2011 Ekim Anneleri

Günaydın güzel anneler ve bebişleri inşallah çok güzel hayırlı bir gün geçiririz.. Hepimize kolay ve güzel gelsin öptüümmmmmm...

Herkese günaydıın. Duble kahvaltımızı yapıp geldik
Gecem sütçü beygiri gibi yatakta dönmekle geçti. sağa sola, sırt üstü yattım döndüm durdum, huzursuzdum. Bu kadar çok dönmek kordon dolanması filan yapıyor mudur acaba aksi halde soluma yatmaktan kolum tutmuyor sabah dayak yemiş gibi uyanıyorum.

Fatoş çok iyi araştırmıştı sanırım vee markaydı ama emin değilim gelince bir soralım, birde elektrikli süt sağma makinasını medelamı demişti leyna geçenlerde!?
evet hayatım medela.. vakum gibi her gün şahit oluyorum çok güzel çalışıyor..
peki ultrasona almadı mı doktor?beni de nts ye almışlardı ne acayip bir şey öyle
demekki bebeğinin dinlenme günüydü dün uyumuş büyümüştür annesi ince hesaplar yapıp kafanı bulandırma o çok iyidir

rumuzzzzz
yok öyle bir şey ne demek zeytin rengi kızz olmaz öyle şey allah iyiliğini versin şifa olsun inşallah sana annenin yaptığı zeytin ezmesi
herkese günaydın mutlu huzurlu ağrısız sızısız kavgasız gürültüsüz sakince bir gün diliyorum

Günaydın
Çok şükür kontrolümüzü sorunsuz atlattık,bebişim 980 gr.olmuşbacakları hep kapalı göstermiyor kuşunubu sefer yüzünüde saklamış çok uğraştık ama göremedikeşi,suyu her şeyi gayet iyi gelişimi haftası ile uyumlu.Doğum sata göre 7 ekim ama 10 eylülden sonra her an gelebilir dedi doktorum

Şeker yüklemesi sonucum 89 diye biliyordum yanlış biliyormuşum sonuç 146 sınıra yakın 100'lük yükleme yapalım bir kaç günde açlık tokluk takip edelim dedi:94:bende alıştım deldirmeye dedim

18.haftada rh uygunsuzluğu aşısını yaptırmıştım.28.haftada tekrar yaptırmam gerekebilrmiş offf çok zahmet çekmiştim aşıyı yaptırmak için ikinci kez aynı işkenceyi çekmek istemiyorum:84:

Denize havuza girmek kesinlik yasakuzakdan izleyebilirsin sakıncası yok dedi

bunların hepsi neysede kuzumun totosundan başka yerini göremedim

Son düzenleme:

totosunu sevsinler kuzunun maşallah herşey yolunda çok sevindim meryemcim darısı doğum haberlerine olsun inşallah vaktinde zamanında öpüyorum seni...

Bu aralar sol tarafıma bende yatamıyorum uyuyamıyorum ki gece oda oda geziyorum yine eşimin yanına gidiyorum.Birazcık yatağın baş tarafında birazcık ayak ucunda zorla sabah ediyorum eşim işe gittikten sonra güneşliği açıyorum camıda açıyorum öyle tatlı uykuya dalıyorum ki her sabah işe geç kalmaya başladım.

günaydın canlaaarr:)) dün akşam yatmadan evvel karpuz yemiştim sabaha kadar wc yi yol ettim valla ,artık okadar sıkıldımki uykum var ama uyuyamadım bayaa...bende kalktım kanepeye geldim ,burda horul horul uyudum ,yatak basıyo beni sanırım ,zaten yatmadan öncede ayaklarımda bi yanma ,bi yanma ,klima açık uyuduk
yaa ben hesap ediyom ee ben şimdi 24. haftadaysam 6 aylık oluyorum ,eeekaldı 16 hafta buda 4 ayy yani biz 10 aydamı doğurcaz kızlaarr heheheh sapıttım ben sanırım , fazlamı düzmantık oldı nee...
birazdan kalkıp kahvaltı hazırlamaya çalışcam öğlendede çayırovaya eski velilerimin yanına gitcem ,sünnet olmuş benim 1-2 velet ,onları görüyümaz muhabbet ediyim ,gelincede yarın için valiz hazırlıycam zaten ,yarın bu saatler malatyadayım
yani sonraki 10 gün pek fazla hatta nerdeyse hiiç giremiycem topiğe ama akşam vedalaşırım artık sizlede
kızlar bu arada ealtin nerelerde yaa göremiyorum onu nezamandır???

Rahat uyumayı, hele ki yüz üstü yatmayı çok özledim. ben sadece yüzüstü uyuyabilirdim. o yüzden rahat edemiyorum sanırım meryemcim. bi de şaka gibi gelebilir ama ben saat 10'da uyuyorum. her akşam elimde kitap, 2 sayfa ya okunmuş ya okunmamış, film izlemeye kalktığımızda da ilk 5 dk gözlerim açık, 6. dakika yok bende. anında uyuyorum. öyle olunca da uykumu almış oluyorum, sabaha karşı da cin kesiliyorum galiba :) bu arada eşin gittikten sonra uyumak da güzel olur herhalde. ne güzel. 6'da uyanıyorum ben her sabah. alışkanlık oldu haftasonu da uyuyamıyorum artık.
Peki bu kordon meselesine ne diyosun, çok dönüyorum diye bir etkisi var mıdır sence??

Günaydın kızlar...

Yok canım çatlak kaşıntısı değil bendeki, cildimde hassassiyet oluştu, pütür pütür göbeğim. Neyse dünden beri tuzlu su yapıyorum. Evde tuz kalmadı Ama biraz iyi geldi sanki, devam edecem bugünde tuzlu suya. Sanada geçmiş olsun. Dr.a gitsen ne diyecek ki 'fazla kilo alma', film falan çekemz ilaç veremez. Umarım ilerlemez seninkide, Allah şifa versin.

Gözün aydın kontrolünüz iyi geçmiş. Senin sonuç 146 çıkmış, dr.un 100lük yapalım demiş. Benimki 158 çıktı, dr.um gayet iyi dedi. Ay kafam karıştı. Haftaya gidecem bende bir sorayım bari bana neden normal demiş. Denizi neden yasakladı ki acaba, yüzmek iyi gelir aslında. Bu doktorlarında hepsi ayrı birşey söylüyor...

kızma canocum kızma, sen de onlara geldikleri şekliyle hizmet edersin. ne kadar köfte o kadar ekmek diyy mi tam ya da yarım değil, çeyrek pansiyon olsun sizinki.

herkeze günaydın.

canım bebeşinin sağlıklı olmasına çok sevindim allah nazarlardan korusun.senle satımız aynı 7 ekim . banada doktorum eylülün ilk haftası olabilir demişti.ekim annesiyiz ama büyük bi ihtimalle eylül de doğum yapcaz.hakkımızda hayırlısı.
50 gramlık yükleme benimde sınırda çıkınca 100 gramlık yaptık onun sonucuda 4 ölçümden bir tanesi sınırın üstünde çıkınca diyete başladım. şimdi gün aşırı tokluk şekerimi ölçüyorum günde 9 kez parmaklarım acıdı.diyet yapınca herşey kontrol altına alınıyor.göbekten kansulandırıcı .parmaktan şeker ölçüm iğnesi.aşıları da sayarsak hamilelik sonunda süzgeçe döncem.

resim yokmu yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:84::84::84:
bide çok pis kıskandım ilk ben olmalıydım ben benn

olleeyyy edoşum beni kıskanmıışş yaşasıınn :) ben de rüzgarın gökkuşağı teyzesiyle gezip gezip beni unuttu sandım :) :)
sen gel seninle de nereleri nereleri gezeriz canım benim. hem bu görüşme çok tadımlık oldu. bir saatcik. daha uzun süre daha çok görüşelim sizlerle. ağustosta geliyosun dimi??
foto yok canım çekilmedik.

Aycam kaç çıkmıştı 50 grlık yüklemen???

ben yeni katıldım aranıza inşallah ekimde dogum yapacagım kızım olacak elifim ailemize nese katmaya geliyor o kadar mutluyum ki esim ve ben iyice alıstık onun icin alısveris yapmak cok heyecanlı hayatımızı degiştirdi simdiden inşallah herkes bu duyguyu tadar ben simdiden böyleysem o dunyama geldiginde nasıl olurum bilmiyorum :) :)

Kordonun senin dönmenle ilgi olduğunu düşünmüyorum söyle bir açıklama buldum;

Bunun belirli bir nedeni yoktur. Hamileliğin erken dönemlerinde örneğin 18-19. haftalarda rahim içinde amniyon sıvısının kapladığı hacim bebekle karşılaştırıldığında çok daha fazladır. Bu bebeğe hareket serbestliği tanır. Kolayca hareket eden bebek bu sırada bir kordon halkasının içinden geçebilir. Kordonun yapısında bulunan Wharton jeli sıkışmasına engel olur. Bebeklerin çoğu ilerleyen dönemlerde bu halkanın içinden tekrar geri çıkarlar. Halkanın içinden çıkamadığı durumlarda gebelik ilerledikçe bebeğin hareket edebileceği alan azalır. Hareketleri daha kısıtlı hale gelir. Doğum sırasında hala daha halkanın içindeyse kasılmalarla birlikte aşağıya doğru hareket ettikçe kordon da boyun çevresinde kalır ve bir süre sonra plasenta tarafındaki ucun sabit olması nedeni ile boyun çevresine iyice dolanır ve bu şekilde doğar. Göbek kordonunun çok uzun olması boyuna dolanması açısından risk oluşturur.

Hoşgeldin arkadaşım, Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

Benimki 158 çıktı dr. normal dedi bana, kafam karıştı iyice. Peki nasıl diyet yapıyorsun. Bir anlatabilirmisin.

doktorum bana 2000 kcal diyet verdi

sabah : 3 dilim kepekli ekmek yağsız peynir,domates salatalık

ara öğün:elma yada muz,bir su bardağı süt

öğle:1kase çorba,1 adet köfte 4 kaşık sebze yemeği,2 kaşık pilav, yoğurt.2 dilim kepekli ekmek

ikindi:2 dilim kepekli ekmek,az yağlı peynir,şeftali.

akşam:1 kase çorba,1 parça tavuk ızgara,4 kaşık sebze yemeği, yağsız salata, 3 dilim kepekli ekmek.

gece: 1 bardak süt 3 adet kayısı, 15 tane üzüm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…