Bu aralar bende çok sık kasılma oluyor işin enteresanı ben hareketlerin kasılma mı yoksa bebeğin hareketi mi olduğunu pek ayırt edemiyorum doktora bir sonraki gidişimde sorayım bakalım Burcu nun yazdıkları korkuttu beni.
Bir de sürekli erken doğuracakmışım gibi bir hisse sahibim ve normal doğumdan çok korkmaya başladım ne olacak bu halim bilmiyorum
bizde gidiyorduk artık, kimse görmedi bizi diyeee
bi de şeye dikkat ettim hiç çorapsız çıkmıyosun, maşallhsende enfeksiyon filanda olmaz bak...
ayy sorma canımcım ne eneryjiymiş ama iki gün yattım valla.. içerde potansiyel bi kaynak varmışda ortaya çıkmayı bekliyormuşhastaydım ama biraz moral oldu galiba bide ne zamandır misafir ağırlamamıştım malum gurbetteyiz ya.. bu arada bende kendim oturduğum yerden kalkamıyorum, eşim olmasa işim zor valla.. iyice penguen gibi yürümeye başladım:82:
eda saçında değişiklik yapmışsın ama geriye dönüp baktığımda bulamadım. resmini kaçıncı sayfaya eklemiştin hatırlıyosan yazda bi bakayım. buarada korumalık makinada zarar görebilir canım. bebğin için kullandığın sabun tozuyla ılık suda bir iki çevirip bol suda durulayıp as bence.. ben alt değiştirme minderini makinaya attımdı hafif bozulmuş ama biraz didikleyince eski haline geldi. halbuki narinde yıkamış ve sıkmadan almıştım
aheste geceliğin etiket bölümünde makineye atılabilir diyosa 30 derecede at canım. yok yıkanmaz diosa sende elinde ılık suda yıkayıp bolca durulayıp kurut. hafif nemliykende ütülersin olur biter. sonuçta kimler dokundu paketlenmeden kimbilir. minnoşlarımızı göğsümüzün üzerine yatırcaz geceliğimizide çoookk temiz olması iii olur....
şu beğen butonu niye kaybolmuş anlamıyorum ve bu duruma çokta uyuz oluyorum..
canım hiç çalışmak istemiyor.. ne zormuş günler sonra iş yerine gelmek yaaaaaaaa...
tünaydın hatunlarrrr:80: biz geldik huuuu:82:
ayy kızlar şöyle yarım bi geçmişe baktım karışık oldu ama, odalarınızı eklemişsiniz pek güzle olmuşsağlıkla, huzurla kullansın kızlar inş... bu arada edaaaa saçların çok güzel olmuşşşş kıskandım ayol doğumdan sonra bende acil boyamalıyım yaa, ayna karşısında beyaz sayıyorum her defasında yalnız zeynepin çifliktaki düvelere benzetme tarifine koptum resmen kız zeyno boşver bizde öyle çingene işi topluyoz saçları, sıcakta ancak bu şekilde idare ediyorum arada küpe yüzük filan takıyorum bende kadınlığımı unutmayım diyeeee
ve ayrıca şu konuşan sömail olayınızda çok yaratıcı ve espirili olmuş kızlar tebrikler, ne varsa şu ekim haişlerinde var zatennnn:82:
bize gelince malum en son misafirim gelcek demiştim.... o gün sürekli sancım vardı ama evimi mis gibi yaptım ayyy bu mükemmelliyetçi haliiz ne olcak bilmiyorum neyse, kocada azcık yardım biraz alışverişten gelince.. gece geldiler zaten onlara bide et sote/pilav/salata vs bişeyler hazırladım gece fazla yiyemezler diye menüyü az tutum neyse zaten tok olmalarına rağmen çok beğenip silip süpürdüler:82::82: bu arada çay filan derken gece epey geç yattık tabi ben epey aykata kaldığım için artık s.o.s veriyordum ama dayandımsabahda sanki erkenden yatış gibi uykumu almışcasına uyandım ve sinir oldum, herkesler uyurken kalkkıp kahvaltıya poğaça yapıyım bari dedim kendimden hiç beklemediğim bi enejiyle hamarat gelin olarak kendimi tebrik ediyorum bu arada:82: miss gibi kokuya uyanan mutfasga daldı... neyse kahvaltıyı yaptık bi güzel sonra biraz ben evi toplarken görümcemde mutfağı halletti sağolsun.. dışarı çıktık dolaştık, yemeğide dışarda yeyince eve çay içmeye geldik sadece çok ısrarlarımıza rağmen kalmadılar o gece yolcu ettik ama benim ayaklara bi baktım resmen tanıyamadım... ilk defa böyle şişmişti bileklerim bile iki tane olmuştu, zaten zor dayandım.. hemen bi duş aldım ve dinlenmeye geçtim iki gündürde şişliği insin diye hiç bişey yapmadım zaten sancı geliyor arada tırsıyorum bişey yapamıyorum.. eşimde bu iki günde doğurmadın ya korkma diyor daha doğurmassın gününden önce bu arada görümcemin eiki yaşında çok cici bi kızı vardı, söz dinleyen uslu bi kızımız var maşallah... ayol ne yazmışım bende destan gibi
neyse bizde park yatağımızın siğarişini verdik inş bi kaç güne gelir... yalnız kılzar bunun içine ne aldınız siz, uyku setimi alıyım ben acaba çünkü korumalıklı oluyor ya benim yatak odası kalorifer olmasına rağmen soğuyor daha iyi olur dimi :87:
bu arada leynaaa gelmiş hoşgeldin canımm naberrrdenizde yok demi hatun izne çıkmadı mı yaa nerelerde bu kız, inş bi sıkıntı yokturrr... duygu nasıl acaba ilk cici annemiz
neyse yordum sizi ne çok lafım varmış :103:
işte yeni imajımızla oğlumla karşınızdayızzz (gözlüklü karizmatik smile )
yesilzeytincim bebegin yatagina korumaliktan bahsetmisin burda onu yasakladilar canim,nedeni cocuga hava gidisini engelliyormus bende yapacaktim ama geri vazgectim:26:birde saclarin cok yakismis canim gule gule kullan bende bu hafta yaptiryim diyorum birde doguma birsey kalmadi ondan sonra yaptiriyim diyorum kismet bakalim.
forum yavaş ilerliyor artık bizler gibi
hakikaten dikkatliymişin ahestemevet genelde çorapsız gezmem evin içinde de çok şükür enfeksiyonum da yok evet insan alnının akıyla atlattığında misafirleri iyi hissediyor kendini iyi ki kocalar var Allah başımızdan eksik etmesin bizi de kocaları da bir avazda kurtarsın inşallah
Bu aralar bende çok sık kasılma oluyor işin enteresanı ben hareketlerin kasılma mı yoksa bebeğin hareketi mi olduğunu pek ayırt edemiyorum doktora bir sonraki gidişimde sorayım bakalım Burcu nun yazdıkları korkuttu beni.
Bir de sürekli erken doğuracakmışım gibi bir hisse sahibim ve normal doğumdan çok korkmaya başladım ne olacak bu halim bilmiyorum
tombik tombikk çok güzel olmuşsun fıstığım saçların da çok güzel olmuş yirim ben siziiii:131:
huhhh ben yoruldum seni okurken bacım amma biriktirmişin içinde ama 9 günde yazılanları okumayı da özledim hoş buldum sende benim gibi yoğun misafir traFİĞİNE KAPILMIŞSIN BENİM DE HEP MİSAFİRİM VARDI YADA BEN Mİsafirlikteydim bir günümü de kendime ayırıp dinlenemedim daha beşik almadık dolap almadık kıyafetleri yıkamadık evde temizlik yapılacak öyle çok işim var ki düşündükçe boğulacak gibi oluyorum izne ayrılmak istiyorum 3 haftam kaldı çok sıkılıyorum artık
ilginçmiş ya sonuçta üstü kapalı olmıycak ki bu kadar etkilermi :26: şaşırdım vallahiteşekkür ederim uyardığın için canım ayrıca beyenin içinde tabi doğumdan sonra vakit bulmak zor olur sanırım 1.5 saat kuaförde ben bile fenalık geçircektim bebeği nereye bırakıcaksın yanında götürsen olmaz
dünden beri bu konuda kimseyi yoldan çıkaramadım ayol
iyi gözlemciyimdir vesselam:82::82: aferin canım bende kurtulamadım şu illetten zaten, şimdi ayaklarıma patik giydim inan ki. hiç bişeyden değil de erken doğurmayım diye yani
evet birazda otivasyon oldu bana kendimi işe yaramaz gibi hissetmeye başlaıştım tebellikten/yorgunluktan..
artık koçişlerde sabırla doğumu bekliyorlar, Allah razı olsun ama onların da pek sabrı kalmadı galiba.. hepimiz son delerimizi yaşıyopruz bu konudaaamin canım benim..
fatoşş canım bilgiler için eyvallah, zehra sormuştu ama bizde nasiplendik sağolasın tatlım. evet dediğin gibi kimlerin ellediği belli değil sonuçta dimi
zehra aslında bende de aynı sorun var bir kaç gündür. yani bi toparlanma yada hafif bir ittirme hissi var ama bu bebeğimmi yoksa kasılmamı ayırt edemiyorum. aslında bebeğimdir diye düşünüyorum ama sonra şiddetinin az oluşu sertlik falan düşündürüyor. genellikle çok hareketli olmadığı günlerde toparlanma hissi daha çok oluyor. Ama dün bir yazı okudum, doğum sancısı ve brixston hicks kasılmaları kasıkta olurmuş yani bu toparlanma yada sertleşme diye tarif ettiğimiz his kasıklarda oluyorsa ve sık sık yada düzenli aralıklarla oluyorsa kasılma diyebilirmişiz. mesela şuan göğsümün altında toparlanmalar oluyor ve 5 i çok rahat geçmiştir bu bebeğim. :) ama aynı şey kasığımda düzenli bi şekilde olursa bualıştırma veya doğum sancısı. ikisinin ayırt edilmeside alıştırma sancısı düzensiz aralıklarla olurken doğum sancısı düzenli aralıklarla olurmuş ve ikisini ayırt eden en belirgin özellik doğum sancısı ilerleyen dakikalarda 50 sn yada 1 dk kadar sürermiş halbuki alıştırma sancısı en çok 5-10 sn sürüp geçer ve bu süreyi kesinlikle aşmazmış.
ama geçenlerde sağ kasığımda ani kasılma yada minik kramp tarzı bir sancı başladı. keskin ve sık aralıklarla gelip gidiyordu fakat eşimle dakika tuttuğumuzda sancıların çok düzensiz aralıklarla geldiğini farkettik. gece boyu devam ettipozisyon değişikliği ve ayaklarımı uzatmamla hafiflediği zamanlar oldu. sanırım bu sancı alıştırma sancısıydı ama dakika tutup düzensiz aralıklarla olduğunu görene kadar doğuruyorum sandım.
norma DOĞUMDAN BENDE KORKUYOR VE DÜŞÜNMEMEYE ÇALIŞIYORUM OGÜN GELDİĞİNDE olmaya çalışıcam. sonuçta bir kaç saat bağırıcam ve sonra herşey biticek :) bunu şey gibi düşün hani bazen hiç yapmak istemediğimiz bişey vardır ama o işi bizden başka yapabilicek kimse yoktur çok zorda olsa iş, başa düşünce yaparız ve sonra bakarız ki okadar kötü değilmiş. :))))
ben çok erken regl oldum ilkokul 5.sınıfta çok iyi tecrübe ettim ayaklarımı üşüttüğüm ay sancıdan ölüyordum o zamandan alışkanlık oldu ayaklarımı sıcakta bile sıcak tutarımaman dikkat et sende
benim koca sabırlı hala bi 3 tane daha üstüste doğursam gıkı çıkmaz gibi ama benim sabrım kalmadı kendime
evet canim aslinda ben ilk oglumda kullanmistim cok birsey olmamisti duyunca bir tuhafima geldi,burdakiler biraz abartiyor galiba ama yinede cesaret edemedim,sacima gelince esim issiz canim suanda kaynanamda geliyor kizlar ayin 28 inde yani aslinda bunu kara kara dusunmuyor degilim napicam bilmiyorum.bana bir akil verin bir sene bende duracak ve ayni seyleri yasamaktan korkuyorum
beğen tuşu nere gitti ya hu beğeniyorum beğeniyorum bunu size gösteremiyorum içimde kalıyortoplamda 6 kilo aldım tombik oldum birde hızlı kilo alsam halim nice olur bilmiyorum boy birbuçukmetre olunca
ayrıca çoook teşekkür ederim bende siraçımla seni yirim zaten iştahım açıldı
kız küboş sineme özendimde bende yazdımmbizde azcık hamaratız kendi çapımızda yeter ki bunalım takılmayalım:82: bayraın son demleri yoğun geçti yoksa ilk günler ben yataktaydım.. ama seni tahmin edebiliyorum tabi, bizimde bayrama ankara planımız vardı ama ben rahatsızlanınca suya düştü:97: artık kısmet...
benim evcim temiz çok şükür doğuma kadar bi mutfağımı teizleme lazım, bide cam perde geçerim tekrar artık nasıl olursa. bizde de bişi yok daha ya, benim baktığım park beşik özlecandan indirime girmişti süresi bitmeden alalım dedik.
fazla stres yapma kendine inan işten çok düşünmesi yoruyor, nasıl olsa seninkiler yanında bi günde bile yaparsınız annenler, ablan filan gelse.. benim kimsem yok burda, kadın tutmakda içime sinmiyor, hem kendim yapınca deşarj oluyorum. bi de nere ne kadar kirleniyor filan insna biliyor artık, hemde küçük evimiz fazla eşyada olmayınca koacada sağolsunb yardım edince bitiyor işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?