- 27 Ocak 2011
- 4.210
- 8.180
- 398
canım senın doktorun ıyıymıs ben olsam yıne ona gıderım ben daha vaktı var dıye kendımı yırtmama ragmen sunı sancı verdı acılma olmadı tuturdu sezeryan dıye ama ben vazgecmedım ınatla normal dogurdum.bende 41.haftada dogurmuştum oğlanı.suni sancı verin doğsun diye kendim isteğimle yattım.sonra korkudan aklım çıktı görünce.kendi isteğimle geri çıktım.o gece sezeryan için hastane arıcaktım ki sabaha aynı yerdeydim.doğurdum.iy ki aklıma uyup vermemişler.zaten doktor diyodu bunu niye sokmuşlar buraya diye ne açıılma ne sancısı var diye.şimdi kız erken olur deniyo.inşallah bakalım
ya canım oyle ıstahsızdıkı sukur ramazandan bu yana duzeldı kokusuna kosuyo pısmeden yıyo napıyım laf anlamıyo :) babası gıbı etcı yemek ıcın et kavururken et kokuyodıye gelıp yıyo :)sinem yaaa yerim ben senin oğluşunu çokk tatlıııı.... demek yemek pişerken kokusunu duyunca canı istiyor, kıyamam ben onaaa yemek yemeyi şimdiden seviyor yaramaz.. :)))
fasulyeyi istersen hafif haşlayıp buzdolabı poşetine koyup dolaba at. yada soğanı kavur domates,biber ve fasulyeyi ekleyip hafif pişir. sonra buzdolabı poşetine koyup at dondurucuya. her ikisinide buzu çözülmeden altı teflon bir tencereye atıp kapağını kapattıktan sonra 5-10 dk içinde suyu çözülünce pişirmeye devam edersin 15 dk da yemeğin hazır olur çoktaa güsel oluyor. haşladığınıda soğan kavurup,salça ve biberle biraz çevirirsen çokk güsell olur. sulu fasulye yemeği sevmeyenler bunu sevebiliyor :)
buzluğun kokusunun sinmesine gelince her derin dondurucu yılda birkez boşaltılıp fişten çıkartılıp buzunun çözdürülmesi gerekir bunu yaparsan ve buzluktaki yiyecekler buzdolabı poşetine konmuş ağızlarıda kilitliyse kesinlikle koku yapmaz. ama buzluğun çözünü 1 yıldan fazla süredir çözdürmediysen 2 poşetede koysan buzluğun kokusu yiyeceğe siner canım :)
ben domatesı ve bıberı yemeklık dograyıp kucuk posetlerle dırek bızluga koyuyorum cok yer kaplamıyo 2 domates dograınca kucucuk oluyo zaten cokta guzel oluyosaolun kızlar fasulye hakkında aydınlattıgınız ıcın..nettede cıgden buzluga atmayın tepkımeye gırıp bozuluyor dıyor..bıraz kavurayım atayım buzluga ..
pekı bıde domatesı nasıl yapıyosunuz(cok oldum bılıyorum ama)ben et tuketmedıgım ıcın tamamen otcul beslenıyorum sebze cok tuketıyorum..hele domatessız yasayamam gıbı gelıyor..onu da mı posetleyıp koyucaz..yada gecende arkadaslar kavanozdan bahsetmıslerdı..onuda yapabılırmıyım bılmıyorum zıyan olursa cok uzulurum ..burda taze sebze bulmak mevsımınde bıle cok mumkun degıl kırkta yılda denk geldırse oda bı haylı pahalı olarak alıyorum..bıde yıyemezsem ıcıme otururr.. ben fasulyeyı ayıklayana kadar bıde domatesı nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız.:26:
hu huuu biz geldik kızımlakntrlümüz sorunsuz geçti 2600 olmuş kuzum boyuda 47 cm civarı fındık burnu minik ağzı yuvarlak yüzü çok tatlıydı yaaa bide gene dil çıkartıp durdu bize gelişimi, suyu, eşi iyi dedi drumuz bu sefer nstyede girdik merak ettiğime değecek bişey değilmiş (ne umduysam zaten) ondada bişey çıkmadı şimdilik herşey yolunda görünüyormus elimi söyledim hamilelikten sonra geçecek dedi istersen git dra ama bişey yapmazlar b vitamini verir oda benim sana verdiğim kan ilacında var zaten sen dikkat edeceksin dedi çok ağrın olursa ağrı kesici içmende sakınca yok dedi bide 37. haftadan itibaren yırtıyormusuz pek bi sorun olmuyomus kuzularda bizden havadisler bu kadar geçmişe bakalım neler kaynatmıssınız
masallah kılonuz boyunuz cok ıyı canım
hanzade hemoroıd umarım dogru yazmısımdır :) <cok zor canım ya ama dogumdan sonra baya azalıyo tedavısıde muaynesıde zor allah o d uruma dusurmesın bızı
esımın arkadası gelır bırazdan mersınden mı ne gelıp ıstanbuşa gıdıyo 2 saat fılan anca durur sofrayı hazırladım esım saolsun servıs yapar bende tv ızlıycem oglandan ses cıkmıyo umarım uyumamıstır bı bakıyım ben gelırım yıne