2011 Ekim Anneleri

maş. canım kızına bizimki de zayıf ama 3 kilonun altında doğmasın yeter bi de sağlıklı olsunlar da biz sütümüzle tombişleştiririz inş. onları

ben vitamin de kullanıyorum hiç aksatmadan ama enfeksiyon geçmek bilmedi

maşallah cnm oğluşuna bak ne güzel kiloda almış eee annesi iyi bakıyo kuzusuna

30derecede yıkadım ben ve 600 devirde çok sıkmadım yani
çok koyu renklileri ayrı daha açık ve beyazları yarı yıkadım içerde serdim dışarı kokusu sinmesin ve sinekler falan pislemesin diye
hurma ben şimdi günde 3 tane yiyorum zararı var mıdır acaba:26::26:

benim doktor da son 3 hafta her an gelebilir hazır ol dedi dedim son 3e kalsa amenna :)) ekim bebişleri çok aceleci çıktı çoook
de mi ya sanki ne var dışarda içerde ekmek elden su gölden yaşıyolar bi rahat ett,remedik bıdıkları

maşallah tontişimize filizcim kilosuda gayet iyiymiş zayıf zayıf diyosun çocuğa bide
enfeksiyon için geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda atlatırsın ciddiye alınacak bir durum tecrübe etttik duygu sayesinde :18:

sağol Edacım. kız zayıf mayıf ama bi vuruyo anlatamam yalvarıyorum artık oğlum az daha sakin diye :)) kayınvalidem diyo okşaya okşaya doğuracan bu çocuğu
hiç de bile dedim iletişim kuruyorum oğlumla hem ettığı tekmeleri sana atsınüstüne bi de şarkı söylersin sakinleşsin diye dedim sustu :P

enfeksiyonum baştan beri var eda geçmedi bi türlü ama artık ben de trstım acilen geçirmem lazım hele dediğin gibi duygudan sonra iyice gözüm korktu

ben kocişi bi uyandırayım da 3 saattır uyuyo bi saatte anca kendine gelir. gelirim yine kızlar kayınvalidemler gelmezse öptüm sizi

ben de devamlı konuşuyorum canım ama hiç oralı değil gibi :)) bizim bebeler 2.buluşmaya dahil olmaya kadar verdiler heralde

ben geldım kızlar yumusatıcı konusunda cok gec kaldınız ceyrek kapak koydum keske asmadan 2 kez durula dedıgınızı okusaydım oa gectı artık mınık mınık seylerı asmaktan bıtıremedım beyazlar bıttı sukur sımdı yenı olan herseyı kısa programa attım onlar yıkanıyo sonra yunlulerı yıkıycam sonra bunlar kurudukca acık renklıler ve koyu renklılerı yıkıycam beynım dondu okadar cok sey varkı nasıl neye gore dızıcem dolaba bılmıyorum bı hepsı bıtsın toptan bakıcam artık bı kısmını vermeyı dusunuyorum cok geldıler bana yalıkları ayrıdım oglumdan olanları dolaba 1 yas sonrasını hurca bunlar 1 yasa kadar olanlar onları ay aymı dızıcem napcam beynım durdu keske yakın olsakta bu ıslerı bırlıkte yapsak neyse yoruldum uzanıcam oglum babasıyla dısarda ben yalnızım yemekte yemısler t dede bısey yok abım kız arkadasını annemle tanıstırmaya getırmıs merak edıyorum napıyolar arayamıyorumda sıkıla pıkıla uzanmaya gıdıyorum yarında esım nobetcı gecelık ısını halletsem super olucak opuyorum hepınızı

Duygucum hayırlı olsun bebeğin Allah analı babalı büyütsün darısı diğer bekleyenlerin başına...geçmişi okuyamadım başka doğum yapan var mı bilmiyorum. Nejla eltininde gözü aydın bebğini almış kucağına cinsiyeti ne, ismini ne koydular? sende inş en yakın zamanda bebeğine kavuşursun

meraba kızlar ben kızıma henüz hiç birşey almamıştım bayramda geçsin diyorduk ama bugün babannemiz hadi gidelim kızımıza bişeyler alalım dedi kandırdı bizi miniçoya gittik ve gerekli olan herşeyden fazla fazla aldık baya yüklü tuttu hepsinide babannesi karşıladı :) beşiğinide ben alıcam siz beğenin dedi şimdi birtek beşiği kaldı herşeyi tamam sayılır
ve tabi yıkamak ütülemek vs de var ama daha vakti var onun kızlar aldıklarımıza bakıp bakıp gülüyorum minik minik ne çok şey
allah hepimize giydirmeyide nasip etsin inşallah

kızlar bize dua eden herkese tesekkur ederiz. doktor kontrollerimiz devam etti. bugun kendi doktorumuza gorunduk cok sükür. nst de sancı cıkmadı ama bebisin kalp atısı cok hızlıydı. heralde erken dogumu durdurmak uzere veridkleri ilacın etkisiyle bende olusan carpıntı onun da kalp atısını hızlandırıyormus. bugun tansiyonum da yüksek cıktı zaten sabahtan beri bi acayiptim. 13-8 normalde hep 10-6 ydı. hastanede kaldıgım gunlerde bile 11-7 oldu en fazla.
doktorum 34. haftana kadar sabret evde dinlen dısarı cıkma progestan a devam et dedi. sonra dogsa da cok fazla problemi olmaz dedi. evde durmak cok sıkıcı ama bebişimiz için sabredicem tabi ki.
Duygucum seni ve Elif bereni kutluyorum ben de. bakalım 2. bebek kiminki olacak :)))
Oğlum Yahya'ya çıkma annecim biraz daha sabret diyorum. terazi burcu olmasını cok istiyorum ama bakalım hayırlısı. :)

kızlaarrr....çook önce geldim ama biraz yorulduğumdan yazmadım ,dr un söylediklerini ,geçmişi okudum ,sonra uyudum ,şimdi yemeemi yiyip geldim yazıyım dediiim :)
dr um çokk büyümüşün dedi beni görür görmez sonra kiloma baktık 75.5 çıktı ,yanı 13 kg almışım ,kiloma bişi demedi ama büyümüşsün demesi yeterli dimiii:26:
bebişim baya büyükmüş ,dr umuz bu minik olmucak ,baya toplu olcak dedi ,önde gidiyomuş gelişimi ama haftasıylada uyumluymuş ,2100gr. olmuşuz,boyunu sormadım ,sonra aaa dudaklarına baaak dedi ,evet gerçekten büyüktü kızlar kızımın duduşu ,benimgibi dedim ,dr. da evet köfte dutaklı olcak bu kız dedii tabi babamız isyanlarda öyle güzel duduşlu kıza ben nasıl sahip olcaaamm diyooo kemik ağrılarımı söyledim ,dedimki benden kullanıyo galiba zilli ,dr umda sütü 2 bardağa çıkaralım dei ,15 gün sonra görüşelim dedi ...
aytencim bugün rapor yazan arkadaş izindeydi ,diğerinin gelmesini beklesemde bugünmü yazdırsam yoksa pztsimi gelsem dedim ,dr um farketmez ,zaten hafta sonuna geliyo dedi ,ben o günde 32 hafta gibi yazabilirim istersen dedi ,bende pztsi yadırmaya karar verdim iyi yapmışmıyım ,bide dediki biz çalışabilir raporunu yazdığımızın ertesi günü bile doğursan 8 haftayı geriye atabiliyosun ,artık yanmıyo eskisi gibi dei ,ne dedi tam anlayamadım ama iyi bişidri umarım.
kasık ağrıları içinde normal dedi dr.um ...
telefon numaarasını vermedi ,yani bende ki cep teli akşam 10 a kadar açık oluyomuş ,zaten doğumlara geliyomuş ,bayram boyu gelmiş doğumlara ,bende çok üsteleyip ısrarcı olmak istemedim ...
zaten dr a bi ara dedimki bu bebek iri olursa sezeryan olur diiimiiii???? oda sen sezeryan istiyosun galiba dedi ,bendee yooook ben size güveniyorum dedim ,oda ben kararı vercem nidacım sen hiiç düşünme dediii:100::100::100:
bide yarın arayp şeyi sorcam kızlar sizde söyleyin varsa ,benden böyle beyaz bi akıntı geliyo ,bi kaç damla,çamaşırımı baktığımda 1 tl kadar normal istaklık ,ortasındada beyaz,doğurt gibi bişey oluyo ?enfeksiyonmu diye korktum bende ,ama sormayı unuttum ,oda yarına artık...

Son düzenleme:
kızlar eylül annelerine bakıyordum orda biri yazmış paylaşmakta fayda gördüm.....

Ben anestezi doktoruyum ve kendi doğumumu epidural ile normal doğum olarak planlıyorum.Eğer sezeryan olmam gerekirse spinal anestezi tercih edeceğim.Öncelikle bilmemiz gereken epidural yapıldıktan sonra ağrı hissetmesek bile ıkınmayı unutmamak.Çünkü hastalarda gördüğüm en önemli faktör bu oluyor, ağrı ortadan kalkınca ıkınmıyorlar eğer ıkınmazsakta bebiş ilerlemiyor ve doğum zorlaşıyor yani olay bizde bitiyor arkadaşlar.
Eğer sezeryan olmamız gerekirse sakıncalı bir durum yoksa spinal anesteziyi tavsiye ederim spinal anestezide dokunma duyusu ortadan kalkmıyor ama ağrı duyusu ortadan kalkıyor.Ancak bazen hastalar dokunma hissettikleri için ağrı duymaktan korkup uyumsuzluk gösteriyorlar.BUda genel anesteziye geçmeyi gerektiriyor.Genel anestezi sonrası kendine gelme süresi uzadığı için bebeğini algılama sürende uzuyor.Yani kendine gelme halk arasında anesteziyi atma süresi.
Ben kendime yapılmasını düşündüğüm şeyleri sizlerle paylaşıyorum ama şunu unutmayın her türlü işlemin kendine göre riskleri vardır.Ayrıca çok kilolu ve ödemli hastalarda hem spinal hem epidural anestezi daha zor oluyor. Ne yapmaya karar verirseniz verin sakin olun çünkü siz panikledikçe sağlık çalışanları da
geriliyor .

geçmiş olsun cnm umarım bebişin biraz daha kalır içerde sen drun dediklerinden çıkma allaha emanet ol tatlım....

maşallah kızımıza demek köfte dudaklı olacakmış

Canım tekrar geçmiş olsun, kuzucuğun 37leri görsün inşallah...

Gözün aydın Nida'cığım, bebişin büyümüş toparlanmış maşallah Dr.un erkende doğum yapsan doğum iznin yanmıyor demek istemiş. İnşallah hepimiz vaktinde yaparız hayırlısıyla.

gözün aydın canım senin bebişte benimkisi gibiymiş gerçi benim oğlanın kafası büyüktü hayırlısıyla bir doğursaydık.mucize gibi geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…