Sagol canim insallah hepimiz saglikla dogururuz bende isterdim ama benim heyecanim cok:18:
Geçmişi okıyım dedim bitiremedim daha 30 sayfam var
fatosersin - s.tugba
Odalarınız şok şeker olmuş güle güle büyüsün bebişleriniz
edacım
saçların çok yakışmış
Aklıma geldikçe parça parça yazıyorum
Biz oda süslemesi yaptıramadık :85: çünkü odamızda bebiş yoktu yanımıza aldığımızda da 3 kişilik odaya koydular bizi Yanımda olsunda süsü eksik kalsın
En son 54kiloydum kızım 2200gr doğdu eve geldiğimda tartıldım 51dim
Uyuyabildiğiniz kadar uyuyun Şimdi uyumadığıma pişmanımm
gördüm fatoşum hemen yazayım dedim doktor cuma günü hadi bakAlım zaman gelmiş demese bariiii 2 hafta daha dursa Allah bilir ama çok güzel olur:87:
günaydın kızlarrrr
biz kızımla bugün raporumuzu almak için doktorumuza gittik oda sağolsun gelmişken ufaklığa bi bakalım dedi veeeee benim dünyalar tatlısı kızım 47 cm olmuş kilomuzda 2450gr haftamız ultrasonda 34 haffta 1 gün çıktı. bir haftada hem uzamış hemde nerdeyse 300 gr almış miniğim. çok şaşırdım nekadarda büyümüş dedim doktorumuz kız ben sana demedimmi bu haftalarda hızlı büyür diye dedi. herşey yolundaymış suyumuzda iyiymiş. nst ye şimdilik gerek yok 37 den sonra baklarız nst ye dedi. ve 37. haftamızda çağırdı beni birdahaki kontrole. sonra duruma göre haftada bir gidecekmişiz :))
ve evet dün merak edilen toparlanma meselesini sordum. ohhhh afferim hareketli demekki yaramaz dedi. dedim ama bu toparlanmalar çok olursa ii değilmiş. onuda nerden çıkardın benim için en güzel olay bebeğin hareketli oluşudur. toparlanmasıda onun iii olduğunu,büyüüdğünü ve kabına sığamayıp kesesini esnettiğini gösterir bu herşey yolunda demek dedi. hatta bir hafta sonra yani 35. haftandan sonra toparlanmalar artacak ve karnın dahada sertleşmeye başlıycak i,şte buda seni doğuma hazırlıycak küçük kasılmalara neden olucakkki bence buda iyiii dedi. eğer bu toparlanmalar olmasa anne kendini doğuma hazırlayamaz herşey yolunda demek oluyormuş hatta toparlanmazsa sorun var demekmiş. bana kasıklarında düzenli sancı veya kasılma sertleşme olursa veya şiddetini arttıran ağrı olursa beni düşündürür. bahsettiğin şeyler çook normal dedi :))
birde iç çamaşırındaki yoğun terlemeye benzeyen ıslaklığı sordum. güldü şurda doğurmana ne kalmış tüm vücudun değişti göbeğinde suyu,plesentası,bebeği derken 6 kilodan fazla taşıyorsun, hormonların hat safada bir taraftanda doğuma hazırlanan bir vücudun var müsade etde okadar olsun dedi :)) hatta biraz akıntı bile olabilir bunada normal demiştik. anormal olan kokulu,yeşil renkli,yoğun olan akıntı dedi. birde suyun öyle azalıyo olsa ultrasonda ben farkederim suyun yerinde duruyor sadece yoğun bişekilde terliyosun dediki doğruudur aslında heryerim terliyor :)) bol su içmeye devam beslenmemiz güzel aynen devam zaten kendime nazar değdirmiyeyim protein alımımı arttırdıktan sonra ödemlerim epey azaldı.
ayy çokk konuştum yine ama napimmm kızımı gördüm yuvarlak suratlı benim meleğim :)))))
evet kızlar son gelısmeler sıcagı sıcagına gelıyorr............
kontrole gıttık..kramp ıcın magnezyum verdı tahmınız uzere...cok normal senı doguma hazırlıyor dedı..akıntı meselesıne gelınce sarımtırak yada yesıle dönmedıgı surece rengı korkma bu dogumunun yaklastıgını ısaret edıyor dedı..tartıya cıktım korka korka..gecen ay 67 ıken 69 gosteren tartı bu ay 68 ıken 68 gosterdı...benım tartıya gore 1 kılo almısken doktorun tartısına gore 1 kılo vermıs gorundugumden dolayı benı bı alnımdan opmedıgı kaldı..gordunmu bak anne kılo almadan hatta vererek te bebek kılo alabılıyor dedı..bu arada yavru kuşum 2210 gm olmus..cok uyumlu haftasıyla dedı..bende bıraz soyle etlı butlu olsun deyınce nasıl doguracan 3500 olsun yeter oda olur dedı..suyun gayet ıyı ama yınede bol su ıcmeye devam et onemlı dedı..gobek cevresı kafasıydı derkennnnnn bızı nst ye yolladı...ılk deneme benım karnımın aclıgı yuzunden olumsuzlukla sonuclansada daha sonra kı 2. denemede bol bol sancı cıktı..(doktora gıdene kadar kapılardı balkonlardı evlerdı derken canım cıktı ve belıme sancı gırmıstı..ılk kez bu kadar cok agrım oldu sancınıncıkacagını tahmın etmıstım..neysekı hemsıreler bıraz telas yapsada henuz cıkmaması gerek falan fılan dıye doktorum cok ıyı dedı..bebegın kasıldıgı zamanlarda sancı cogalmıstı ...boyu hakkında net bısey soylemek mumkun degıl cunku cocuk dikine durmuyor bacaklarından kıvrık tahmını bır rakam olur gerek yok dedı..
alttan muayeneyı sordum tırsa tırsa..ben gerek gormuyorum dogum anına kadar heran gı bır sıkıntın yok hersey normal dedı..dogum anın gelır o gun bakılır ama zaten yeterınce sıtreslı bır donemdesın bıde bunun psıkolojısını yasamanı ıstemem dedı..ben doguma kadar da tercıh etmıyorum bakmayı dedı..ohhhhhhhhhhhh cektım kı nasıl...
tahmınen ekımın 15 gıbı beklerız artık mınık kusu dedı..ama 10 gun onden olur 10 gun sondan gelır bunu kımse bılemez dedı..ekım ayı gırınce bekle dedı..
esım telını ıstedı vermedıı..bende nıye vermedıgını dusunurken dedım doguma sız gırıyorsunuz dımı..hayır dedı..rısklı bır gebelık oldugu durumlarda ve acıl olursa (aksam falan)gırıyorum cunku cok yogunum sende goruyorsun dedı..benım yuz ıfademden memnunıyetsızlıgımı anlamıs olucakkı ebelere estetık dıkıs olsun dogum anındakı yapılması gerekenler olsun herseyı en ınce detayına kadar ogrettım ben kadar ıyıler endıse etme dedı..ben hala ıhhh mıkkk deyınce (dedım sızın dogurtmanız ıcın ılle aksama kadar sancımı cekmelıyım kendımı rıske mı sokmalıyım )dur dedı bı yolunu buluruz o gunler bı gelsın daha uzun konusuruz bunları sımdı dusunme dedı..
baskaaaa baskkaaaa...bu kadar ıste kızlar...ee hanı nerdeeee yavru kuşun nazar boncukları massallahları..
bence ebelere kendini bırakma doğumu yaptırcak dr bul
evet kızlar son gelısmeler sıcagı sıcagına gelıyorr............
kontrole gıttık..kramp ıcın magnezyum verdı tahmınız uzere...cok normal senı doguma hazırlıyor dedı..akıntı meselesıne gelınce sarımtırak yada yesıle dönmedıgı surece rengı korkma bu dogumunun yaklastıgını ısaret edıyor dedı..tartıya cıktım korka korka..gecen ay 67 ıken 69 gosteren tartı bu ay 68 ıken 68 gosterdı...benım tartıya gore 1 kılo almısken doktorun tartısına gore 1 kılo vermıs gorundugumden dolayı benı bı alnımdan opmedıgı kaldı..gordunmu bak anne kılo almadan hatta vererek te bebek kılo alabılıyor dedı..bu arada yavru kuşum 2210 gm olmus..cok uyumlu haftasıyla dedı..bende bıraz soyle etlı butlu olsun deyınce nasıl doguracan 3500 olsun yeter oda olur dedı..suyun gayet ıyı ama yınede bol su ıcmeye devam et onemlı dedı..gobek cevresı kafasıydı derkennnnnn bızı nst ye yolladı...ılk deneme benım karnımın aclıgı yuzunden olumsuzlukla sonuclansada daha sonra kı 2. denemede bol bol sancı cıktı..(doktora gıdene kadar kapılardı balkonlardı evlerdı derken canım cıktı ve belıme sancı gırmıstı..ılk kez bu kadar cok agrım oldu sancınıncıkacagını tahmın etmıstım..neysekı hemsıreler bıraz telas yapsada henuz cıkmaması gerek falan fılan dıye doktorum cok ıyı dedı..bebegın kasıldıgı zamanlarda sancı cogalmıstı ...boyu hakkında net bısey soylemek mumkun degıl cunku cocuk dikine durmuyor bacaklarından kıvrık tahmını bır rakam olur gerek yok dedı..
alttan muayeneyı sordum tırsa tırsa..ben gerek gormuyorum dogum anına kadar heran gı bır sıkıntın yok hersey normal dedı..dogum anın gelır o gun bakılır ama zaten yeterınce sıtreslı bır donemdesın bıde bunun psıkolojısını yasamanı ıstemem dedı..ben doguma kadar da tercıh etmıyorum bakmayı dedı..ohhhhhhhhhhhh cektım kı nasıl...
tahmınen ekımın 15 gıbı beklerız artık mınık kusu dedı..ama 10 gun onden olur 10 gun sondan gelır bunu kımse bılemez dedı..ekım ayı gırınce bekle dedı..
esım telını ıstedı vermedıı..bende nıye vermedıgını dusunurken dedım doguma sız gırıyorsunuz dımı..hayır dedı..rısklı bır gebelık oldugu durumlarda ve acıl olursa (aksam falan)gırıyorum cunku cok yogunum sende goruyorsun dedı..benım yuz ıfademden memnunıyetsızlıgımı anlamıs olucakkı ebelere estetık dıkıs olsun dogum anındakı yapılması gerekenler olsun herseyı en ınce detayına kadar ogrettım ben kadar ıyıler endıse etme dedı..ben hala ıhhh mıkkk deyınce (dedım sızın dogurtmanız ıcın ılle aksama kadar sancımı cekmelıyım kendımı rıske mı sokmalıyım )dur dedı bı yolunu buluruz o gunler bı gelsın daha uzun konusuruz bunları sımdı dusunme dedı..
baskaaaa baskkaaaa...bu kadar ıste kızlar...ee hanı nerdeeee yavru kuşun nazar boncukları massallahları..
canım doktor gelıp bakıyormus sonra gerı gıdıyormus ebeyıde gordum mahalle kadını gıbı(yanı pek ıcıme sınmedı)hıc doktora benzemıyodu..sıkıstırıcam doktorumu..bıraz zorlarsam dogumumu yapabılır gıbıme gelıyor ..oyle bır meyılı vardı yanı..baska hastene yok kendımı kımseye emanet edemem ondan baska zaten ona bıleguvenmekte sorun yasıyorum en basından berıdır..sımdı bırde ebe falan olmaz yanı ..
:18::18::18::18::18::18::18:
tubadan haber yok dimi kızlar???
soal canım hamdolsun bu gunlere...Allah nazarlardan saklasın bebişini canım. 41 X
ben geçenlerde nts ye girdim ebenin biri geldi karnıma bir bastırdı delirdim bide ben sessizimdir ama kafamın tası atarsa gözüm görmez inan o alet olmasa üzerimde kesin patlatırdım bitane
fotoğraf ekleyesim geldi
ayaklarımın toplamı karnımdan büyük oldu sanırım yürümekte çok zorlanıyorum
birde bebek süslerimiz yapım aşamasında daha ismi mandallanıp uğur böcükleri takılacak sepetine dizilecek
fotoğraf ekleyesim geldi
birde bebek süslerimiz yapım aşamasında daha ismi mandallanıp uğur böcükleri takılacak sepetine dizilecek
canım kıyamam akşam tuzlu suya koy ayaklarını .şekere bayıldım ne kadara aldın.
hem sen hemde bebek süsleriniz çok tatlı maşallah. size de 41 X
offfff leynaaa ayakların cok fena olmus..olabıldıgınce yukarda tut daha cok vakıt var nasıl dayanacaksın ..sısmesını gectım agrıda yapıyor cunku...sekerınız cok tatlı ugur böcukuyle daha havalı olur muhtemlen ...gobıkedeeeeeefotoğraf ekleyesim geldi
offfff leynaaa ayakların cok fena olmus..olabıldıgınce yukarda tut daha cok vakıt var nasıl dayanacaksın ..sısmesını gectım agrıda yapıyor cunku...sekerınız cok tatlı ugur böcukuyle daha havalı olur muhtemlen ...gobıkedeeeeee
Sağol canım. bende sana maşallah yazıcaktımfatoscanım sabah okudum ama cvp yazamamıstım..doktor muayene hakkında..bebıse massallah once koccccaaammannnn ve sana Allah esırgesın canım..
Fatoş dr.una Ekim annelerinden selam söyle canım. Ne kadar güzel izah ediyor herşeyi. Keşke haftalarımız aynı olsaydı. Ama yinede bana bile yetişiyor anlattıkları. Tabi sende üşenmeden uzun uzun yazıyorsun, Allah razı olsun.
fotoğraf ekleyesim geldi
kız nerem tatlı tombalak tosbağa oldum ayaklarım hacıyatmaz gibi yalpalayıp duruyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?