koprinacığım çok güzel oldu ellerine sağlık canım 25 + 3 oldu 1 olması gerekdi ama zaten doktorum da bana muhtemel doğum 15 ekim dedi amannn 3 e 5 e takılmamak lazım bu çiçekler oğlumla benden sana güzel teyzemiz
Ayyy ne çekmiştir yazık ya, ablan şanssızmış bu konuda sanırım, birde irem anlatırdı kulakları çınlasın... Herkes böyle olmuyor tabikide yinede insan görüp duyunca bi tedirginlik yaşıyor haklısın... İnşallah bziler öyle olmayız sezeryanda normalde olsa .. :)
Öylemi? Estetik olanı duymuştum bunu araştırmak lazım yeşim, ya bu insanlar herşeyi abartıyorlar.. Birinin dediği diğerini tutmuyor... İnşallah yeşim Allahın izniyle inşallah hepimiz, tabiki sende :)
göreceksin denizim allahın izniyle...devlet hastaneleri çok kötü bu dediğini 10 yıl önce kardeşim yaşadı...bende girmiştim sancı odasına ama şimdi özelde yapacaksın daha dikkatliler ama dikiş olayı dediğin gibi hiç bir farkı yok ha aşağıda ha karında...ya zaten onlar açılmaya göre seni yönlendirecekler az açılırsa illa normal doğum yapmanın bir manası yok derim benim fikrim dikiş karnında olsun daha iyi..
İnşallah bu sıkıntıları yaşamadan tez zamanda bunun stresinden kurtuluruz :) iremin anlattıkları tam bombaydı canım ayy yazık vallahi. şimdi hatırladım haklısın.
Evet abartmaya bayılıyor insanlar. kayınvalidem de tutturmuş, inşallah sezeryan olmazsın diyor.niye dedim, yarım insan olunuyo diyo yaa :) ben de yoo hokus pokus gibi düşünmek lazım, birken iki insan olunuyo demek istiyorum :) biraz daha normal doğum ısrarları olursa diyebilirim her an tetikteyim :)
aldınızmı bebeklere oda araba? ben hala düşünüyorum:))
evet tatlım inşallah sırayla olacakkk...estetik dikiyorlar...benim adanadaki profum... istanbul acıbademe geldi tayfun bağış harika bir adamdı...ameliyatımı o yaptı hatta tüp bebek sürecindede o bakacaktı ama istanbula gitti...contractupex diye bir krem yazmıştı mutlaka doktorlarınız sizede söyleyecektir...o krem hani elini değirince bir kalınlık hissedersin ya onu engelliyormuş öyle demiştiii...kulakları çınlasınn...
İnsan baskı hissedince daha bir geriliyordur, normal tabiki ideal olan ama o anki şartlar ne gösterir kimse bilemez, haziran annelerini okudum bir çoğu 41. haftayı bekleyip sancı vs gelmeyince sezeryan olmuşlar.. Nasip demek lazım.. :)
İnsan baskı hissedince daha bir geriliyordur, normal tabiki ideal olan ama o anki şartlar ne gösterir kimse bilemez, haziran annelerini okudum bir çoğu 41. haftayı bekleyip sancı vs gelmeyince sezeryan olmuşlar.. Nasip demek lazım.. :)
yeşimcim denizin ablası gerçekten kötü şeyler yaşamış, ama dediğin gibi birazda devlet hastanelerindeki bazı duyguusz çalışanlar yüzünden böyle oluyor yinede genellememek lazım bazılarıda melek gibi oluyorlar çok ilgililer ama bu tarzdaki insanlar nadir bulunuyor tabi :)) en iyiis yeni doğan ünitesi olan bir özel hastanede doğum yapmak seninde dediğin gibi onlar çok iyi davranıyorlar, nazlandırıyorlar resmen. Birde vajinaya kesi yapılması doğum sırasında bebek çıkarken, vajinayı tahriş ediyor hatta parçalayabiliyormuş, ne taraftan yırtılma olacağı bilinemediği içinde onarması zor oluyormuş. Buyüzden doktor kesiyi önceden kendi atıyormuşki bebk çıkarken herhangi bir yırtılma veya defarmasyon olmasın. zaten kesi atılırken iğne yapıyorlarmış doğum sancısından iğnenin acısını farketmiyormuş bile anne doğumdan hemen sonrada dikişi atılıyormuş onuda estetik bir şekilde dikiyorlarmış ve hiç iz yada defermasyon kalmayacak şekilde dikiyormuş. Zaten alt taraf diğer bölgelere göre daha hızlı iyileşiyor eğer ekstra bir duurm olmazsa iltahap falan kaptırılmazsa 2-3 gün içinde dikiş atılan yer kapanıyormuş. Yani ayy bizi kesiceklermi diye tırssakta bunu bizim iyiliğimiz için yapıyorlar. Ama tabi denizin ablası istisnai bir durum birazda doğumu gerçekleştiren ekibin bilgi,beceri ve tecrübesine kalmış bir durum. Ebemiz ve doktorumuz para odaklı değil insan odaklı düşünüyorsa bence herşey problemsiz olucaktır ama tabi sadece parayı ön planda tutan profesyonel düşünmeyen çok kadın doğum doktoru var umarım bizim doktorlarımız onlardan değilidr.
kızlar ben size birşey sormak istiyorum.
Malum doğumdan hemen sonra emzirirken birçok annede görmüşsünüzdür, göğüslerinin acıısndan ağlarlar, göğüsleri iltihap olur, emzirmekte zorlanırlar, göğüs ucu yaraları olur hatta göğsünden sütle birlikte kan gelenler olur işte benim 2 yıl önce doğum yapan arkadaşım var onunda kan gelmişti ve 3 ay be çektiğini bir Allah bir o bilir diyebilirim, bu arkadaşım bana " benim doktorum sağolsun bana böyle bişeyden bahsetmemişti ama hastalarına krem veren doktorlar varmış, ismini hatırlayamıyorum ama küçük mor bir krem varmış 6 aylıktan itibaren doğuma kadar hergün düzenli birşekilde göğüs ucuna sürmek gerekiyoırmuş yoksa doğum sonrası iyice gerilen göğüs ucu mutlaka iltihaplanıp yara oluyormuş " dedi. siz doktorunuza böyle bişey sordunuzmu yada doktorunuz size tavsiyede bulundumu, kısaca göğüs ucu kremiymiş ve hamilelikte kullanılmaya başlanmazsa doğumdan sonra canımız çok yanabilirmiş. bu konuyla ilgili bilgiis olan varmı? benim bu cumartesi kontrolüm var kızlar, doktoruma bu konuyu sormayı düşünüyorum. Eğer böyle bir krem varsa büyük kolaylık biçok kadın gördüm göğsü iltihap olduğundan bebğini emziremeyen, yazık ufacık bebek aç kalıpta zayıflamasın yada anne sütünden mahrum kalmasın ....
Malum doğumdan hemen sonra emzirirken birçok annede görmüşsünüzdür, göğüslerinin acıısndan ağlarlar, göğüsleri iltihap olur, emzirmekte zorlanırlar, göğüs ucu yaraları olur hatta göğsünden sütle birlikte kan gelenler olur işte benim 2 yıl önce doğum yapan arkadaşım var onunda kan gelmişti ve 3 ay be çektiğini bir Allah bir o bilir diyebilirim, bu arkadaşım bana " benim doktorum sağolsun bana böyle bişeyden bahsetmemişti ama hastalarına krem veren doktorlar varmış, ismini hatırlayamıyorum ama küçük mor bir krem varmış 6 aylıktan itibaren doğuma kadar hergün düzenli birşekilde göğüs ucuna sürmek gerekiyoırmuş yoksa doğum sonrası iyice gerilen göğüs ucu mutlaka iltihaplanıp yara oluyormuş " dedi. siz doktorunuza böyle bişey sordunuzmu yada doktorunuz size tavsiyede bulundumu, kısaca göğüs ucu kremiymiş ve hamilelikte kullanılmaya başlanmazsa doğumdan sonra canımız çok yanabilirmiş. bu konuyla ilgili bilgiis olan varmı? benim bu cumartesi kontrolüm var kızlar, doktoruma bu konuyu sormayı düşünüyorum. Eğer böyle bir krem varsa büyük kolaylık biçok kadın gördüm göğsü iltihap olduğundan bebğini emziremeyen, yazık ufacık bebek aç kalıpta zayıflamasın yada anne sütünden mahrum kalmasın ....
ben doğumdan sonra alıcam inşallah edut, ama şimdi deli gibi marka model araştırması yapıyorum :)
inşallah yeşim inşallah, bu kesip diktikleri yerde ki kalınlığımı engelliyormuş bu krem?
kremin markasını bilmiyorum ama bende çok duydum.. doktorunuza sormakta fayda var..
ama şunu da tavsiye edebilirim.. her banyo yapışınızda sabunla göğüs uçlarınıza masaj yapabilirsiniz.. iyi geliyormuş. (dedi 3 görümcem de)
eltim de öyle yaptı krem kullanmadı.. şu anda bir sıkıntısı yok.. tabi herkesin mamoşları aynı değildir de.. doktora da danışın... masaj da yapın mamoşlara... :) bebişin onlara ihtiyacı olacak
ehe ehe ihi ihi oho hohohohben geldim kızlaaarrr muayenem çok iyi geçti ,bebikim 730 gr. olmuş boyunu söylemeyi unuttu sanırsam ,ama herşeyi çok normal dedi ,karnını kafasını herbiyerini ölçtü ,bide sadece 6kilo almışsın bravo dedi tabii ben biliyomki ilk tartıldığımda ayağımda upuzun çizmeler vardı gene ben 7 kilo almışımdır,ama genede iyisin dedi ya yeter bana .bu ara kad,n değerlerim düşük olduğundan sabah akşam al ferrumu dedi ,uçak içinde yazı yazdı kendisii:80: çok seviyorum doktorumu yaaa
Bende bir yerde okumuştum göğüs uçlarıyla fazla oynamayın, erken doğumu tetikliyormuş. Bilginize...
Bende bir yerde okumuştum göğüs uçlarıyla fazla oynamayın, erken doğumu tetikliyormuş. Bilginize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?