- 14 Eylül 2010
- 811
- 32
- 298
- 38
masallah bebişeeeeeeebebişinin kalbi duyuluyomuuuu çok güzelllllll
kız o sıcakta nasıl gezdin ben 10 dk yola çıksam ter basıyo başım dönüyoo
slm hatunlar nasılsınız görüşmeyeli kuzular nasıl ????
yoktum gene bikaç gündür ama bi sorun yok sanırsam kısaca özet geçeyim hafta sonu kayınvalidemdeydik p.tesi döndük dün tetenoz aşımızın 2. yaptırdık kolum biraz ağrıyo cadı kızımın kalp atışlarını dinledik her zamanki gibi çok güzeldi hemşire şuna bak maşallahı var canavar gibi bu diyo :))) kilo takibimden çok memnunlar drum 1.5 kilo alabilirsin ayda diyodu bunlar 3 kiloya kadar alabilirsin dediler tansiyonum düşüktü her zamanki gibi aman yüksek olmasında...
dün kadıköy pazarına gittik baya bi gezdik akşam çok yorulmuştuk ben fazla bişey almadım ama aklınızda bulunsun lohusa takımları vardı 70 civarı sabahlıklı mağazaya göre çok uygun geldi fiyatı bana ama pek benim tarzım değildi dantelli incili falanlardı böyle bişey düşünen varsa oraya baksın derim
bide en önemli şeyi söylemeyi unutuyodum kociş kızımızın kalp seslerini duyuyo artık :))) geçen akşam ondan önce yatmıstım ben hafif uykulu vücudum dinlenme pozisyonunda etrafta hiç ses yok dayadı kulağını karnıma ve başladı dinlemeye evet duyuyorum duyuyooorum diyo baya bi dinledi bizden havadisler bu kadar şimdilik hepinizi kocaman öpüyoruz
ayyy daha neler neler öğrencem...
göğüs pedinde marka önemli mi nerden alalım?
Arkadaşlar böyle emzirmekten bahsedince aklıma geldi size bişey soriyim :44: benim göğsümün kahverengi yerinde bi iki tane su kabarcığı gibi kabarcıklar oluştu, ama su toplamış gibi, bide gögüs çevremde küçük kahve rengi benler çıktı, bunlar normal mi yoksa bi gariplikmi var anlamadım, geçen elime o su kabarcığı takıldı, koptu, arkasından biraz kanadı ama az bişey, ne oluyor bana yaaa
slm canım bebeğin kocaman olmuş maşallah bizde de kan uyuşmazlığı var acaba bende mi yine iğne yaptırcam:18::18::18: çokta pahalı ya neden deniz yasak canım?
Herkese günaydıın. Duble kahvaltımızı yapıp geldik
Gecem sütçü beygiri gibi yatakta dönmekle geçti. sağa sola, sırt üstü yattım döndüm durdum, huzursuzdum. Bu kadar çok dönmek kordon dolanması filan yapıyor mudur acabaaksi halde soluma yatmaktan kolum tutmuyor sabah dayak yemiş gibi uyanıyorum.
Günaydın
Çok şükür kontrolümüzü sorunsuz atlattık,bebişim 980 gr.olmuşbacakları hep kapalı göstermiyor kuşunu bu sefer yüzünüde saklamış çok uğraştık ama göremedik eşi,suyu her şeyi gayet iyi gelişimi haftası ile uyumlu.Doğum sata göre 7 ekim ama 10 eylülden sonra her an gelebilir dedi doktorum
Şeker yüklemesi sonucum 89 diye biliyordum yanlış biliyormuşum sonuç 146 sınıra yakın 100'lük yükleme yapalım bir kaç günde açlık tokluk takip edelim dedi:94:bende alıştım deldirmeye dedim
18.haftada rh uygunsuzluğu aşısını yaptırmıştım.28.haftada tekrar yaptırmam gerekebilrmiş offf çok zahmet çekmiştim aşıyı yaptırmak için ikinci kez aynı işkenceyi çekmek istemiyorum:84:
Denize havuza girmek kesinlik yasakuzakdan izleyebilirsin sakıncası yok dedi
bunların hepsi neysede kuzumun totosundan başka yerini göremedim[/QUOTE
Maşallah 1 kilo olmuş neredeyse :) Sen erkek olabilir diye şüphleniyormuydun meryem? keşke kukusunu gösterseydide rahatlasaydı. Neden 10 Eylülden sonra bekle diyor neredeyse 1 ay fark var.. Hayırlısı inşallah :)
Günaydın kızlarrr
bende Dr. Brawns ve nubbyi duydum canım. Aslında Dr. Brawns kullanan annneler memnun ama mağazadaki satış görevlileri nubbyi daha çok övüyorlar. Silikon anne memesini taklit ediyor birde içerisindeki delikler sayesinde hava kabarcıklarını dolayısıylada gazı önlüyormuştabi içerisini biberon fırçası olmadan yıkayabilirsinde yada sıcak suda kaynatıp sterilize edebilirsin gibi avantajlardanda bahsediyorlar bende forumlarda biraz baktım ama genelde nubyyde bir memnuniyetsizlik var, kenarlardan süt sızıyormuş ama bunun nedeni kapağı tam kapatamamaları gibi geldi bana çünkü mağazada bakarken kapağın zor kapandığını klipslere tam oturması gerektiğini farkedip görevliye bu biraz zahmetli görünüyor demiştim. oda alışkanlık birkere kapanmasını yaptınızmı hep doğru şekilde yaparsınız demişti. Dr. Brawn daha ucuz ve kullananlar memnunlar ama ben medelanın gazı engelleyen ve anne memesini birebir taklit eden bir biberonunu çok beğendim fakat 65 liraydı ama unadoda arada bir 35 lerde görüyorum tekrar indirimde yakalarsam onu alıcam sanırım çünkü hiç şikayet almamış diyebilirim :))
tatlım ben port bebe aldım. Ama bu linktekilerden almadım benim aldığım iskeletli sanada o tarz tavsiye ederim yakından bakınca bu port bebeler çok tıytırık duruyor birde bebeği taşırken sağ ve soldaki kumaş muhtemelen bebeğin üzerine yığılıyordur ki buda bebeği rahjatsız eder buyüzden ben iskeletli ve kaliteli görünne bitane aldım ama tabi fiyatlarıda biraz daha pahalı. sağlık ocağına yada yakınlarda biyere giderken, hastane çıkışı lazım olur diye düşünüyorum çünkü çarşıda yeni doğmuş bebeği puset yada ana kucağında taşırlarken gördüğüm kadınlar ya bitmiş helak olmuş ağırlıktan yada iki kili taşıyorlar birde olan bi güneş içine giiryor yazık yeni doğan bebeğe bence port bebe hem hafif hemdaha muhafazalı herşeyi eşimle beraber yapamam doğumdan sonra ben izin alıcam ama eşim çalışıcak herşeyede izin alıp gelemez bu durumda kendim rahatlıkla kullanabileceğim ürünler almalıyım diye düşünüyorum.
canım ben araştırmıştım en iyiis weewelın telsizleri birde philips marka telsizler hiç şikayet almamış. Telsizi seçerken dikkat etmen gereken özellikler uzun çekim mesafesi yani 800 m ideal,2 kanal,hassas ayarının olması, titreşim olursada daha iyi olur. buarada bazı anne babalarda 250 mt yeterli diye düşünüyor çünkü 800m de komşunun bebeğini bile duyabiliyormuşsun :)) uzun mesafe cızırtının olmamasını sesin netliğini sağlıyor. birde bu telsizlerin bazılarında lcd ekran var ve bebeğinin ağlama,gülme,göz kapağını kımıldatma gibi hareketlerini mimik olarak ekranda görebiliyorsun yada senin sesini bebeğe iletenleri var. ama bana sorarsan kullanabileceğin iyi bir telsizi 90-120 arası bulabilmen mümkün. hepsiburadada falanda varlar ordada inceleyebilirsin.
Fatoşum ya iyiki bizden önce araştırmışsın :)) Çok iyi oluyor böyle faydalanmak :) Evet dün neredeyse tüm gün emzik ve biberon marka model kullanışlarını inceledim aynen dediğin gibi... Nubby alıcaktım ama dr brawns dan çok memnun kullananlar özellikle geniş ağızlı olanı önerilmiş... Medelayı görmedim hangisi ama bende dr. brawns a karar verdim. ( Ben rabbim nasip ederse sezeryan olucam canım hemen süt gelirmi gelmezmi bilemem, birde memesi çatlayan yara olan çok var, birde çalışacağım için sütümü sağıp bırakıcam, her ihtimale karşı almak istiyorum, son dakikada lazım olur eşim bilmez, bulduğunu alır :)), kendi içime sineni alıp koyayım diyorum kenara 1 tane 120 ml, birtane 250 ml ikisinide geniş ağızlı alıcam birisi az akışlı olucak.)
Aldığın port bebeyi koyarmısın bakayım nasıl bir şey, bende dün düşündüm evet bende alıcam ilk zamanlar ana kucağında canı acıyabilir bebeğin.. Zaten ben anakucağınıda arabayıda doğum sonrasına almayı düşündüğüm için bebeği hastaneden çıkarırken şart olur :) Port bebeyi biraz daha araştırıcam... Marka olarak dediğin nasıl bir model görmem lazım:)
buarada yazmayı unutmuşum ama ben emzik almıycam hanzade :)) birçok arkadaşım bebeğine emzik almadı ve hiç sorunsuz büyüdü minikler. Çarşıda 4-5 yaşına gelmiş bebek arabasına binen ağzında emzik olna çocukları görünce ayar oluyorum. bebeğin hiç bişeyi yok emzik için ağlamaya başlıyor yada en ufak huysuzlukta emzik kurtarıcı sokuyolar ağzına bebk susuyor. ya bazen misafirliğe geliyolar emziği unutuyolar emzik olmadan bebek ağlamayı kesmiyor diye baba eve emzik almaya gidiyor ki buda çok saçma bir durum. Eğer emzikle tanışmazsa ne olduğunu bilmediği birşey içinde ağlayamaz diye düşünüyorum. Zaten biberonuda sırf önlem olsun diye alıcam bir proplem olmadıkça ve işe başlamadıkça biberonuda kullanmıycam en iyisi benim emzirmem :))
Canım bende kullanmak istemem sanırım ama ne olur ne olmaz, bazen gerçekten mecbur kalınabiliyor çok büyük konuşmak istemiyorum, en babası 15 tl alıcam dursun gerek görürsem kullanırım, görmessem birine veririm :)
Fatoş'cum araştırmacı-yazarlığına şu aralar daha çok ihtiyacımız var, sen böyle paylaşımlar yapmaya devam et işimiz kolaylaşıyor :)
Teşekkürler
sorma canım çok iyi oldu fatoşun araştırmacı ruhu :)
katılıyorum canım sana.bende aynı düşüncedeyim ne biberon ne emzik almıcam inşallah.. evdeyim çalışmıyorum artık ne işim var emzirir dururum die düşünü
yorum. ama aksi bişi olur allah korusun süt gelmez kesilir ne bilim öle bişi olur da mecbur kalırsam amenna... ama bile bile imkan varken yapmıcam inşallah...
bu arada bakalım memişler koparkende böyle diyebilcez mi
Yabi işte esfacım her ihtimale karşı hazırlıklı olmak lazım, olmaz diye bir şey yok..:)
iyi insan lafının üstüne gelirmiş cnm ( bu mütevazi tavrıma bayılıyorum ben yaaa )günaydın canlaaarr:)) dün akşam yatmadan evvel karpuz yemiştim sabaha kadar wc yi yol ettim valla ,artık okadar sıkıldımki uykum var ama uyuyamadım bayaa...bende kalktım kanepeye geldim ,burda horul horul uyudum ,yatak basıyo beni sanırım ,zaten yatmadan öncede ayaklarımda bi yanma ,bi yanma ,klima açık uyuduk
yaa ben hesap ediyom ee ben şimdi 24. haftadaysam 6 aylık oluyorum ,eeekaldı 16 hafta buda 4 ayy yani biz 10 aydamı doğurcaz kızlaarrheheheh sapıttım ben sanırım , fazlamı düzmantık oldı nee...
birazdan kalkıp kahvaltı hazırlamaya çalışcamöğlendede çayırovaya eski velilerimin yanına gitcem ,sünnet olmuş benim 1-2 velet ,onları görüyümaz muhabbet ediyim ,gelincede yarın için valiz hazırlıycam zaten ,yarın bu saatler malatyadayım
yani sonraki 10 gün pek fazla hatta nerdeyse hiiç giremiycem topiğeama akşam vedalaşırım artık sizlede
kızlar bu arada ealtin nerelerde yaa göremiyorum onu nezamandır???
gezdik valla burcum ama çok yoruldum sabah 10da evden çıkarken komşuyla karşılastım slmlaştık falan akşam 9 da döndüğümde aynı kadınla gene karşılastık bakıyo tuhaf tuhaf evet dedim biz daha yeni geliyoruzmasallah bebişeeeeeeebebişinin kalbi duyuluyomuuuu çok güzelllllll
kız o sıcakta nasıl gezdin ben 10 dk yola çıksam ter basıyo başım dönüyoo
hoşgeldin elifcim. ohh ne güzel anne kız bayaa gezmişsiniz. iyi haberlerini de almışsın, maşallah canım.
gün gelir bizim babamız da duyar inşallah canım ne büyük mutluluktur :)
evet canım çok önemli iyi marka almazsak, süt sızabilir ve bizi hiç olmadık biyerde utandırabilir :)) yada sürekli kayabilir, ıslaklık hissi verebilir. bir arkadaşım tıpkı bez gibi göğüs pedide stoklamak lazım çok kullanılıyor demişti. Ben aventi düşünüyorum çünkü onda göğüs ucu için ekstra bir oyuk yapmışlar ve kullanımı daha rahatmış. forumlardada genellikle aventi kullananların yorumu olumlu ama chico,Lansinoh,nubby falanda olabilir. gerçi avent birazcık daha pahalı saydığım markalara göre ama önemli olna rahat kullanmak biziz rahatsız eden bişeyle dolaşmak pek hoş olmasa gerek :))
Tünaydın güzel annişler ve melek bebişleri.
İşler bu aralar bayağı yoğun fazla aktif olamıyorum olunca da geçmiş okuyorum :)) neyse ki bu aralar birazcık daha az sayfalar birikiyor. Ben yine uykusuzluğa devambirçoğunuz gibi geceyi yatağımdan kalkıp salonda bitirdim. İşin kötüsü alışkanlık yapmaya başladı ne yapabilirim bilmiyorum. Çalışınca uykusuz kalmak işkenceye dönüşüyor. Havalar her an kavurucu sıcaklara dönebilir Allah yardımcımız olsun.
Göğüs kalkanına baktınızmı peki kızlar? Aventin göğüs kalkanını beğendim siz ne diyorsunuz?
yatagın yumuşakmı sertmi canım bendede yatakta başlayıp salonda son bulan uyku bozuklugu vardı yatagım orta derecede ortapedik rahatsız etmeye başlamıştı bende altıma silikon yorgan serip öyle denedim artık yatagımda rahat uyuyabiliyorum
bu arada önümüzdeki 3 ay boyunca kavrulacakmışız tv de izledimm
yatagın yumuşakmı sertmi canım bendede yatakta başlayıp salonda son bulan uyku bozuklugu vardı yatagım orta derecede ortapedik rahatsız etmeye başlamıştı bende altıma silikon yorgan serip öyle denedim artık yatagımda rahat uyuyabiliyorum
şimdi baktım mantıklı almak lazımmm yara olmasını engelliyormuşş
http://www.e-........../gogus_koruy...ps_avent_kelebek_gogus_koruyucu_2li/PAV-14102
buda var ama bebişin agzını yara yaparmı kiiiii:26:
Göğüs kalkanına baktınızmı peki kızlar? Aventin göğüs kalkanını beğendim siz ne diyorsunuz?
Önümüzdeki 3 ay demekofff nasıl geçicek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?