ilaç kullandınmı desem boş laf etmiş olurumşilaca karşı bağışıklık kazanmış sanki geçmiyo meret inşallah dediğin gibi son haftalara yürüme payımız olsun aslında ben kolayından zorundan geçtim doğumun duyguyu okuduktan sonra kokrmaya başladım bebeğim zarar görmesin tek endişem o şimdilik inşallah bi aksilik çıkmaz..ay ne bilim ya bu enfeksiyon dert oldu iyice. dediğin gibi yürüyüş kolaylaştırıyor doğumu inş. geçer de son 3 hafta yürürüz hiç değilse.
sınavlar mecburi değil ama ben hiç değilse iki hafta gidip iki hafta da rapor alıp 4 haftalık izin hakkımı doğum sonrasına atmak istiyorum
iyi geceler kızlaar öperiz miniklerle anneciklerini
bu arada kaç gündür aklınmda yazamadım bi türlü
kızçeme isimler
buse (sonuna nur)
ela (sonuna nur)
ada
nidaa (ben bu iismde ısrarcıyım)
büşra
meleknaz (düşük bir ihtimal)
şimdilik aklımızda bunlar var ama illa bunlardan biri olucak diye bişey yok aslında ben huzuru çağrıştıran bir isim istiyorum ama bulamadım önerilere açığız teyzoşlar öpüldünüz
saol canım bende tam böyle anlamıştım ,yani çalışma raporumu pazartesi almam mantıklı ,keşke ,bu senede 1 inde açılsaydı okullar ...neyse inşallah 5 hafta daha bekler yawrum....
bu arada iyi dilekleriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar...
Eki Görüntüle 250171
heh birisi doğru yolu buldu sonundaa...bence kesinlikle Nida canım...Nida Nida Nidaa..bak söylenişide güzel ,hem bildiğim çok iyi bi örnek varrriyi geceler kızlaar öperiz miniklerle anneciklerini
kızçeme isimler
buse (sonuna nur)
ela (sonuna nur)
ada
büşra
şimdilik aklımızda bunlar var ama illa bunlardan biri olucak diye bişey yok aslında ben huzuru çağrıştıran bir isim istiyorum ama bulamadım önerilere açığız teyzoşlar öpüldünüz
aytencim bugün rapor yazan arkadaş izindeydi ,diğerinin gelmesini beklesemde bugünmü yazdırsam yoksa pztsimi gelsem dedim ,dr um farketmez ,zaten hafta sonuna geliyo dedi ,ben o günde 32 hafta gibi yazabilirim istersen dedi ,bende pztsi yadırmaya karar verdim iyi yapmışmıyım ,bide dediki biz çalışabilir raporunu yazdığımızın ertesi günü bile doğursan 8 haftayı geriye atabiliyosun ,artık yanmıyo eskisi gibi dei ,ne dedi tam anlayamadım ama iyi bişidri umarım.
...
yaa benim bu çalışma raporundan dolayı canım çok sıkıldı kızlar yaaaa....mesela ben pazartesiden itibaren alırsam 7 ekime kadar çalışmam gerekiyo 5 haftadan hesapla ,ee sonraki 3 hafta daha hakkım var ama bebeğimin okadar bekliceğini sanmıyorum ,misal 9 ekimde doğdu kii inşallah okadar beklerr ,sadece 5 hafta karım olmuş oluyo dimii...
böyle hesap edincede 9 ocakta dolmuş oluyo bütün izinlerim ,ondan sonrada şubat tatiline kadar raporla idare edebilirmiyim acaba ,ayın kaçında olacağı henüz belli değil ,geçen sene 28 ocaktı ,inşallah gene o civar olur ,şubat tatilinden sonrada ücretsiz alırım ,okula başlamak istemiyorum ,çünkü zaten norm fazlasıyım ve 2 yıl ücretsiz izin alan öğretmen eğer dönmeyi tercih ederse ben fazla olurum ve tayin konusunda zorlarlar benii vede ben hemen evimin arkasındaki okulu bırakmak istemiyorum
şu aynı okulda 10 yılı dolduran öğretmenlere atama zorunluluğu kanunu gelse kii böyle bi söylenti vardı dönem bitmeden önce işime öyle bi yararkiii..3 öğretmen birden gider bende rahat ederim 9 yıl:18:
herneyse ..şimdilik.... vaktindee ve sağlıkla gel bebeğim ....
kızçeme isimler
buse (sonuna nur)
ela (sonuna nur)
ada
büşra
Daha farkına varamadım ama ANNE oldummmm Adaylıktan anneliğe ilk ben mi terfi ettim :86:hakkaten canım ya... maşallahın var hepimize taş çıkarırsın yavrum sennnsen annemi oldun şimdiii maşallah valla... rabbim bebeğine kavuştursun biran önce hayırlısıyla inşallah...
Amin canım sağolCanım Allah analı babalı büyütsün inşallah. Vatana millete hayırlı, bir evlat yetiştiresin inşallah. Darısı başımıza kızlarr:)
aaaaaaaaaaaaaaaaa duygu doğum yapmışşşşş
heycan yaptım gözlerim doldu
Allah analı babalı büyütsün Duygucummmm
tez canlı kızına kırkbirkere maşallahhhhh
Doktor dün çay söyledi aldım içiyorum tahin pekmez, şeker problemi yoksa bol tatlı şeyler sıvı şeylerduygucum sütün gelecek,ama takviye yapman lazım
şu süt artırıcı çaylar var ondan al iç
birde malt içecekleri var oda aynı içerikte onuda içebilirsin
düzenli beslenmeye geçince birde bebeği beslemeye başlayınca bezler yetmeyecek inşallah
ben çanta hazırlamadım :2:
ya ne tuhafımmmmm
kızlar çantanıza şu süt arttırıcı takviyelerden koyun
birde sezeryan olacaklar tarihi belli olanlar akşam yemeklerini sebze ağırlıklı yesin ve rezene çayı içsin yeme saati bitene kadar
İnşallahhhhMerhaba herkese.
Uzunca bir süredir yazamıyorum ben de. Son haftalarda girip, okuyordum ama hızınıza yetişemediğim için cevap yazamıyordum.
Benim de kızım olacak inşallah. 32+5'iz bugün.
Duygu, bebişin tez zamanda sağlığına kavuşur da yuvanıza dönersiniz inşallah :)
Diğer arkadaşlar da inşallah vaktinde sağlıcakla kavuşurlar bebeklerine.
Bi tane liste yayınlamışlardı ya ona göre hazırlamıştım benDuygucum Allah analı babalı büyütsün kızınında seninde iyi olmanıza çok sevindim inşallah kızında en yakın zamanda evine kavuşur.Bu arada bende herkes gibi panikledim hazırlıkları düşünmeye başladım.Hastane çantasına neler koyacağını ve neler aldığını herkes paylaşırsa hepimiz için iyi olur aslında.
Yıkayın yıkayıncanım aynı şeyleri yaşamışız dün bende duyguyu duyduktan sonra bugün yıkadım her şeyini en azından yıkanmış olsunda acil bişide ütüler önemli değil yetişir bi şekilde hatta az önce astım yavrumun kıyafetlerini eşimde aynen tutuştu çaktırmıo ama dioki herşey tamam demi bi eksik varsa alalım dio şimdi gitti dolap siparişi vermeyeherkes ciddiyetini anladı duygu sayesinde
Yok canım orda olmadı normalde oraya gidiyodum burçak hanıma ama bayram tatili diye bayan nöbetçi doktor sadece medıcıne asya hospıtal (eski adıyla nene hatun)de var diye buraya geldim 1.gün Ertesi gün sancı oluncada buraya geldim tahliller nstler felan herşey yapıldı bebeği hemen alıcaz dediler Diğer tarafa gitmeyi bi düşündüm sonra tahliller tekrarlanıcak doktorum gelir mi gelmez mi belli değil beklemeyede zaman yok diye burda oldumDuygucum geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün doğumun pendik şifadamı oldu doktorun kimdi bende pendik şifaya gidiyorum evime çok yakın bir hastane yürüme 5dk. kendinize iyi bakın bol sütlü aylar olur inşallah...
Hastane bezin arasına pamuk koyupda koyuyo, siz yanınıza hasta bezi ve orkid gece alın hasta bezi büyük oluyo ama rahat oluyoarkadaşlar çanta hazırlama telaşına düşenlerden biride benim.çantamız hazır ama kendim için eksiklerim var.bişey sormak istiyorum.orkid gibi petmi koycaz yoksa hasta bezi mi koycaz yanımıza.kararsız kaldım.birde aklıma şu geldi.sargı bezi alıp içine pamuk koyup kalın bi pet mi ? hazırlıyalım.sizler ne yaptınız.
Sen gez istiklallerde doğurucan oralardaHayırlı cumalar
geçmişe şöyleee bir göz gezdirdim de herkes tutuşmuş tabi bende
dün öğlen sağolsun mirandacığımın aramasıyla öğrendim duygucuğumun doğum yaptığını, hatta özlemin aradığını görünce telefonu "doğurmadın dimiii" diye açtım meğer duygum doğurmuş istiklalde bastım çığlığı
yanımda aybende vardı ikimizde çok heyecanlandık :18: bir yere oturur oturmaz faceye girip nidacımın msjını okudum sağolsun duygunun numarasını yazmış bi telaş hemen aradımduygu sakinleştirdi beni resmen maşallah 4100000000000000 kere nasıl sakin nasıl soğukkanlı neşeli anası gibi öncü oldu güzel kızımız Allah uzun ömürler versin minik meleğimize hayırlı evlat olsun inşallah tez vakitte duygucuğumun kucağında evlerinin yolunu tutsunlar inşallah...
bende bugün 2 posta çamaşırlarını yıkadım oğlumun yarında 2 posta açsam tamamdır en geç pazartesiye hem ütülenmiş hem yerleşmiş olur oğlumun cicileri ve hastane çantamız inşallah
kuzenimin içine doğmuş ısrarla 15 eylülde doğurcaksın içime öyle doğuyor dedi ardından annem ve ablamın itirafıyla tekrar sarsıldım meğer onlarda oğlumun ekimi beklemiyceğini düşünüyorlarmış :18: Hayırlısıyla vaktinde gel emi oğlum
Amin canım sağolduygucum çok geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün bir an önce evine yuvana gelir inşallah bebeğin ne büyük bir tesadüf topiğin kurucusu sen ilk doğum yapanda sen oldun darısı bize bende çok heyecanlıyım ben fazla giremiyorum iki kızım var bnm kızlardan bide koccişden fırsat bulupda alamıyorum laptopu cnm sem nerde doğum yaptın bide ücretini paylaşırmısın ben hangi hastanede yapacağımı şaşırdım zorunlu sezeryanım çok korkuyorum insanın ayağıyla ameliyata gitmesi çok zormuş neyse allah şifa versin sanada kızınada gülü güle büyüt allaha emanet ol
Amin inşallahduygu canım gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün inşallah, sağlık olsun, bebişin ve sen iyi olda erken olması bişey degil, topiğin ilk bebişi, maşallah size, bu arada herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun, biraz geç kaldım kusura bakmayın kızlar, giremedim. Herkesi çookkk öpüyorum, inşallah evlatlarımız sağlıklı sıhhatli olurlar, hayırlısı ile doğum yaparız.
Benden başka yok canım yolu açtım ama peşimden gelen yokDuygucum hayırlı olsun bebeğin Allah analı babalı büyütsün darısı diğer bekleyenlerin başına...geçmişi okuyamadım başka doğum yapan var mı bilmiyorum. Nejla eltininde gözü aydın bebğini almış kucağına cinsiyeti ne, ismini ne koydular? sende inş en yakın zamanda bebeğine kavuşursun
saol canım bende tam böyle anlamıştım ,yani çalışma raporumu pazartesi almam mantıklı ,keşke ,bu senede 1 inde açılsaydı okullar ...neyse inşallah 5 hafta daha bekler yawrum....
Eki Görüntüle 250171
Ben dün kızımı görmeye gittiğimde ağzında emzik vardı emmeyi öğrensin diye vermişler benden istemediler ama wee markaydıya kızlar emzik alacam da ne marka alayım bi de damaklı damaksız olayı var nasıl bi şey almak lazım?
biberon dr browns almaya niyetliyim. Zeynepçim sen almıştın galiba kaç ml aldın ve kaça aldın acaba?
Gördüm zilliyi babası elif kızım dedikçe gözlerini açıp kapatıyoduben namaz kılıp uzanayım biraz Allah rahatlık versin herkese.
Duygu bebeğini gördü mü acaba??
günaydın herkeze.
dugucum sanada günaydın erken kalkmışsın.dün elif bereni görebildinmi,nasıl minik bebişin.kendin nasıl oldun evine çıktınmı.çok soru sodrum galiba.
s.tuğba ben nidaa diyorum. kulağa daha iyi geliyor.
selam kızlar hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsunn...bayramda girdiğimde duygunun haberini alıp afalladım bayramı falan kutlamak aklıma gelmedi..
elif beren bizim topiğimizin ilk göz ağrısı oldu Allah'ın izniyle bir an önce toparlanır ve duyguyla beraber evlerine bir an önce giderler inşallah..
biz doktordan geliyoruz teyzeleri kızım 2090 gr olmuşkilolu bi bebek olmayacak doktor tahminen 3000-3300 gr arası doğar dedi..herşey yolundaydı bundan sonra kilo alımın hızlanacak dedi doktorun tartısına göre 10 kilo almış gözüküyorum ama kendi tartıma göre sabah aç karınla tartıldığımda 9.5 kilo almış gözüküyorum..beğendi kilomu neyse ki çatlak kremini aksatma bundan sonra hızlı kilo alınacağı için çatlağın olabilir dedi..
hala makat pozisyonda ama son ana kadar beklicez tahmini doğum tarihine kadar dedi..hatta sancıların başlarsa daha bile iyi dedi sancılarla beraber bebeğin ciğer gelişimi daha iyi oluyo dedi..ama dönmezse mecburen sezeryan olucakbizden haberler böyle umarım hepiniz iyisinizdir..
bu arada merhaba kızlar :))
doktor kontrolüm vardı bugün . doktorum baktı bebeğin suyu normal dedi ama enfeksiyonum çok ilerlemiş onun için ilaç yazdı yürüyüş yapma dedi zaten enfeksiyon erken doğuma yol açarmış yürüyüş de tetiklemesin dedi. duygu senin de enfeksiyon varmış iyice tırstım ben ya. ciddiye almıyodum ama almak lazım anlaşılan
ondan sonraaa bebeğim 1860 gr olmuş gelişimi iyiymiş. doğum pozisyonunu almış karın bölgesi bir hafta gerideymiş ama o da önemli değil dedi.
çalışabilir raporumu aldım 2 hafta kadar çalışmayı düşünüyorum
ay kızlar yanakları tombiş tombişti oğlumun babasına benziyo galiba gözümün önünden gitmiyo o hali ):)
kızlaarrr....çook önce geldim ama biraz yorulduğumdan yazmadım ,dr un söylediklerini ,geçmişi okudum ,sonra uyudum ,şimdi yemeemi yiyip geldim yazıyım dediiim :)
dr um çokk büyümüşün dedi beni görür görmezsonra kiloma baktık 75.5 çıktı ,yanı 13 kg almışım ,kiloma bişi demedi ama büyümüşsün demesi yeterli dimiii:26:
bebişim baya büyükmüş ,dr umuz bu minik olmucak ,baya toplu olcak dedi ,önde gidiyomuş gelişimi ama haftasıylada uyumluymuş ,2100gr. olmuşuz,boyunu sormadım ,sonra aaa dudaklarına baaak dedi ,evet gerçekten büyüktü kızlar kızımın duduşu ,benimgibi dedim ,dr. da evet köfte dutaklı olcak bu kız dediitabi babamız isyanlarda öyle güzel duduşlu kıza ben nasıl sahip olcaaamm diyooo kemik ağrılarımı söyledim ,dedimki benden kullanıyo galiba zilli ,dr umda sütü 2 bardağa çıkaralım dei ,15 gün sonra görüşelim dedi ...
aytencim bugün rapor yazan arkadaş izindeydi ,diğerinin gelmesini beklesemde bugünmü yazdırsam yoksa pztsimi gelsem dedim ,dr um farketmez ,zaten hafta sonuna geliyo dedi ,ben o günde 32 hafta gibi yazabilirim istersen dedi ,bende pztsi yadırmaya karar verdim iyi yapmışmıyım ,bide dediki biz çalışabilir raporunu yazdığımızın ertesi günü bile doğursan 8 haftayı geriye atabiliyosun ,artık yanmıyo eskisi gibi dei ,ne dedi tam anlayamadım ama iyi bişidri umarım.
kasık ağrıları içinde normal dedi dr.um ...
telefon numaarasını vermedi ,yani bende ki cep teli akşam 10 a kadar açık oluyomuş ,zaten doğumlara geliyomuş ,bayram boyu gelmiş doğumlara ,bende çok üsteleyip ısrarcı olmak istemedim ...
zaten dr a bi ara dedimki bu bebek iri olursa sezeryan olur diiimiiii???? oda sen sezeryan istiyosun galiba dedi ,bendee yooook ben size güveniyorum dedim ,oda ben kararı vercem nidacım sen hiiç düşünme dediii:100::100::100:
bide yarın arayp şeyi sorcam kızlar sizde söyleyin varsa ,benden böyle beyaz bi akıntı geliyo ,bi kaç damla,çamaşırımı baktığımda 1 tl kadar normal istaklık ,ortasındada beyaz,doğurt gibi bişey oluyo ?enfeksiyonmu diye korktum bende ,ama sormayı unuttum ,oda yarına artık...
Eki Görüntüle 250171
kızçeme isimler
buse (sonuna nur)
ela (sonuna nur)
ada
büşra
kızlaaaaar emzik ve biberon ne aldınız sipariş verecem pişman olmıyayım sonra.
biberon dr. browns emzik nuk ne dersiniz??????
aa ne güzel aytenn..aynı gün çalışabilir raporu aldığımıza göre aynı şekilde ilerleriz planlardada ..yani bende o son hafta rapor alırım diye düşünüyodum ,zaten eylülde bitmiş oluyo ödeneğede hak kazanıyoruz ,devamında benim kızında çok bekleyeceğini düşünmüyorum zaten ...Ben de pazartesi günü alacağım çalışabilir raporumu, 32 + 2 olacağım o gün... Erken doğum durumunda doğum öncesi iznin kullanılamayan bölümü doğum sonrası izne ekleniyor bunu belirtmiş doktorun; yani doğum sonrası iznin "8 hafta + doğum öncesinini kalan bölümü" şeklinde olur...
Canım 1. dönem 20 ocakta bitiyor, bir de zaten doğuma son üç hafta kala istesek de çalışamıyoruz kanunen... Ben hesaplamıştım, 5 hafta gidersem ve 40. haftada doğum yaparsam doğum iznimin son haftası ara tatile denk geliyor, o nedenle çalışabilir raporumu aldıktan sonra 4 hafta gidip 5. hafta sağlık ocağından 5 günlük rapor alıp takip eden haftanın pazartesi günü de doğum iznine ayrılmayı planlıyorum... Zaten 40. haftadan önce doğum yaparsam aradaki süre doğum sonrası izne ekleniyor zaten, herhangi bir kaybım olmayacak bu durumda izin anlamında...
bende tek isim taraftarıyım ama büyüklerimiz kur'anıkerimde anlamı güzel olan bir isim şart deyişnce en basitinden nur geliyor asklımıza işte sonu nurlu bir isim olsada sadece kimlikte yazar telaffuz etmem galibaBen oyumu Tuğba'cığım ELA'dan yana kullanıyorum. Ama ben tek isim koyma taraftarıyım. O yüzden sadece Ela.
heh birisi doğru yolu buldu sonundaa...bence kesinlikle Nida canım...Nida Nida Nidaa..bak söylenişide güzel ,hem bildiğim çok iyi bi örnek varrr:86::86:[/QUOTE
o örnek sen oluyosun galiba:) evet ismin çok güzel bende seçeneller arasında nidayı çok beğeniyorum anneannemizde nidaaam diye sevdi göbüşümü bakalım benim toceyi kandırabilicekmiyim teşekkürler cannımm
genellikle nida dendi ben bu mesajları toceye okutayım belki etkilenir herif nenesinin isminden bahsediyo yaaas.tuğba ben nidaa diyorum. kulağa daha iyi geliyor.teşekkür ederim canımmmmm
harekete geçirmekte lafmı geceleri uyku girmiyor gözlere millat ekşamdan boya badanalara başladı çantalar hazırlandı uuu bi telaş bi telaş
yerim senin o kızını maşallah demek gözler açılıp kapanıyodu he allahım hayırlısıyla bizde yaşayalım artık o duyguları tabi vakti zamanındaallah sağlıkla sizlere bağışlasın evladınızı canımm
tamamdır karar nida sıra toceye kabul ettirmektebence de nidateşekkürler makarnaaa yerim senii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?