2011 Ekim Anneleri

kızlar benden 1 hafta önde olan arkadaşım doğum yapacak...şimdi hastanede...Allah yardım etsin

Ayyyy ne güseeelll. Rabbim hayırlsıyla kurtulmasını nasip etsin inşallah.

Bu aralar hamurişinden bıktım yaa eşim sağolsun Bir Kayserili ve bir Egeli'nin evliliği çok zormuş yemek kültürü açısından Bu arada Burcu sen İzmir'li misin?

Zehraaaaa ben kayseriliyim eşim Konyalı. Ben hamur işini çok yapmam evde, genelde sebze yemeği yaparım. (Ramazanda sadece 2 kere hamur işi yaptım mesela)Eşim ise etten başka bişeyi mecburiyetten yer. Memleketle alakası yok bu işlerin bence. İnsan annesinden ne görürse onu yapıyor. Benim annem sebze meraklısıdır, bende. Eşimin annesi yemeğin içine et koymazsa yemek yapmaz, eşimde öyle yemek ister.

Kaptım tarifi izne çıkınca deneyeceğim inşallah. 4. aydan beri evde kete poğaça yapmadım. Diyetisyenim yasakladıya. Zavallı kocişim de yiyemiyor benim yüzümden.

günaydın. herkeze .tatilin hayırlı olsun aramıza hoşgeldin diyelim ozaman.ben senden almıştım dimi tel kadayıflı muhallebi tarifini.dün iftara kayınvaldemler vardı yaptım çok güzel oldu.herkez çok beğendi.hatta benden tarifini istediler tekrar teşekkür ederim

Ya arkadaşlar geçmişe ordan burdan dalınca bi arkadaşın bebeğinin kafasının önde gittiğini okudum. Daha önce yazdım mı hatırlamıyorum ama benim bebikin baş çevresi de 2 hafta öndeee.
Araştırdığıma göre gayet normalmiş. Yani olabilirmiş böyle şeyler. Genetiğe bağlıymış. Eşim diyoki çevrene bak herkesin kafası bir mi, herkesin baş çevresi aynı çapta mı diyor. Bana mantıklı geldi ama bir sonraki randevumda doktorum sorucam. Ctesi rapor almaya gidince fırsat bulursam sorayım diyorum hatta.

bende bayrama , canomun poğacası ile duygunun muhallebili kadayıfını yapacağım. gelen giden olmaz fazla ama elimin altında olsun,işyerinden falan arkadaşlarımız gelir belki onlara ikram ederiz.

canım öncelikle geçmiş olsun, son dönemlerimizde biraz daha dikkatli olmamaız gerekiyor.çok önemli bi rahatsızlık değilse tel de görüşebilirsin.inşallah öğleden sonra gelcek haber senin istediğin yönünde olur.

günaydın teyzoşlar butun gece oglum resmen içimde yangın çıkışını aradı bir o yanaaaaaaaaa bir bu yana münüşümün üstüne
geldi gitti eşimin yanında yatamadım konuştum hep oglum hele bir dayan şurda 50 gün kaldı
biz kahvaltı yapalım özgür beyle geliyoruz

canım hanzadeden ses çıkmadı buluşma bugun olacaktı ama işi çıktı sanırsam gelince detaylı konuşuruz

benimkide öyle canım,doktor sorun yok bu asker olacak dedi.doktorumada doğduğunda bu çocuk asker olacak kafası büyük albay kafası demişler, haklıda çıkmışlar adam askeri doktor tabib albay yani

bende dedimki o zaman bizimkide öyle olacak hem albay hemde tabib olsun dedim gülüştük doktorumla. bence sende sorun yapma,hem büyük kafaların içinde büyük beyin olurmuş. olumlu düşün yani. eşinin dediği gibi herkesin kafa ölçüsü bir değil canım.

bende bayrama , canomun poğacası ile duygunun muhallebili kadayıfını yapacağım. gelen giden olmaz fazla ama elimin altında olsun,işyerinden falan arkadaşlarımız gelir belki onlara ikram ederiz.

bende aynı tatlıyı yapmayı düşünüyorum .bende gelen olmaz diye düşünüyorum ama bayramıda tatlısız düşünemiyorum. gelen olmassa kendimiz yeriz.

utandım şimdi, tatlı tarifi duygunun değil Rumuzun tarifiydi. Rumuz özür dilerim canım. senin tarifini başkasına mal ettim. bayram için yapacağım mutlaka kimse gelmesede oturur kendim yerim hepsini

Ayy gerçekten sevdiler miiii Beğenmenize çook sevindim. Afiyet olsun canımmm.

kızlar bi konu çok canımı sıkıyor. doktorum tatile çıkıyor. ayın 14 ne kadar yok ,acil bişey olursa diye konuştum hastanedeki başka doktor bakıyormuş.ben doktorum doğuma girsin diye 5000 tl ödemeyi göze aldım başka bi doktor ve hiç bilmediğim bi doktora 5000tl vermek istemiyorum.çok moralim bozuk.başka bi doktora daha mı başlasam.oda geç oldu gibi me geliyor. ne yapsam bilemiyorum.

günaydın rumuz benimde 2 günüm kaldı.az kaldıya günlerde geçmiyo.bıdıkların hareketleri dediğin gibi ben sandalyede oturamıyorum o kadar hareketliki sıkışıyo gibi geliyo bana sanki.artık evde rahat rahat uzanırız.

bebeğin çamaşırını dalan roxy ile yıkayan arkadaşlar memnun kaldınızmı üründen, birde nereden aldınız? ben birkaç markete baktım göremedim.

utandım şimdi, tatlı tarifi duygunun değil Rumuzun tarifiydi. Rumuz özür dilerim canım. senin tarifini başkasına mal ettim. bayram için yapacağım mutlaka kimse gelmesede oturur kendim yerim hepsini

Bende diyorum ki Duygu da bu tatlının tarifini vermiş demek ki. Acaba onunki nasıl, nereden bulsam da denesem diye.
Ben geçen sene bayrama yapmıştım da millet hapur hupur götürmştü. Önce kadayıf sanıyorlar, "ayy tatlı yemeyelim,ağır geliyo diyolar." Eşim "yok bu tavuk göğsü gibi bişey, üstüne uyduruktan kadayıf döküyo bizimki. Tatlı diye millete yutturuyo" diyo
Kısmetse bayrama yine yapayım diyorum.Yanına da kandil simiti, ay halim olursa yaprak da sararım.

Son düzenleme:

hayatım bu ciddi bir rakam hangi gastane bu soygun yapıyorlar bu insanlar

Herrkese günayydıınnn Geçmişi çok çok çok merak ediyorum ama okumak mümkün olmuyor bir türlü bakamadım hepiniz iyisinizdir umarım arkadaşlar. Ben iyiyim, Sare'm de iyi çok şükür sıkıntımız yok. Çok mutluyuz :) Yarın sonn işşşş günümüüzzz heeyyooo Gerçi evde sıkıntıdan patlayacak mıyım, beni neler bekliyor bilmiyorum ama sadece bol uyku hayali kuruyorum şimdilik :) Bu sabah uyanırken, annecim seni bugün de uyandırıyorum ama yarından sonra işe götürmicem, söz veriyorum sana daha iyi bakıcam diye konuştum. Çalışan anne olmak zormuş, gerçekten. Neyse ki bitiyor, çok şükür kazasız belasız hastalanmadan filan atlattık. dün 7 ayımız bitti bizim, ay dönümümüzdü :) Sat'tan hesapladığımda öyle oluyor yani satım 24 ocak olunca 7 ay doluyor diye düşünüyorum. Önümüzdeki hafta yıllık izne ayrılıyorum, 12 eylülde 34. haftada da doğum iznine ayrılıcam inşallah. yapmayı planladığım pek çok şey var. bir sürü hazırlık işim var daha bişe yapamadım evde. onları tamamlıycam kısmet olursa.
Bir bakıp çıkayım dedim, fırsat buldukça gelicem yine. Kendinize ve minnoşlarınıza çooookk iyi bakın hepinizi çok öpüyoruz :80:

ohhhhhhhhhh sen çok hamaratsın canım, o zaman kandil simidinin de tarifini istiyoruz senden. ama ben yaprak falan saramam. zaten hiçte denemedim şimdiye kadar. canım çektiğinde anneme söylüyorum yapıyor sağolsun. yada dışarıda yiyoruz. bana nedense çok zor geliyor yaprak sarması. :26:

Son düzenleme:
Rumuz&Leynaaaa meşhur tarifinizi haftasonu yaptım. nnnneffissss oldu, teşekkür ederim. Afiyetle yedik. Yapıp kayınvalidemlere çıkardım, ilk gün tadı güzeldi, ikinci gün daha da güzel oldu. Hatta ikinci gün kalan son dilim için kavga çıkıyordu nerdeyse İkiye, üçe bölündü, o kadar güzeldi yani. şşttt kavga etmeyin yine yaparım diye ayırdım milleti

aycam aynı bu şekilde açık açık konuş doktorunla bence, zaten acil bir şey olursa en iyisi devlet hastanesine gitmek,özel hastaneler nekdar iyi olursa olsun devlet hastanesindeki tam teşekkül olmuyor. bende özelde doğum yapacağım ama eşime diyorumki eğer erken doğum falan olursa acil bir durum (Allah korusun tabi) beni direk gataya götür. inşallah gününde doğum yaparızda bunlarla karşılaşmayız hiçbirimiz. AMİNNNNNNNNNNN

benden de hic süt gelmedi. bunun dogum sonrası süt gelmesiyle ilgisi var mı cidden??? endiselenelim mi?

Bilmiyorum ki acaba yarın doktoruma sorsam mı muayenede?

kızlar benden 1 hafta önde olan arkadaşım doğum yapacak...şimdi hastanede...Allah yardım etsin

Allah yardımcısı olsun sağ salim kucağına alsın inşallah bebeğini Geçen babama naz yapıyordum karnım ağrıyor diye viabilite sınırını geçti bir şey olmaz artık Allah ın izniyle diyor

bebeğin çamaşırını dalan roxy ile yıkayan arkadaşlar memnun kaldınızmı üründen, birde nereden aldınız? ben birkaç markete baktım göremedim.

Canım ben aldım 2 gün önce Çekmeköy'de Sağdıçlar diye bir marketten ama sen tam olarak neredesin yakın mısın bilmiyorum. Bir çok yerde varmış diye okumuştum. Bu arada dün nasıl kokuyor diye bir koklayayım dedim koklarken deterjan burnuma kaçtı mahvoldum yaa Çok güzel kokuyor ama ben beğendim nasipse bugün bebeğin kıyafetlerinin bir kısmını da yıkıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…