2011 Ekim Anneleri

47 cm mi hay maşallah benim güzel kızıma
çok sevindim tatlım herşeyin yolunda olmasına darısı başıma bu c.tesi

maassallah ya haftasını beklerse 4 kıloyu bulucak sanırım..allah korusun ..bızım de yarın kontorlumuz var cok merak edıyorum 1 aydır gormedım..

Hu huuuuuu kızlaaaar ben iyiyim arada bi girip okumaya çalışıyom ama çok yazamıyorum işteyim malesef, hemoroid yüzünden gelmedim ya bayram öncesi işler bitmedi haliyle bi kaç gün burdayım hatta bu gün kontrolüm vardı sabah gittim ama doktor doğuma girmişti bende geç kalıyorum diye bekleyemedim... Çarşambaya erteledim. Çokta sinir oldum. Çok zor çalışıyorum ama zor oturuyorum karnım çok sertleşiyo evdeyken rahattım, şimdi kalçalarımın etleri karnım kaburgalarım her yerim ağrıyor.. Allahın izniyle bitirsemde eve geçsem artık.. Bu gün toparladım baya sadece 1 günlük işim kaldı.

Kızlar bişi sorcam sertleşme değilde, kızım sol tarafımdan sağ tarafıma ittiriyo karnımı öne değil yana bu kasılma filan değil dimi ya bi an geriliyorum bende, korkuyorum... hayırlısıyla 38 haftakları görsek Allahın izniyle... Poposumu kafasımı bilmiyorum bi yerini çıkarıyo karnımdan durup durup ben alışkın değilim sağolsun hep kendi halinde kıpraştığı için aklım çıkıyo öyle olunca...

Şu kasılmayla bebek hareketini ayırd etmenin yöntemine gelince, bol çikulata tatlı yiyip kendinizi dinleyin bakın bakalım o çikulatadan sonrada bebek hareketi toplanma şeklindemi oluyor yoksa vurmamı, ben hastaneden asistanı aradım sordum, bana böyle söyledi akşam yapıcam. Bakalım yine yapıcakmı şimdi yaptıklarını.. Deneyin sizde..

HEPİNİZİ ÇOOOOK BEĞENİYORUM VE ÖPÜYORUUUUM :81:

Son düzenleme:

oo yaaa kazanı falan nerden buluyum..soyle daha kolayı yokmu bu ısın..sımdı ısı bılmeyınce endısede edıyorum cunku cok tuketıyorum domates cok yapıcam halıyle(ıkı kısı haftada 5 kıloyu buluyo yedıgımız domates)bozulmaması garantı ve daha kolayı yokmudur kı nıdaa...

heh bende seni merak etmiştim neyseki iyimişiniz

iremguzum

1 adet orta boy soğan
2 yada isteğe bağlı 3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
buzdolabı poşetinin alacağı kadar ayıklanmış ve dilinmiş fasulye

canım teflon tencereye biraz yağ koyup soğanları pembeleşene kadar kavur. daha sonra biraz kırmızı biber ekle ve kabukları doğranıp ince ince küp küp doğranmış domatesleri tencereye ekle. ardından ince kıyılmış sivribiberleri de at ve tencerenin kapağını kapatıp 5 dk domatesler ölene kadar pişir. sonra fasulyeni ekle hafif tuz atıp karıştır ve fasulyen birazcık suyunu bırakana yani sararana kadar pişir. eğer suyunu bırakmıyorsa yarım çay su bardağı su ekleyebilirsin. fasulye hafif sararıncada soğumasını bekleyip buzdolabı poşetine doldur ve poşetin ağzını kilitle bağlayıp. buzluğa at. bu gtarifteki malzemeleri zevkine göre arttırarak çokça kavurup 3-5 poşet yapıp atabilirsinde. çokk ama çokk güzel oluyor. bu yaptığını yemek istediğinde ya azcık suyla pişirip kavurma gibi pişirebilir yada üstünü bir parmak geçene kadar su ekleyip sulu olarakta pişirebilirsin. her ikiside çok güzel olur kokulu kokulu olur tavsiye ederim :))
kavonoz konusuna gelince eğer daha önceden yapmadıysan onu deneme canım çünkü kapağını iyi kapatamazsan hava alır ve bozulur. bunu tecrübeli biri ile yapmak daha doğru olur. hem fasulye buzlukta kavonozdaki konserve halinden daha ii oluyor..

maşşallah canıımmm sudenazaaakocaman olmuş kızzz,ama sende hiç belli etmiyosun yırtıyomuşuz derkeeennn???:26::26:
kızlaarr duyguyla konuştum az önce elif dün gece gelmiş evine ,sürekli uyuyomuş kuzum beniim ,hatta emerken bile yoruluyomuş ,gene uyuyomuşşşgöğüsleri kocaman olmuş ve çok sertmiş ,sağma mak. almış ,sağıp dolaba koyup ,zaman zaman içiriyomuş bebeğe ,stoklarda bayaa birikmiş ,sütlaç yap dediimmm
bu arada çok fena bel ve boyun ağrısı çekiyomuş ,apiduralden dolayı ,onun için ilaç falan kullanıyomuş..şimdilik havadisler bunlar...

47 cm mi hay maşallah benim güzel kızıma
çok sevindim tatlım herşeyin yolunda olmasına darısı başıma bu c.tesi
sağol balım 3 hafta önce drumuz söylemişti bu kızın bacakları uzun, uzun boylu olacak diye bu gün ölçüm yaparken ey maşallah dedi fl 6.8 kesinleştirdi uzun olacağını
maassallah ya haftasını beklerse 4 kıloyu bulucak sanırım..allah korusun ..bızım de yarın kontorlumuz var cok merak edıyorum 1 aydır gormedım..

sağol cnm 3500 altında doğmayacağını söyledi 3 haftada 600 gr almış cadım gerçi bende bu 3 haftada 1.5 kilo aldım yarı yarıya paylaşmısız kiloları kızımla

ahahahahah TOMBİK Fatoşumuzu kim kızdırmış böyle :))) çok güldüm ama sana satıcı neye uğradığını şaşırmıştır :))

ben de şişkoyum ama değmiş.demin babam suya okudu da biraz açıldım.sen de oku kendini

eşim okudu canım öyle uyumuşum uyandığımda iyiydim aam midem bulanıyo. geçen gün çıkardım zaten geri gelemse o kabus ((

kız ben Filiz nickimi değiştirdim ben :))) sen yoktun bi ara kaçırdın herhalde.
ben de diyom bu kız benim msjlarım nye soğuk cvp veriyo benim ben yabancı değil üstadım :)))

oy oy oy oy maş. fındık burnunu minik ağzını yerim onun. bi arkadaş doğum yapmıştı geçen dönem 4 aylık olmuş kızı. ay görmeniz lazım nasıl bi cimcime o saçlar bi sürü bi güleç içimden çıkarıp oğlumu sevesim geldi yaaa

ben dometes ağzıma sürmem şimdi sen böyle yazınca ben de böylee kalakaldım :))

canım tesekkur ederım..bende kavanoza sıcak bakamıyorum ıste ılk kez yapacagım ıcın..fasulyeyı annem kırıp az suda cok az haslıyor ve o sekıl soguyunca posetleyıp dolaba atıyor..pişirecegı zamanda artık patates yada domatesle yada salca artık o sekıl ekleyıp yapıyor sende patatesı falan da ıcıne koyuyomussun aynı sey aslında oncesı sonrası cok farketmez sanırım..ben sımdı ayıklıyorum fasulyeyı posetleyıp atıcam kavurup..pekı domatesı ne yapcazzz.onun posetlı halı yokmu saglam bıldıgınız?

canımcım kazan kuramıycağını biliyorum ,hani böyle metodlarda var diye söyliyim dedim ,bak şöyle bi tarif gördüm nette ,sende araştır ,sana göre en manyıklısını yap ,bencede buzluk daha iyi oluyo ama ,okadar şeyide dolaba nasıl sığdırcam ,bide önümüz kurban bayramı ,baya et stoklarım benn...

DOMATES SOSU KONSERVESİ YAPIMI:

Yemek yaparken domatesi biraz fazla miktarda robottan çekin bir taraftan yemeğiniz pişsin bir taraftan 1, 2 kavanoz domates rendesi konserveniz olsun. Kışın yemeklerde kullanmak veya domates sosu olarak kullanmak için her zaman elinizin altında. Marketlerden satın almanıza gerek yok, üstelik daha sağlıklı, nede olsa ev yapımı.

6 kg domates için tarif veriyorum siz miktarı orantılı olarak ayarlayın. Domatesleri soyup blendırdan çekin. Derince bir tencerede ocağa koyun. Suyunu çekip eriyinceye kadar kaynatın. İçine 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 kahve fincanı tuz,1 kahve fincanı şeker, 1 kahve fincanı sirke koyarak 5 dakika daha kaynatın. Komposto konservesinde olduğu gibi ocağın altını kapatmadan kavanozları doldurun, ters çevirip 1gün dokunmadan bekletin.

elif
maşallah benim prensesime koca kız olmuş annesi. Ayyy tahtalara vuralım nazarlar değmesin sülün gibide boyumu olucak ne küçük ağzını yesinler onun.. Çok sevindim elifçim 37 den sonra nezaman isterlerse gelsin meleklerimiz yeterki sağlıklı doğsunlar :)))
hanzade
kız allah seni ne yapmasın meraklandırdın bizi neyseki minada sende iyiymişsin. bu ittirmeye gelince bende tanımlayamadığım bir hareket hissediyorum aynı şeyden bahsediyor olabiliriz. sen minanın böyle hareketlerine alışkın olmayabilirsin ama demekki küçük hanım atağa geçti annesi çarşambaya git bakalım doktorcun ne diycek bende yarın gidicem doktoruma ama rapor için gidicem muayene olmam heralde geçen hafta oldumdu ama belki bize bi kıyak geçerde bakıverir kızım bayramda tatlıları yiyip kaç gram almış

bu daha kolaymıs ama bu konserve ısı dusunduruyor benı nıda ..yoksa kazan ısını ben tencereded ocakta yaparım..kavanozu hıc denemedım ya bılen akıl verecek kımsem de yok cesaret edemıyorum..dırekt soyup posetleyıp dolaba atsam nolur..?(cok zekıyım)

bugün okul çıkışı ana kucağı aldık bi de emzik. son rütuşlar bunlar. bi şey kalmadı inş.

ya kızlar canım elmalı pay istiyo elmam da var biri beni dürtsün de gidip yapayım yaaaa

ah cnm o belli etmemeyi gel sen birde bana sor hanımefendi sağolsun bi geriniyo sanki kaburgamı kırıp ağzımdan çıkacak nerdeyse yarım metre olmus zilli dr 37den sonraki doğumu normal kabul ediyoruz bebişlerde pek problem çıkmıyo dedi gerçi şimdide sancın olursa ben durdurmam artık doğumu başlatırım dedi onun için yırttık dedim duyguyada çok sevindim güçlü çıktı kızımız ne güzel izleyip koklayıp duruyordur şimdi....

sağol cnm dr yakalayamadı bi daha öyle alamadık yan profilden güzel bi resmini

Sağol canım benim iyiyiz hamdolsun, ağrılar sızılar işte aynen, çarşamba gelse bir an evvel sabırsızlıkla bekliyorum, sorucam bende. Bi yandanda böyel geriliyoruz ama son haftaya kadarda bekleyebiliriz, normal le anormal olanı ayırabilsek ne güzel olcak ama ilk hamilelik olunc açok feci tecrübesisiz işte.. Neyse hayırlısı olsun... Hadi ben kaçtım eşim gelir şimdi..

Edacım canım merak etme çok şükür iyiyiz :)

Ayyyy ne çok konuşmuşsunuz, oku oku bitmedi yahu... Kasılmalardan bahsetmişsiniz. Geçen hafta kafayı yiyordum bende. Hala olmayada devam ediyor. Dr.uma söyledim. Sağolsun herşeye normal dediği gibi buna da normal dedi. Karnım taş gibi oluyor, alttan ve üstten basınç hissediyorum ve nefesim kesiliyor gibi oluyor bende. Ağrı olmadığı sürece normalmiş bunlar. Dr.umun yalancısıyım Kendimi yorarsamda ardından ağrılar başlarmış. Ağrılı olunca tehlikeliymiş.
Bugün uzun bir aradan sonra okula başladım. Çalışmayı hiç özlememişim bu arada. Eve bir geldim ayaklarım balon gibi olmuş. Acaba çalışabilir raporu almakla hata mı yaptım bilmiyorum.

Bende Nida 2 hafta çalışmayı düşünmüştüm ama şimdi acaba bir haftamı gitsem okula diyorum. Çok yorulduğumu hissettim bugün. Birde artık ben yürürken alta doğru baskı hissediyorum. Haftamdanmı kaynaklanıyor bilemiyorum ama beni korkutuyor. Çıkacakmış gibi yani :18:

Okula gitmemekle çok iyi yapmışsın, boşuna yorgunluk. Başka birşey değil. Birde bana iki gün başka bir okula seminer çıkmış, sinir oldum

mantıklı tabii..bende 5-10 paket öyle yapayım diyorum ,ama işte etlerime yer kalmazz.. konserveler kilerde duruyo ,dömetes çorbasında çok iyi oluyo ,diğer yemeklerdede kullanıyorum ,bu arada ben fasulye ve bamyayı hiiç kavurmadan öyle temizleyip ,yıkayıp ,kurutup atarım dolaba,öylede güzel oluyo...misal bu hafta yapıcam ,bzelye ve barbunyalarıda öyle yaptım ,
pişirirkende ,soğan ,domates kavuruyorum,poşetten çıkarıp bunu atıyorum ,azcık kaynar su gezdirip kapağı kapatıyorum ,gayet güzel oluyoo..
bu arada senin için annemlere sorayım diycem ama annemlerin evide bahçelii,oda kazanda yapıyodur,genede sorayım benn,yazarım cevap alıca..

canım patates isteğe bağlı konulabilir tabiki ama ben domatesli yaptığım için az su ile pişiriyorum sadece inanılmaz güzel oluyor sanki biraz önce bahçeden toplayıp pişirmişsin gibi taze oluyor ve güzel kokuyor.
domates sosunu bana annem yapar canım çokta severim. buzluğa domates sosu atılınca hoş olmuyor malesef malum sulşu birde buzu çözülünce kokusu falan pek güzel olmuyor. domates sosu için kavonozlaman gerek.
öncelikle aldığım tüm domateslerin kabuğunu soy ( önce sıcak suya atıp sonra soğuk suya tutarsan anında soyulur kabukları)
daha sonra robot varsa domatesleri çektir yoksa ince ince küp küp kıy.
büyük bir tencereye kıydığın domatesleri at birazda sıvı yağ ekle
kaynamasını bekle buarada acı seviyorsan bir kaç cinbiber ekle
acı sevmiyorsan tatlı olan sivri biberleri göz kararı incecik kıyıp tencereye at ( göz kararı yapabilirsin nekadar koysan okadar güzel kokar)
mutlaka sarımsakta eklemelisin bu tamamen senin damamk tadına bağlı tabi ama inanılmaz güzel oluyor.
ve yine hazırladığın sosa tuz ve elma sirkesi ekle
sirkeyi abartma nekadar domatesin olduğunu bilmediğimden ölçü veremiyorum ama tadını ekşitmeyecek kadar koysan yeterli olur.
şimdi bu karışımı karıştırarak pişir sonra elekten geçir hiç tortu kalmasın ve tekrar ateşe koyup pişirmeye devam et.
üzerinde hiç su kalmayana koyu bir sos olana kadar pişirmeye devam etmelisin. o domatesin tam pişmediğinde oluşan ve üzerine çıkan şeffaf su tamamen ortadan kalkana kadar pişiriyoruz. pişirme işlemi 1 saati bulabilir. :)) pişirme bittikten sonra sosu soğumaya bırakmalısın.
kavonoz ve kapaklarını büyük bir tencerede kaynat. daha sonra soğuyan sosu kavanoza doldur çok az bir yer kalmasına dikkat edip kapağını sıkıca kapat. sonra yine geniş bir tencerenin yarısına kadar su koy ve hazırladığın konserveleri kapakları tencerenin dibine gelecek şekilde tkoy. 3-4 tane alıyor büyük tencereler. bu şekilde konserveleri kaynat ve ertesi güne kadar dokunma yine ters bişekilde durmaya devam etsinler. ertsi gün yaptığın kavonozları al ve kuru bir bezle kapak kısımlarını kurula. daha sonra tekrar çatlak yada bi sorun olup olmadığını kontrol edip kavonozları yerlerine kaldır. eğer kapakları hava almayacak şekilde kapatmayı başardıysan konservelerin kesinlikle bozulmaz :))
hazırladığın sostan 2 kaşık bir yemeğe atarsan sanki 3-4 tane taze domates atmış gibi aynı lezzeti yakalarsın.
sarımsak ve biberlerinde bileşimiyle oluşan sosun tadı oldukça hoştur sabahları kahvaltıda ekmeğpin üzerine sürebilirsin
yada hafif yağa 2-3 kaşık atıp üzerine 2 yumurta kırıp mükemmel bir melemen yapabilirsin.
hava almadan kapatabilirim diyosan bu tarifi dene benim bu sosu koyduğum yemeklerimin tarifini mutlaka isterler :)))

bugün okul çıkışı ana kucağı aldık bi de emzik. son rütuşlar bunlar. bi şey kalmadı inş.

ya kızlar canım elmalı pay istiyo elmam da var biri beni dürtsün de gidip yapayım yaaaa
güzel ,şööle gevrek bi pay tarifin varsa paylaş canım ,çok severim benn...

canım izlemek nee ,fırsat buldukça uyuyomuş ,bel ağrısı çok yormuş kendisini ,dedimki hala hafifken tadını çıkar ,sonra artarak devam etcek ağrıların ...oyyy yani bi sancıya bakıyosun artık seenn ...çok heyecanlııı...sanada geliyimö dicem ama hastanen biraz uzakmıydı nee???

valla bakiim idare edebildiğim kadar ecem ,veliler mırın kırın etcek ama hiiç tınmam valla ,doğum sonrama eklicem ben bu haftaları ,kafam rahat olsun ...evime çok yakın okul ,bide sabahçıyım ,bikaç hafta 2-3 saat durup gelmeyi planlıyorum ,son haftada Allah kerim ,okadar zorlamıyo Allahtan akıllı kızım ,bu arada benimde karnım bi sağa bi sola geriliyo ,sonra öne uzuyo ,ama acımıyo Allah tan ,benimde çok hoşuma gidiyo zaten bu hareketler ,okadar sertleşiyokii..çoğu kişiye o sertlikleri elletiyorum keyifleniyolarr
ben kurul toplantısından yırtmayı planlıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…