2011 Ekim Anneleri

biz weewell aldık. denedik de hemen : ) mumnunuz şu ana kadar

bende alıcam ben iş falan yaparken bebişim ağlarsa duyayımm :))

kızlarr bu arada beebği doğduğundan itibaren seslı ortamda uyutmaya başlayın sessiz bir ortam yaratmaya çalışmayın sakın bebek çok huzursuz oluyormus sessiz ortama alışıp ufak bır seste korkup uyanıyormuss

Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın. Neden dr.um bana normal dedi çok merak ettim. Haftaya gider gitmez soracağım.

sadece bunları yiyorsan kendimden utandım ayca.
yalnız kepekli de olsa çok fazla ekmek var. ben iki üç dilim ya yiyorum ya yemiyorum ekmeği.

yukarda verdiğim diyet gerçekten çok doyurucu hatta yazılanların hepsini yiyemiyorum.çok zor gelmiyo ama canım çok tatlı istiyo arada bir sütlü tatlı kaçamağı(sadece bir kere irmik tatlısı yedim) yapıyorum annemlere şimdiden tatlı siparişi verdimhastaneden gelince evde aşure başta olmak üzere baklava revani künefe hepsinden istedim

Günaydın kızlarrr

Kızlar Biberon ve Emzikte ne marka düşünüyorsunuz?

Biraz bakındım en çok dr. brawns ve nubby öneriyorlar nubby daha pahalı ama dr brawns kullananda çok fazla...
bende Dr. Brawns ve nubbyi duydum canım. Aslında Dr. Brawns kullanan annneler memnun ama mağazadaki satış görevlileri nubbyi daha çok övüyorlar. Silikon anne memesini taklit ediyor birde içerisindeki delikler sayesinde hava kabarcıklarını dolayısıylada gazı önlüyormuştabi içerisini biberon fırçası olmadan yıkayabilirsinde yada sıcak suda kaynatıp sterilize edebilirsin gibi avantajlardanda bahsediyorlar bende forumlarda biraz baktım ama genelde nubyyde bir memnuniyetsizlik var, kenarlardan süt sızıyormuş ama bunun nedeni kapağı tam kapatamamaları gibi geldi bana çünkü mağazada bakarken kapağın zor kapandığını klipslere tam oturması gerektiğini farkedip görevliye bu biraz zahmetli görünüyor demiştim. oda alışkanlık birkere kapanmasını yaptınızmı hep doğru şekilde yaparsınız demişti. Dr. Brawn daha ucuz ve kullananlar memnunlar ama ben medelanın gazı engelleyen ve anne memesini birebir taklit eden bir biberonunu çok beğendim fakat 65 liraydı ama unadoda arada bir 35 lerde görüyorum tekrar indirimde yakalarsam onu alıcam sanırım çünkü hiç şikayet almamış diyebilirim :))

kızlar bu port bebelerden alacakmıyız yoksa ana kucağı yeterlimi?

Bebek arabas, Mama sandalyesi, Bebek oto koltuu | rnn Byk Resmi
tatlım ben port bebe aldım. Ama bu linktekilerden almadım benim aldığım iskeletli sanada o tarz tavsiye ederim yakından bakınca bu port bebeler çok tıytırık duruyor birde bebeği taşırken sağ ve soldaki kumaş muhtemelen bebeğin üzerine yığılıyordur ki buda bebeği rahjatsız eder buyüzden ben iskeletli ve kaliteli görünne bitane aldım ama tabi fiyatlarıda biraz daha pahalı. sağlık ocağına yada yakınlarda biyere giderken, hastane çıkışı lazım olur diye düşünüyorum çünkü çarşıda yeni doğmuş bebeği puset yada ana kucağında taşırlarken gördüğüm kadınlar ya bitmiş helak olmuş ağırlıktan yada iki kili taşıyorlar birde olan bi güneş içine giiryor yazık yeni doğan bebeğe bence port bebe hem hafif hemdaha muhafazalı herşeyi eşimle beraber yapamam doğumdan sonra ben izin alıcam ama eşim çalışıcak herşeyede izin alıp gelemez bu durumda kendim rahatlıkla kullanabileceğim ürünler almalıyım diye düşünüyorum.

ben almıcam

kızlarr bu bebek telsızlerının hangısı ıyı diye konusmustuk yaa hatırlamıyorum
canım ben araştırmıştım en iyiis weewelın telsizleri birde philips marka telsizler hiç şikayet almamış. Telsizi seçerken dikkat etmen gereken özellikler uzun çekim mesafesi yani 800 m ideal,2 kanal,hassas ayarının olması, titreşim olursada daha iyi olur. buarada bazı anne babalarda 250 mt yeterli diye düşünüyor çünkü 800m de komşunun bebeğini bile duyabiliyormuşsun :)) uzun mesafe cızırtının olmamasını sesin netliğini sağlıyor. birde bu telsizlerin bazılarında lcd ekran var ve bebeğinin ağlama,gülme,göz kapağını kımıldatma gibi hareketlerini mimik olarak ekranda görebiliyorsun yada senin sesini bebeğe iletenleri var. ama bana sorarsan kullanabileceğin iyi bir telsizi 90-120 arası bulabilmen mümkün. hepsiburadada falanda varlar ordada inceleyebilirsin.

Benim doktorum çok garanticibir şey çıkacağını düşünmüyorum ama emin olalım dedi bizde ırsi şeker hastalığıda var bunuda göz önünde bulunduruyor.

Denizi yasaklamasının sebebi ben balayında bol bol denize girdim iyice mikrop kapmışım o zamanlar girmemem gerekiyormuş o gün bu gündür doktorumu değiştirmedim geçmişimi iyi bildiği için kadın takır takır sayıyor;sizde şeker vardı,kan uyuşmazlığı vardı,kansızlık vardı......balayında mikrop kapmıştın diye devam ediyor maşallah zehir gibi hafıza var sat tarihimi bile sormuyor kendi yazıyor bu yüzden sanırım doktorumu çok seviyorum beni benden iyi tanıyor

Çoğu bebek 40 haftayı doldurmazmış ama bir kısmıda 42.haftayı beklermiş hakkımızda hayırlısı yeter ki sağlıkla gelsinler. 100'lük yüklemede kaç kere kan alıyor yine bir saat araylamı alıyorlar

günaydınnn dün gece hiç rahat uyuyamadım eşimden sonra yattım yanına bebişime iyi geceler dicem baktım ses seda yok kıpraşmıyo
15 dk ugraştım meger bizim börülce uyuyakalmışuyandırdım çocugu neyse uyudum ama bir gürültüyle uyanıverdim
kocacımın horultususağa dönüyorum yok sola dönüyorum yok bende parmagımı adamın burnuna dayadım ses kesilsin diye kesildide
uyumuşum sonra saat 4 gibi gene uyandım ama bu sefer açlıktanmıııı eşimin horultusundanmııı yoksa börülcemin tekmelerinden midir bilmiyorum
kalktım ilk kez o saatte yemek yedimeşimden ayrılıp salonda yattım ama oglumun tepiklerinden kopamadımo yemegi nasıl yidim hala inanamıyorum koca tabak birde tok yatmıştımacuk tv izleyip saat 5:30 da eşimin yanına kıvrılıverdim baktım üstümü örtmeye çalışıyo
oracıkta sızıvermişim

nazar deger kizima sonra :)))))) saka saka...bilmiyorum ki resim yuklemesini..
ay yok kız maşallah deyip nazar boncugunu kondurdummm

aman sağlıklıymışya osun dogunca bol bol göreceksin yüzünüüü maşallahh senin kuzu da 1 kiloya gelmiş neredeyse
denize gidip uzaktan izlemek çin işkencesi gibi kızz

buarada yazmayı unutmuşum ama ben emzik almıycam hanzade :)) birçok arkadaşım bebeğine emzik almadı ve hiç sorunsuz büyüdü minikler. Çarşıda 4-5 yaşına gelmiş bebek arabasına binen ağzında emzik olna çocukları görünce ayar oluyorum. bebeğin hiç bişeyi yok emzik için ağlamaya başlıyor yada en ufak huysuzlukta emzik kurtarıcı sokuyolar ağzına bebk susuyor. ya bazen misafirliğe geliyolar emziği unutuyolar emzik olmadan bebek ağlamayı kesmiyor diye baba eve emzik almaya gidiyor ki buda çok saçma bir durum. Eğer emzikle tanışmazsa ne olduğunu bilmediği birşey içinde ağlayamaz diye düşünüyorum. Zaten biberonuda sırf önlem olsun diye alıcam bir proplem olmadıkça ve işe başlamadıkça biberonuda kullanmıycam en iyisi benim emzirmem :))

100 lük yüklemede 4 kez kan alıyorlar bir tanesi açkarnına alınıryor şeker çözeltisini içtikten sonra 1er saat arayla 3 kez daha alınıyor.ben sabah 9 da başladım 13 de bitti 50 gramlıkta bi sorun yoktu ama 100lü çözelti içtikten sonra fenalaştım dr odasında yattım gün boyu mümkünse yanlız gitme.ben yanlız gittim pişman oldum.

Fatoş'cum araştırmacı-yazarlığına şu aralar daha çok ihtiyacımız var, sen böyle paylaşımlar yapmaya devam et işimiz kolaylaşıyor :)
Teşekkürler

Duyduğum kadarıyla biberon kullanınca bebek anne sütünden kesilebiliomuş söyleyenlerin yalancısıyım...

çok sağolcanımmm güzelce anlattığın için çok yardımcı odun not aldım herseyı ona göre weewel bakıcam

biberondada dr brown alıcam bence en ıyısı o inşallah gerek kalmaz ama çalışıcam

offff onca saat hastanede bekleyeceğim yaniartık kontorollerde daha yoğun olucak hastanin bahçesine çadırmı kursam acaba:93:

Son düzenleme:

offff 4 saatmi ben sabah 9 da gitmiştim 1 saat zor dayandım açlığa 4 saat nasıl dayanılırbenki sabahın 4ünde 5inde kalkıp
yemek yiyen biri olaraktan

Duyduğum kadarıyla biberon kullanınca bebek anne sütünden kesilebiliomuş söyleyenlerin yalancısıyım...

evet canım malesef biberon kullanılan bebekler annenin memesini almıyorlarmış buyüzden biberon alırken anne göğsünü taklit eden bir biberon almamız daha iyi olur. istemesekte belli bir süre biberon kullanmak zorunda kalabilirz ozaman tekrar emzirmeye çalıştığımızda zorlanmayız diye düşünüyorum. sonuçta çoğumuz çalışıyoruz ve 2 ay ücretli 6 ayda ücrestsiz izin hakkımız dolunca tekrar işe başlamak zorundayız yani eninde sonunda biberon alıcaz ozamn şimdiden işimize yarıycak bişey almak mantıklı geliyor bana:))

Arkadaşlar oğlum bu gün beni çok güldürüyor, maşallah suphanallah artık pek fazla tekmelemiyor, şimdilerde bi sağa, bi sola kayıyor, göbeğim bi kabarıyo, bi iniyo, dalgalanıyo, tuhaf oluyorum, ama ben onu yerim yaaa kafasını, totosunu dayıyo her yere, oğlummm beniim, ayyy çok mutlu oluyorum :124:

dün gece banada oldu çok acayip ama bir o kadarda heyecan verici bişeyyyyyyy

bazen sabah uyanıyorum tekmelerinden uyuyamıyorum bidaha nasıl bir duygudur bu tarifi imkansız gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…