doktora gidip geldim kızlarr...
kulağıma elindeki cihazı soktuğunda ekranda kulağımın içini gördüm.. çok kötü görünüyordu iltahap ve yara olmuştu kıpkırmızıydı( doktor çok kötü iltahaplanmış buyüzden ağrı yapıyor dedi ve iltihabı temizledi acım biraz olsun hafifledi birde o anda kulağımdaki tıkanıklı kayboldu daha iyi duymaya başladım sanki :)) sonra bir tane damla birde krem verdi. Tabi ağrım içinde minoset yazdı. su kaçırmak,oynamak,dokunmak yasak. geçmezse yine gidicem. ilaçların ne bebeğime nede bana bir zararı olmıyacağını söyledi. damlayı eczanede hazırladılar içine bişeyler damlattılar sanırım kulağımın içini sterilize etmek için vermiş, kremide ondan sonra kullanıcakmışım. minoseti içtim hemen umarım ağrı biran önce geçer..
buarada burun tıkanıklığıyla olmuş dediğimde doktor hayır basınç kulağı bu hale getiremez dedi. gebelikle birlikte ciildim hassaslaşmış ve daha yağlı olmuş ( en azından kulağım yağlı olmuş ) buda hafif iltahaplanma yapmıştır ama herhangi, bi tedavi uygulanmayıp sürekli iltihap temizlenip bırakılmış buyüzdende kulak bu hale gelmiş dedi yani sağolsunlar hamilesin zararı olmasın ilaç yazmayalım derken kulağımı bu hale getirmişler. doktor bisüre çok ağrın olabilir boğazında acıyabilir bunlar normal çünkü çok fazla iltihap var hepsini almam mümkün değil dedi......
kulağıma elindeki cihazı soktuğunda ekranda kulağımın içini gördüm.. çok kötü görünüyordu iltahap ve yara olmuştu kıpkırmızıydı( doktor çok kötü iltahaplanmış buyüzden ağrı yapıyor dedi ve iltihabı temizledi acım biraz olsun hafifledi birde o anda kulağımdaki tıkanıklı kayboldu daha iyi duymaya başladım sanki :)) sonra bir tane damla birde krem verdi. Tabi ağrım içinde minoset yazdı. su kaçırmak,oynamak,dokunmak yasak. geçmezse yine gidicem. ilaçların ne bebeğime nede bana bir zararı olmıyacağını söyledi. damlayı eczanede hazırladılar içine bişeyler damlattılar sanırım kulağımın içini sterilize etmek için vermiş, kremide ondan sonra kullanıcakmışım. minoseti içtim hemen umarım ağrı biran önce geçer..
buarada burun tıkanıklığıyla olmuş dediğimde doktor hayır basınç kulağı bu hale getiremez dedi. gebelikle birlikte ciildim hassaslaşmış ve daha yağlı olmuş ( en azından kulağım yağlı olmuş ) buda hafif iltahaplanma yapmıştır ama herhangi, bi tedavi uygulanmayıp sürekli iltihap temizlenip bırakılmış buyüzdende kulak bu hale gelmiş dedi yani sağolsunlar hamilesin zararı olmasın ilaç yazmayalım derken kulağımı bu hale getirmişler. doktor bisüre çok ağrın olabilir boğazında acıyabilir bunlar normal çünkü çok fazla iltihap var hepsini almam mümkün değil dedi......
canım doktora gittim parol yada minoset kullanabilirsin dedei çektiremezmişim benim diş konusunda çokk uzun ve sorunlu bir geçmişim oldugu için çektiremiyorum ama dün parol içtim oglumdan özür dileye dileye agrım geçti çoook agrımadıkça dayanırım habire ilaca dadanmak istemiyorum :))Canim dis agrin varsa doktora görünsenee, dis cok önemli.
Ama hamilelikte olurmus genelde dis agrilari, cünkü bebek anne vücudundaki kasiyumu aldigi icin. Ve anne yeterince süt icmesse yani kalsiyum almassa, kalsiyum eksikligi olabiliyor ve dis agrilari basliyabiliyor. Bence ihmal etme, ilacla gecistirme :/
oyy oyy maşallahhhkızlar ancak bu saatte fırsat bulabildimm.dr geldikten sonra annemlere uğradık oradada misafir vardı geç geldik.
oğlumu gördüm bu gün çok mutluyum.dr teyzemiz baktı herşeyi çok normal dedi oğluşum 10 gün önden gidiyomuş gelişim olarak.
1420gr olmuş benim bebişim.drmuz biraz tombiş bir bebek dedi.eliyle bir ayağını tutmuştu gülümsüyordu bize drmuzda mutlu bir bebek herşeyi çok güzel maaşaallah dedi.
şuanlık tek sorunumuz ters duruşu ama doğuma kadar düzelir dedi.
tuzlu suyu niye göbüşe sürüyosun ben merak ettimmmmm:26::26:Günaydın kızlar... Bütün gün evde olmama rağmen 7.30ta uyandım yine. 11lere kadar uyuyan bana neler oldu anlamıyorum. Şimdide bayık bayık oturuyorum. Halim çok komik. Bir elimde tuzlu su pamuk göbüşüme kompleks yapıyorum, diğer elimde pc, bir yandan da gündemi takip ediyorum. Bayığım ama herşeyede yetişiyorum çok şükür =))
günaydınlaarrr herkeseee...
dün doktordaydım bende.şeker yüklemesi yapıldı 50 gr lık.
açlık şekeri:82 şekerli sudan sonra :132
ultarsanda kızımı da gördüm 900 gr olmuş maaşşallah.herşey yolunda çok şükürr.....
:89:
İnşallah uzun sürmeden geçer acısı ağrısı, işini bilen birine gitmek her zaman daha iyi oluyor işte... Boşuna buhale geldin.. Neyse artık çok geçmiş olsun idkkat et oynama sende sakın ellem eçabucak iyileşsin :)
sağol hanzade ilaç işe yaramaya başladı galiba ağrım epey hafifledi. dediğin gibi çabucak geçer inşallah. buarada kızımın bugün keyfi yerinde. dün gündüz az oynuyor diye şikayet etmiştim ama gece uyumayınca uykumda kızımın ne çok oynadığını farkettim :)) az kaldı ama son 100 gün falan var heralde ayyy çok hetecanlıyımmm çokkk .....
canım doktora gittim parol yada minoset kullanabilirsin dedei çektiremezmişim benim diş konusunda çokk uzun ve sorunlu bir geçmişim oldugu için çektiremiyorum ama dün parol içtim oglumdan özür dileye dileye agrım geçti çoook agrımadıkça dayanırım habire ilaca dadanmak istemiyorum :))
tuzlu suyu niye göbüşe sürüyosun ben merak ettimmmmm:26::26:
bunları aşmamız lazım yoksa doğum yapınca çok fena oluruz arkadaşımdan biliyorum saf gibiydi ben de eşime güveniyordum ama bu ara onu televizyonun karşısında uyuyakalmış bir şekilde sabahın 5 lerinde toplamaya başlayınca güvenimi yitirdim sanırım bu konuda ne diyelim allah yardımcımız olsun..
halini gözümün önüne getirdim kuzum yaa allah bu günlerimizi aratmasın ne yapalım böyle sıkıntılara da katlanıcaz bir süre...
bıze en yakın bılge hastanesı sanırım oraya gıttım ama kadın dogum ıcın deıl aman sonunda heralde ztbde dogurcam kocısın yanında :) bu arada dogum yapıcagınız hastanenın hasta yatak odalarını ve dogum hanesını kontturol edın ınsan o an herseyden etkılenıyo basıt seyler bıle gozune batıyo ben lokman hekımde dogum yaptım etlıkte ılkını odası guzeldı sancımı odamda cektım sonra odadan ayaga bıle kalkmadan yatakla 2 oda yanımdakı dogum haneye gıttım korudor bosaltılıyor o sırada sızı kımse gormuyor dogum haneden dogum yaptım annemden kıyafetlerımı almıslar nevresımımı degıstırdıler benı ve bebegımı gıydırdıler yatıgıma yatırdılar aynı sekılde odama gıttım bu duzenı ıstıyorum yıne ama doktorumdan hıc memnun kalmadım o hastanede baska doktor olabılır dıyede dusunuyorum acıkcası ztbde yukarda dogum yapıyosun sonra ustunde amelyat kıyafetıyle sedyeyle ındırılıyorsun herkes goruyo malum kapalıyım ama tabı vıp odası ve dogum hanesı varmıs ordada aynı sekıldemı oluyor bılmıyorum neyse kısacası herturlu kosulu arastırın bakmak gormek hakkınız unutmayın rısklı gebeler yenıdogan unıtesı olmayan yerde asla dogum yapmasın
Öğlen ayran içtim. Acaip uykum geldi:95:
Ztn uykucuydum, hamilelik beni daha da uykucu yaptı. Uyumak en büyük terapim yaw
Göbüşüm artık İzmir sıcağına dayanamadı ve isilik oldu (teşhisi ben koydum bu arada), herkes tuzlu su yap dedi, iyide geldi çok şükür. Evde bi de göbüş açık geziniyom. Buralar çok sıcak çooookkkk....
Bu arada sanada çok geçmiş olsun, ağrımaz inşallah daha...
Tünaydın annişlerrrr
anacım senin koca ZTB.de mi çalışıyorvalla ben ne olursa olsun orda doğum yapıcam sanırım.. şöyle evden çıkınca sıralayım hastaneleri...
özel veni vidi hast, ankara tıp fak. hastanesi.. ankara hastanesi.. ZTB..
şey dicem orda vip odaların fiyatları nedir tatlım.. kaç gündür tirilaylom arkadaşla bunu öğrenmeye çalışıyoruz da .. bende geçen sefer ztb gittiğimde unuttum sormaya.. eltim 200 dedi.. arkadaşı yeni doğum yapmış orda.. kimisi de 500 diyor.. aklım karıştı.. bir yardımcı oluversen şu konudabeni takip eden doktordan memnun değilim ama doğum orda olacak inşallah..
bir de eşimle de konuştuk.. Özlem Uzunlar'ın muayenehanesine gidicem 6.7aydan sonra.. belki ozaman azıcık adam yerine koyarlar beni..
Acıktım keşke evden yemek getirseydim dün bir sürü çeşit yaptım.. Şimdi dürüm söylicem.. Neyse akşama yemek derdim yok en azından, cumayada çay türü yaparım olur biter :)
bende bı 200 dıye duydum bı 500 600 emın deılım ama sunun farkı olabılır bırı normal sancı odasında yatıyosun kalabalık yanı sonra dogum yapıyosun odan ozel oda oluyor dıgerıde ozel odanda sancı cekıp vıp dogum odasında dogursun oyle odana gecıyosun olabılır bu benım tahmınım yalnız :) ben bıkac sefer gıttım oraya esımın arkadasına gıtmıstık dogum bolumunde calıstıgı ıcın orda benı muayne etmıstı o ısrada beklerken yanı doguma gelen kadınları gordum normal sancı odası ıcın hazırlanıyolardı kalabalık olan ıcın bırı ozel oda ıstedıgını soyledı ordakı bayan tamam dogumdan sonra alırız dedı yanı kalabalık odada yatıp sancı cekıp sonra gecıcekdı ozel odaya ama ben sancı odasınında tek kısılık oldugunu duymustum dolayısıyla demekkı dedım 200 olan bu sekılde 500 olan dıger sekılde oluyor sormadım esımede sordurmadım uzun oldu yazdıgım umarım anlatabılmısımdır
sağol elifcim.büyüyor bir şekilde içeride bende bilmiyorumki.sizler ne yiyosanız bende aynılarından yiyorum.benim oğlum biraz babasına çekmiş herhalde yemeyi fazla seviyor.maşallah cnm oğlusunakız hangi ara nerde büyüttün sen bu yavruyu böyle ne yiyip içiyosan bizede söyle :))) topikte kiloyu gören ilk sen oldun sanırsam darısı bizimde başımıza inşallah....
allah nazarlardan korusun bebişini
teşekkür edriz kübra teyzesi.amin hepimizi.günaydın canım
bende kulağımdan çok çektim çok fazla ağrım yoktu ama tıkanma şikayetim vardı 2 kere gittim bir şey yok dediler basıncını ölçtüler yolladılar devam ederse ben de senin gibi tekrar gidip bir şey yok da neden böyle oluyor diycem kızıcam aylardır devam ediyordu bu ara sakinleşti bakalım inşallah tekrar başlamaz...
sen de çok dikkat et duş alırken kulağını pamukla tıka su kaçırma üzerine çok yatmamaya çalış geçmiş olsun inşallah bir an önce geçer...
1420 mi topiğin neredeyse en büyük bebeği maşallahallah nazarlardan saklasın onun o gülen yüzü daima sizin de yüzünüzü güldürsün neşe kaynağınız olsun
bu şeker yüklemelerinden hiç anlamıyorum ben de yaptırmadım ama inşallah sonucun iyi çıkar bir kaç kez kan aldıranların durumu genelde senin gibi oluyor tabi aç olman da etken bu durumda hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoruz
amin canım inş.doktorumuzda öyle dedi şuanlık o problem değil dedi değişirmiş.Günaydın kızlar herkesler iyidir umarım :)
Amin canım, sor bakalım gerçi ne diyeceğini tahmin ediyorum ama yinede rahatlamış olursun :) Kızım iyi ya kayınvalidme umrumda bile değil, boşver sende napıyosa yapsın, yakında bebişleirmizle oynıcaz onlarla ilgilenicez Allah izin verirse, kayınvalideler umrumuzda dahi olmayacak... İyi dilekleirn içinde çok sağol :) Bilmukabele :)
Bende dün akşam soğuk duşa girdim kurulanmadan yattım ve buna rağmen yandı ellerim ayaklarım, sürekli yüzümden ter boşaldı...
Oy annem maşallah suphanallah 1,5 kilo olmuş oğluşun, ne kadar büyümüş Allah nazarlardan saklasın inşallah.. Sonuna kadar böyle güzel gitsin. Ters olması için erken döner annesi o daha çok :)
Kulak ve diş ağrısı en korktuğum şeylerden birisi inşallah bu defa kesin çözüm bulunur, bende geçmiş doğum hikayeleirni okuyorum ve çok mutlu oluyorum rabbim bizlerede nasip etsin inşallah :)
iki gündür benimde ayaklarım hep şiş meryemcim.sıcaklardan muhtmelen.Günaydın
Bu sabah hiç hoş olmayan bir süprizle uyandım ellerim ayakların şişmiş ama nasıl bir şişkinlik ayakkabı giyemedim terlikle geldim.Ayağıma parmağımla bastırdığım zaman çukur oluyor ödem anlamınamı geliyor yani:44:
oy maşallah oğluna kocaman olmuşbenimkide 27+3de 1279 grdı . banada doktor aynı şeyi söledi cnm benimde bebeğim ters duruyormuş .ama döner dedi inşallah hayırlısı olsun hepimiz için.
sağol edam.öyle canım abiyiz biz.nejlam maşallah yavruna yerim ben onu yaaa en yemelik senin tosun şimdilik
Herkese günaydıın biz geldik.
Duble kahvaltıları teke düşürüyorum, hızla tontiş oluyorum çünkü. Baş ağrısıyla uyandım, kahvaltı yaptım, zorlu bir yolculuktan sonra ofise geldim, işlerim vardı biraz onları yapıp geldim. herkes iyidir umarım. olmayanlar varsa da günün bundan sonraki kısmı herkes için çok iyi geçer umarım.
oyy maşallah nejlacım 41 kere maşallah oğluna da sana da. Allah korusun ikinizi de. hepimizi de :) yerim onun tombul tombul butlarınıııı :)
Evet evet bu konuda bir demeç bekliyoruz nejlaa neyle besledin sen kuzuyuu?
elifcim sanırım ikinci nejla, Yalug un kızı da kiloyu gördü 1200'lerdeydi birkaç gün önce, ona da bir maşallah o zaman.
Geçmiş olsun fatoşcum, kulak ve diş ağrısı pek fenadır. İlaç kullanabilsen çoktan geçerdi tabi. Az daha dayan güzelim, apranaksları löp löp içeceğim günler de gelecek inşallah (şuan başım çok ağrıyor daa)
Sağlık bakanlığı hamlelere hiç olmadığı kadar ilgi alaka gösteriyor son zamanlarda. önceden doktor hatasından ölen insanlar için doktorlar bile takdiri ilahi derken, şimdi doktorun ihmali suç sayılmaya başlandı, cezalandırılıyorlar. bu yüzden de hamile birinin ilaç kullanımına sıcak bakmayıp vermiyorlardır diye düşünüyorum.
Evet hanzade kesinlikle zorlaşıyor. her sabah yolda gelirken 32'de arazi olayım diyorum,akşama vazgeçiyorum. bakalım...
Hrs'de yapıcam kısmetse.
Evet meryem, korkarım ödem anlamına geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?