlanmazsa doğumdan sonra canımız çok yanabilirmiş. bu konuyla ilgili bilgiis olan varmı? benim bu cumartesi kontrolüm var kızlar, doktoruma bu konuyu sormayı düşünüyorum. Eğer böyle bir krem varsa büyük kolaylık biçok kadın gördüm göğsü iltihap olduğundan bebğini emziremeyen, yazık ufacık bebek aç kalıpta zayıflamasın yada anne sütünden mahrum kalmasın ....

hakslısın fatoşcum kötü bir tesadüf yaşadıkları...AMA EKİP ÇOK ÖNEMLİ BU İŞTE...ZATEN ÖZEL HASTANELER BU KONUDA YARIŞTALAR...ALLAH İYİ İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN...

kremin markasını bilmiyorum ama bende çok duydum.. doktorunuza sormakta fayda var..
ama şunu da tavsiye edebilirim.. her banyo yapışınızda sabunla göğüs uçlarınıza masaj yapabilirsiniz.. iyi geliyormuş. (dedi 3 görümcem de)
eltim de öyle yaptı krem kullanmadı.. şu anda bir sıkıntısı yok.. tabi herkesin mamoşları aynı değildir de.. doktora da danışın... masaj da yapın mamoşlara... :) bebişin onlara ihtiyacı olacak

Lansinoh kremin adı canım, 8. ayın ortasında sürmeye başlayın diyorlar tecrübeli anneler.

ben doğumdan sonra alıcam inşallah edut, ama şimdi deli gibi marka model araştırması yapıyorum :)

inşallah yeşim inşallah, bu kesip diktikleri yerde ki kalınlığımı engelliyormuş bu krem?

evet hanzadem dikiş yerini düzeltiyormuş...tabi bu estetik dikişte olur normal dikişte olmaz sanırım...benim dikişimde misina gibi birşey vardı gergin bir ipti ve ortasında 1 yer dikilmemişti yaza denk gelmişti...iltahap falan olurda boşaltabilsin diye...

doktorumdan birebir duymadım ama geçen hafta doğuma hazırlık ve emzirme dönemi ile ilgili bir seminere katıldım. orda uzman dr bu konudan bahsetti. kremin ismi lansinoh. 8. aydan itibaren kullanmaya başlayın dedi. emzirme döneminde göğsünüz ağrısa da çatlasa da patlasa da emzirmeye devam edin, kanasa da devam edin dedi. göğüs ucunun olmaması hiç problem değil, önemli olan kahverengi halka, o kahverengi halkayı tamamen bebeğin ağzına tıkıştırın dedi :) en iyi süt o bölgedeymiş zaten, memenin ucunu verirseniz ve bebeği uzak tutarsanız yara olur dedi. ağzı dolacak kadar memeyle doldurun o ne yapması gerektiğini bilir dedi. yine de yara olursa kremi sürmeye devam edin, zararı yok dedi. ilk sütü kesinlikle ziyan etmeyin, o bağışıklığı için çok gerekli, bir damlası bile mücevher ayarında dedi. yara bere de olsak emzirmeye zorlıycaz kendimizi, çok çok çok önemliymiş.

ehe ehe ihi ihi oho hohohoh ben geldim kızlaaarrr muayenem çok iyi geçti ,bebikim 730 gr. olmuş boyunu söylemeyi unuttu sanırsam ,ama herşeyi çok normal dedi ,karnını kafasını herbiyerini ölçtü ,bide sadece 6kilo almışsın bravo dedi tabii ben biliyomki ilk tartıldığımda ayağımda upuzun çizmeler vardı gene ben 7 kilo almışımdır,ama genede iyisin dedi ya yeter bana .bu ara kad,n değerlerim düşük olduğundan sabah akşam al ferrumu dedi ,uçak içinde yazı yazdı kendisii:80: çok seviyorum doktorumu yaaa

Bende bir yerde okumuştum göğüs uçlarıyla fazla oynamayın, erken doğumu tetikliyormuş. Bilginize...

ohh güzel bir haber daha maşallah bebikine bende çok merak ediyorum artık cumartesi olsa da gitsem hastaneye görsem bıdığımı çok özledim

Bende bir yerde okumuştum göğüs uçlarıyla fazla oynamayın, erken doğumu tetikliyormuş. Bilginize...

bilmem tatlım.. sadece duyduklarımı söylüyorum... bende öyle duymuştum.. ama şey olarak.. hani göğüs ucuyla süt çıkacak şekilde oynanamaması gerekir diye..
eltim masaj yaptım falan dedi ama.. erken doğurmadı 39+4 doktorlara göre (eltime göre 41+4 yani sata göre.. geç döllenmeymiş ama)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…