2011 Ekim Anneleri

herkese günaydın güzel anneler ve onların tatlı minnoşları.

gece süper bir sohbet olmuş ne güzel .

nejla doğum yaklaşmış hayırlısı ile bir avazda doğur inşallah.

zeynep valla bizi kandırıyormuşsun sen , bence çok güzel ve şık bir hanımsın. eltin ve kayınvaliden seni kıskandıklarından sana öyle davranıyorlar sanırım. kocanın davranışlarıda bebeğe birşey olmasın diye korkuyordur canım emin ol,doğumdan sonra herşey yoluna girecektir.

bu kadar yemek konuşmayın kızlar sonra akşam her duyduğumu yapasım geliyor,son zamanlarda iyice kilo almayalım sonra

duygu evinize gelmişsiniz yavrunuzla,tekrar hayırlı olsun. ömrü uzun bahtı açık olsun kızının.

herkese sağlıklı ,sancısız,güzel bir gün diliyorum arkadaşlar.

bende kendi mantımı kendim yaparım içinin bahatı falan önemli bence hatta bugün patates mantısı yapçam

günaydın kızlar.gece o kadar çok uyandım ki doğrudürüst uyudum diyemicem.bu kramplar mahvediyo beni kasık acısı falan. nejla doğurmamış iyiymiş sevindim. kontole giden fatoşersin di dimi maşallah bebeğine canım
ben de kahvaltı yapcam daha.görüşürüzz

selam arkadaşlar
ya hu benim oğlan bu gün hiç hareket etmedi gece karnımın üstüne yatmışım bir ara çok hareket etti uyutmadı beni bana ceza verdi sanırım oynamıyor şimdi hiç:18:
zeynep
sen çok güzel bir kadınmışsın canım kaynananın ve diğerlerinin seni neden bu kadar çok kıskandığını şimdi daha iyi anlıyorum sakın kendine haksızlık etme güven kendine...
necla
beni de çok heyecanlandırdın hazırlasaydın bari herşeyini ne olur ne olmaz hayırlısıyla sen de doğurursan şimdiden 2 tecrübemiz olacak iyi haberlerini bekliyoruz canım
sinem
bahsettiğin caminin önünden her gün geçiyoruz denemek isterim oranın mantısını bazlamasını da şimdilik demette genç yufka diye bir yer var makronun karşısında orda kadınlar yapıyorlar gözünün önünde biraz pahalı ama çok temiz ordan alıyorum teşekkür ederim tavsiyen için
fatoş
maşallah bebeğine haftada 300 gram almış he bakalım doğdukları kilolar nasıl olcak allahım nazarlardan saklasın hepsini...

ha kızlar bir de unutmadan bir şey söylemek istiyorum bilmiyorum bana ne kadar katılırsınız ama...
bence biz hiç topik değiştirmeyelim doğum yapanlarda yapmayanlarda hepimiz burdan devam edlim sanki bu topikte bir uğur var bir güzellik var dimi?

canım sağol özlettin kendini lütfen eve internet al şekerim doğurursan nasıl konuşcaz

nejla tatlım doğum için zamanınız az kalmış. çok heyecanlandım hatta sevinçten ağladım. kimbilir sen nasılsındır. Allah kolay bir doğum nasip etsin sana ve hepimize. oğluşunu kucaklamana çok az kalmışşş bu çook ama çokk güzel bir haber...
duygu kızınla evinize çıkmanıza çok sevindim canım. bize biraz tecrübelerinden bahset sene. ne biliyim küçücük ya kolay kucaklayabildinmi, emzirmek nasıl bir duygu, çok ağlıyormu, altını değiştirmek,üstünü değiştirmek çokmu zor? bunların hepsini ben ve eminim bütün topik çokkk meraak ediyoruz :))
buarada doktorum söylediği çok önemli bişeyi yazmayı unutmuşum.
şimdi 35. haftada karındaki toparlanmalar artacak ve karnın taş gibi olmaya başlayıp sertleşicek demişti. birde 36. haftaya girmemizle birlikte doğuma hazırlık için leğen kemiklerimizdede genişleme olması gerekirmiş işte bu yüzden kalçamda ani batmalar,ağrılar olucakmış hatta bu beni çoookk rahatsız edebilirmiş. bunun hemen ardından bel ağrıları başlıycakmış. hatta bir yandan bel bir yandan kalça ağrıları ve ek olarak karında sertlik olucak bunlar doğuma hazırlıkmış ve doğumun yaklaştığının göstergesiymiş. bu belirtilerden sonra kasıklarda sancılar,adet sancısı benzeri ağrı ( ama şiddetlenen,giderek artan düzenli olan ağrılar) olmaya başlayıncada doğumun başlamak üzere olduğunu anlayabileceğimi yani açılmanın başladığının belirtisi olduğunu söyledi. tabi ağrısı olmadan açılma olan istisnalarda varmış ama bunlar genellikle ağrı eşiği yüksek olanlarmış.
nişan doğumdan birkaç saat önce gelebileceği gibi birkaç gün öncede gelebilirmiş. kahverengimsi ve sümüksü yapıda ve yoğun olurmuş. ama bazen nişan beyaz renktede olabilirmiş. akıntıdan farkı ise yoğun kıvamlı ve sümüksü yapıda oluşuymuş.
suyumuzun boşalmasını farketmemek mümkün değilmiş. birden iç çamaşırı ve kıyafetimizi ıslatacak kadar çok gelirmiş. kendine has tatlı bir kokusu olurmuş. doğumdan hemen önce yada 1 gün önce gelebileceği gibi bazen hastanede doktor tarafından patlatılarakta doğum başlatılırmış. buarada kesede yırtık v.b olduğunda az az gelirmiş ama böyle bi durumda usg de doktor bunu zaten anlıyomuş kızlar.
kısaca bana şimdilik birşey yok ama 36. haftanın bitmesiyle birlikte nişan,suyun gelmesi,düzenli ve şiddeti artan ağrı,belde geçmeyen ağrı olduğu zaman beni ara durumunu anlat gerekirse bir muayene ederiz açıklık durumuna göre bir süre daha evde beklersin detayları ogün geldiğinde konuşuruz ve doğumu başlatırız dedi. yani 37. haftamla birlikte bu tarz şeyler yaşarsam doğumumun yaklaştığının işaretiymiş. ve 37 den sonra bebk kendini kurtarıyormuş :)) tabi 37 den öncede bir aksilik olursa mutlaka gelmemi söyledi.
birde günde en az 10 tane bebek hareketi benim için önemli bunu hissettiğin sürece herşey yolunda kızın sağlıklı demektir dedi. hareketin şiddeti önemli değil çünkü bazen tüm gün çok hareketli olabilirken bazen belli belirsiz hareketleride olabilir. artık büyüdü ve vücudu yağ depolayabilmek için tıpkı bizim gibi derin uykuya dalıyor dedi. ayrıca yeri daraldığı için daha küçük hareketler yapıyor buyüzden bazen hareketleri hafif ve belirsiz olabilir ama mutlaka kendini hissettiri dedi. aslında bu belirsiz olduğu günler, enerji veren bişeyler yememiş olabilirmişim,aç olabilirmişim,uykusuz yada yorgun olabilirmişim. bu faktörler olmadığında ise bebek kendindeki fazla enerjiyi hareket ederek atarmış ama bu faktörler var ise gününü uyuyarak ve dinlenerek geçirirmiş çünkü doğuma hazırlanmaya başlamış bile buyüzdende enerjiye herzamankinden daha çok ihtiyacı varmış. malum benim doktorum bu konuları uzunca anlatıyor bunlarıda yazayım dedim merak edenleriniz varsa anlattıklarım yardımcı olur umarım. benim içimi ferahlattı aklımda şimdilik soru işareti kalmadı. şimdi 37. haftamızı iple çekiyoruz :)))

biri beniiii durdursunnnnnnnnnnnnnn....

balkonumu yıkadım ,yatak odamı,mescıdımı,mutfagımı banyomu,salonumu kolıdorlarımı sıldım spurdum tozlarını aldım..kapılarını sıldım...

bu arada camasırlarımı yıkadım..dusunebılıyonuzmu kendıme bır kahve yapıp arada ıctım bıle ve hala kramptan ölmeden yasamayı becerebıldım...bu ne pis ıgrenc berbat gıcık manyak bır sancıymıs kızlarrrrr acıdım ben sıze valla kac aydır ne cekıyomussunuz sız de haberım yokmus..namuzssuz sancı koparttı totomu resmen ..:95::95::95::95:

bu arada sadece mutfak balkonum,oturma odam ve vc kaldı temızlenecek..kocıste su dakıkalar ıtıbarıyle tam 20 dk sonra evde olacagına gore benım hemen gorev basına ıntıkal etmem ıcab edıyor..

sinem cım saol canım senın kadar maharetlı degılım ama arada kuduruyorum ıste iş iş iş diye hazır kuduruklugum gecmeden hemen gıttım bennnnnnnnn..

Günaydınnnnnnnn.

Yaa benmi yanlış görüyorum yoksa doğum yapanmı oldu. Amanın 9 gün ayrı kaldım topu topu yahu. Kim, nezaman, hangi sayfa? Şok içindeyim şuan yardım edecek gönüllü aranıyor..

fatoşcum maşallah eylülümüze büyümüş benim kızım 1 haftada kocaman olmuş yerim ben onun yuvarlak yüzünü
bu arada senin bu dr süper ya bi dahaki gittiğinde ona sevgilerimi ilet lütfen senin dra göre yani ben kendime sadece 1.5 kilomı almışım ayyy çok sevindirik oldum toplamda 7.5 kilo aldımda

blackciğim sizede maşallah cnm sende güzel haberlerle gelmissin bence sen bu istikrarla devam edersen o 2 kiloyu bile almazsın tatlım ay seni o halinle hastanede düşündümde allah iyiliğini versin kız çok hossun çok şirinsin valla hep diyorum hamarat hatunun hali başka işte bu arada artık bende her yere parmak arası terliklerimle gider oldum napiim bi onlarla rahat ediyorum artık

günaydın tatlım duygu doğum yaptı nejlada bugün yarın doğurmak üzere gözünü korkutmak gibi olmasın tüm topik tutuşmus durumdayız hazırlıklar son sürat devam ediyor

hoşgeldin canım doğum yapan topiğin kurucusu duygu ekim anneleri dedi ağustos annesi oldu :)sağlıkları iyiyimiş istersen duygunun sayfasına gir yazdığı cevaplardan bak bir de nejla gitmiş doktora onunda az bir zamanı kalmış şimdilik böyle tatlım

günaydın tatlım duygu doğum yaptı nejlada bugün yarın doğurmak üzere gözünü korkutmak gibi olmasın tüm topik tutuşmus durumdayız hazırlıklar son sürat devam ediyor

Amanınnnn maşallah inşallah iyilerdir. Duygucum tebrik ederim canım ayyyyyy heycanlandım ilk defa Çok teşekkür ederim canımcım

günayyyyydınnn

çok şükür nejlam doğurmamış
fatoşum maşallah kızımıza ne kadar hızlı büyümüş ayrıca bu da doktoruna bu da sana yine aydınlattın bizi

söylerim canım nedemek :) bende 8,5 kilom almışım. doktorum kilomdan, şimdilik memnun ama gereksiz şeyleri yememi istemiyor bebeğe yarayan bana yarayan enerji veren şeyleri yememi istiyor abur cubur hem gereksiz kilo aldırıyormuş hemde bebeğe hiç yaramıyormuş. birde bu haftalardan sonra bebekler haftada en az 200-300 gr arası kilo alırmış yani doğuma kadar dikkat etsek bile 3-4 kilo rahat alabilirmişiz. dikkat etmezsekte çok daha fazla alabilirmişiz. bende abur cubur yememeye karar verdim. aslında doktorum çok mantıklı artan kan,vücuttaki ödem,amnios sıvısı, bebek ve plesenta hepsini toplayınca az bile yani bu durumda bende 2,5 kilo almışım :)) he he he keşke bu kiloda çakılıp kalsam ama eylül büyümeye devam etse süpper olurdu walla :)) buarada doktorumu sakaryada oturan tüm hamişlere ısrarla tavsiye ediyorum. Altınova hastanesi SAMİ KEMİK... neşeli,bilgili,esprili,iyi niyetli ne ararsan var. seviyorum doktorumuuuu

eytttttttttttttttt cim hoşgeldinnn
duygu 1 biz 9 doğurduk şimdide Allahın izniyle nejlayı doğurtcaz inşallah

Şimdi duygunun yadığı yaılara baktımda canlı doğum gibi birşey olmuş. Yok yok acilen eve interneti bağlatmam lazım olmuyor böyle ayrı kalmak. Nejlada bugün yarın doğurusa peşine yalug gelir. Uuuuuuuuuu kızlar sıra bize geliyor ve benim ne çantam ne evim daha hazır değil. :44: Ve eylül sonuna kadar işteyim. İnşallah zamanında gelir çünküm herşeyim 40 haftalığa göre planlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…