filizcim senin oğlunada maaşaallah.bak kilosuda iyiymiş birde kafaya takıyordun o doğana kadar kilosunu iyice alıcak sen hiç merak etme.bu arada merhaba kızlar :))
doktor kontrolüm vardı bugün . doktorum baktı bebeğin suyu normal dedi ama enfeksiyonum çok ilerlemiş onun için ilaç yazdı yürüyüş yapma dedi zaten enfeksiyon erken doğuma yol açarmış yürüyüş de tetiklemesin dedi. duygu senin de enfeksiyon varmış iyice tırstım ben ya. ciddiye almıyodum ama almak lazım anlaşılan
ondan sonraaa bebeğim 1860 gr olmuş gelişimi iyiymiş. doğum pozisyonunu almış karın bölgesi bir hafta gerideymiş ama o da önemli değil dedi.
çalışabilir raporumu aldım 2 hafta kadar çalışmayı düşünüyorum
ay kızlar yanakları tombiş tombişti oğlumun babasına benziyo galiba gözümün önünden gitmiyo o hali ):)
sağol canım bayramın 1. günü geldi bebiş.erkek cinsiyet canım eltimin 3. oğlu oldu.ismine daha karar vermediler beytullah enes düşünüyorlar ama kesin değil.amin canım hepimiz hayırlısıyla zamanında sağlıklı bir şekilde alalım bebişlerimizi.benim oğlumda aşağılara inmeye başladı sanırım ayaklarını artık aşağıda hissediyorum.haftaya bende doğurursam şaşırmayın.Duygucum hayırlı olsun bebeğin Allah analı babalı büyütsün darısı diğer bekleyenlerin başına...geçmişi okuyamadım başka doğum yapan var mı bilmiyorum. Nejla eltininde gözü aydın bebğini almış kucağına cinsiyeti ne, ismini ne koydular? sende inş en yakın zamanda bebeğine kavuşursun
kızlaarrr....çook önce geldim ama biraz yorulduğumdan yazmadım ,dr un söylediklerini ,geçmişi okudum ,sonra uyudum ,şimdi yemeemi yiyip geldim yazıyım dediiim :)
dr um çokk büyümüşün dedi beni görür görmezsonra kiloma baktık 75.5 çıktı ,yanı 13 kg almışım ,kiloma bişi demedi ama büyümüşsün demesi yeterli dimiii:26:
bebişim baya büyükmüş ,dr umuz bu minik olmucak ,baya toplu olcak dedi ,önde gidiyomuş gelişimi ama haftasıylada uyumluymuş ,2100gr. olmuşuz,boyunu sormadım ,sonra aaa dudaklarına baaak dedi ,evet gerçekten büyüktü kızlar kızımın duduşu ,benimgibi dedim ,dr. da evet köfte dutaklı olcak bu kız dediitabi babamız isyanlarda öyle güzel duduşlu kıza ben nasıl sahip olcaaamm diyooo kemik ağrılarımı söyledim ,dedimki benden kullanıyo galiba zilli ,dr umda sütü 2 bardağa çıkaralım dei ,15 gün sonra görüşelim dedi ...
aytencim bugün rapor yazan arkadaş izindeydi ,diğerinin gelmesini beklesemde bugünmü yazdırsam yoksa pztsimi gelsem dedim ,dr um farketmez ,zaten hafta sonuna geliyo dedi ,ben o günde 32 hafta gibi yazabilirim istersen dedi ,bende pztsi yadırmaya karar verdim iyi yapmışmıyım ,bide dediki biz çalışabilir raporunu yazdığımızın ertesi günü bile doğursan 8 haftayı geriye atabiliyosun ,artık yanmıyo eskisi gibi dei ,ne dedi tam anlayamadım ama iyi bişidri umarım.
kasık ağrıları içinde normal dedi dr.um ...
telefon numaarasını vermedi ,yani bende ki cep teli akşam 10 a kadar açık oluyomuş ,zaten doğumlara geliyomuş ,bayram boyu gelmiş doğumlara ,bende çok üsteleyip ısrarcı olmak istemedim ...
zaten dr a bi ara dedimki bu bebek iri olursa sezeryan olur diiimiiii???? oda sen sezeryan istiyosun galiba dedi ,bendee yooook ben size güveniyorum dedim ,oda ben kararı vercem nidacım sen hiiç düşünme dediii:100::100::100:
bide yarın arayp şeyi sorcam kızlar sizde söyleyin varsa ,benden böyle beyaz bi akıntı geliyo ,bi kaç damla,çamaşırımı baktığımda 1 tl kadar normal istaklık ,ortasındada beyaz,doğurt gibi bişey oluyo ?enfeksiyonmu diye korktum bende ,ama sormayı unuttum ,oda yarına artık...
Canım tekrar geçmiş olsun, kuzucuğun 37leri görsün inşallah...
Gözün aydın Nida'cığım, bebişin büyümüş toparlanmış maşallahDr.un erkende doğum yapsan doğum iznin yanmıyor demek istemiş. İnşallah hepimiz vaktinde yaparız hayırlısıyla.
doğum öncesi yanıyo ama dimii??
1. Bizim doğum izinlerin bir kısmı Ağustos ayına geldiği için zaten bizim Ağustos ayımıza denk gelen iznimiz yandı.
2. Eylül ayında kaç hafta okula gidersen doğumdan sonraya o gittiğin haftalar doğum sonrasına eklenecek.
3. Allah korusun erken doğum yaparsan doğumunu zamanında yapmışsın gibi izinlerin hesaplanacak. (Madde 2 geçerli olacak)
İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
kızlaarrr....çook önce geldim ama biraz yorulduğumdan yazmadım ,dr un söylediklerini ,geçmişi okudum ,sonra uyudum ,şimdi yemeemi yiyip geldim yazıyım dediiim :)
dr um çokk büyümüşün dedi beni görür görmezsonra kiloma baktık 75.5 çıktı ,yanı 13 kg almışım ,kiloma bişi demedi ama büyümüşsün demesi yeterli dimiii:26:
bebişim baya büyükmüş ,dr umuz bu minik olmucak ,baya toplu olcak dedi ,önde gidiyomuş gelişimi ama haftasıylada uyumluymuş ,2100gr. olmuşuz,boyunu sormadım ,sonra aaa dudaklarına baaak dedi ,evet gerçekten büyüktü kızlar kızımın duduşu ,benimgibi dedim ,dr. da evet köfte dutaklı olcak bu kız dediitabi babamız isyanlarda öyle güzel duduşlu kıza ben nasıl sahip olcaaamm diyooo kemik ağrılarımı söyledim ,dedimki benden kullanıyo galiba zilli ,dr umda sütü 2 bardağa çıkaralım dei ,15 gün sonra görüşelim dedi ...
aytencim bugün rapor yazan arkadaş izindeydi ,diğerinin gelmesini beklesemde bugünmü yazdırsam yoksa pztsimi gelsem dedim ,dr um farketmez ,zaten hafta sonuna geliyo dedi ,ben o günde 32 hafta gibi yazabilirim istersen dedi ,bende pztsi yadırmaya karar verdim iyi yapmışmıyım ,bide dediki biz çalışabilir raporunu yazdığımızın ertesi günü bile doğursan 8 haftayı geriye atabiliyosun ,artık yanmıyo eskisi gibi dei ,ne dedi tam anlayamadım ama iyi bişidri umarım.
telefon numaarasını vermedi ,yani bende ki cep teli akşam 10 a kadar açık oluyomuş ,zaten doğumlara geliyomuş ,bayram boyu gelmiş doğumlara ,bende çok üsteleyip ısrarcı olmak istemedim ...
zaten dr a bi ara dedimki bu bebek iri olursa sezeryan olur diiimiiii???? oda sen sezeryan istiyosun galiba dedi ,bendee yooook ben size güveniyorum dedim ,oda ben kararı vercem nidacım sen hiiç düşünme dediii:100::100::100:
bide yarın arayp şeyi sorcam kızlar sizde söyleyin varsa ,benden böyle beyaz bi akıntı geliyo ,bi kaç damla,çamaşırımı baktığımda 1 tl kadar normal istaklık ,ortasındada beyaz,doğurt gibi bişey oluyo ?enfeksiyonmu diye korktum bende ,ama sormayı unuttum ,oda yarına artık...
saol canım bende tam böyle anlamıştım ,yani çalışma raporumu pazartesi almam mantıklı ,keşke ,bu senede 1 inde açılsaydı okullar ...neyse inşallah 5 hafta daha bekler yawrum....
bu arada iyi dilekleriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar...
Eki Görüntüle 250171
biz doktordan geliyoruz teyzeleri kızım 2090 gr olmuşkilolu bi bebek olmayacak doktor tahminen 3000-3300 gr arası doğar dedi..herşey yolundaydı bundan sonra kilo alımın hızlanacak dedi doktorun tartısına göre 10 kilo almış gözüküyorum ama kendi tartıma göre sabah aç karınla tartıldığımda 9.5 kilo almış gözüküyorum..beğendi kilomu neyse ki çatlak kremini aksatma bundan sonra hızlı kilo alınacağı için çatlağın olabilir dedi..
hala makat pozisyonda ama son ana kadar beklicez tahmini doğum tarihine kadar dedi..hatta sancıların başlarsa daha bile iyi dedi sancılarla beraber bebeğin ciğer gelişimi daha iyi oluyo dedi..ama dönmezse mecburen sezeryan olucakbizden haberler böyle umarım hepiniz iyisinizdir..
baya kolaylamışsın gibi maşallah :) Allah ım hepimize hayırlı ve vaktinde doğumlar nasip etsin inşallah
canım oda takımının içine aldığın dalin deterjanından az birazcık peçeteye döküp dolabın içine koyabilirsin sabun deneyenlerde var tabi umarım faydalı olur. ben tüm yıkanacakları 30 derecede hassas yıkama programına attım hurma 37.haftadan sonramıı ben günde 6,7 tane tüketiyorum vitaminindenfaydalanmak için ama tırstım şimdii :18:kızlar bu arada ben de tutuştum bebişimin odası geldi silindi içi 1 haftadır havalandırıyorum ama koku hala geçmedigaliba bi defa daha silinmesi gerekiyo..ben kendi geceliklerimi külot sütyen vs. yıkadım ütüledim bebeğiminkileri bekliyodum dolap kokusu sinmesin diye ama galiba daha fazla dayanamıcam..bu arada dalin deterjan ve yumuşatıcı aldım..yumuşatıcı kullandınız mı? kaç derecede yıkamalıyız kızlar renklere göre ayırıcaz dimi?
bi de geçen gün eşimle normal doğum eğitimine gittik..orda eğitmenler dedi ki hurma 37. haftadan sonra günde 3 tane yenmeliymiş kızlar aman daha şimdiden çok yiyip sancıları başlatmayalım
maşallah oğluşuına annesii enfeksiyon için bişey vermedimi drun bendede başındna beri var antibiyortik kullandık tek kullanımlıklardan aldık ama nafileee geçmiyor gebelikte çıktı ortaya meret inşallah kızımada zarar vermezzbu arada merhaba kızlar :))
doktor kontrolüm vardı bugün . doktorum baktı bebeğin suyu normal dedi ama enfeksiyonum çok ilerlemiş onun için ilaç yazdı yürüyüş yapma dedi zaten enfeksiyon erken doğuma yol açarmış yürüyüş de tetiklemesin dedi. duygu senin de enfeksiyon varmış iyice tırstım ben ya. ciddiye almıyodum ama almak lazım anlaşılan
ondan sonraaa bebeğim 1860 gr olmuş gelişimi iyiymiş. doğum pozisyonunu almış karın bölgesi bir hafta gerideymiş ama o da önemli değil dedi.
çalışabilir raporumu aldım 2 hafta kadar çalışmayı düşünüyorum
ay kızlar yanakları tombiş tombişti oğlumun babasına benziyo galiba gözümün önünden gitmiyo o hali ):)
kızarım tabihepsi lafta cnm ya sağlıkla sıhatle vaktinde gelir inşallah en azından şu 37 yi atlatsak 3 5 gündür benimkide aşağı doğru itiyo kendini karnım sertleşiyo vajinama sancı falan giriyo en son akşam konustum kızımla lütfen en az 2 hafta daha dayan kızım hem çıkıp ne yapacaksın ki senin yerin rahat orda falan diyorum
babannenin kızı yoksa ona anne diyebilirmiyimmmeraba kızlar ben kızıma henüz hiç birşey almamıştım bayramda geçsin diyorduk ama bugün babannemiz hadi gidelim kızımıza bişeyler alalım dedi kandırdı biziminiçoya gittik ve gerekli olan herşeyden fazla fazla aldık baya yüklü tuttu hepsinide babannesi karşıladı :) beşiğinide ben alıcam siz beğenin dedi şimdi birtek beşiği kaldı herşeyi tamam sayılır
ve tabi yıkamak ütülemek vs de var ama daha vakti var onun kızlar aldıklarımıza bakıp bakıp gülüyorum minik minik ne çok şey
allah hepimize giydirmeyide nasip etsin inşallah
canım maşallah bebeğine tü,tütüüüüükızlaarrr....çook önce geldim ama biraz yorulduğumdan yazmadım ,dr un söylediklerini ,geçmişi okudum ,sonra uyudum ,şimdi yemeemi yiyip geldim yazıyım dediiim :)
bana seslenmiş arkadaş sanki ama ben okudukça daha bi panik oldum niyeyse:18::18::18::18::18:kızlar eylül annelerine bakıyordum orda biri yazmış paylaşmakta fayda gördüm.....
Ben anestezi doktoruyum ve kendi doğumumu epidural ile normal doğum olarak planlıyorum.Eğer sezeryan olmam gerekirse spinal anestezi tercih edeceğim.Öncelikle bilmemiz gereken epidural yapıldıktan sonra ağrı hissetmesek bile ıkınmayı unutmamak.Çünkü hastalarda gördüğüm en önemli faktör bu oluyor, ağrı ortadan kalkınca ıkınmıyorlar eğer ıkınmazsakta bebiş ilerlemiyor ve doğum zorlaşıyor yani olay bizde bitiyor arkadaşlar.
Eğer sezeryan olmamız gerekirse sakıncalı bir durum yoksa spinal anesteziyi tavsiye ederim spinal anestezide dokunma duyusu ortadan kalkmıyor ama ağrı duyusu ortadan kalkıyor.Ancak bazen hastalar dokunma hissettikleri için ağrı duymaktan korkup uyumsuzluk gösteriyorlar.BUda genel anesteziye geçmeyi gerektiriyor.Genel anestezi sonrası kendine gelme süresi uzadığı için bebeğini algılama sürende uzuyor.Yani kendine gelme halk arasında anesteziyi atma süresi.
Ben kendime yapılmasını düşündüğüm şeyleri sizlerle paylaşıyorum ama şunu unutmayın her türlü işlemin kendine göre riskleri vardır.Ayrıca çok kilolu ve ödemli hastalarda hem spinal hem epidural anestezi daha zor oluyor. Ne yapmaya karar verirseniz verin sakin olun çünkü siz panikledikçe sağlık çalışanları da
geriliyor .
maşallah canım bebeğine hayırlısıyla kucağına almak nasip olsun inşallahh vakti zamanında tabi
artık tüm dilekleirmizin başında vaktinde doğurmak geliyor son iki gündür amiiiinnnnnnnnn
canım oda takımının içine aldığın dalin deterjanından az birazcık peçeteye döküp dolabın içine koyabilirsin sabun deneyenlerde var tabi umarım faydalı olur. ben tüm yıkanacakları 30 derecede hassas yıkama programına attım hurma 37.haftadan sonramıı ben günde 6,7 tane tüketiyorum vitaminindenfaydalanmak için ama tırstım şimdii :18:
maşallah oğluşuına annesii enfeksiyon için bişey vermedimi drun bendede başındna beri var antibiyortik kullandık tek kullanımlıklardan aldık ama nafileee geçmiyor gebelikte çıktı ortaya meret inşallah kızımada zarar vermezz
bu mesajda ne vardıki ben böyle duygulandım aaah aaah hayırlısyla bi gelsede vaktimiz şu hormonlar dengesini bulsa artık
babannenin kızı yoksa ona anne diyebilirmiyimmmaşallah kayınvalidene
canım maşallah bebeğine tü,tütüüüüüsağlıklavaktinde gelsin inşallah annesii kızçenin duduşlarını öpsem babası kızarmı acabaa
akıntı konusunda inşallah idrar yaparken sızlama yanma yoktur öyle olunca ilerlemiş oluyo diye biliyorum ilerlememişse tek kullanımlık ilaçla ççözülüyo tabi inşallah enfeksiyon değildir temennimiz bu yönde
bana seslenmiş arkadaş sanki ama ben okudukça daha bi panik oldum niyeyse:18::18::18::18::18:
saol canım bende tam böyle anlamıştım ,yani çalışma raporumu pazartesi almam mantıklı ,keşke ,bu senede 1 inde açılsaydı okullar ...neyse inşallah 5 hafta daha bekler yawrum....
bu arada iyi dilekleriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar...
Eki Görüntüle 250171
aman allah korusun inşallah diyelim evden çıkamıyorum korkumdan zaten şişen el ve ayaklarımda müsade etmiyor dolaşmama uyuşmuş ve acıyo inşallah en azından 36.haftaya kadar bekleyebilirler ve inşallah bebeklerimz zara görmez bu illetten öncesinde hiç bişeyim yoktu akıntım bile yoktuantibiyotik verdi canım ben de başından beri kullanıyorum cefaks kullandım fitil kullandım bi türlü geçmiyor meret. inş. erken doğuma yol açmaz
aman allah korusun inşallah diyelim evden çıkamıyorum korkumdan zaten şişen el ve ayaklarımda müsade etmiyor dolaşmama uyuşmuş ve acıyo inşallah en azından 36.haftaya kadar bekleyebilirler ve inşallah bebeklerimz zara görmez bu illetten öncesinde hiç bişeyim yoktu akıntım bile yoktuneysekötüyü düşünüp çekmeyelim üstümüze zamanında doğurucaz inşallah &umarım
bi kaç hafta dikkat et o zaman birde bişeysorucam yürüyüş normal doğumda faydalı derler kolay olurmuş doğum ya bizleirnkli normal olursa biz yürüyemiyoruz zaten ödem almış başını gidiyo şiştikçe şiştikyani ben ee nasıl doğurcez peki aay düşünmeyim ben fenalıklar geliyo sonra aman snede dikkat et sınav mecburi olmasa idare et dicem ama idarelik iş değil tabi allah yardıımcımız olsun hepimizindoktor yürüyüş yapma dedi bana enfeksiyon geçene kadar o yüzden mecburen evde oturacam. gerçi p.tesi okul başlıyo ama iki hafta giderim herhalde sınavlara girer gelirim
ben henüz almadım çok isterdim fikir sunmayı canım ya onlarla ilgili forum yokmu bi baksan hatta temmuz anneleri filan daha tecrübelidir bence onlardan fikir alabilirizkızlaaaaar emzik ve biberon ne aldınız sipariş verecem pişman olmıyayım sonra.
biberon dr. browns emzik nuk ne dersiniz??????
canım ben emziği bebedor aldım 0-3 aylık ,biberonda chicco organik.kızlaaaaar emzik ve biberon ne aldınız sipariş verecem pişman olmıyayım sonra.
kızlaaaaar emzik ve biberon ne aldınız sipariş verecem pişman olmıyayım sonra.
yaa benim bu çalışma raporundan dolayı canım çok sıkıldı kızlar yaaaa....mesela ben pazartesiden itibaren alırsam 7 ekime kadar çalışmam gerekiyo 5 haftadan hesapla ,ee sonraki 3 hafta daha hakkım var ama bebeğimin okadar bekliceğini sanmıyorum ,misal 9 ekimde doğdu kii inşallah okadar beklerr ,sadece 5 hafta karım olmuş oluyo dimii...
böyle hesap edincede 9 ocakta dolmuş oluyo bütün izinlerim ,ondan sonrada şubat tatiline kadar raporla idare edebilirmiyim acaba ,ayın kaçında olacağı henüz belli değil ,geçen sene 28 ocaktı ,inşallah gene o civar olur ,şubat tatilinden sonrada ücretsiz alırım ,okula başlamak istemiyorum ,çünkü zaten norm fazlasıyım ve 2 yıl ücretsiz izin alan öğretmen eğer dönmeyi tercih ederse ben fazla olurum ve tayin konusunda zorlarlar benii vede ben hemen evimin arkasındaki okulu bırakmak istemiyorum
şu aynı okulda 10 yılı dolduran öğretmenlere atama zorunluluğu kanunu gelse kii böyle bi söylenti vardı dönem bitmeden önce işime öyle bi yararkiii..3 öğretmen birden gider bende rahat ederim 9 yıl:18:
herneyse ..şimdilik.... vaktindee ve sağlıkla gel bebeğim ....
bi kaç hafta dikkat et o zaman birde bişeysorucam yürüyüş normal doğumda faydalı derler kolay olurmuş doğum ya bizleirnkli normal olursa biz yürüyemiyoruz zaten ödem almış başını gidiyo şiştikçe şiştikyani ben ee nasıl doğurcez peki aay düşünmeyim ben fenalıklar geliyo sonra aman snede dikkat et sınav mecburi olmasa idare et dicem ama idarelik iş değil tabi allah yardıımcımız olsun hepimizin
ben henüz almadım çok isterdim fikir sunmayı canım ya onlarla ilgili forum yokmu bi baksan hatta temmuz anneleri filan daha tecrübelidir bence onlardan fikir alabiliriz
biberon baktım birtürlü karar veremedim, ilk etapta gerekli değil dimi zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?