- 31 Aralık 2010
- 2.760
- 329
- 163
biz geldiiikkkk:80:
doktor abimizden geliyoruz kızlar oğluşumu gördük durumu gayet iyiyidi gülücükler saçtı bize 1.100 gram olmuş bebeğim bana biraz tombiş geldi ama haftasıyla uyumluymuş bol bol pipi potoğrafı çekti eşim için :)benim kilom da çok iyi geçen aydan beri sadece 400 gram olmışım yani 69.400 üm ayaklarımın ve bacaklarımın şişliğinden bahsettim artık gencim güzelim devrini doğuma kadar kapatıcakmışım şişmem çok normalmiş tuzu tamamen kesiyoruz
muayenem çok uzun sürmedi eşimle doktorumun fenerbahçe sevdası yüzünden.. bir fener sevdasına daldılar neredeyese odayı terkedecektik oğlumla bizle ilgilenmediler fazla
bizde durumlar bu şekilde şimdi eşimin işyerindeyiz biraz sonra düğüne göbek atmaya gidicez
ay kübra teyzesi yesin o miniği kuzum benim yavaş yavaş büyüyorlar işte annesi kırkbir kere maşallah boyuna posuna kilosuna canım benim
doktor abimizden geliyoruz kızlar oğluşumu gördük durumu gayet iyiyidi gülücükler saçtı bize 1.100 gram olmuş bebeğim bana biraz tombiş geldi ama haftasıyla uyumluymuş bol bol pipi potoğrafı çekti eşim için :)benim kilom da çok iyi geçen aydan beri sadece 400 gram olmışım yani 69.400 üm ayaklarımın ve bacaklarımın şişliğinden bahsettim artık gencim güzelim devrini doğuma kadar kapatıcakmışım şişmem çok normalmiş tuzu tamamen kesiyoruz
muayenem çok uzun sürmedi eşimle doktorumun fenerbahçe sevdası yüzünden.. bir fener sevdasına daldılar neredeyese odayı terkedecektik oğlumla bizle ilgilenmediler fazla
bizde durumlar bu şekilde şimdi eşimin işyerindeyiz biraz sonra düğüne göbek atmaya gidicez
ooo 15 dk mı yok kuzum yaa perşembe günü gittik biz mavipatiklerle aynı yerde oturuyoruz arabayla yarım saatte gittik hem de kestirmelerden sırf sebzeliklere baklama gittim ikea da bizim istediğimiz tarzda sebzelik yok giriş katta var oradakiler de çok basit yapmacık hemde ıufacık şey 79 liraydı yani değmez ben beğenmedim...mamaktaki metronun karşısında.. (doğukent caddesi diye geçiyor..)
google earth'ten bakabilirsin kuşum :)
kestirmelerden size 15dk falan anca bulur
canım kendimi nasıl sıktım okurken çok korktum kötü bişeyle karşılaşcam diye off çok şükür bir şeyin yok hastaneye gittiğin çok iyi olmuş hayatım inşallah tekrarlamaz çok dikkat et kendine...benim doktorum sırt üstü yatmaktan bir şey olmayacağını hatta yatma şekinin sırası geldiğinde beni uyaracağını söylüyor ama bende bu konuda sizin doktoırlarını dinliycem ve sırt üstü yatmıycamİyi akşamlar kızlar, öğleden sonra wc ye gittim. Mantarım var ve arada kanama yapıyordu ama bu defa sanki ondan değil gibime geldi. Tabi erken doğum yapıcam diye çok korktumkimseyi aramakta aklıma gelmedi hemen taksiye binip hastaneye gittim.. Araba kullanacak mecalim yoktu, neyse muayeneye girdim kızım iyi görünüyordu Elhamdülillah. Bir sorun yoktu ama çok sıktım sanırım kendimi kasıkalrımda feci ağrım oldu. Sonra nst ye bağladılar ve ben hala kimseyi aramadım, aklıma gelmiyor ki kimse... Yarım saat kaldım. Sancı ve kalp atışı takibi yapıldı.. Herşey normal çıktı, kendimi zorlamış olabilirmişim yada bebeğin çok şiddetli hareketleri yaparmış ama benim kızım o kadar vurmuyor... Neyse çok feci korktum ama oynadığını hissedince bir nebze olsun rahatlık geldi.. Çok şükür iyiyiz, inşallah sağ salim bitiririz. Eşimi aradım herşey bittikten sonra çok kızdı bana Niye aramıyosun diye ama aklıma gelmedi ki o anda... Şimdi dinleniyorum, hala kasıklarım ağrıyor... İnşallah sağ salim kavuşuruz kuzulara.
Birde sola yatmak şartmı diye sordum çok merak ediyordum, evet dedi 10 defanın 9 u nu sola yatıcaksın.. Sırt üstü kesinlikle önermiyorlarmış..
koprinacığım demek sen de erkek annesi olacaksın gözün aydın bebeğim.. çok sevindim umarım size hayırlı bir evlat olur sağlıklı sıhhatli dünyaya gelir kuzucuğun..biz geldiiiiik :)
teyzoşlar...
bebişimin cinsiyetini öğrendik.. doktorumuz %90 erkek dedi :) bu bacak.. bu da bacak.. aradaki de bacak olamayacağına göre nedir sizce dedi
eşim de zavallım melül melül bakıyor ekrana.. kuku görecek diye.. ama pipi gördük
vidyo verdiler cd ye ordan bir kare çektim.. paylaşayım sizlerle de :) gerçi siz bu heyecanları geçtiniz ama sizinle paylaşıyorum yine de..
bu arada sata göre 15+1, ultrasona göre 16+4 dedi doktorumuz... ve 171 gram olmuşuz :) inş sizler gibi kiloları da görürüz..
Eki Görüntüle 221727
canımmmm inşallah bebeğin normal konumuna gelir de sezeryan olmak zorunda kalmazsın artık olursa da napalım tek sağlıklı olsunda sen onun için sıkıntılara katlanacaksın o da ilerde anneciğinin kıymetini bilir seni hiç üzmezBiz geldik kızlarrr öncelikle size dün gecemi anlatayım. uzanırken aniden sağ kasığıma uzunca bir kramp girdi epey bağırttı sonra arka arkaya devam etti sağ kasığımda sancılar oldu bu sabah kontrolüm olduğu için dayanmaya çalıştım nerdeyse gece acile gidecektik. Neyseki sabah doktorumuza gittik buarada sancılar ara ara sabahta devam ediyordu biz daha bişey diyemeden doktorum ultrasonla bi bakalım sonra konuşalım dedi . neyse ultrasonu koyar koymaz bu bebek yan duruyor dedi. çok korktum yaniii dedim oda korkma hemen dedi ve durumu açıkladı. yan duran bebeği taşımak çok zordur.nadir görülür ama bebeğine bu pozisyonda durmasının hiç bir zararı yok bu durum sadece anneye zarar verir dedi. böbrek boşluklarımda ve kasıklarımda kramp tarzı sancılar hissedeceğimi ayakta kaldığımda, çok yürüdüğümde yada yorulduğumda vajinamın bir tarafında sızı yada sancı hissedeceğimi söyledi. yani şikayetlerim enfeksiyondan falan değil sadece kızım yan durduğu içinmiş :)) ama 32. haftaya kadar %97 kızımın normal pozisyona dönebileceğini eğer dönmezse normal doğum şansımın hiç olmadığını operasyonla bebeği almak zorunda kalıcaklarını söyledi... Birde yan bebeği taşıyan anne çok zorlanır dedi veee çok oturmak,çok yürümek, çok yada az farketmez ayakta kalmak, yolculuk,ağır kaldırmak,eğilip doğrulmak,ani hareketler ve yatarken hızla dönmek kesinlikle yasak. önümüzdeki bir buçuk ay benden çok dikkatli olmamı istedi. tedbir ve benim daha az ağrı hissetmem için bunlardan uzak durmalıymışım. kızım dönmeye hareket etmeye çalıştıkça sancım oluyormuş canım. eğer kendini yorarasan vay haline diyeyim yapacak bişey yok dedi( şuandada ağrım var ama umrumda bile değil kızım iyiymiş ağrıyı sadece ben hissediyorum napalım sıkıcam dişimi artık. bizim için dua edin emi kızlar kızım normal pozisyona dönmeyi başarabilsin :)) buarada doğumhaneyi gezdim, odalara baktım, doğum hemşireleri ile görüştüm herşeyden memnun kaldım nerde doğum yapıcamı biliyorum ama nasıl yapıcamı bilmiyorum eğer minnoşumuz dönüverirse normal böle yatmaya devam ederse sezeryan olucaz sezeryandada omuzdan geliyomuş bebek ama korkma inşallah dönücek dönmezse hiç bişey olmuycak dedi önce Allaha sonrada doktoruma güveniyorum herşey yolunda gider umarım.
geçmiş olsun canım. En ufak şeyde korkuyoruz malesef ama endişelenmemiz normal. iyice dinlen kendinede kızınada çok dikkat et Allahın izniyle vaktinde doğucak yaramazlarımız :))
buarada yazmayı unutmuşum kızım 827gr olmuş teyzeleri doktorum çok iyi olduğunu 26. haftanın içindeyken (26-27) 800 gr olması gerektiğini ama bizim daha 25deyken 827gr olduğumuzu söyledi. boyumuz bacaklarımızı kıvırdığımız için hesaplanamadı ama zaten en son 30cm di :)) ogünden beri 337gr aldığına göre boyuda biraz daha uzamıştır heralde :)) yan durması harici normal bir gebelik geçirdiğimi problem ve korkulucak bişi olmadığını söyledi tabi 32. haftama kadar dönmezse korkmaya başlayabiliriz :))
ay kübra teyzesi yesin o miniği kuzum benim yavaş yavaş büyüyorlar işte annesi kırkbir kere maşallah boyuna posuna kilosuna canım benim