2011 Ekim Anneleri

Benim de hala olmama daha çok var. ama iki kez teyze oldum, ablam ve kız kardeşimin birer bebeği var. bir kız bir erkek yeğenim var.
Yok bahsetmemiştin :) çok değişik bir duygu olmalı, onun için de senin için de :) herkes şaşırmıştır. gerçi yaşı çok değilmiş, iyi cesaret vallahi :) Allah bağışlasın onun bebeğini de. ama çocukları pek hoşlanmamıştır bu durumdan herhalde :)

ne kullanıon cnm
bide DALİN ÇANTALI BEBEK SETİ (sabun krem yağ spreyi,pudra,pişik önleyici) kdv dahil 40 tl bebefix.com da..sanki canom mu almıştı daha uygun bu gibii

bu kremler hem pahalı, hem kimyasal dedi doktorum. medikal bir ürün yazdı, reçeteyle eczaneden alıyorum. çok cüzi bir fiyata. ürederm hydro ismi. sabah akşam kullanmak lazımmış, ben ya sadece sabahları ya da iki günde bir filan sürüyorum, ona rağmen tek çizgi çatlağım yok şimdilik :)
evet canom aldı. sebamed alıcam ben. unnadodaki geçen günkü indirimi kaçırdım. tekrarını bekliyorum.

Çocuklarından çok annem kızıyor, 5 kız kardeşler en büyükleri annem. Anneme söylemiş istiyorum diye 1 sene önce annem vazgeçirmiş ama yola çıkmaya niyetlenmiş hatun bir kere. Bende cesaret konusunda seninle aynı fikirdeyim nitekim benim teyzeler biraz çılgındır. En küçüğünün 3 tane 1'er yaş aralı en son bebeğini 5 aylıkken öğrendi. Reglisi düzenli oluyormuş anlamamış akıllı karnı çıkıyor diye korse takmış bide o gece sancılanmış sabaha karşı beni aradı kimseye söyleme ben 5 aylık hamileymişim diye. Annemin kızıcağını biliyor beni arıyordu.

Hadi ya :) söyleyemedi demek. annenden de korkulurmuş. ama söylediğin kadar çılgınsa yaşlanmaz ki teyzen hem madem isteyerek oldu, sevgiyle büyütür inşallah. ne diycem, testleri falan yaptırmadı o zaman? bir sorun yoktur inşallah.

bu 38 lik teyzem değil canım en küçükleri 5 aylıkken öğrenen. Benimle aynı dönem hamile olan teyzem isteyerek yaptırmadı testleri. 2 tane çocuğum oldu hiçbirinde yoktu bu testler Allaha şükür sapa sağlamlar. Hayırlısı nasılsa öyle olsun dedi. Şimdi kötü birşey derler aldırmam da doğuma kadar üzüldüğümle kalırım dedi. Okadar yapma etme dedim ama kendi seçimi o yöndeydi. Hayırlısı olsun hepimiz için inşşallah.

Anladım canım. hayırlısı olsun, sağlıcakla dünyaya gelsinler inşallah

Kızlar ton balığı yiyor musunuz? doktoruma sormadım ben, direkt yasak demedi, bişe söylemedi bu konuda. ben de sormadım hiç ama internette sakıncalı diyen yazılar var. sizinkiler bişe dedi mi? yaz geldi, balık yiyemiyoruz artık, ama yemek lazım. ton balığı işe yarar mı bilemedim size de sorayım istedim.

Bende sormadım ama zararlıdır diye düşünüyorum canım. :44:

ben balşık yamediğim için ton balığı yedim çoğu kez sağlık ocağındaki doktora danıştım sorun yok dedi ama ben nefret ediyorum balıktan şimdide cevize başladım

Çok yağlı deniz yiyebileceğinden eminmisin? Benim eşm çok sever salataya filan mutlaka ekletir ister. Ben ayrı yaparım yağı ve kokusu beni mahfediyor.. Onun yerine işyerime yakın bir balıkçıdan haftada 1 gün ızgara levrek söylüyorum... Zararı yok diye biliyorum ama sor istersen..

Son düzenleme:
Kızlar benim bu gün tetenoz iğnemin ikinci dozunu vurulmam lazımdı ama gidemedim. Pazartesi gitsem olur dimi 2 günlük gecikmeden bir şey olmaz sanırım...

selam kızlar inşallah herkes iyidir 1 haftadır giremiyordum hepinizi özledim
doktordan geliyorum şimdi şükür herşey yolundaymış haftasıyla uyumlu dedi doktorum..750 gr.mış benim miniğim..hep uyudu hareketlerini göremedim detaylı ultrasonda çekilen cd yi izler dururum artık başlangıçtan bu yana 6 kilo almışım doktor gayet iyi dedi..şeker yüklemem de yapıldı inşallah o da iyi çıkarsa baya rahatlıycam...
denizcim sen ton balığını sormuşsun benim doktorum yeme dedi..balık yerine geçmiyomuş esasen hiç bi konserve de yemiceksin başta ton balığı olmak üzere dedi..

selam kızlar bu gunde coook guzel gecsın
evı toparladım oglusu yedırdım annem geldı ona kahvaltı hazırladım bugunluk tek ısım aksam yemegı bugunıstırahatdeyım :)
tecrubelı bı anne olarak sıze en buyuk tavsıyem bepanten plus ve bepanten krem olucak plus pısık ıcın super aksamdan bolca sur sabaha bıseyı kalmıyo yada gun ıcınde bı ıkı sefer yuzede ısılıgede ıyı krem olanı daha az yaglı gunluk yuze surulebılır sampuan dalın en guzel kokanı o cunku banyo ıcın denız sungerı muthercareda var yada ayıcıklı kuruyunca sertlesen dolayısıyla bakterı uretmeyen sungerler var yıne muthercare ın beyaz sertlesen bı sungerı var ılk donem o cok rahat olmustu yumusaktı yaga gelınce bı tane yeter kıs bebegı cok masaj vs yapılmaz usur ılk oglum yaz bebegıydı ama ona bıle en fazla 40 ı cıkana kadar kullanmısımdır bıde yuzu soyuluyodu ılk zamanlar ona suruyodum bunlardan baska ne pudra ne sabun ne pısık kremı kullanmadım sampuanla sabunladım ekonomık olsun dersenız sabun ıse yarar ama sampuan kolay kolay bıtmıyo unutmadan buyuk usten basılan sampuan ıyı havlu su sapkalı olanlar su cekmıyo hıkaye o cocuga batıyo gıdın ozdılegen ıyı bı duz havlu yada cocuk bornozu alın ben ogluma havlu almıstım ozdılekten buyukler ıcın vucut havlusu yumusacıktı sapkalı hedıye geldı onu kullanmadım cok kotuydu sonra oz dılegın 8 yas bornozunu aldım buxbunny lı uzun ama cok rahat ettım ıcıne sarıp kapsonunu ortum settı ıcınde plaj havlusu ve bas havlusuda var onlarıda tatıller ıcın kullandık leynacım gımsaden 50 ye aldım bu setı alırsan 5 yas fılan al cok guzel su cekıyo baska aklıma gelen ne var uzattım ama ben ılk bebegıme hamıleyken bırı yazsada okusam dıye beklerdım belkı oyle bekleyen vardır :) alt acma hanı su yastıklılar varya ondan alın ama onun yastıgı araba koltuguna kullanılıyo sergısıde bı yere yatırırıken altına bez degıstırmeye ıyı deıl yıkamaya gelmıyor alt degıstımek ıcın su altı musamba gıbı ama kalın ustu pamuklu o ıyı en az ıkı tane ben 3 tane kulanıyodum 2 sı eve bırı mısafırlıge ekonomık olsun dersenız sıze tavsıyem sıvı gecırmez tek kısılık yatak alezı almanız ve onu ıstedıgınız boyutta kesmenız aynı kumas herseyı aynı bırı 8 lıra bırı 20 buyuk tabı en az 5 tane cıkar 8 lıralıktan kız oldugu ıcın hemen kurumaz ben 1 tane almıstım baktım yetmedı oyle yaptım bı parcayıda buyuk sakladım yanı yarısını duruyor bezı bırakınca yatılı mısafırlıge gıderken carsaf altına sererım dıye sakladım baska sorunuz olursa yanıtlayım suan bunlar aklıma geldı pudra kullanmak sakıncalı unutmayın erkek bebeklere cok yag yada kokulu seyler kullanmak sakıncalı yun deterjan alerjınız olabılır yumusatıcıyı bebekler ıcın olandan kullanın deterjanda ya omo ve dalının bebek deterjanı yada sabun tozu yun alerjını anlarsını zaten bez 2 numara 1 tane yetıyo ıslak mendıl en ıyısı hugguıes sonra pırıma ve dalın ben pamuk vs kullanmadım 1 paket yenıdogan ıslak mendılı almıstım ılk zaman ıcın evde batıkon yada tentırdıyot ( umarım dogru yazmısımdır) bulundurum gobegı mıkrop kaparsa dıye damla seklınde olan serum fizyolojik bulundurum burun tıkanıklıgı bebekler ıcın kotudur ememez burun temızlıgı ıcınde lazım damlatmanız yeterlı derece alın mutlaka gobek ıcın yıne evde gazlı bez bulundurun sımdılık bu kadar kıslar

Merhaba anniskolar :)
Bugün ip alip patik hirka örmelere baslamak istiyoruuum :) Komsum yapmasini ögreticek bana. Bi arkadas yazmis bebek pike takimi dikicekmis. Acaba bende mi yapsam öyle diye düsündüm. Begendigim kumasi secip dikerim hem daha güzel olur hemde daha uygun fiyata gelir. Ama becerebilir miyim acaba diye düsünüyorum.

Kızlar benim bu gün tetenoz iğnemin ikinci dozunu vurulmam lazımdı ama gidemedim. Pazartesi gitsem olur dimi 2 günlük gecikmeden bir şey olmaz sanırım...
Hanzadecim bende 1 gün sonra gidip yaptirmistim hicbirsey söylemediler. Sanirsam sorun olmaz icin rahat olsun

bende 4 ay kesın sonrası çocugun yaramazlıgına ve hareketlılıgıne ve kılosuna bağlı bir çok kişi 4-5 ay anca yatar içinde dedi ben ıkıncıye de düşündüğümden aldım park yatağı da kızkardesımden alcam onun bebeği büyüdü ondan alcam belkı park yatağım olmasaydı bu beşiği almazdım

sallanabılen tekerleklı bır park yatak alırdım kesınlıkle

Bende sormadım ama zararlıdır diye düşünüyorum canım. :44:

Ben de bir çok yerde zararlı diye okudum, yarın kontrole gidicem sorarım olmazsa.

ben balşık yamediğim için ton balığı yedim çoğu kez sağlık ocağındaki doktora danıştım sorun yok dedi ama ben nefret ediyorum balıktan şimdide cevize başladım

ayy balık yenmez mi kıss denizden babam çıksa yerim :)
ceviz sevmiyorum ben, bi ton aldım işyerinde çekmecemi bekliyor.

yasak değilse hem de her gün yerim yeter ki yasak değil desin, hatta evden salata malzemesi getirip ofiste öğle yemeğini bile öyle yerim, sabah makarna haşlar getirir üstüne koyarım. bi soriim yarın. not alim hemen. yeme derse senin usül yaparım artık. iyi ediyosun valla süpermiş. bu arada ben de yağını ağzıma koyamam, kupkuru olana kadar süzüyorum o zaman hafifliyor tadı.

tam emin değilim ama bir sorun olmaz sanki. 1 ağustosta gidicem ben de.
bu arada gözümü korkuttu burda kızlar yaa, düşündüğüm kadar ağrımadı. ilk gün hiç ağrımadı hatta, ikinci gün pek kullanamadım kolumu. ikinci dozda da bu kadar hafif atlatırım umarım.

Ben o pamuğun uykulu gözlerinden öperim öperim öperiimmm maşallah Emel'cim büyümüş kızımız.Şeker sonucun da güzel çıkar inşallah.
Yenmiyor muu Tahmin ediyordum ama yine de üzüldüm olsun artık. ya alıp evde yapıcam ya da buralarda bir yer bulucam.. sağol canım.

benım doktorumda yeme demıstı ton balıgı ama sen yınede kendı doktoruna bı sor cunku degısebılıyo benım teyzemın kızı hamılerken yemıstı hemde hergun yerdı masallah oglunun hıc bırseyı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…