2011 Ekim Anneleri

benım oglusum 40+2 de sunı sancıyla dunyaya geldı daha gelesı yoktu aslında bana gorede zamanı vardı doktorum saolsun verdı sunı sancıyı oldurdu benı sonrada sezeryan dıye tuturdu bende sezeryan olmam dıye ve 11 saatlık sancı sonrası oglumu kucagıma aldım ıyıkı sezeryan olmamısım sonrası zor onun cunku nısan mayıs hamıslerı forumundaydım ozaman forumda son dogum yapan olarak kendı kendıme konusuyodum artık sona kalmak cok kotu :2:

Son düzenleme:
ya kızlar bu taze fasulyeyı buzluga kıs ıcın nasıl koyuyodunuz sız..bızım burda yenı ucuzladı aldım bıraz ama bılmıyorum nasıl olcagını..bırde dolabın kokusu sınermı acaba..

ayy ben annemlerdeyim diye iyice yaydım kendimi.yediğim önümde yemediğim arkamda.meyve tabaklarım,içeceklerim.çocuğuma da bakılıyo.süper olmam gerekiyo ama bu uykusuzluk ve sıkıntı hali memnunuiyetsiz biri yaptı beni.ayy ayy öfff dolanıyom evde.eşimde döndü eve.iyi ki ayrıyız.zeynepler gibi biz de iyice kanki olmuştuk.artık telde seni seviyorum diyo da bari de acık iyi hissediyom kendimi

ya kızlar bu taze fasulyeyı buzluga kıs ıcın nasıl koyuyodunuz sız..bızım burda yenı ucuzladı aldım bıraz ama bılmıyorum nasıl olcagını..bırde dolabın kokusu sınermı acaba..

buzluga nasıl koyuluyo bılmıyorum ama annem yemeklık dograyıp sofra bezıne serıp kuruturdu kısında suda haslar sarımsak ve soganla kavurur du bazen yumurta kırardı cok guzel olurdu bendede var fasulye ama usenıyorum dogray kurutmaya esım 5 kılo almıs gına geldı artık yarısını anneme vermeme ragmen bıtıremedım 2 sefer yeemek yaptım hala var bırı ovunce bısey sanıyo bızımkı ısyerıne getırıp satıyolarmıs :) bugunde 2 kılo domates almıs olmamıs domateslerı getırıyo eve

bende 41.haftada dogurmuştum oğlanı.suni sancı verin doğsun diye kendim isteğimle yattım.sonra korkudan aklım çıktı görünce.kendi isteğimle geri çıktım.o gece sezeryan için hastane arıcaktım ki sabaha aynı yerdeydim.doğurdum.iy ki aklıma uyup vermemişler.zaten doktor diyodu bunu niye sokmuşlar buraya diye ne açıılma ne sancısı var diye.şimdi kız erken olur deniyo.inşallah bakalım

slm kızlar nasılsınız?
ben bugün 1de toplantı için okula gittim sağ olsun arkadaşlar çok ilgilendiler baya güzel geçti ama 3 gibi eve geldim elim ayağım tutmuyo anlamadım ne olduğunu.
nazar desem şişko birini niye nazar etsinler :)) şimdi geldim kendime geçmişi bi okuyayıım neler konuşulmuş

ben daha koyamadım pahalıydı.doğrayıp soğanla domatesle biraz soldurup poşetliyordum ben

fasulyelerini ayıkla temizle dil sonra domatesle sararana kadar kavur susuz bir şekilde
soğuyunca buzdolabı poşetlerinde (aynı zamanda kilitli buzdolabı poşetine de koyarsan koku geçirmez) koy buzluğuna at annemin geçen sene yaptıkları hala mis gibi duruyor dolapta bu sene de yapıcaz ama dolaplarda yer yok napcaz bilmiyorum

sinem yaaa yerim ben senin oğluşunu çokk tatlıııı.... demek yemek pişerken kokusunu duyunca canı istiyor, kıyamam ben onaaa yemek yemeyi şimdiden seviyor yaramaz.. :)))

fasulyeyi istersen hafif haşlayıp buzdolabı poşetine koyup dolaba at. yada soğanı kavur domates,biber ve fasulyeyi ekleyip hafif pişir. sonra buzdolabı poşetine koyup at dondurucuya. her ikisinide buzu çözülmeden altı teflon bir tencereye atıp kapağını kapattıktan sonra 5-10 dk içinde suyu çözülünce pişirmeye devam edersin 15 dk da yemeğin hazır olur çoktaa güsel oluyor. haşladığınıda soğan kavurup,salça ve biberle biraz çevirirsen çokk güsell olur. sulu fasulye yemeği sevmeyenler bunu sevebiliyor :)
buzluğun kokusunun sinmesine gelince her derin dondurucu yılda birkez boşaltılıp fişten çıkartılıp buzunun çözdürülmesi gerekir bunu yaparsan ve buzluktaki yiyecekler buzdolabı poşetine konmuş ağızlarıda kilitliyse kesinlikle koku yapmaz. ama buzluğun çözünü 1 yıldan fazla süredir çözdürmediysen 2 poşetede koysan buzluğun kokusu yiyeceğe siner canım :)

ayyy kızlaarrr ,ben çok fena midemi bozmuşum ,size yazdıktan sonra hemen uyuyumda geçsin dedim ,2-3 saat uymuşum ,uyandım ,resmen midem konuşuyodu ,bebeğimin kulak zevki bozulmasa bariii..acaba dışadan benim konuştuğumumu sandıııı:26:hayır evledım o ben değilim ,hain poaca ve kötü kalpli boşnakmantıları onlarrrrşimdi uyandım hala midemdeler ,soda içip kurtulmak iistiyorum içimdeki kötülüklerdeen

bu arada buldum kılzaar bulduuumm,beyaz sabun kokulu yer silme deterjanı buldum ve hemen aldım ,açık deterjan satann biyerden ,şimdii kullanabilmek için evi silmem gerekcekknerde bende o enerjiii..ama yapıcamm..koklamak istiyoruumm..banyo yaparken resmen yiyesim geliyo yaa..sırf buyüzden geçen gün saçıma ne şampuan ,ne krem sürmedim ,ertesi gün keçe gibi oldu saçlarım
ayy güldürdün beniii..kız dua etde sessize almayına öğrensin çıkmadan öncee...işine yarar bak söyliyimmm

korkma canım ayaklarını sokucak bi yer arıyodur yaramaz. kaburgalarımın olduğu yer her doğrulduğumda çürümüş gibi acıyor. imkanın varsa sol tarafına uzan biraz belki rahatlarsın..
geçeçcek birazdan inşallahhh...
bizde az önce doktordan geldik doğum tarihimiz netleşti 26 eylül tam 3 haftamız var ve ben çok heyecanlıyım

oo süpperr hadi hayırlı olsun ,sağlıkla gelsin mibiğimiz inşallahh...bende sona kalacakmışım gibi hissediyorum
bu arad kızlar ebn hasta bezi almamaya karar verdim yaaaa...sordum soruşturdum hastanede hepsini hallediyolarmış ,evdede ben bi yoluna bakarım diye düşündüm ...

ben de şişkoyum ama değmiş.demin babam suya okudu da biraz açıldım.sen de oku kendini

kızlarr eda gibi bende bugün topiğe girmeyenleri merak ediyorum.,
hanzade
rumuz
efsa
deniz
eslem
filiz
ve elifinde bugün kontrolü vardı ama hala gelmedi. bu arkadaşlar eslem dışında genellikle topiğe sık sık girerlerdi. yanılmıyorsam rumuz ve elif hala çalışıyor. belki rumuzun bayram sonrası işleri birikmiş oyüzden girememiştir. ama deniz ve hanzade yıllık izinlerine ayrıldılar bugünde bayram sonrası gelirlerdi normalde umarım iyilerdir.
eslemin çakılla bambam doğum kanalına girmişti doktoru yatak istirahati vermişti yanlış hatırlamıyorsam. umarım herşey yolundadır.
efsa ve filiz de çalışmıyordu galiba ama onlarda topikte görünmüyorlar hiç.
listede unuttuklarım olabilir ama bu kızlar nerde bakimmmmm.???

saolun kızlar fasulye hakkında aydınlattıgınız ıcın..nettede cıgden buzluga atmayın tepkımeye gırıp bozuluyor dıyor..bıraz kavurayım atayım buzluga ..

pekı bıde domatesı nasıl yapıyosunuz(cok oldum bılıyorum ama)ben et tuketmedıgım ıcın tamamen otcul beslenıyorum sebze cok tuketıyorum..hele domatessız yasayamam gıbı gelıyor..onu da mı posetleyıp koyucaz..yada gecende arkadaslar kavanozdan bahsetmıslerdı..onuda yapabılırmıyım bılmıyorum zıyan olursa cok uzulurum ..burda taze sebze bulmak mevsımınde bıle cok mumkun degıl kırkta yılda denk geldırse oda bı haylı pahalı olarak alıyorum..bıde yıyemezsem ıcıme otururr.. ben fasulyeyı ayıklayana kadar bıde domatesı nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız.:26:

elif gelmiişşşgüzel haberlerle gelmişindir inş. canım ...
bende az önce duyguyu aradım ama açmadı ,bebek çok yoruyo galibaa

hu huuu biz geldik kızımla kntrlümüz sorunsuz geçti 2600 olmuş kuzum boyuda 47 cm civarı fındık burnu minik ağzı yuvarlak yüzü çok tatlıydı yaaa bide gene dil çıkartıp durdu bize gelişimi, suyu, eşi iyi dedi drumuz bu sefer nstyede girdik merak ettiğime değecek bişey değilmiş (ne umduysam zaten) ondada bişey çıkmadı şimdilik herşey yolunda görünüyormus elimi söyledim hamilelikten sonra geçecek dedi istersen git dra ama bişey yapmazlar b vitamini verir oda benim sana verdiğim kan ilacında var zaten sen dikkat edeceksin dedi çok ağrın olursa ağrı kesici içmende sakınca yok dedi bide 37. haftadan itibaren yırtıyormusuz pek bi sorun olmuyomus kuzularda bizden havadisler bu kadar geçmişe bakalım neler kaynatmıssınız

dün canomla konuştum canım o kavanozda bi deneme yapmış ,hhanzadenin anlattığı yöntemle ,sanırım pişirilerek atılıyodu ,ama bozulmuş:2::2::2: ben doğrayıp ve blendırdan geçirip atmayı düşünüyorum ,ama kayın validemde teçhizat bulunduğundan ,bi çuval alığ doğrayıp kavanozlarayabiliriz,sanırım kavanozlara koyup kapadıktan sonra kazana koyup kaynatıyolar ,sabaha kadar bekliyo,sonrada kilere diziyoruz,biraz ekşimsi oluyo ama hiç değilse hormonsuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…