Canım benim 32. haftam 27 ağustos cumartesiye geliyor. Ondan sonra arefe, Ramazan Bayramı tatili falan geliyor. Bende diyorum ki Ramazan Bayramında da çalışıyor görüneyim Eylül başı çıkayım diyorum. Ama patron durdurur mu bilmem. Çok önceden izne ne zaman çıkmam gerektiğini sorup, not etmişti.
Rumuz bende aynısını düşünüyorum dün patronum ne kadar gelebileceksin dedi, Eylülün15 ine kadar dedim. Bana sen hiç aynada kendine bakmıyosun galiba dedi haha:) Masama biraz zor geçiliyor dolap var. Eylülde ordan geçemessin sen dedi.. :) Vel hasılı 1 Eylülde çıkıcam bende nasip olursa, dönüşüm de 5 ay sonra olucak her hangi bir aksilik olmassa :)
Günaydın canım,
bende seninle aynı fikirde olup, bırakma niyetinde değilim. yarın doktor kontrolümüz var, şeker testi vs. yapılacak. erken gideceğim için doktorla bol vaktimiz olacak. tartışma konusu yapacağım.. :). detaylı ultrasonda prof. bırakmamı istedi. bununla ilgili kendi doktoruma rapor da yazdı. ama ikna edici olmadı. bakalım miniğim Allah'ıma emanet. eğer bırakmamda sıkıntı yokda bu garanti ise doğuma 10-15 gün kala bırakayım madem.. ama şu an bırakmama taraftarıyım..
sen nasılsın bu arada. ne kadar oldunuz. kızın nasıl? uzun zamandır girmiyodum. geçen hafta yıllık izin almıştım. 1 hafta fazla ağırlaşmadan tatile gidip geldik.. dinlenmiş oldummm. tekrar yoğun şekilde iş hayatına geri döndümm..
sevgiler.
Madem ilgisi yoktu bu iğnelerle neden şimdiye kadar kullandırıldı.. Pıhtılaşma topiğindede okumadım erken bırakanları, şahsen karnıma vuruyorum bacağıma vurmaktan bile imtina ediyorum daha az fayda sağlar diye, bir zararı yoksa bırakma elbette. 10-15 gün bile fazla nasip olursa bn doğumdan 3-4 gün önce keserim iğneyi, bu iğnelerle normal doğum yapanlar bile varmış biliyomusun? İğnenin etki süresi 24 saatmiş, yani 1 gün önce bile kessek olucak..
Biz 24 haftalığız çok şükür son kontrolde iyiydik.. Bizde önümüzdeki hafta gideceğiz tekrar, biraz sabırsızlanıyorum bir an evvel büyüsünde doğum yapayım sağ salim alayım kucağıma diye.. Oh ne güzel dinlenmişsiniz. Az kaldı yoğun iş hayatı bitecek yoğun bebek hayatı başlayacak :)
burdan bana herşeyi aldı çok geziyor diyen hanımlara özelliklede denize sesleniyorum ayol hatun dalinini bile almış adım çıkmış dokuza inmez sekize :)) buarada hepsi çok güzeller canom güle güle giydir oğluşuna...
günaydın çok sevgili arkadaşlarım
cumanız hayırlı olsun dualarınız kabul olsun...
bu gün sabah 5 te göbeğime yediğim o şiddetli dirsekle ağlayarak uyandım eşim dönerken dirseğini göbeğime geçirdi nasıl sıçradım ağlamaya başladım çok korktum bebeğime bir şey olmuştur diye ama şimdi küçük küçük hareketlerini hissediyorum çok şükür..
onun haricinde biz iyiyiz dün çok yorulduk konsere gittik festival gezdik gece 12 ye kadar arkadaşlarla beraberdik yarında hastane randevum var oğlumu çok özledim.. düğünümüz var 2 tane ayrıca pazar günü de en büyük düğün var 211 gelin hazırlamam lazım çok heyecanlıyım
kızlarr doktora gittik dün şeker yüklemesi yapıldııı baklava şerbeti gibi aç karnına nasıl içtiysem onu ıyy çıkartıcaktım az dahaa neyse kan uyuşmazlığı iğnesi olcam 28. haftada başkada bi sıkıntı yok çok şüküğrr bebişimde 26+0 dı dün 860 gr boyuda 32 cm olmuş minnoşşşşşşuummm ama babası yine pipiyi göremedi yazıkk
Çok dikkat etmek lazım, eşinde şok olmuştur yazık korkmuştur bir şey yaptımmı diye, neyse ki iyiymiş ufaklık pıtış pıtış burdayım demiş annesine :)
Benim eşimde elini karnıma koyuyodu sabaha karşı, hemen ittirdim ama uyku esnasında, sanki bişi olur gibime geldi o an herhalde, bide eşim ayağını hala unutup üzerime atıyor bazen, gerçi eskiye göre daha iyi. Zaten yanıyorum uzak duruyo oda :)
Merhaba rumuzcum. Araya arefe ve bayramın girmesi bence de iyi olur. doğum izninin ardından işe dönecek olursan, o günleri izninin sonuna ekletirsin. Patronun da bu duruma ses çıkarmaz umarım. Benimki de yazılı olarak istedi, verdim ama çok kötü olursam erken ayrılıcam.
Ya kızlar ben ne yaptım biliyomusunuz?
Dün patronumla konuştuk, izin-dönüş zamanları, bu seneki yıllık izine ne zaman çıkacağımı filan... Bana sordu ben Eylül 15 dedim doğuma 1 ay kala gibi, oda az evvel dediğim gibi 1 Eylülde İstirahate çekilebileceğimi söyledi, 5 ay sonrasında nasip olur bia ksilik olmassa tekrar başlayacağım.
Bu arada ben tatile gitmeyeceğim başından beri böyle düşünüyorum, İstanbulda takılıyoruz haftasonları... zaten ramazan geliyor 20 gün kaldı şunun şurasında, neyse sadete geleyim... Ben izine çıkmayacağımı söyledim. Ama toplu olarak çıkmayacağım dedim. Yani 15 günlük iznimi her hafta içi 1 gün olmak üzere kullanacağım. Yani bundan sonra sadece haftanın 4 günü çalışacağım. Yani hafta sonutatili ile berabe, her hafta 3 gün tatil olucak bana. Bu şekilde hem daha az yorulacağım. Hem iznimin daha çok faydasını göreceğim... Kalan 5 gününde hesabını yapmıyorum çünkü işten ayrıldığım dönemde sgk dan çıkış yapılmayacak. Buna çok sevindim günüm eksilsin istemiyorum. Benim için paradan daha önemli. İşte böyle nasıl yapmışım sizce? Bu sıcaklarda yapabileceğimin en iyisi diye düşündüm, eğer çalışıcaksam ne kadar rahat olursam o kadar iyi gibime geldi...
sabah işe geliş maceramı anlatayım size. ben geceleri saat 10'da uyuyordum, sabahın nuruyla uyanıp bütün gün uykusuz kalıyorum diye birkaç gecedir 11-12'de uyumaya başladım. haliyle bu sabah uyanamadım. normalde 6'da kalkardım, 7'ye kurdum saati, alarmı erteleye erteleye 7.10'da kalkabildim yataktan. hızla hazırlandım, iki lokma reçelli ekmek, bir bardak meyve suyu içtim evden çıktım. bizim evden, işyerime tek otobüsle gelinebiliyor. ankaralılar bilir belki, keçiören-çukurambar otobüsüne biniyorum yeni ofise taşındığımızdan beri. emek bahçeli tarafına geldiğimde gözüm kararmaya başladı, sırtım soğuk soğuk terledi, ellerim titredi, başım döndü ilk durakta indim hemen. emek metro durağında oturdum, çantamda bir çikolata vardı onu yedim, gölgede dinlendim. ordan taksiye binip geldim ofise. otobüste oturuyordum, klima da çalışıyordu. ama klima çalışınca pencere açtırmıyor şoförler, o yüzden havasızlıktan fenalaştım sanırım. içerde nerden baksan 100 küsür kişi vardı, nefes ve ter kokusu karışımı mahvetti beni. hala da tansiyonum düzelmedi, halsizlik bitkinlik devam ediyor. kötü bir başlangıç yaptım ama neyse ki bugün cuma :) bi de artık işe yeniden kayınpederimle gelmeye başlasam iyi olacak, iyiyim diye diye kabadayılık yapıyordum ama artık eskisi gibi değilim.
Dün patronumla konuştuk, izin-dönüş zamanları, bu seneki yıllık izine ne zaman çıkacağımı filan... Bana sordu ben Eylül 15 dedim doğuma 1 ay kala gibi, oda az evvel dediğim gibi 1 Eylülde İstirahate çekilebileceğimi söyledi, 5 ay sonrasında nasip olur bia ksilik olmassa tekrar başlayacağım.
Bu arada ben tatile gitmeyeceğim başından beri böyle düşünüyorum, İstanbulda takılıyoruz haftasonları... zaten ramazan geliyor 20 gün kaldı şunun şurasında, neyse sadete geleyim... Ben izine çıkmayacağımı söyledim. Ama toplu olarak çıkmayacağım dedim. Yani 15 günlük iznimi her hafta içi 1 gün olmak üzere kullanacağım. Yani bundan sonra sadece haftanın 4 günü çalışacağım. Yani hafta sonutatili ile berabe, her hafta 3 gün tatil olucak bana. Bu şekilde hem daha az yorulacağım. Hem iznimin daha çok faydasını göreceğim... Kalan 5 gününde hesabını yapmıyorum çünkü işten ayrıldığım dönemde sgk dan çıkış yapılmayacak. Buna çok sevindim günüm eksilsin istemiyorum. Benim için paradan daha önemli. İşte böyle nasıl yapmışım sizce? Bu sıcaklarda yapabileceğimin en iyisi diye düşündüm, eğer çalışıcaksam ne kadar rahat olursam o kadar iyi gibime geldi...
evet o da çok korktu hatta gece eşimin elleri benim karnımda uyumuştuk uykuya dalana kadar oğlumuzun tekmelerini dinledik konuştuk güldük sabah da böyle olunca onun da gözleri dolu dolu oldu üzüldü ama kaza işte
seni çok iyi anlıyorum yatakta iyice sıkılmaya başladık hele son dönemlerimiz tam sıcaklara gelicek allah yardımcımız olsun napalım bebeklerimizin canı sağolsun da biz katlanırız..
tatile çıkmayacaksan böylesi çok iyi olmuş hanzade. hatta kalan 5 gününü, 15 eylüle yaklaşan günlerde yarımşar gün olacak şekilde kullanabilirsin sanki. tabi patronun müsaade ederse, sıkıntı olmazsa onu da kullan. madem işten çıkışın yapılmayacak, kullan. işten çıkışın yapılacak olsaydı 5 günün parasını öderlerdi sana. bu şekilde onun parasını almayacaksan, işe yarım gün gelerek kullan bence.
Geçmiş olsun çok fena oluyor... Bende pazarda aynen böyle olmuştum, sıcaklar zorlayacak bizi az kaldı diye motive olalım başka çareside yok gibi :)
TOPLU İZİN KULLANMAYACAKSAN EN İYİSİNİ YAPMIŞSIN 4 GÜn ÇALIŞIR 3 gün dinlenirsin bence çok akıllıca davranmışsın ayrıca ssk nında sürekli yatacak olması da çok iyi
teşekkür ederim hanzade çok sağol. seninki daha zormuş, bi de araba kullandın o halde
bi de korkudan öldüm ben, ya şimdi burda düşersem. etraf çakal dolu. yardım edeceklerine çantamı alıp giderler diye korktum. orda öyle kalsam hastaneye götürmezlerse, ya da takside bayılırsam, adam beni başka yere götürürse diye 5 saniye içinde milyon tane düşünce geçti kafamdan.
Allah korusun hepimizi. evet öyle düşünüp motive olalım, yapcak bişe yok :)
canocuğum
bebeğinin kıyafetleri kok cici güle güle kullanın
benim evim toptancıların olduğu yerde ankaranın gimat ı orda çok ucuz şeyler var sürekli gitiiğimiz gros markette sebamed in bebek ürünlerinin en büyük boylarını hesaplattım 82 lira tutuyor ama çanrası yok niveanın çantalı takımı 69 lira ne alsam karar veremedim dalin de çok güzeldir ablam hep dalin kullandı
duygucuğum
kim demiş sende göbek yok diye bildiğin 6 aylık hamilesin işte :)
artık ciddi ciddi benim de hamile olduğum anlaşılıyor görenler kaç aylık diye soruyor çok hoşuma gidiyor bu durum hamilelik san da çok yakıştı:)
ben de dün senin kulaklarını çınlattım özlettin kızz
kocaman olmuş bebeğin maşallah sen bayılmadığına dua et millet bayılmaktan son anda dönüyor vallahi neyse ki böylece atlattın darısı diğer arkadaşlarımızın başına
bu arada süt izninin ilk 6 ay için 3 saat olması çok iyi oldu ben ücretsiz izin kullanmıycam doğum iznim bittiğinde nasıl olsa 14 te işten çıkmış olcam en geç 14:15 te oğluşumu kollarıma alabilicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?