2011 Ekim Anneleri

aynı ben işte yaa.. sabah eşimi mersine yolladım, yüksek lisans için mülakatı vardı.. neyse o gitti beni bi korku almaya başladı ki karınım kasıldı baya taş gibi oldu göğsüme çıktı resmen nefes alamadım. sonra içerde toplanıp durdu yusufcuk.. ayy çok korkktum ve bi yandan da onunla konuştum oğlum babamız yok lütfen yerinde dur diye yani sabahın körü zaten. korkutan çok uykum olmasına rağmen yatamadım xaten inceden sızılar gönderiyordu alt taraflara.. biraz bişeyler yedim tv izledim dağıtıyım diye sonra uyuduk geçti kasılmalar ama o ince sızılar devam ediyor yaa:44: bende sorcam zehracım, seninle günlerimizde aynı bak...

ayy bende tırstım inan ki doğumdan ayrıca aynı his bende de var hele bugün sanki eylü içinde doğuracakmışım geliyor......:83:

eda saçında değişiklik yapmışsın ama geriye dönüp baktığımda bulamadım. resmini kaçıncı sayfaya eklemiştin hatırlıyosan yazda bi bakayım. buarada korumalık makinada zarar görebilir canım. bebğin için kullandığın sabun tozuyla ılık suda bir iki çevirip bol suda durulayıp as bence.. ben alt değiştirme minderini makinaya attımdı hafif bozulmuş ama biraz didikleyince eski haline geldi. halbuki narinde yıkamış ve sıkmadan almıştım
aheste geceliğin etiket bölümünde makineye atılabilir diyosa 30 derecede at canım. yok yıkanmaz diosa sende elinde ılık suda yıkayıp bolca durulayıp kurut. hafif nemliykende ütülersin olur biter. sonuçta kimler dokundu paketlenmeden kimbilir. minnoşlarımızı göğsümüzün üzerine yatırcaz geceliğimizide çoookk temiz olması iii olur....
şu beğen butonu niye kaybolmuş anlamıyorum ve bu duruma çokta uyuz oluyorum..
canım hiç çalışmak istemiyor.. ne zormuş günler sonra iş yerine gelmek yaaaaaaaa...

yesilzeytincim bebegin yatagina korumaliktan bahsetmisin burda onu yasakladilar canim,nedeni cocuga hava gidisini engelliyormus bende yapacaktim ama geri vazgectim:26:birde saclarin cok yakismis canim gule gule kullan bende bu hafta yaptiryim diyorum birde doguma birsey kalmadi ondan sonra yaptiriyim diyorum kismet bakalim.

forum yavaş ilerliyor artık bizler gibi
hakikaten dikkatliymişin ahestem evet genelde çorapsız gezmem evin içinde de çok şükür enfeksiyonum da yok evet insan alnının akıyla atlattığında misafirleri iyi hissediyor kendini iyi ki kocalar var Allah başımızdan eksik etmesin bizi de kocaları da bir avazda kurtarsın inşallah

gene yetişti benim fatoş bacım Allah seni başımızdan eksik etmesin resimler 4690 da tatlım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

huhhh ben yoruldum seni okurken bacım amma biriktirmişin içinde ama 9 günde yazılanları okumayı da özledim hoş buldum sende benim gibi yoğun misafir traFİĞİNE KAPILMIŞSIN BENİM DE HEP MİSAFİRİM VARDI YADA BEN Mİsafirlikteydim bir günümü de kendime ayırıp dinlenemedim daha beşik almadık dolap almadık kıyafetleri yıkamadık evde temizlik yapılacak öyle çok işim var ki düşündükçe boğulacak gibi oluyorum izne ayrılmak istiyorum 3 haftam kaldı çok sıkılıyorum artık

ilginçmiş ya sonuçta üstü kapalı olmıycak ki bu kadar etkilermi :26: şaşırdım vallahi teşekkür ederim uyardığın için canım ayrıca beyenin içinde tabi doğumdan sonra vakit bulmak zor olur sanırım 1.5 saat kuaförde ben bile fenalık geçircektim bebeği nereye bırakıcaksın yanında götürsen olmaz
dünden beri bu konuda kimseyi yoldan çıkaramadım ayol

iyi gözlemciyimdir vesselam:82::82: aferin canım bende kurtulamadım şu illetten zaten, şimdi ayaklarıma patik giydim inan ki. hiç bişeyden değil de erken doğurmayım diye yani

evet birazda otivasyon oldu bana kendimi işe yaramaz gibi hissetmeye başlaıştım tebellikten/yorgunluktan..
artık koçişlerde sabırla doğumu bekliyorlar, Allah razı olsun ama onların da pek sabrı kalmadı galiba.. hepimiz son delerimizi yaşıyopruz bu konudaa amin canım benim..

fatoşş canım bilgiler için eyvallah, zehra sormuştu ama bizde nasiplendik sağolasın tatlım. evet dediğin gibi kimlerin ellediği belli değil sonuçta dimi

zehra aslında bende de aynı sorun var bir kaç gündür. yani bi toparlanma yada hafif bir ittirme hissi var ama bu bebeğimmi yoksa kasılmamı ayırt edemiyorum. aslında bebeğimdir diye düşünüyorum ama sonra şiddetinin az oluşu sertlik falan düşündürüyor. genellikle çok hareketli olmadığı günlerde toparlanma hissi daha çok oluyor. Ama dün bir yazı okudum, doğum sancısı ve brixston hicks kasılmaları kasıkta olurmuş yani bu toparlanma yada sertleşme diye tarif ettiğimiz his kasıklarda oluyorsa ve sık sık yada düzenli aralıklarla oluyorsa kasılma diyebilirmişiz. mesela şuan göğsümün altında toparlanmalar oluyor ve 5 i çok rahat geçmiştir bu bebeğim. :) ama aynı şey kasığımda düzenli bi şekilde olursa bualıştırma veya doğum sancısı. ikisinin ayırt edilmeside alıştırma sancısı düzensiz aralıklarla olurken doğum sancısı düzenli aralıklarla olurmuş ve ikisini ayırt eden en belirgin özellik doğum sancısı ilerleyen dakikalarda 50 sn yada 1 dk kadar sürermiş halbuki alıştırma sancısı en çok 5-10 sn sürüp geçer ve bu süreyi kesinlikle aşmazmış.
ama geçenlerde sağ kasığımda ani kasılma yada minik kramp tarzı bir sancı başladı. keskin ve sık aralıklarla gelip gidiyordu fakat eşimle dakika tuttuğumuzda sancıların çok düzensiz aralıklarla geldiğini farkettik. gece boyu devam etti pozisyon değişikliği ve ayaklarımı uzatmamla hafiflediği zamanlar oldu. sanırım bu sancı alıştırma sancısıydı ama dakika tutup düzensiz aralıklarla olduğunu görene kadar doğuruyorum sandım.
norma DOĞUMDAN BENDE KORKUYOR VE DÜŞÜNMEMEYE ÇALIŞIYORUM OGÜN GELDİĞİNDE olmaya çalışıcam. sonuçta bir kaç saat bağırıcam ve sonra herşey biticek :) bunu şey gibi düşün hani bazen hiç yapmak istemediğimiz bişey vardır ama o işi bizden başka yapabilicek kimse yoktur çok zorda olsa iş, başa düşünce yaparız ve sonra bakarız ki okadar kötü değilmiş. :))))

tülnaydın kızlaarrr...bugün çalışabilir raporumu alıp okulkuma gittimm ,çıkıştada çarşıya indik arkadaşlarla bişeyler atıştırdık anca geldim ama çok yoruldum ...yaa 2 hafta çalışsamda sonra rapormu alsam diye düşünmeye başladım ,neticede anasınıfı ,öyani enzor kısmı zaten ilk 3 hafta ,bide çocuklar baqna alışcaklar veliler mırın kırın etcek ...gerçi bişekilde hallederim ben ,ek derslerim de var..amaan karar veremedim...bugün herkeşler göbeğimi çok beğendi ,hatta hiç kilo almamışsın dedilerr...hatta birisi doğurdunmu dediiisadece yüzüme bakmışş
az öncede otoparkta arabayı bekliyodum kadının biri Allah kurtarsın dedi yanımdan geçerken bi an ...neee otoparktan çıkmak okadar zormukiii diyesim geldiiisonradan anladım tabiiii bana dediğini :82:baya güldüm kendimee...

tombik tombikk çok güzel olmuşsun fıstığım saçların da çok güzel olmuş yirim ben siziiii:131:

toplamda 6 kilo aldım tombik oldum birde hızlı kilo alsam halim nice olur bilmiyorum boy birbuçukmetre olunca
ayrıca çoook teşekkür ederim bende siraçımla seni yirim zaten iştahım açıldı

kız küboş sineme özendimde bende yazdımm bizde azcık hamaratız kendi çapımızda yeter ki bunalım takılmayalım:82: bayraın son demleri yoğun geçti yoksa ilk günler ben yataktaydım.. ama seni tahmin edebiliyorum tabi, bizimde bayrama ankara planımız vardı ama ben rahatsızlanınca suya düştü:97: artık kısmet...

benim evcim temiz çok şükür doğuma kadar bi mutfağımı teizleme lazım, bide cam perde geçerim tekrar artık nasıl olursa. bizde de bişi yok daha ya, benim baktığım park beşik özlecandan indirime girmişti süresi bitmeden alalım dedik.

fazla stres yapma kendine inan işten çok düşünmesi yoruyor, nasıl olsa seninkiler yanında bi günde bile yaparsınız annenler, ablan filan gelse.. benim kimsem yok burda, kadın tutmakda içime sinmiyor, hem kendim yapınca deşarj oluyorum. bi de nere ne kadar kirleniyor filan insna biliyor artık, hemde küçük evimiz fazla eşyada olmayınca koacada sağolsunb yardım edince bitiyor işte..

evet canim aslinda ben ilk oglumda kullanmistim cok birsey olmamisti duyunca bir tuhafima geldi,burdakiler biraz abartiyor galiba ama yinede cesaret edemedim,sacima gelince esim issiz canim suanda kaynanamda geliyor kizlar ayin 28 inde yani aslinda bunu kara kara dusunmuyor degilim napicam bilmiyorum.bana bir akil verin bir sene bende duracak ve ayni seyleri yasamaktan korkuyorum

ben çok erken regl oldum ilkokul 5.sınıfta çok iyi tecrübe ettim ayaklarımı üşüttüğüm ay sancıdan ölüyordum o zamandan alışkanlık oldu ayaklarımı sıcakta bile sıcak tutarım aman dikkat et sende
benim koca sabırlı hala bi 3 tane daha üstüste doğursam gıkı çıkmaz gibi ama benim sabrım kalmadı kendime

fatoşşş

evet tatlım üşüttüğün zaman sancı fazla oluyor..

aan benim kocada kırkımız çıkınca ikinci adımı atalım diyor hatta bu kısır döngü halinde devam etsin filan diyo oldu dedim seriye bağlıcaz heraldeeee

yalnız bunları söylerken ne kadar ciddi olduğundan kendi bile emin değpildi galibaa

kızlar ben azcık çıkıp uzanayım.. bizim yusuf oğlan iyi tepiklemeye başladı.. ayy çok hoşuma gidiyor, ben azcık sandalyeye eğilince otururken hemen tepiniyor içimde sıkışmış gibi:)) doğruluyorum geçiyor:)

bu arada bi kaç haftadır bişey öğrendi, kuzum kendini titreşime alıyor ciddiyim titretiyor içerde kendini.... eğer oturyorsam kalçarımı filan etkiliyor hatta başlarda ben deprem filan zannediyordum

neyse size doyum olmaz ben kaçar, bakarı inş aradaöptükk sizi kuzumlaa

canım inşallah eşin en kısa zamanda iş bulur,kayınvaliden neden o kadar uzun süre kalıcak anlıyamadım kayınpederin yokmu 1 sene ne demek ya

toplamda 6 kilo aldım tombik oldum birde hızlı kilo alsam halim nice olur bilmiyorum boy birbuçukmetre olunca
ayrıca çoook teşekkür ederim bende siraçımla seni yirim zaten iştahım açıldı
beğen tuşu nere gitti ya hu beğeniyorum beğeniyorum bunu size gösteremiyorum içimde kalıyor
yanımda olsanda o yanaklarını bir mıncıklasam içim kaynadı kız sana oğluma adıyla hitap ettin ya çok sevindik teyzesiiii

valla benim de sineme özendiğim çok oluyor hatta kulakları çınlasın geçen gün sinemle mesajlaşıyoduk öğleden sonra ben hala uyuz uyuz dolanıyorken evde sonra birden dedim ki bu kız sekiz buçukta kalkmış oğlunu doyurmuş evinin işlerini yapmış yemeklerini halletmiş sonra bacak bacak üstüne atmış oturuyo bir de benim halime bak deyip fırladım bir çırpıda bahsi geçen işlerin hepsini kendime uyarladım
benimde içime sinmiyor kadın tutmak zaten alışkanlığım değil annem ablam hep alırlarda benim hiç evime kadın sokasım yok hatta eşimin bu konuda ben bir yemeni takıp girişirim işlere kadına gerek yok demesi beni daha çok cesaretlendiriyor ama icraat yok

ben de özelcan dan alıcam beşiği ama kraft mı alsam baby2go mu alsam bilemedim sen ne marka aldın?

hmm bi de unutmadan biz de dün eşimin köyüne gittik ailecenek :)gezdik gezdik akşamaın köründe eve geldik sonra börek yaptım ütü yaptım aç karnımızı yoyurdum bulaşık yıkadım banyo yaptım hiç oturmadım sabah erkendende kalkıp börekleri pişirdim bulaşıkları yıkadım evi topladım hazırlanıyım çıkıyım derken çok yoruldum ama güzel oldu (bu paragraf biraz lüzumsuz oldu ama yazasım geldi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…