biz weewell aldık. denedik de hemen : ) mumnunuz şu ana kadar
doktorum bana 2000 kcal diyet verdi
sabah : 3 dilim kepekli ekmek yağsız peynir,domates salatalık
ara öğün:elma yada muz,bir su bardağı süt
öğle:1kase çorba,1 adet köfte 4 kaşık sebze yemeği,2 kaşık pilav, yoğurt.2 dilim kepekli ekmek
ikindi:2 dilim kepekli ekmek,az yağlı peynir,şeftali.
akşam:1 kase çorba,1 parça tavuk ızgara,4 kaşık sebze yemeği, yağsız salata, 3 dilim kepekli ekmek.
gece: 1 bardak süt 3 adet kayısı, 15 tane üzüm
doktorum bana 2000 kcal diyet verdi
sabah : 3 dilim kepekli ekmek yağsız peynir,domates salatalık
ara öğün:elma yada muz,bir su bardağı süt
öğle:1kase çorba,1 adet köfte 4 kaşık sebze yemeği,2 kaşık pilav, yoğurt.2 dilim kepekli ekmek
ikindi:2 dilim kepekli ekmek,az yağlı peynir,şeftali.
akşam:1 kase çorba,1 parça tavuk ızgara,4 kaşık sebze yemeği, yağsız salata, 3 dilim kepekli ekmek.
gece: 1 bardak süt 3 adet kayısı, 15 tane üzüm
sadece bunları yiyorsan kendimden utandım ayca.
yalnız kepekli de olsa çok fazla ekmek var. ben iki üç dilim ya yiyorum ya yemiyorum ekmeği.
bende Dr. Brawns ve nubbyi duydum canım. Aslında Dr. Brawns kullanan annneler memnun ama mağazadaki satış görevlileri nubbyi daha çok övüyorlar. Silikon anne memesini taklit ediyor birde içerisindeki delikler sayesinde hava kabarcıklarını dolayısıylada gazı önlüyormuştabi içerisini biberon fırçası olmadan yıkayabilirsinde yada sıcak suda kaynatıp sterilize edebilirsin gibi avantajlardanda bahsediyorlar bende forumlarda biraz baktım ama genelde nubyyde bir memnuniyetsizlik var, kenarlardan süt sızıyormuş ama bunun nedeni kapağı tam kapatamamaları gibi geldi bana çünkü mağazada bakarken kapağın zor kapandığını klipslere tam oturması gerektiğini farkedip görevliye bu biraz zahmetli görünüyor demiştim. oda alışkanlık birkere kapanmasını yaptınızmı hep doğru şekilde yaparsınız demişti. Dr. Brawn daha ucuz ve kullananlar memnunlar ama ben medelanın gazı engelleyen ve anne memesini birebir taklit eden bir biberonunu çok beğendim fakat 65 liraydı ama unadoda arada bir 35 lerde görüyorum tekrar indirimde yakalarsam onu alıcam sanırım çünkü hiç şikayet almamış diyebilirim :))Kızlar Biberon ve Emzikte ne marka düşünüyorsunuz?
Biraz bakındım en çok dr. brawns ve nubby öneriyorlar nubby daha pahalı ama dr brawns kullananda çok fazla...
tatlım ben port bebe aldım. Ama bu linktekilerden almadım benim aldığım iskeletli sanada o tarz tavsiye ederim yakından bakınca bu port bebeler çok tıytırık duruyor birde bebeği taşırken sağ ve soldaki kumaş muhtemelen bebeğin üzerine yığılıyordur ki buda bebeği rahjatsız eder buyüzden ben iskeletli ve kaliteli görünne bitane aldım ama tabi fiyatlarıda biraz daha pahalı. sağlık ocağına yada yakınlarda biyere giderken, hastane çıkışı lazım olur diye düşünüyorum çünkü çarşıda yeni doğmuş bebeği puset yada ana kucağında taşırlarken gördüğüm kadınlar ya bitmiş helak olmuş ağırlıktan yada iki kili taşıyorlar birde olan bi güneş içine giiryor yazık yeni doğan bebeğe bence port bebe hem hafif hemdaha muhafazalı herşeyi eşimle beraber yapamam doğumdan sonra ben izin alıcam ama eşim çalışıcak herşeyede izin alıp gelemez bu durumda kendim rahatlıkla kullanabileceğim ürünler almalıyım diye düşünüyorum.kızlar bu port bebelerden alacakmıyız yoksa ana kucağı yeterlimi?
Bebek arabas, Mama sandalyesi, Bebek oto koltuu | rnn Byk Resmi
canım ben araştırmıştım en iyiis weewelın telsizleri birde philips marka telsizler hiç şikayet almamış. Telsizi seçerken dikkat etmen gereken özellikler uzun çekim mesafesi yani 800 m ideal,2 kanal,hassas ayarının olması, titreşim olursada daha iyi olur. buarada bazı anne babalarda 250 mt yeterli diye düşünüyor çünkü 800m de komşunun bebeğini bile duyabiliyormuşsun :)) uzun mesafe cızırtının olmamasını sesin netliğini sağlıyor. birde bu telsizlerin bazılarında lcd ekran var ve bebeğinin ağlama,gülme,göz kapağını kımıldatma gibi hareketlerini mimik olarak ekranda görebiliyorsun yada senin sesini bebeğe iletenleri var. ama bana sorarsan kullanabileceğin iyi bir telsizi 90-120 arası bulabilmen mümkün. hepsiburadada falanda varlar ordada inceleyebilirsin.ben almıcam
kızlarr bu bebek telsızlerının hangısı ıyı diye konusmustuk yaa hatırlamıyorum
Gözün aydın kontrolünüz iyi geçmiş. Senin sonuç 146 çıkmış, dr.un 100lük yapalım demiş. Benimki 158 çıktı, dr.um gayet iyi dedi. Ay kafam karıştı. Haftaya gidecem bende bir sorayım bari bana neden normal demiş. Denizi neden yasakladı ki acaba, yüzmek iyi gelir aslında. Bu doktorlarında hepsi ayrı birşey söylüyor...
herkeze günaydın.
canım bebeşinin sağlıklı olmasına çok sevindim allah nazarlardan korusun.senle satımız aynı 7 ekim . banada doktorum eylülün ilk haftası olabilir demişti.ekim annesiyiz ama büyük bi ihtimalle eylül de doğum yapcaz.hakkımızda hayırlısı.
50 gramlık yükleme benimde sınırda çıkınca 100 gramlık yaptık onun sonucuda 4 ölçümden bir tanesi sınırın üstünde çıkınca diyete başladım. şimdi gün aşırı tokluk şekerimi ölçüyorum günde 9 kez parmaklarım acıdı.diyet yapınca herşey kontrol altına alınıyor.göbekten kansulandırıcı .parmaktan şeker ölçüm iğnesi.aşıları da sayarsak hamilelik sonunda süzgeçe döncem.
ay yok kız maşallah deyip nazar boncugunu kondurdummmnazar deger kizima sonra :)))))) saka saka...bilmiyorum ki resim yuklemesini..
Günaydın
Çok şükür kontrolümüzü sorunsuz atlattık,bebişim 980 gr.olmuşbacakları hep kapalı göstermiyor kuşunu bu sefer yüzünüde saklamış çok uğraştık ama göremedik eşi,suyu her şeyi gayet iyi gelişimi haftası ile uyumlu.Doğum sata göre 7 ekim ama 10 eylülden sonra her an gelebilir dedi doktorum
Şeker yüklemesi sonucum 89 diye biliyordum yanlış biliyormuşum sonuç 146 sınıra yakın 100'lük yükleme yapalım bir kaç günde açlık tokluk takip edelim dedi:94:bende alıştım deldirmeye dedim
18.haftada rh uygunsuzluğu aşısını yaptırmıştım.28.haftada tekrar yaptırmam gerekebilrmiş offf çok zahmet çekmiştim aşıyı yaptırmak için ikinci kez aynı işkenceyi çekmek istemiyorum:84:
Denize havuza girmek kesinlik yasakuzakdan izleyebilirsin sakıncası yok dedi
bunların hepsi neysede kuzumun totosundan başka yerini göremedim
Benim doktorum çok garanticibir şey çıkacağını düşünmüyorum ama emin olalım dedi bizde ırsi şeker hastalığıda var bunuda göz önünde bulunduruyor.
Denizi yasaklamasının sebebi ben balayında bol bol denize girdim iyice mikrop kapmışım o zamanlar girmemem gerekiyormuş o gün bu gündür doktorumu değiştirmedim geçmişimi iyi bildiği için kadın takır takır sayıyor;sizde şeker vardı,kan uyuşmazlığı vardı,kansızlık vardı......balayında mikrop kapmıştın diye devam ediyor maşallah zehir gibi hafıza var sat tarihimi bile sormuyor kendi yazıyor bu yüzden sanırım doktorumu çok seviyorum beni benden iyi tanıyor
Çoğu bebek 40 haftayı doldurmazmış ama bir kısmıda 42.haftayı beklermiş hakkımızda hayırlısı yeter ki sağlıkla gelsinler. 100'lük yüklemede kaç kere kan alıyor yine bir saat araylamı alıyorlar
buarada yazmayı unutmuşum ama ben emzik almıycam hanzade :)) birçok arkadaşım bebeğine emzik almadı ve hiç sorunsuz büyüdü minikler. Çarşıda 4-5 yaşına gelmiş bebek arabasına binen ağzında emzik olna çocukları görünce ayar oluyorum. bebeğin hiç bişeyi yok emzik için ağlamaya başlıyor yada en ufak huysuzlukta emzik kurtarıcı sokuyolar ağzına bebk susuyor. ya bazen misafirliğe geliyolar emziği unutuyolar emzik olmadan bebek ağlamayı kesmiyor diye baba eve emzik almaya gidiyor ki buda çok saçma bir durum. Eğer emzikle tanışmazsa ne olduğunu bilmediği birşey içinde ağlayamaz diye düşünüyorum. Zaten biberonuda sırf önlem olsun diye alıcam bir proplem olmadıkça ve işe başlamadıkça biberonuda kullanmıycam en iyisi benim emzirmem :))
Günaydın kızlarrr
bende Dr. Brawns ve nubbyi duydum canım. Aslında Dr. Brawns kullanan annneler memnun ama mağazadaki satış görevlileri nubbyi daha çok övüyorlar. Silikon anne memesini taklit ediyor birde içerisindeki delikler sayesinde hava kabarcıklarını dolayısıylada gazı önlüyormuştabi içerisini biberon fırçası olmadan yıkayabilirsinde yada sıcak suda kaynatıp sterilize edebilirsin gibi avantajlardanda bahsediyorlar bende forumlarda biraz baktım ama genelde nubyyde bir memnuniyetsizlik var, kenarlardan süt sızıyormuş ama bunun nedeni kapağı tam kapatamamaları gibi geldi bana çünkü mağazada bakarken kapağın zor kapandığını klipslere tam oturması gerektiğini farkedip görevliye bu biraz zahmetli görünüyor demiştim. oda alışkanlık birkere kapanmasını yaptınızmı hep doğru şekilde yaparsınız demişti. Dr. Brawn daha ucuz ve kullananlar memnunlar ama ben medelanın gazı engelleyen ve anne memesini birebir taklit eden bir biberonunu çok beğendim fakat 65 liraydı ama unadoda arada bir 35 lerde görüyorum tekrar indirimde yakalarsam onu alıcam sanırım çünkü hiç şikayet almamış diyebilirim :))
tatlım ben port bebe aldım. Ama bu linktekilerden almadım benim aldığım iskeletli sanada o tarz tavsiye ederim yakından bakınca bu port bebeler çok tıytırık duruyor birde bebeği taşırken sağ ve soldaki kumaş muhtemelen bebeğin üzerine yığılıyordur ki buda bebeği rahjatsız eder buyüzden ben iskeletli ve kaliteli görünne bitane aldım ama tabi fiyatlarıda biraz daha pahalı. sağlık ocağına yada yakınlarda biyere giderken, hastane çıkışı lazım olur diye düşünüyorum çünkü çarşıda yeni doğmuş bebeği puset yada ana kucağında taşırlarken gördüğüm kadınlar ya bitmiş helak olmuş ağırlıktan yada iki kili taşıyorlar birde olan bi güneş içine giiryor yazık yeni doğan bebeğe bence port bebe hem hafif hemdaha muhafazalı herşeyi eşimle beraber yapamam doğumdan sonra ben izin alıcam ama eşim çalışıcak herşeyede izin alıp gelemez bu durumda kendim rahatlıkla kullanabileceğim ürünler almalıyım diye düşünüyorum.
canım ben araştırmıştım en iyiis weewelın telsizleri birde philips marka telsizler hiç şikayet almamış. Telsizi seçerken dikkat etmen gereken özellikler uzun çekim mesafesi yani 800 m ideal,2 kanal,hassas ayarının olması, titreşim olursada daha iyi olur. buarada bazı anne babalarda 250 mt yeterli diye düşünüyor çünkü 800m de komşunun bebeğini bile duyabiliyormuşsun :)) uzun mesafe cızırtının olmamasını sesin netliğini sağlıyor. birde bu telsizlerin bazılarında lcd ekran var ve bebeğinin ağlama,gülme,göz kapağını kımıldatma gibi hareketlerini mimik olarak ekranda görebiliyorsun yada senin sesini bebeğe iletenleri var. ama bana sorarsan kullanabileceğin iyi bir telsizi 90-120 arası bulabilmen mümkün. hepsiburadada falanda varlar ordada inceleyebilirsin.
100 lük yüklemede 4 kez kan alıyorlar bir tanesi açkarnına alınıryor şeker çözeltisini içtikten sonra 1er saat arayla 3 kez daha alınıyor.ben sabah 9 da başladım 13 de bitti 50 gramlıkta bi sorun yoktu ama 100lü çözelti içtikten sonra fenalaştım dr odasında yattım gün boyu mümkünse yanlız gitme.ben yanlız gittim pişman oldum.
100 lük yüklemede 4 kez kan alıyorlar bir tanesi açkarnına alınıryor şeker çözeltisini içtikten sonra 1er saat arayla 3 kez daha alınıyor.ben sabah 9 da başladım 13 de bitti 50 gramlıkta bi sorun yoktu ama 100lü çözelti içtikten sonra fenalaştım dr odasında yattım gün boyu mümkünse yanlız gitme.ben yanlız gittim pişman oldum.
Duyduğum kadarıyla biberon kullanınca bebek anne sütünden kesilebiliomuşsöyleyenlerin yalancısıyım...
Arkadaşlar oğlum bu gün beni çok güldürüyor, maşallah suphanallahartık pek fazla tekmelemiyor, şimdilerde bi sağa, bi sola kayıyor, göbeğim bi kabarıyo, bi iniyo, dalgalanıyo, tuhaf oluyorum, ama ben onu yerim yaaa kafasını, totosunu dayıyo her yere, oğlummm beniim, ayyy çok mutlu oluyorum :124:
Arkadaşlar oğlum bu gün beni çok güldürüyor, maşallah suphanallahartık pek fazla tekmelemiyor, şimdilerde bi sağa, bi sola kayıyor, göbeğim bi kabarıyo, bi iniyo, dalgalanıyo, tuhaf oluyorum, ama ben onu yerim yaaa kafasını, totosunu dayıyo her yere, oğlummm beniim, ayyy çok mutlu oluyorum :124:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?